- 2 Ocak 2012
- 1.122
- 8
- 158
bi haftadır bağırsaklarım tamamen kurumuş gibi.. feciii şekilde kabızlık çekiyorum.. acil bi önerisi olan var mı arkadaşlar böle anında bağırsakları çözceek.. kuru kayısı incir her şeyi denedim hiç bi faydası olmuyo...yardıımmm!!
doğrudur cnm anlayabiliyorum seni ben bugünü nasıl çektim iple bilemezsin hatta eşim geç gelince bide kavga ettim yarım saat geç gördüm bebeğimi diye
hayırlısı cnm artık mecbur beklicez 1 ay
kefir denedin mi shakaci
en garantilisi o
tavsiye ederim
bir de bu sorunun olusmaması ıcın duzenlı olatak prebıyotık yogurt ye
activia gibi
geçmiş olsun
kayısı vs de işe yaramadıysa duphalac diye bi ilaç var onu sor doktoruna kullan dicektir zaten. A grubundaki ilaçlardan demişti doktorum
canım anladığım kadarıyla istedğin bi doktor var ve onun randevu tarihini gözetliyosun sana bi sır açıklayayım ozaman eğer doktor kapatmadıysa sistemini mesela 20 sine mi alcaksın randevuyu ayın 5 inde gece saat 12.00 da 182 yi ara hemen alabiliyosun yoksa mümkün değil alabilmen ama bunu orda çalışan birinden öğrendiğini sakın ele verme :)
merabaa kızlarr bizde şimdi doktordan geliyoruzz. biz ikili test yaptırmıcaktık ama doktor direk aldı içeriye ikili testi yapıcaz dedi öle inceledi bende bişi demedim artıkama bizimki çok kısa sürdü ya burun kemiği oluşmuş dedi ense kalınlığına bişey demedi kendi ölçtümü bilmiyorum ama herşey normal gözüküyo dedi. 12+1 iz biz 12+2 çıktık :)
kan verdik 1 hafta sonra çıkıcakmış sonuç. cinsiyeti sorduk daha erken dedi ben dedim tahmindemi yok hiç %50 var tahminim söliyim istersen dedi saolsun dalga geçtiama bi ara bacak arasını gördüm ekranda ve hiç bişey yoktu ben anladım kesin kız benimki bu sefer ilk defa biraz hareket ettiğini gördüm diğerlerinde hep uyuyodu sanırım yada doktor devamlı değiştiriyor yönü hareketini anlamıyodum. öle yani resimleride koyuyorum çok net diil ama olduğu kadar artık cinsiyeti 1 ay sonra öğrenicekmişiz ama sizin tahminlerinizi bekliyorum kızlar :)
Eki Görüntüle 561189 Eki Görüntüle 561190 Eki Görüntüle 561188
Bir senedir yoğurdumu evde kendim mayalıyorum zaten probiyotik olmuştur :) yoğurt olarak yiyemiyorum ama ayran olarak içiyorum sürekli.. kefiri de şüpheliler listesinde diye biliyorum ben arzucum yaa... ama yine de düşünücem sağol
kızlar bu arada şu an ortalama hepimiz 11 ile 13 haftalar arasıyız hadi herkes ne kadar kilo aldıgını yazsın.
merabaa kızlarr bizde şimdi doktordan geliyoruzz. biz ikili test yaptırmıcaktık ama doktor direk aldı içeriye ikili testi yapıcaz dedi öle inceledi bende bişi demedim artıkama bizimki çok kısa sürdü ya burun kemiği oluşmuş dedi ense kalınlığına bişey demedi kendi ölçtümü bilmiyorum ama herşey normal gözüküyo dedi. 12+1 iz biz 12+2 çıktık :)
kan verdik 1 hafta sonra çıkıcakmış sonuç. cinsiyeti sorduk daha erken dedi ben dedim tahmindemi yok hiç %50 var tahminim söliyim istersen dedi saolsun dalga geçtiama bi ara bacak arasını gördüm ekranda ve hiç bişey yoktu ben anladım kesin kız benimki bu sefer ilk defa biraz hareket ettiğini gördüm diğerlerinde hep uyuyodu sanırım yada doktor devamlı değiştiriyor yönü hareketini anlamıyodum. öle yani resimleride koyuyorum çok net diil ama olduğu kadar artık cinsiyeti 1 ay sonra öğrenicekmişiz ama sizin tahminlerinizi bekliyorum kızlar :)
Eki Görüntüle 561189 Eki Görüntüle 561190 Eki Görüntüle 561188
maşallah canım gözün aydın darısı bizim başımıza inşallah bana kız gibi geldi çok anlamam ama öyle hissettim Allah gönlüne göre versin inşallahh
gözünaydın fyyyzzzcim herşey yolundaymış Allah gönlüne göre versin cnm
cnm sende ne güzel boy varmış bende o yok işte 1.60 boya 54 kilo.normalim şu an ama çok da almamam gerekiyor zaten yere yakınım dıngırlanıveririm bidemasallah canım ne güzel hiç kılo almamıssınbenim hiç bulantı problemim olmadı, demir ilacı yüzünden çıkarttıklarımı saymazsak,hamıs olduğum için hiç kusmadım dıebılırım
bide araya kurban bayramı girdi,memlekete gittik..anneme kayınvalıdeme sımarıklık yaptım hamısım dıe, cnm ne istiosa pisirtip afiyetle yedim:)) sonuç +3 kılo:18: Allahtan o zamandan bu zamana sadece 1 kılo aldım..77 ile hamıs kaldım 81 oldumAma boyum uzun 178
hoşgeldin cnm bizler de iyiyiz çok şükür.Selamlar herkese. Uzuuun zamandir giremedim, simdi soyle bir okudum ama ayrintili okumam ve herseyden haberdar olmam imkansiz galiba. Herkesler iyidir umarim.
Bizden haberlere gelirsek; bugun ikili taramamizi yaptirdik normal zamanindan yaklasik 2 hafta gecti ama olsun dedi doktor. Sonuclarimiz cook iyiydi. Cook sukur hic bir sorun yok. Sat a gore 13 haftayi bugun doldurdum ama bebegim daha ilerdeymis. 3-4 gun kadar. 28-29 mayis dedi doktor. Saniyorum hazirani bulmayacak dogum.
Veeeeeee:)) cinsiyetimizi de ogrendik. 4 boyutlu ultrason ile bakti dontorunuz ve epey inceledikten sonra buyuk ihtimalle kiz dedi.
Haftaya %100 belli olur dedi. Bu habere en cok 4 yasindaki kizim sevindi. Zaten hep "Allah im bana bir kiz kardes ver" diye dualar etmisti gebeligimden once. Esim de ben de cok sevindik. Rabbime sukurler olsun:))
Bizde isler boyle, sizler nasilsiniz..
cnm bence çok haklısın çünkü ben bu yüzden çok doktor araştırdım, gideceğim doktorun bana güven vermesi en başta geliyor.bizler bu duyguyu ilk kez tadıyoruz ve acemiliğin de verdiği tedirginlikle herşeyi bilmek istiyoruz ki bu da en doğal hakkımız doktorun da görevlerinden birisi bence.hem ilk kez tadmayı bırak 2. 3. çocuğum bile olsa durum değişmez bence hiçbirimizde de değişmez yine herşeyini bilmek isteriz doktor da bunu yapmak zorunda çünkü biz oraya keyfimizden değil bebeğimizin durumunu öğrenmek için gidiyoruz.1ay boyunca o doktorun ağzından çıkacak 2 kelime laf ve miniğimizin pozları için can atıyoruz.istediği kadar işinde uzman olsun bazı doktorlar senelerin verdiği alışmışlık sayesinde azını açmaya gerek bile duymuyo bu durum da bizim içimizdeki huzursuzluğun gitmesine yetmiyo.bence senin doktor odasından çıkarken kendini gayet huzurlu ve soru işaretlerinden arınmış olarak hissetmen çok önemli cnm.geçmişi okumadan önce bugün yaptıklarımı bi yazayım dedim.fikirleri olan arkadaşlarım olursada alıntılarınızı bekliyorum.aslında hafta sonu pek arkadaşımız burda olmuyor ama umarım yazım arada kaynamaz.herkes görür:105:
sabah erkenden yola koyulduk eşimle 10 da randevumuz vardı ikili test için.ben gerçekten işinde uzman olduğunu düşündüğüm doç dr zeki şahinoğluna muaynehanesine gittik bağdat caddesi çiftehavuzlara.kendisi ayrıca ataşehir şifa ve gebze anadolu sağlıkta perinatoloji uzmanı.kendisi bizi 45 dk bekletti oda önemli değil neyse ama ultrasonda bebiş hiç durmadı.sürekli yer değiştirdi.karnımdan baktı önce,sonra idrar torban dolu lavaboya git gel deditekrar karından baktı.baktıki olmicak alttan muayene edebilirmiyim dedi bende siz nasıl uygun görürseniz diyebildim ordada biraz kurcaladıktan sonra bebek baş aşağı konuma geçtiği için görüntü alamadı ve tekrar karına geri döndü,bu arada sürekli karnımı dürttü ultrason cihazıyla ve öksürttü beni ama olmuyordu.artık dua ediyordum içimden bebiş uygun pozisyona geçsin diye.sonra bi ara baktım ölçüm yapıyor.artık ben bile sıkılmıştım hoca çok soğuktu,msvlt arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca ne kadar heyecanlanmıştım.herşeyini tek tek gösterdi demişti yazısında.hiç bişey anlatmadı bebekle ilgili,bebeğin hiç bişeyini göstermedi.hiç heyecanımızı paylaşmadı.ağzından bişey çıksın diye doktorun ağzının içine baktık eşimle kendi çapında işini yaptı ve bıraktı.iyi dedi,olumsuz bişey görmedim dedi.o kadar işinde iyi olabilir ama hasta doktor ilişkisi çok zayıf.normalde 12+1 dim bugün ama kendisinin ölçümüne göre 11+3 çıktım boyumuzda çok kısa çıktı.4,5 cm.daha 8 gün önce biz 11+1 dik.2 gün mü büyümüşüz yani çok canım sıkıldı.resmen paramızla rezil olduk.eşimle ben hiç memnun kalmadık.açıkcası ben günüm geçmeden başka bi doktora görünmeyi bile düşünüyorum...
moralimiz bozuldu gördüğümüz muameleden dolayı.bizde gün boyu kendimizi gezmeye verdik.sinemaya falan gittik.
umarım diğer arkadaşlarımızın karşısına benim gibi doktorlar çıkmaz ve umarım hepimizin sonuçları tertemiz çıkar...
doğum günün kutlu olsun cnm.inşallah bidahakini bebeğinle beraber kutlarsıngünaydın canım,
stres olduğum için böyle erkkenden uyanıyorum sonra da uyuyamıyorumallaha şükür bi sorun yok şimdilik uyandığımda yine aynı sahneyle karşılaşıcam diye korktum ama kanamam bitmiş. inş bir daha olmaz düşük riski olmasa bile sen bunu dr a gitmeden bilemiyosun o yüzden de her kanamada düşük yaptım sanıyosun.. amannnn bitsin artık şu kanamalar, sıkıntılar biraz da keyfini çıkaralım hamileliğin:)
tüm annişlere bebişleriyle güzel bir pazar günü diliyorum, en çok da kendime çünkü yılda bi kez hakkım, bugün benim doğum günüm:))
maşallah kuzucuğuna cnm benimkızlar hızlı hızlı haftasonu olanları okuyup geldim , sıra geldi bana2 li test için cumartesi doktora gittik , bebeğim sağlıklı görünüyor , doktor ense kalınlığı 0,7 mm dedi yani bu değer normalmiş , boyu da 6,53 cm olmuş bir hareketliyidi sormayın elini ,kolunu tek tek gösterdi doktor hnm, cinsiyet konsunda fikriniz var mı dedim pek söylemek istemedi henüz erken dedi ama yine de bakalım dedi , kıza benziyor ama bana bir sans daha verin henüz erken dedi tekrardan eşimde bu kadar kıvırdığına göre kızdır o kız diyor kan tahlili için 2 gün sonra sonuç cıkacakmış bakalım hayırlısı diyorum
ay senin sıpan da çok güzeeelll yesinler onu maşallah
çok üzgünüm cnmmerhba kızlar bana yarın ege üniversitesinde cvs işlemi uygulanıcak ve sanırım sonrasında bebek alınıcak şu anki durumu hiç iyi değil cvs sonucunu diğer gebeliklerin için öğrenmelisn dedi doktor bu gebelik için yapılabilcek pek bişey yok dedi..sonuç olarak bebeğime veda etmek zorunda kalıcam..
biz iyiyiz cnm sen nasılsın bakalımSelam kızlar nasılsınız
hee iyi bari yoksa beni çağırmadınız diye çok pis küsüyodum az kalsınHerkese Merhabalar balıklama atladım foruma ama geçmişi deşemicem daha fazla
bulantılar huzru vermiyor ama Mehsoşum yani senin yazdıklarını görmemek mümkün değildi
destan yazmışsın yineBiz ilksevle görüşmedik ama fotolarımızı gördük sadece
Aşkolsun sensiz olur mu hep birlikte buluşuruz bigün şu bulantılar bi geçsinde
Sizin doktordan bahsetmişsin ama benimki erkek doktora götürmez beni ikili test için
gideceğimiz doktor erkek ama onu bile işinde çok iyiymiş bütün doktorlar hocam diyomuş
falan deyince öyle ikna ettimAma isterdim sizinle aynı doktora gelmeyi ben süheylaya gidicem
Buarada sizin pazarı karıştırmışım ama napiim anacım bi geliyosun bi kayboluyosun pazar diyosn vs karışmış işte
Buarada totolarımıza laf yok
hayrlı olsun canım maşalla meleğinemerabaa kızlarr bizde şimdi doktordan geliyoruzz. biz ikili test yaptırmıcaktık ama doktor direk aldı içeriye ikili testi yapıcaz dedi öle inceledi bende bişi demedim artıkama bizimki çok kısa sürdü ya burun kemiği oluşmuş dedi ense kalınlığına bişey demedi kendi ölçtümü bilmiyorum ama herşey normal gözüküyo dedi. 12+1 iz biz 12+2 çıktık :)
olsun cnm için rahatladı ya o herşeye değer bencekızlar 3 de gittim başka doktora muayenemi oldum bebek 13+1 olmuş gayet iyi ama kesede biraz aşağıya doğru sarkma var dedi doktor o yüzden lekelenme oluyosun dedi rapor vericekti çarşambadan sonra istedim burda eleman yok yarında işe gitmeliyim dedim çarşamba gel raporunu yazalım ozaman dedi
bu arada kızlar oturma ile ayakta kalmanın hiç farkı yokmuş gebelik için doktor bunu söleyledi bana ha ayakta durmuşsun ha oturmuşsun farkı yok dedi.
destekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar bu doktora devam edebilirim ama kendi doktorumunda haklı çıkması beni mutlu etti açıkçası muayeneye gerek yok demişti bana cumartesi gittiğimde haklıymış bebeğim gayet iyiydi sorun anasındaaaaaaa
şurup di mi bu? kızımın doğumundan sonra drum vermişti ismi böle bişey olan bi şurup en son çarem ilaç olucak zatenn sağolasın angel
nezamandır takip ediyorum ama yazamıyordum midem sürekli bulanmakta hersey kokuyo oyuzden bilgisayar başında durmak istemiyorum.3 ay btti şimdi de 4 ay btsin diye bekliyorum 9 ay mı sürecek bulantılarım acaba...siz de durumlar nasıl?
bir de sizinle paylaşmak istiyorum haftasonu doktorumuza gittik yanlış yönlendirmek istemıyorum ama çıkıntı gördüm sanki dedi cinsiyeti belli olmuş mu diye sorunca..oğluşumuz olabilirrrrrrrrr
nezamandır takip ediyorum ama yazamıyordum midem sürekli bulanmakta hersey kokuyo oyuzden bilgisayar başında durmak istemiyorum.3 ay btti şimdi de 4 ay btsin diye bekliyorum 9 ay mı sürecek bulantılarım acaba...siz de durumlar nasıl?
bir de sizinle paylaşmak istiyorum haftasonu doktorumuza gittik yanlış yönlendirmek istemıyorum ama çıkıntı gördüm sanki dedi cinsiyeti belli olmuş mu diye sorunca..oğluşumuz olabilirrrrrrrrr
cnm kefiri ben özellikle sordum doktoruma çünküçok tüketiyodum önceden şimdi her ne kadar tiksinmiş olsam da bi gün tekrar canımın isteyeceğini düşünerek sormuştum.bana süt yerine onu içmen daha iyi demişti.kefirde yoğurtta peynirde bide sade sodada sütten daha çok kalsiyum varmış.sade sodanın arkasına bakarsanız kalsiyum oranı yazıyor zaten.benim içtiğimde 232 yazıyo kalsiyum oranı baya da iyi.günde en azından 1 tane yemeklerden sonra içmeye çalışıyorum hem hazımsızlığıma da iyi geliyor doktorum da içmemi istemişti zaten.normalde hiç içemem öyle asitli şeyleri ama şimdi alıştım bazen gün içinde bile canım istiyor.Bir senedir yoğurdumu evde kendim mayalıyorum zaten probiyotik olmuştur :) yoğurt olarak yiyemiyorum ama ayran olarak içiyorum sürekli.. kefiri de şüpheliler listesinde diye biliyorum ben arzucum yaa... ama yine de düşünücem sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?