Evet cnm saçlardan yaşlılarımızdanda hıc dymadınmı?
kız hakıkaten ole oldu..benım dr bana testler verdı bunları devlete yaptır dedı
bende gıttım bı guzel devlete dr umun yazdıgı testlerı cıkardım
dedım bu tedtlerı yaptırmak ıcın geldım ben
dr ıktırdı ben kendım yaparım dedı
dr un kım dedı soledım
bıde kalca sıkayetımı sordum ben yardımcı olamam dedı neden dedım
sen tamamen buraya gelırsen anca o zaman yardımcı olurum dedı
nasıl sınır oldum anlatamam
ama doktorum dedi ki devlete gittiğinde sakın ben özele gidiyorum ama fiyatları pahalı olduğu için tahlilleri burada yaptırıcam deme azarı yer cıkarsın dedi.
ikili testte ense kalinligini kendi doktorum olctu. testleri nisantasi gelisim tip merkezinde yaptirdim. bu arada tavsiye ederim carsamba aksami 7de kan verdim, cuma 6da sonuclari email ile bana ve doktoruma gondermisler. 187 tl tuttu ama kan tahlili ve idrar kulturu de istemisti doktorum.
doktor 1/2100 ve 1/630 icin seninozelliklerine gore yuksek degil dedi. ama uclu bakacagiz yastan dolayi. umarim o da dusuk cikar. benzer rakamlarda bi arkadasimin uclusu 1:69 cikinca amnio yaptirdi
1:160 çıktı benimde bi tanesi diğerleri ve ense kalınlığı falan normal arkadaşın amniosentez yaptırmış sonucu ne oldu ?
ınsallah ben 12+3 de gıtmıs olucam dr a ama sanırım solemez
cunku bır sonrtakınde demıstı
ya bu haMILELIK COK UZUN SURUO YAAAAA
Bu arada mide yanması rahim büyüdüğü için mideye baskı yapıyor buda reflüye sebep oluyor o yüzdende mide yanması oluyor diye biliyorum...
maşallahhhh :) erkek gibi geldi bana sağlıklı ve hayırlısı olur inş
08 Aralıkta kontrolüm vardı. daha biz sormadan bebeğiniz kız dedi doktorumuz ve yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi ama ben 16. haftayı bekleme taraftarıyım değişebilir tahminler diyorlar...
valla ilk görüşte dedim ki bu yakışıklı delikanlı da kimin bebişi
Daha önceden spor yapıyor muydun?Çünkü arkadaşımın doktoru daha önce aktif spor yapmıyorsan yapma demiş yalnızca hızlı tempo yürüyüşe ok. diyorlar, daha önce spor yaptıysanız yapabilirsiniz diyorlar.Bende hamile pilatesi yapmak istiyordum o yüzden gitmiyorum, hafif ağırlıkda olsa tehlikeli olmaz mı yani sadece 9 ayda çok güçsüz kalmaz ki kollar..Bende doktoruma sorucam pilatesi yap derse başlıcam çünkü havalar soğuk dışarı çıkıp yürüme şansım olmuyor, spor salonunada üşeniyorum gitmeye boşuna 1 buçuk senelik ödemiştim daha önce , toplam 10 defa falan gittim yazık yani.. o yüzden evde hamile pilatesi cdleriyle idare edebilirim..
arkadasımın yas riski 1/400 cıkmıs, 3lu de 1/69 - 35 yasındaydı.1:160 çıktı benimde bi tanesi diğerleri ve ense kalınlığı falan normal arkadaşın amniosentez yaptırmış sonucu ne oldu ?
Dr şöyle dedi..
Gelişine atıyor olabilirim şu anda henüz birşey söylemek için çok erken ama erkek olsun bizim olsun diyyim sadece dedi.
16-18. haftalarda kesin konuşabilirim dedi.
Bunun dışında 2'li test için kağıt hazırlamış bu arada, söylediği şu..
Zeka testlerini yaptırmak size kalmış bir olay, eğer zeka testi sonuçları hiç önemli değil, sorun çıksa dahi ben bebek aldırmam bununla yaşarım,doğumumu yaparım diyorsan yaptırmamanı öneririm geride en az 6 ayın var ve bu 6 ayı üzülerek geçirme kapıdan çıkınca bu formu yırt at... Eğer hayır sonuç sorunlu çıkarsa ben gebeliğimi sonlandırıcam diyorsan yaptır hemşire hanımda size yardımcı olacak dedi..
Bu konuşmamam sizi yanıltmasın bebeğinizde annemizde çok sağlıklı gözüküyor, ölçümlerimde bir sorun gözükmüyor dedi..
Odadan çıkınca eşim yırttı kağıdı attı..
Yaptırmadık biz yani..
Kan hapına başladık bu arada..
Dopktorum banada yaptırmak isteyip istemediğimi sordu.. ben epeyce araştırdım ikili test sadece bebğin zekası için bakılan bir test ve anne karnında tedavisi olan rahatsızlıklar değil bebeğin doğumuna engel bir durumda değil.. Bu nedenle eğer zeka geriliği ihtimali olsa dahi bebeğini aldırmayı düşünmeyen anneler var ise ikili testi yaptırmamalarını doktorlar anlayış ile karşılıyormuş... Bende bu şekilde düşünen bir anne adayı olduğum için sonucu %100 doğru çıkmayan ve yanılma payı olan bir testi yaptırmak istemedim.. Doktorum 4 boyutlu ultrasonun daha önemli olduğunu anne karnında eğer tedavisi gerekecek bir rahatsızlık söz konusu ise bunu dört boyutluda zaten görebileceklerini iletti... Tabii ki tercih meselesi ben sadece paylaşmak istedim...
inşallah sağlıklı bebeişlerimiz olacak...
630 da 1 ne riski canım
ben bu konuda çok ikilemdeyim ikili testimde bi değerimde 1:160 çıktı diğerleri normal ense kalınlığı falanda normal ama bizimki geç döllenmeydi ve o kadar çok şey okudum ki bi etraftan duyduklarım hem ikilisi hem üçlüsü bozuk çıksa bile çok sağlıklı bebekler olmuş bende testlerin yanılma payı olduğunu düşünüyorum ama risk tabi ki
ben bu konuda çok ikilemdeyim ikili testimde bi değerimde 1:160 çıktı diğerleri normal ense kalınlığı falanda normal ama bizimki geç döllenmeydi ve o kadar çok şey okudum ki bi etraftan duyduklarım hem ikilisi hem üçlüsü bozuk çıksa bile çok sağlıklı bebekler olmuş bende testlerin yanılma payı olduğunu düşünüyorum ama risk tabi ki
daha önce spor yapıyordum tabii 8 senedir duzenli spor salonuna gidiyorum, son 6 aydır haftada 4 gun yuksek tempoda bisiklet(spinning) yapıordum. zaten hamile kalınca spordan ayrı kalıcam die dusunmustum, ama simdi yavas da olsa yapmayı planlıorum duzenli olarak, uyeligim var bir yerde tam da haziran 15 te dolacak saka gibi dogum zamanı. hem doguma hazırlıor hem kaslar guclenior hem endorfin salgılanıor hem de agırlasmadan kilo alıorsuun. faydası cok. ama hayatında hic yapmamıs kisiler icin yuruyus diyorlar gunde 30 dak.
kaldırdıgım agırlıklar 1-2 kilo oturdugum yerde maksimum 5 kg. canım o kadardan bisi olmaz bence, alısveris torbaları bile ondan daha agır ya da masa topluorum tepsiyi mutfaga tasıorum en az 3kg.
Doktora sordum nabzını 100 un altında tut asırı ısınma, agırlıkta da kendini zorlama zaten hissedersin, beline agırlıgı verme dedi.
arkadasımın yas riski 1/400 cıkmıs, 3lu de 1/69 - 35 yasındaydı.
Amniosentez yapıldı temiz cıktı. Simdi 24 haftalık hamile kizi olacak.
canım benim sen kalbini ferah tut bak sana ne diycem burda sfkyd sanırım bir arkadaş vardı ense kalınlığı 7 mm çıktı ve bu arkadaşa cvs sıvı alınıp test yapıldı bebeği normal çıktı çok şükür bence kalbini bozma en tatlım herşey güzel olucak Allah'ın izniyle her gün işyerine gelirken yasin okuyorum hepiniz dularımdasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?