merhaba benim serklajım var demişsin dikkatimi çekti de banada haftaya atılacak dikiş çok endişeliyim nasıl kolaymıydı dikiş atılalı ne kadar oldu bebişinde sende iyisindir inş beni birazcık bilgilendirebilirmisin
CANIM hosgeldin kanaman felan yok değil mı
O günde yazdım görmedin galiba bebek iyidir inşallah
Ayaklarını sıcak tutmauzsan kuşunu usutursun sonra enfeksiyon olur akıntın olur
Gebelikte tehlikeli ya enfeksiyon
Sevmiyorum hic giyinemiyorum corap fln
Canim listendeki birkac maddeyle ilgili yorum yapmak istiyorum nacizane. Burun aspiratoru ne kadar gerekli bilemedim demissin. Benim bebegim kis bbegiydi, burun aspiratorunu elimden dusuremedim. Ama bu Chicco'nun baloncuklu olani degil, o benim hicbir isime yaramamisti. Hortumlu olanini tavsiye ederim. Bir ucunu ebegin burnuna dayayip bir ucunu agzina alarak cekiyorsun. Burnu tikanmasa bile ilk aylarda emzirme sirasinda veya sonrasinda burnundan sut gelebiliyor, o zaman da burun aspiratoru kullaniyorsun. Bebek arabası
Oto koltuğu
Yatak (yataşa baktım)
Yastık (3 tane alıcam 1 tanesi yan yatırma yastığı, diğer iki tanesi bebe yastığı ilk zamanlar kullanmasak bile yastık kılıflarını takıp yatagın etrafında sus yapıcam)
Termometre (sanırım bunu hem odada hem de banyoda kullanabiliriz)
Ateş ölçer (ben kulaktan olanı almayı düşünüyorum)
Bebek yıkama kuveti (dün baktım, takım halinde satılıyor onlardan birini alıcam)
Bornoz
Tırnak makası
Kulak çubuğu
Biberon, emzik (bu konuda kararsızım, slikon kauçuk çeşit çeşitler ve her bebek hepsini kullanmıyormuş. doğumdan sonraya çeşit yaparım sanırım)
Bebek arabasına uygun yenidoğan bel destekli oto koltuğu
Burun aspiratörü (ne kadar gerekli karar veremedim)
Bebek bezi (Son anda alıcam bazen yenidoğan kullanılamıyormuş çünkü)
Yenidoğan ıslak mendil
Bebek telsizi(kendi odasında uyuyacağı için benim için gerekli)
Şampuan losyon pişik kremi (nedendir tam anlamadım ama bebe yapı önermiyor tecrübeli anneler nette yaptığım araştırmada)
Bebek karyolası, dolap vs (ben takım almıcam beyaz mobilyadan toplama yapıcam ona da dün baktım)
Bebek odası için halı
Oda için lamba
Bebek odasına perde
Yatak kenar koruyucu (parmaklıklı yatağı olacak çünkü)
Nevresim takımı
Pike takımı
Yatağının üstüne müzikli dönenceli oyuncak
Bir sürü omuz bezi (basit tülbentten bile olabilirmiş ama çok lazımmış)
Alt değiştirme örtüsü (Adı bu herhalde emin değilim)
Giysi kısmına hiç girmedim malum onlar keyfe gore zaten çeşit çeşit olacak
ANNE İÇİN
Emzirme sütyeni
Hastane için pijama ya da gecelik, terlik, sabahlık, kalın 2 çift çorap
Göğüs ucu kremi (Hamileliğimizin son haftalarında sürmeye başlamak iyi olurmuş)
Emzirme Yastığı
Göğüs pedleri
Emzirme örtüsü
Eve gelince kullanmak için bir kaç adet büyük boy hijyenik ped
Süt sağma makinesi
Canim listendeki birkac maddeyle ilgili yorum yapmak istiyorum nacizane. Burun aspiratoru ne kadar gerekli bilemedim demissin. Benim bebegim kis bbegiydi, burun aspiratorunu elimden dusuremedim. Ama bu Chicco'nun baloncuklu olani degil, o benim hicbir isime yaramamisti. Hortumlu olanini tavsiye ederim. Bir ucunu ebegin burnuna dayayip bir ucunu agzina alarak cekiyorsun. Burnu tikanmasa bile ilk aylarda emzirme sirasinda veya sonrasinda burnundan sut gelebiliyor, o zaman da burun aspiratoru kullaniyorsun.
Emzirme yastigi cok gerekli degil. Cok buyukler, cok yer kapliyorlar. Evdeki kirlent, yastik vs. de ayni gorevi goruyor.
Bornoz demissin, bayagi uzun bir sure bornoz giydiremiyorsun. Baslikli havlu ve tenini incitmemek icin havlunun icine serecegin havlu ebatlarinda tulbent kullanmak gerekiyor.
Yatak susu olarak kullanmak uzere yastik demissin, yaklasik 4-5 ay bebek yuzune orttugun ortuyu acamiyor. Yani Allah korusun kazara yastik vs. kafasina, yuzune gelse ondan kurtulamiyor. Yatagin icinde yastik, yorgan, pike, battaniye bulundurmamak gerekiyor. Onlarin yerine uyku tulumlari alabilirsin. Yastik zaten 1 yasinda kullanilmaya baslaniyor. Ama yan yatirma yastigi kesinlikle kullanilmali. Hem kustugu zaman herhangi bir risk olmuyor, hem de bebegin kafasinin sekli guzel, erik gibi oluyor. :) Devamli sirtustu yatinca bebeklerin kafasinin arkasi duzlesiyor.
evet bebek arabasının çift yönlü olması önemli ve kolay katlanır açılır olması(tek elle) ve hafif olması da önemli
bende bugünn gittim canım doktora ve hiç bişey yiyemediğimi balık süt vs. başka yiceklerle mutlaka o vitamini alıcağımı söledi balık yapı omega takviyesi falan verin yazmaz hiç bi yerde bizden büyük proflar hocalrımız falan da onaylamazlar bir tabak meyve yesen nasıl vitamin alıcan ya da başka bi şey fLn diye anlattı ve çok mantıklı konuştu sen bebeğim beslenmez diye düşünme o besleniyo merak etme dedi kısaca sende takma kafana canım bebişler alıyolar bi şekldeevet evet aynen öyle dedi
sadece demir hapına başladın mı dedi, onu sağlık ocağı vermişti
zar zor elevit yazdırdım
ben onu kullanıyordum gecen hafta bitti bari onu yazın, dedim
bi zahmet yazdılar
çok saçma di mi
ne yersen yer; zaman zaman eksık kalan seyler olur
ben zaten cok zayıfım 47 kilocuk
insan çinko yazar, kalsıyum ıcın osteocare yazar
ben saglık ocagında marincap ve osteocare yazdırıcam
omega 3 ve kalsiyum+çinko
bende bugünn gittim canım doktora ve hiç bişey yiyemediğimi balık süt vs. başka yiceklerle mutlaka o vitamini alıcağımı söledi balık yapı omega takviyesi falan verin yazmaz hiç bi yerde bizden büyük proflar hocalrımız falan da onaylamazlar bir tabak meyve yesen nasıl vitamin alıcan ya da başka bi şey fLn diye anlattı ve çok mantıklı konuştu sen bebeğim beslenmez diye düşünme o besleniyo merak etme dedi kısaca sende takma kafana canım bebişler alıyolar bi şeklde
O kadar yaniiiinşallah en kısa zamanda geçer bulantıların ama 16. haftaya kadar sürüyo diyorlar
kimisindede 9 ay sürüyomuş inşallah öyle olmazsın :26:
Buarada tahin in bulantı azaltıcı özelliği varmış, eğer yiyebilecek gibi olursan
tahin pekmez yemeni tavsiye ederim.
Ben yemeye başladıktan 2 gün sonra bulantılarım gitti
Ancak her bünyede işe yarar mı bilmiyorum denemekte fayda var
Kabızlık sorununda varsa eğer yiyebildiğin zaman kepek ekmeği tercih et çok işe yarıyor
Biz geldik bir gün daha büyümeye geldik.. Birazda moral bozuk geldik..
merhaba benim serklajım var demişsin dikkatimi çekti de banada haftaya atılacak dikiş çok endişeliyim nasıl kolaymıydı dikiş atılalı ne kadar oldu bebişinde sende iyisindir inş beni birazcık bilgilendirebilirmisin
Hogeldin canim hayırdır neyin var
kızlar bısey sormak ıstıorum ben acayıp tukuruk salgılıyorum cok ıgrenc daha da mıdemı bulandırıyo devamlı gıdıp tukurmek zorunda hıssdıyorum sızce normalmı
muayeneye gıtmemede epey var daha kafama takıldı
Biz geldik bir gün daha büyümeye geldik.. Birazda moral bozuk geldik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?