2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

CANIM gecmis olsun rahim ağzı uzunluğun kc cm
Daha once erken dogum olayın var mı
Bide bende olcturdum gecen gittiğimde 4 cm çıktı
İlerde kısalma ihtimali var mı

Bu ara polemige girmek icin yer aryan arkadslar var. onlara tek lafim zorlamayin artik zorla guzellik olmuyor. bir lafa bin laf katip saatlerce bunun tartsmasini surdurmeye calisiyorsunuz ya bence yeter. simdi sikayet edenler cogalir konu disinda yorumlar var diye. umurumdada degil hic. bence uzatmaya luzum yok burada sizin gul hatiriniz icin durmuyoruZ. Deneyimli annlerden bilgiler almak skintilari paylasmak icin buradayiz. gercekten suyunu cikardiniz. Guzel arkadasliklar kurulurken sacma tartismalari kaldiracak kafa kalmadi millette. bebeklerinizle ilgili seyleri anlatin seve seve dinleriz ama gerisi fasa fiso .

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar ..
Buakşamlık bukadar yeter bize Sağlıcakla kalın

Taylanecce boşver güzel arkadaşım yarın silbaştan yaparız yeni güne hoş sohbetlerle başlarız

Canim listendeki birkac maddeyle ilgili yorum yapmak istiyorum nacizane. Burun aspiratoru ne kadar gerekli bilemedim demissin. Benim bebegim kis bbegiydi, burun aspiratorunu elimden dusuremedim. Ama bu Chicco'nun baloncuklu olani degil, o benim hicbir isime yaramamisti. Hortumlu olanini tavsiye ederim. Bir ucunu ebegin burnuna dayayip bir ucunu agzina alarak cekiyorsun. Burnu tikanmasa bile ilk aylarda emzirme sirasinda veya sonrasinda burnundan sut gelebiliyor, o zaman da burun aspiratoru kullaniyorsun.
Emzirme yastigi cok gerekli degil. Cok buyukler, cok yer kapliyorlar. Evdeki kirlent, yastik vs. de ayni gorevi goruyor.
Bornoz demissin, bayagi uzun bir sure bornoz giydiremiyorsun. Baslikli havlu ve tenini incitmemek icin havlunun icine serecegin havlu ebatlarinda tulbent kullanmak gerekiyor.
Yatak susu olarak kullanmak uzere yastik demissin, yaklasik 4-5 ay bebek yuzune orttugun ortuyu acamiyor. Yani Allah korusun kazara yastik vs. kafasina, yuzune gelse ondan kurtulamiyor. Yatagin icinde yastik, yorgan, pike, battaniye bulundurmamak gerekiyor. Onlarin yerine uyku tulumlari alabilirsin. Yastik zaten 1 yasinda kullanilmaya baslaniyor. Ama yan yatirma yastigi kesinlikle kullanilmali. Hem kustugu zaman herhangi bir risk olmuyor, hem de bebegin kafasinin sekli guzel, erik gibi oluyor. :) Devamli sirtustu yatinca bebeklerin kafasinin arkasi duzlesiyor.

Ayyy arkadaşım çok teşekkür ederim. Benim de ordan burdan topladığım detaylarla oluşturdugum bi liste işte. böyle böyle desteklerle gelişip düzelecek :)) yastıkla ilgili detayı hiç öyle düşünememiştim. bana öyle süslü püslü hoş geldi ama allah korusun... sagolasın :))

kızlar bısey sormak ıstıorum ben acayıp tukuruk salgılıyorum cok ıgrenc daha da mıdemı bulandırıyo devamlı gıdıp tukurmek zorunda hıssdıyorum sızce normalmı
muayeneye gıtmemede epey var daha kafama takıldı

bende bugünn gittim canım doktora ve hiç bişey yiyemediğimi balık süt vs. başka yiceklerle mutlaka o vitamini alıcağımı söledi balık yapı omega takviyesi falan verin yazmaz hiç bi yerde bizden büyük proflar hocalrımız falan da onaylamazlar bir tabak meyve yesen nasıl vitamin alıcan ya da başka bi şey fLn diye anlattı ve çok mantıklı konuştu sen bebeğim beslenmez diye düşünme o besleniyo merak etme dedi kısaca sende takma kafana canım bebişler alıyolar bi şeklde

İnşallah öyledir.Çaoğu şeyi bende yiyemiyorum..Bebeklerimiz beslenebiliyorlardır umarım

Hanımlar
Allah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşaAllah
Hamilesiniz, hassassınız anlıyorum fakat polemiğe girmek yasak ve ceza alma sebebidir, hatırlatırım.

Bazıları birbirine laf çarpmaya devam ederse ceza alacak haberiniz olsun zira sizin laf yarışınız yüzünden tüm topik huzursuz oluyor, buna hakkınız yok...

Hmm aklımda bulunsun ama tatli şeyleride yiyemiyorum ekmek yemiyorum sadece su ve kepekli bisküvi yiyorum ama denicem inşallah işe yarar ya kabizlikta var ya bende yok yok

genelede 12. - 13. haftalarda yapıyorlar,bebeğin erken doğmasını doğum kanalına inmesini engellemek için,benim ilk gebeliğimde 16.haftada açılma oldu onun için acil serklaj yaptılar ama malaesef oğlumu 20.haftada kaybettik suyum geldi.şimdi 2.gebeliğim ve 12.haftada koruyucu serklaj yapıldı.işlem kısa sürüyor 15-20 dk. beni narkozla uyuttular işlem esnasında hiçbişey hissetmedim sadece ayıldıktan sonra biraz sancım ve kanamam oldu.geçen cuma operasyon yapıldı perşembe kontrolüm var inş. herşey yolundadır.Rabbim bebeklerimizi hayırlısıyla,sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin.Birde benim ilk gebeliğimde rahim ağzı yetmezliği var onun için bebek çıkışa yöneliyor dikiş otalım dediler.
senin ilk gebeliğin mi?

Normal canim telaş yapma bende de oluyo yuttuğum zaman midem bulanıyor ama heran da tukuremiyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…