Canım bu bendede oldu ya olgunluk mu desem ne bileyim
yada şöyle mi acaba sanki bebeğim eşimin önüne geçti gibi oldu
acaba doğuncada mı böyle olacak ikisini dengeleyemezsem diye korkuyorum
daha da olgunlaşmak çok güzel anne gibi hissetmek bu olsa gerek:) ben eşimin önüne geçtiğini ya da geçeceğini hissetmiyorum bence sen de dengelersin..sonuçta ikinizin eseri bu bebişbebişini sevmek eşini sevmek demek aynı şey onun için de geçerli:) her şey güzel olur sen merak etme
gökçenin yerine ben kendi adıma cevap vereyim :)
bizim ki puseti 2.5 aya kadar kullandı sonra kendini kaydırmaya başladı
ayrı bi bebek arabası almıştım memnunum hala kullanıyorum şimdi oto koltuğuna geçtik sana tavsiyem pusete çok para verme
ben ilk 2.5 3 ay tulum giydirdim bi oğlum var doğumum 24 haziran çok sıcaktı fakat bebek ortama alışık olmadığı için
ilk zamanlar ben kollu ince tulum giydirdim içine kısa kollu çıtçıtlı
40 ı çıktıktan sonra içine ince atlat aldım üzerine de çıtçıtlı badi giydirdim
çünkü çok gazlıydı bacaklar çıplaktı :)
ileriye dönük çok kıyafet alma benim elimde kaldı 0-3 3-6 al gerisini alma derim
ilk 2 ay 56 cm ler oldu oğlum 52 cm doğmuştu iri bebekti bi anda büyüverdi :)
ilk başlarda giymesi için uzun kollu tulum al sonrakileri kısa alabilirsin çünkü hava sıcak olacak
penye battaniye çok kullanılıyor en az 2 nevresim takımı al ben çok kullandım hava sıcak olduğu için üzerine onu örtüyordum
banyo filesi mutlaka köpük file al çok kullanışlı oluyor şapka eldivene para verme 2 tane olsa yeter ellerini keşfetsin diye çıkarıyorsun hava sıcak olduğu için şapka da giydirmiyorsun :)
oğlumun ilk tekmesini dışarıdan tam 17 haftalıkken hissettim normal doğum yaptım
darısı sizlere olsun sağlıkla kucağınıza alın
Günaydın güzel annişler ve tatlı minnoşlarııııııııı
Hepinize çoook güzel bir cuma diliyorum.................
Bugün içim içime sığmıyor yine, 1 aydan sonra bebeğimi görücem saat 4.30 da....
Belki cinsiyetini de öğreniriz bugun minnakımın..İnşallah sağlığı sihhati yerindedir yavrumun....
Döndüğümüzde öğrenmiş olursak size yazarız teyzeleri....
Kalın sağlıcakla
günaydın cnm ayy o kadar güzel yazmışsınki benim bile içim kıpır kıpır oldu
selam söle miniğine herşey yolundadır keyfi yerindedir inşallah
selam kızlaaarr. bugün doktora gittik hem 2li testi yaptırayım dedim. ultrasyonda 12w1d çıktı( biraz küçük yani olması gerekenden. neyse bu önemli değilde 2 hafta önce gittiğimde zıp zıp zıplıyordu ama bugün nerdeyse hareket edemiyordu.amniyo sıvısı azalmış. doktorumuz bir hafta sonra tekrar çağırdı. geçen hafta grip olmuştum,1 hafta yattım,antibiyotik ve ateş düşürücü geçirmeye çalıştık.
başına böyle birşey gelen var mı aranızda.
Günaydın kızlar...
Dün gece sol tarafıma yatamadım sancı yaptı...Hep sağ tarafıma yatacam diye uyku uyuyamadım
kızlar şubat,mart,nisan,mayıs annelerine baktım, kız erkek oranı birbirine çok yakın, her ikisi de %50'lerde. Yani bence -benim oğlan da dahil olmak üzere- erkek bebeklerin çoğu zaman içinde değişebilir. Sanırım bugün bir arkadaşın bebeğinin cinsiyeti değişmiş zaten, biz de hazırlıklı olalımm))
Günaydın güzel anneler,
Bebişimi gördüm 15+1deyiz. 130 gram ve 13.5 cm olmuş :))) doktorumuz bütün parmaklarını saydı kafasını ölçtü burun kemiğine tekrar baktı. böbrek mide idrar torbası hepsine teker teker baktı. omurga kemiklerini bile saydı. herşey yolunda çok şükür. veeeeeee bebeğim bir kız :)))))
Koşu bandına artık çıkmaya başlayabilirsin dedi. bu arada benim boyum 1.75 72.5 ile hamile kaldım şuanda da 72.5 kilom :))
sadece elevit kullanıyordum. vitaminlerimi arttırdı. elevite devam yanına iki vitamin daha verdi. biri demirmiş. biri kalsiyum magnezyum vs.. içeren bişey. en son kan sayımlarım 2 hafta önce yapılmıştı. bir eksiklik var da ondan mı verdiniz dedim. hayır vücudundaki kan oranları gayet güzel şuanda bir eksiklik yok ama artık çok daha fazlasına ihtiyacınız olacak hem bebeğin hem senin dedi. yani kanda bir sorun çıkmamasına rağmen vitamini attırmış. doktor görüşleri bu konuda farklı oluyormuş. vitamin yanlısı olanlar ve sadece ihtiyaç olduğunda verenler... benim doktor ilk grupta :))))))
Çatlak için krem lireac önerdi. kimyasal değilmiş ve çatlak etkisini azaltıyormuş.
3lü ve 4lü test ile ilgili bilgi verdi. 2li testin gayet güzel çıktığı için diğerlerini yapmıcaz dedi. çünkü 3lü ve 4lü test sadece annenin kanında bazı değerlere bakılması ile oluyormuş. en önemli test zaten 2li testtir çünkü bebeğin ense ölçümü de hesaplamaya dahil edilir dedi.
Doktorum perinatoliji uzmanı olduğu için detaylı ultrasonu da kendisi yapacak.
3 hafta sonra kontrole gel dedi.
vajinal muayene yapıp kültür mü ne bir test yapacaklarmış. ancak bu testle belli olan bir mantar mı ne olabiliyormuş. bu da ilerde erken doğuma sebep olabiliyormuş. bu testle bakıp varsa tedavi edilecekmiş.
benden haberler bu kadarrrrrrrrr. herkese mutlu ve hayırlı cumalar.... :))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?