2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canım bu bendede oldu ya olgunluk mu desem ne bileyim
yada şöyle mi acaba sanki bebeğim eşimin önüne geçti gibi oldu
acaba doğuncada mı böyle olacak ikisini dengeleyemezsem diye korkuyorum

daha da olgunlaşmak çok güzel anne gibi hissetmek bu olsa gerek:) ben eşimin önüne geçtiğini ya da geçeceğini hissetmiyorum bence sen de dengelersin..sonuçta ikinizin eseri bu bebiş bebişini sevmek eşini sevmek demek aynı şey onun için de geçerli:) her şey güzel olur sen merak etme

İnşallah canım sağolasın
Evet olgunlaştım galiba
eskiden eşim işe gittiğinde aramazsa yada mesaj atmazsa trip yapardım nasıl kızardım
şimdi hiç umuruma bile gelmiyor nedense öyle gereksiz geliyorki bu tür şeylere kızıp küsmek
Bide şu eşimin ailesi şeysini aşabilsem ne mutlu bana

Cok tesekkurler altin bilgiler bunlar, bende kiyafet konusunda abartmak istemiyorum sonra giydiremeden buyudugunde insanin ici acir cunku bebek kiyafetleri gereksiz pahali.Hediyelerde olacaktir.
Travel sistem almak istiyorum fiyati abartmicam kendi butcemize gore birseyler bakicaz ama pusetin arabaya takilabilenlerinden almak istiyorum bebisi alip ilk zamanlarda olsa yuruyuse cikmak isterim,pusetle bebegi elime alip gezdiremem agir olur diye dusunuyorum.
Banyo filesi kesin alicam zaten ya ben onun kesfetmeye calistigi ellerini yerim :) sizin bebis olsada soyle minciklasak canim cekti simdi tam sevilme zamani.
2 haftam var bugun 15. Haftaya giriyorz belki bende 17. Haftada hissederim hareketini, korku heyecan karisimi birsey nasil bir his oldugunu merak ediyorum.
masallah insallah cogumuz normal dogururuz ben cok istiyorum ama karnim buyudugunde cesaret edemezsem diye suphelerim var uzun boylu oldugum icin catin genistir kolay olur normal dogur diyorlar.Sizin doktorunuz kimdi normal dogumu destekleyen birisimiydi birde epidural istemediniz mi?Hani cokuzun ve agrili bir surec mi?Gerci tum dogum hikayeleri birbirinden farkli kimisi dogru duzgun sanciyi hissetmeden normal pit diye doguruyormus kimiside tam tersi yasayip gorucez sartlar ve ruh halim insallah musait olur ve az agrili kolay dogumlarimiz olur insallah.Cok tesekkurler hersey icin bebeginizi saglicakla buyutin darisi bizler

Gece gece uyandim gozumden uyku akiyor ama uyuyamiyorum.Bebegin icimde oldugu fikrine sanirim alisamadim karnim cikmadigimdan mi yada hareketini henuz hissetmedigimden mi yada bende bir tuhaflik mi var?
Ne mucizevi birsey neden biz yani erkekler degil :) iste hayatda bir denge var o en bastan belli baska bir cesidi yok icimizde bir canli buyuyup dunyaya geliyor :) muhtesem birsey :).Uykusuzluk basima vurdu tatli ruyalar size bebislerede iyi uykular olsun uyusunda buyusunler besikleri doldursunlar

Günaydın güzel annişler Ankara bugün beyaz düşlere teslim olmuş kar ilk yağdığında belki komik ama bebeğim bak bu kar diye göstermiştim:))

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadım, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev...

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler...."

kopyala yapıştır yaptığım arkadaşa tekrar teşekkür ediyorum

Günaydın kızlar... Sabah sabah işe gelirken bir ağrı girdi sağ kasığıma hala devam ediyor kesilmedi tıretım bak şimdi

Günaydın güzel annişler ve tatlı minnoşlarııııııııı
Hepinize çoook güzel bir cuma diliyorum.................

Bugün içim içime sığmıyor yine, 1 aydan sonra bebeğimi görücem saat 4.30 da....
Belki cinsiyetini de öğreniriz bugun minnakımın..İnşallah sağlığı sihhati yerindedir yavrumun....
Döndüğümüzde öğrenmiş olursak size yazarız teyzeleri....
Kalın sağlıcakla

günaydınnnn hayırlı cumalar güzel anneler

Allah bu güzel günün hürmetine bütün dualarınızı kabul etsin..bebişlerinize de göbişlerinizin içinde sağlık ve sıhhatle büyümeyi nasip etsin..

günaydın cnm ayy o kadar güzel yazmışsınki benim bile içim kıpır kıpır oldu
selam söle miniğine herşey yolundadır keyfi yerindedir inşallah

günaydın cnm ayy o kadar güzel yazmışsınki benim bile içim kıpır kıpır oldu
selam söle miniğine herşey yolundadır keyfi yerindedir inşallah

Günaydın canımcımmm
ayyy teşekkür ederim...
söylerim teyzesi söylerim görür görmez ozy teyzenin çoook selamı var derim:))))

Günaydın kızlar...

Dün gece sol tarafıma yatamadım sancı yaptı...Hep sağ tarafıma yatacam diye uyku uyuyamadım

canım bende ikili test için geçen hafta gitmiştim hiç kıpramadı korktum bişe oldu sandım doktor bişe yok korkma dedi ama ilk gittiğimde zıplıyodu hep hiç durmadı dedim. ben okuldan çıkıp 1.5 saat yol gitmiştim yorgunluktanda olabilir. korkma rabbim hepimizin bebeklerini korusun...arada bi keyflerine bakıyolar bizimki ense yapıyodu zaten cinsiyetinide öğrenemedik...

Günaydın kızlar...

Dün gece sol tarafıma yatamadım sancı yaptı...Hep sağ tarafıma yatacam diye uyku uyuyamadım

güznaydın cnm...bence doktoruna bi danış istersen...sancılar normal sayılıyor bu dönemlerde ama uzun sürdüyse eğer doktorunuza söyleyin diyorlar...

Günaydın güzel anneler,

Bebişimi gördüm 15+1deyiz. 130 gram ve 13.5 cm olmuş :))) doktorumuz bütün parmaklarını saydı kafasını ölçtü burun kemiğine tekrar baktı. böbrek mide idrar torbası hepsine teker teker baktı. omurga kemiklerini bile saydı. herşey yolunda çok şükür. veeeeeee bebeğim bir kız :)))))

Koşu bandına artık çıkmaya başlayabilirsin dedi. bu arada benim boyum 1.75 72.5 ile hamile kaldım şuanda da 72.5 kilom :))
sadece elevit kullanıyordum. vitaminlerimi arttırdı. elevite devam yanına iki vitamin daha verdi. biri demirmiş. biri kalsiyum magnezyum vs.. içeren bişey. en son kan sayımlarım 2 hafta önce yapılmıştı. bir eksiklik var da ondan mı verdiniz dedim. hayır vücudundaki kan oranları gayet güzel şuanda bir eksiklik yok ama artık çok daha fazlasına ihtiyacınız olacak hem bebeğin hem senin dedi. yani kanda bir sorun çıkmamasına rağmen vitamini attırmış. doktor görüşleri bu konuda farklı oluyormuş. vitamin yanlısı olanlar ve sadece ihtiyaç olduğunda verenler... benim doktor ilk grupta :))))))

Çatlak için krem lireac önerdi. kimyasal değilmiş ve çatlak etkisini azaltıyormuş.

3lü ve 4lü test ile ilgili bilgi verdi. 2li testin gayet güzel çıktığı için diğerlerini yapmıcaz dedi. çünkü 3lü ve 4lü test sadece annenin kanında bazı değerlere bakılması ile oluyormuş. en önemli test zaten 2li testtir çünkü bebeğin ense ölçümü de hesaplamaya dahil edilir dedi.

Doktorum perinatoliji uzmanı olduğu için detaylı ultrasonu da kendisi yapacak.

3 hafta sonra kontrole gel dedi.

vajinal muayene yapıp kültür mü ne bir test yapacaklarmış. ancak bu testle belli olan bir mantar mı ne olabiliyormuş. bu da ilerde erken doğuma sebep olabiliyormuş. bu testle bakıp varsa tedavi edilecekmiş.

benden haberler bu kadarrrrrrrrr. herkese mutlu ve hayırlı cumalar.... :))))))

günaydınlar herkese

bana bunu bir kadın doğum uzmanı arkadaşım sölemişti onu ziyarete gittiğimde hep böle erkek bebeklere rastladım yaa ne kadar çok erkek doğuracak olan var dedim herhalde bu sene erkekler çoğunlukta demiştim oda bana öle gözüküyo ama 3 5 bebek oynar hep eşit olurlar demişti bende kızların artıcağına inananlardanım yanii şimdilik erkekler çoğunlukta gözüküyo ama bakalım

Günaydın arkadaşlar sağ ve sol kasıklarımda dün gece çok ağrım oldu işten çıktıktan tam 1 saat otobus bekledım dondum dondum acaba ondan olabilirmi ?

maşallah bebişine ne güzel herşey yolundaymış annesi hayırlı cumalar

Karlı bir Ankara sabahından günaydın kızlar. Ben yine üşütüyorum sanırım. Bıtım böyle nanemolla olmaktan. Halbuki ne kadar dirençliydm ben hastalıklara. Bol bol meyve yiyorum, su içiyorum, sağlıklı besleniyorum. Yine de geliyor bu hastalık.

Dün eşim o kadar ilgili o kadar kibardı ki İlk öğrendiği gün de böyleydi. Ya hamile olduğumu yeni yeni anlıyor bu adam. bebeğin büyüdüğünü, karnımın şiştiğini görünce yeni idrak ediyor ya da oğlu olacağı için bu kadar ilgili.

Dün aramızda geçen diyalog:

Ben:Şimdiki erkek, Allah sağlık versin. Ama bundan sonraki kız olacak değil mi?
- Sen önce bunu bir doğur al kucağına.
Ben: O tamam inşallah da bundan sonraki kız olacak tamam mı?
- Ya millet doğuda oğlum olsun diye birbirini kırıyor sen ne diyorsun
Ben:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…