2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
eee yutamıyon napıyon hiç mi yutmuyon :9::9::9: demiri geçtim ama kan ilacını bari yutmaya çalış

Yok valla yutamıyorum ne zaman teşebbüs etsem kusuyorum:50:
AMa çok sert o ilaçlarda kaya gbi mübarek
bende pekmez içiyorum onun yerine
acaba karşılarmıki pekmez:26:
hani doğal ya daha iyi bence

Günaydınnnnn hanımlarrrr nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir?

Başına gelen varmı kızlar bilmiyorum ama geçen gün minibüste ayakta duruyordum birden bir ateş bastı 2 dakikaın içinde elim ayağım boşaldı midem ağzıma geldi oyle panik oldum ki acaba bişey mi oldu diye bu kar kışta şıpır şıpır terlemeye başladım. ha kustum kusucam derken oturan bi beyi kaldırdım oturdum 5 dk sonra kendime geldim :(( ilk kez oldu bi r daha da olmadı . evham yapmak istemedim bişey mi oldu diye üzerine gitmedim doktora da sormadım .. oluyor mu boyle hamileliğimde hiç mide bulantısı da geçirmediğim içn korkuyorum açıkçası

Canım bu tansiyon düşüklüğü belirtileri. Ben bunu hamile olmadan öncede aynı bu şekilde yaşardım, özellikle otobüslerde. İyiki oturmuşsun yoksa gözlerinin önü kararır bayılırdın. Zaten hamilelikte de kan basıncı yükseldiği için tansiyon düşüklüğü olabiliyormuş. Benim normalde de hep düşüktür zaten.

taktiğini deneyeyim dedim ama çöp kovası terste kalıyooo olmuyoo aslında pc terste zaten bu iş yerinde düz olan bişey yokki
bende en iyisi koltuğuma kaykılarak oturayım dedim bu seferde doğuracak gibi bacaklarımı yana açmam gerekti ay komik oldu hemen karşımdada adam oturuyooo çok düzensiz burası yaa 32. haftaya ne kadar kaldıııııı :1::1::1::1:

herkese merhaba arkadaşlar,umarım güzel haberlerle dolu sağlıklı bir hafta geçiririz:16:cinsiyetlerini öğrenen diğer tüm arkadaşları tebrik ediyorum.bende çarşamba gidicem inşallah herşey yolundadır:18:sadece sağlıklı olduğunu bilsem yeter.başka hiçbişey istemiyorum:97:

cano arkadaşım,şimdiden kendini bu kadar sıkma.eminimki herşey zamanla yaşadıkça oturacaktır.ama umarım sigarayı azaltır ve hatta bırakırsın:34:

bidamlagözbebeğim canım dikkat et,ilaçlarını düzenli al.geçicektir inşallah,bozma moralini...

alınganlık olayına gelince ben zaten ezelden alınganım:1:ama bu aralar çok tutmadı damarım:17:nazda pek yapamıyorum,bişey demeye kalksam eşim kredini hemen tümetme diyor,daha 5 ayın var:1:

Arkadaşlar folik asidi kaçıncı haftaya kadar içtiniz yada hala içen varmı.

Ben hala içiyorum hatta başka hiçbir şey kullanmıyorum çünkü doktorum vermedi. 3'lü testin sonucunu bu hafta içi götürücem kendisine bakarız değerlerine gerekirse veririm dedi.
Benim doktorum pek ilaç yanlısı değil, reçeteme bol sebze meyve yazdı :)
Sağlık ocağında da kontrol ettiler, özellikle kan değerlerim yüksekti benim onlarda şaşırdı, yani kişiye göre değişiyor.

Yok valla yutamıyorum ne zaman teşebbüs etsem kusuyorum:50:
AMa çok sert o ilaçlarda kaya gbi mübarek
bende pekmez içiyorum onun yerine
acaba karşılarmıki pekmez:26:
hani doğal ya daha iyi bence

canım karşılarmı bilmem ama sen sıksık sulandır iç pekmezi napıcan hiç bişey yapmamaktansa pekmez içmek elbetteki iyidir
banada kaynanacım köyden pekmez gönderdi 1 lt pekmezi yidim içtim eskiden böle ilaçlarmı varmış herkez pekmez filan yermiş :9::9:

kız merveeee gözümü korkuttun bende öle hap içebilen biri değilimdir pek antibiyotikler kadar büyükler mi kiii :44:

kızlar selaammmmmmmmmmm:46::46::46:
pazartesi iş yoğunluğundan bitürlü baylaşamadım , gelelim bana ve minik bebişimeee:34: bahsettiğim gibi cuma günü kontrol günümdü , doktoru beklerken 2 cikolatayı ye öyle gel dedi asitan ablamız:32: yerinde duramayan bir bebeğimiz vardı ultrasonda , doktor hnm evetttt annesi varmı tahmin dedi , bende daha önce erkek hissediyodum ama siz 12. haftada kıza benziyoo sanki demiştiniz orda kaldık dedim :52: o halde doktor hnmın karizması yerlerde dedi :1: bebişimizzz erkek dedi , :1: gerçi kızda olsa erkek de olsa farketmiyoduı ama ruyamda erkek görmüştüm ve onun çıkmasına çok sevindim :1: eşimde inanılmaz mutlu , ilk haftalarda bebeği görünce bu da benim gibi kel diyen adam kendime benzettim dedi :21: burada gelişimi iyiyimiş annesi iyi bakmısısn dedi , 158 gr 17 cm olmuş :nazar::emir_bebek: 20.haftada detaylı ultrason cekilecek dedi , o zaman organlarını inceledikmi bisüphemiz kalmayacak inş dedi :)
ha buarada ; gelelim bana ; kabızlık ve baş ağrısı problemlerim için ise ; süt içine incir atmamı bir gece bekletip sabah önce incir sonra sütü içmemi söyledi . ilaç olarak çok zorda kalırsan dupalac surup verdi , :26: ek olarak progtog krem verdi boşaltım sonrası catlama ve hemoraid önlemek için :30::17:
kilo olarak da 2 kilo almışım biraydaaa:17: ama doktor normal dedi merak etme dedi ama bana yine de fazla geliyooo :19:

öyle işte kızlar benden haberler bukadarrr bipipili daha geliyooo aramızaaa kızlarınızaaaa talibimmmm :52::52::1::1::)

gunaydin annisler,sendromlu bir pazartesi ise basladik.cuma cabuk gelir umarim.sigara konusu gundem haliba bugun.ben bebegimi ogrenince sigarayi biraktim.10 yildir ismisligim vardi.bir anda biraktim pat diye.iki yakin arkadasim azaltmadilar bile.dogum yaptilar bir tanesinin bebegi haftada bir hasta oluyor bronsiti var.ve genital organinda problem vardi ameliyat oldu.bunlari moralini bozmak icin soylemiyorum.sadece bilmeni istedim.saglikli doganlarda vardir bilemicem sadece bildigimi soyluyorum.hic birakamicam diyorsan nacizane tavsiyem sigaranin markasini degistir ve kendine saatler koy.5 saate bir tane gibi..insallah icenler birakir.

birde pasif icicilik olayina dikkat edin arkadaslar.eslerinize yada arkadaslariniza misafirlere falan izin vermeyin.ben vermiyorum acikcasi .

kizlar alinganlik olayi ne boyutta sizde.bende tavan yapti:14::14:bu yuzden anti sosyal olmak uzereyim.esim mudahae ediyor gorusmek isteyen arkadaslara gitmicem deyince kapatma kendini diyor.bilemedim napim.:14::17:alinganim bir taraftan bebegimi uzmek istemiyorum.alindigim seylere de bir kac ornek vereyim.mesela 16. haftada cinsiyet ogrendim.ilk bebegim zaten.hep sey diyorlar daha degisir kendini kaptirma.ki bebegimin cinsel organinin fotosu var net bi sekilde.sonra aksamlari yuruyus yapicaz esimle diyorum,son 2 ay olurmusmus yuruyus.erkenmis..yok bebek dogduktan sonrakendime bakamazmisim.simdi son demlerimi yasiyormusmusum.anlamiyorum ne ilgisi var.normalde makyajimi toplamda 2 dakikada yaparim.bir fon kac dakikani alir..ne bilim iste,,bunlari yakinlarinizdan duymak iticigeliyor:18:

Canm alınganlık,tahammülsüzlük,aniden sinirlenme vs...hepsini bende yaşıyorum..Lakin şöyle bir gerçek var...birşeyler yaşıyorum ve çok bilmiş arkadaşlarım "o öyle değil daha çok erken bunları yaşaman için" yada mesela aşerdiğim zamanlarda aşermen için daha çok erken diyor,ya arkadaşım midem bulanıyor,bunu sana ispat etmem için illa üstüne kusmam mı lazım.dersin 10 çocuk doğurdu..kulaktan dolma bilgilerle sürekli eleştirel yaklaştıklarında bende sinirleniyorum...ve onlarla görüşmelerimi azaltıyorum...ya ben çok alınıyorum yada onlar düşüncesizce davranıyorlar..en güzeli fazla sık görüşmemek bunu anladım.:19:

canım doktorum bana 3. aya girince bıraktırdı. artık gerek yok dedi. mide bulantıların geçtiğine göre folik asit ihtiyacını yediğin içtiğin besinlerden karşılaya bilirsin dedi.

Teşekkürler canım benim doktorum dalgın bu ara sanırım gitmicem artık 13.haftamdayım ve hamile kalmadanÖnce 3ay kullandım bugün ikili testin sonucunu göstermek için gittim hiç bırak falan demedi.ne kan hapı ne demir herşeyim normal ve amerikadaydı beni 1 aydır görmüyor ultrosonla bakmadı bile ikili testimi kendi yapmadı oysaki.çok güveniyodum ama asistanına sordum bu ara böyle dalgın dedi.napıcam bilemedim ama sanırım başkasıyla debam edicem.

merveciğim merhaba eylül topiğine gelmiyon hiç yaw.Özledik seni nasıl geçiyor günlerin şekerr?

Bu alınganlık konusuna bende takıldım bende çok alıngan oldum ama haklı olduğumu düşünüyorum
Benim burda kimsem yok bi eşim bide kendim başka kimse yok:(
bi eşimin iş arkadaşının eşleriyle görüşüyorduk
benim hamileliğimde baya zor geçiyo işte bulantılar kusmalar halsizlik sürekli yatıyorum
dayak yemiş gibiyim şimdide bademciklerim şişti şahtım şahbaz oldum:)
Geçen arkadaşım mesaj atmış seni gidi vefasız insafsız hamile kaldın unuttun bizi diye neler yazmış ben şok oldum:53:
hiç beklemiyordum başladım ağlamaya ben haketmedim diye
ya ben yerlerde sürünmüşüm bi tabak yemeğe muhtaç olmuşum kimse aramamış sormamış
bundan sonra bende öyle bir karar aldım bende kimseyi arayıp sormayacağımm:31:

taktiğini deneyeyim dedim ama çöp kovası terste kalıyooo olmuyoo aslında pc terste zaten bu iş yerinde düz olan bişey yokki
bende en iyisi koltuğuma kaykılarak oturayım dedim bu seferde doğuracak gibi bacaklarımı yana açmam gerekti ay komik oldu hemen karşımdada adam oturuyooo çok düzensiz burası yaa 32. haftaya ne kadar kaldıııııı :1::1::1::1:

:)) Kendine hemen bir çöp kovası al masanın altına yerleştir. Hatta belinden aşağıya bacaklarına doğru şal gibi birşey örterekte yapabilirsin, şansını her türlü zorla bebeğin için zaten müşkül durumda kalmanı gerektirecek birşey yok ortada..

canım karşılarmı bilmem ama sen sıksık sulandır iç pekmezi napıcan hiç bişey yapmamaktansa pekmez içmek elbetteki iyidir
banada kaynanacım köyden pekmez gönderdi 1 lt pekmezi yidim içtim eskiden böle ilaçlarmı varmış herkez pekmez filan yermiş :9::9:

kız merveeee gözümü korkuttun bende öle hap içebilen biri değilimdir pek antibiyotikler kadar büyükler mi kiii :44:

kızlarrr ; doktor bana da demir hapı verdi ama araögünlerde avuç içi kadar kuru üzüm yememi söyledi bende dün tam 2 kilooo üzüm aldım:52: ha bideeeeee sabahları 1 kasıkcık tahin pekmez yiyiorum:34:

Canım ben folik asiti 12. haftaya kadar içtim. sonra PRevit diye bir ilaç verdi onunda içinde folik asit ve onun gibi bir sürü vitamin vardı. 15. haftada previte devam et diyerek birde demir ilacı verdi. bu ikisine devam edilcek dedi. 20. haftada kontrole gidicez bakalım o zaman bıraktırır belki bi tanesini

Sağol canım ben berdeyse 6 aydır içiyorum ve bugün ikili testin sonucunu göstermeye gittim ben sormadım oda söylemedi bırak diye.sanki 10 tane doğurdumm:-((

ben pc'nin kasaının üstüne koyuyorum ayaklarımı , masa altında kimseciklerde görmüyooo :32:

Ohh kaynanan ne güzel söylemiş valla
ilk defa bi kaynanayla hemfikir oldum bir konuda:9:
İç bacım iç yarasınn yiğenimee:1:
ya valla ben içemiyorum işte bulantılarım olduğu için:17:
korkma korkma:1: sen yapabilirsinnn görüyorumm sende o kapasite varr:30:

arkadaslar gunaydın hayırlı bır gun olmasını dılerım.benım haftamdakı arkadaslar arsa bır sorum olacak detaylı ultrasona ne zamn gıreceksınız ben 20,haftamda yanı 5 aylıkken gırecegım ama kalp rahatsızlıkları daha sonrakı haftalarda cozuluyor dıye duydum.ama doktor o zman gel dedı.bırde tetenoz asısını doktora sormayı unuttum vurulmalımıyım saglık ocagına sormadım ne zman oldugunuda doktoruma sormadıgım ıcın.20,haftada da doktora gıdınce sorarım ama gecmı kalırım asıya bılgısı olan arkadaslar varmı.

Ben 22+0 oluyorum ayrıntılıya girdiğimde son adet tarihime göre. Bebeğin durumuna göre de 22+4 oluyorum. Ama doktorum bu durumlarda adet tarihimi baz alıyor.

Benim doktor kontrolümde 14 ocakta. 20+0 da yani adete göre. Ve doktorum bana tetanoz aşısıyla ilgili hiçbir şey söylemedi. O gün söylese bile geç kalmış olmaz mıyım ki acaba? Ya da yaptırmayacak mı ki?

kızlar herkes vitamin kullanıyor mu bana doktorum vitamin filan vermedi 3. ay kontrolümde tabii 4. ay kontrolümde başka doktora gittim kan ilacı verdi ama kendi doktorum 5. ayda başlarız dediği için almadım kan ilacını 5. ay kontrolümde kendi doktorum yazar bana sanırım
illaki içmek gerekiyor mu vitamin filan :44::44::44:

13 haftam bitecek ben hala folik asit içiyorum normalmi bilmiyorum başka doktora daha gideceğim.

Canım doktorum bana vitamin ilacı felan vermedi
bi kan ilacı ile demir hapı verdi onlarıda yutamıyorum zaten
C
canım bak ne dicem. doktor ban da kan ilacı ve demir hapı verdi bende hap yutamayanlardanım rica ettim doktor bey ne olursunuz bana hap vermeyin ben yutamıyorum çiğnemek zorunda kalıyorum tatları berbat olduğu içinde midem bulanıyo dedim o da bana maltofer diye bir demir ilacı verdi küçük küçük cam kapsuller halinde her öğünde bir tanesini kırıp şurup gibi içiyorsun bayıldım valla. bunlardan 100 tane verse içerim :16::16::119:

Back
X