2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Sonucum riskli çıktı..
Kendi doktoruma götürdüm riskli gebelik uzmanına görünmen lazım dedi..
Doktorumda canımı sıktı

Çapa'yı tavsiye etti, buradan bir arkadas Çapa'ya test için gidiyordu diye biliyorum, bana ulaşabilir mi?

Açık Spina Bıfıda: Negatif
Trısomı 18: Negatif
Down Sendromu : Pozitif

Down Sendromu : 1:130
Sadece Yaş: 1:740

1:250 sınır zaten..

Konuşamıyorum, konuşsam ağlamaya başlarım susamam diye korkuyorum..

canım benim tabi ki üzüleceksin ama bu daha kesin birşey değil hatta çok minik bir ihtimal.. benim görümceme de neler dedi doktorlar ama şimdi görsen zehir gibi akııllı bir oğlu var.. bir arkadaşımda hamileyken su çiçeği geçirmişti o zaman çapaya gitti riskliydi herşey çıkabilir dendi çocukta tek tek araştırdılar orda bir tek gözleri için bir şey diyemiyorlarmış.. kör olma ihtimali var dendi ama sapasağlam doğdu yavrucak.. söylenenler genelde ufak ihtimaller ama için rahat etsin git mutlaka çapaya arkadaşımın hiç bir şeyiini eksik etmediler tüm kontrollerini yaptılar.. sende yaptır.. bebişini de fazla üzme, şu doktorları anlamıyorum zaten hamile hastalarının ne kadar hassas olduğnu bile bile nasıl böyle davranıyorlar.. takibin için de iyi bir doktor bulursun inş. cnm

Bana doktorum tavsiye etti hem kullanmamı.Önerdiklerinin arasında bu krem de var. Zaten en etkili ve en bilineni Lieracmış. BEn kullanmaya başladım. Fiyatı gayet uygun sitede. Alabilirsin
tevekkül etmeye çalışıyorum. Şu an çok iyi anlıyorum seni bu yüzden.

Genelde 4.aydan sonra lierac öneriyor doktorlar.

Doktoruna Danış istersen
Ben sordum bebe yağını tavsiye etti onu kullanıyorum
Yok CANIM ne erkeni 4. Ayımız bitti nerdeyse

doktorum 18. haftada krem yazacağını söyledi bana, benim verdiğimin dışında bilmeden birşey kullanma dedi.doktoruna danış bence

arkadaşım burda herkez bişi diyo ama benim tercihim doğal yağlar.. mesela bu konuda doğal yaşam diyince en güendiğim isim ibrahim saraçoğlu o da gebelikte badem yağı dışında bişi önermiyo.. bilgin olsun

teşekkür ederim canlar yarın doktorumu arayıp alırım inş.

2'li testim gayet iyi çıkmıştı, 3'lüyüde istedi, şundan emin oldum ki doktorumu değiştirme vaktim gelmiş..

hully; sağol canım, eşimde iş yerinde mini bir araştırma yapmış bugün eşleri doğum yapanların yarıdan fazlasının riski varmış bir çoğuna da bebeğinizi aldırın denmiş bu kadar çok olduğuna şaşırdım diyor..

Tokoyay; Teşekkür ederim canım, keşke ben de yaptırmasaydım 3'lü testi, bir de acil olarak istedi doktorum kafasını kırıcam!
Oğluşuna maşallah:nazar: Allah nazarlardan saklasın, sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Beyefendiyi olur olmaz rahatsız etmeyin sizde

Zeynom bende küçüklük fotografımı aldım elime ona bakıp dUruyorum
Kızım bana benzesin diye :1:

hadi canım inş bakalım sonuç alabilecekmiyizzzz :54: gerçi birşeyi çok istersen olurmuşşşş allahda biliyor ben çok istiyorummmm :52:

Şimdi 31 yaşındayım doğumda 32 olacak, ikili testim temiz çıkmıştı.
Arkadaşlar bu şuna benziyor;
Ben bekarken çok şiddetli regl ağrısı çekerdim ağrı kesici vs etki etmezdi, doktorda da birşey çıkmamıştı.
Annem yazık sabahlara kadar elinde sıcak havlu başımda beklerdi, ben ağlardım annem ağlardı.
Geçeceğini bile bile benimle o acıyı çekerdi. Ki şimdi kendi annemi çok çok iyi anlıyorum.
Kendi anneme göre ben soğukkanlıyım ama benim de sınırlarım var..
Benimde içime doğan sağlıklı olduğu zaten ama bir tarafım anne olmaya başlamış, o tarafım mızıklanıyor işte..
Öğrendiğimden beri dua ediyorum, kendi bebeğim ve sizlerin bebekleri için..
Allah'ım kimseye riskini bile göstermesin, teste giren ya da girmeyen herkes bebeklerini sağlıkla kucağına alır inşallah..

Teşekkür ederim kızlar...
Canım seninde dediğin gibi sağlıklı inşallah kendine sıkıntı yapma..bunlar sadece ihtimal..En iyisini Allah bilir..bol bol dua et..Geçmiş olsun..doktorunuda seni motive edecek birini seç..doktor çok önemli..zaten hassas dönemdeyiz bizim en çok morale ihtiyacımız var..
Minikuss canım. İkili testin riskli mi çıkmıştı doktorun 3lüyü istedi?
Benim doktorum üçlü çok yanıltıcıdır istemiyorum dedi. Çok kişi boşa stres oldu amniyosenteze gitti hiçbir şey çıkmadı dedi. Sıkma boşuna canını.

Bu arada bende doktora gittim. Çektiğim ağrı siyatik ağrısı. Krem veriririm ama kullanmaman daha iyi dayanabiliyorsan dedi. Günde 3 tane minoset alabilirsin dedi. Dinlen bol bol bu haftalarda çok normal dedi.

Ondan çıkıp kadın doğuma gittim. Hiç bilmediğim bir doktora. Ama çok memnun kaldım. Bakırköy Acıbadem'e işi düşenler olursa Alihan Özcan kendisi. Çok sempatik bir doktordu. :17:Cinsiyetimiz 3. bir doktor tarafından onaylandı. Evet erkek. :1:

Aç gittim bağdaş kurmuş uyuyordu. Öksürttü doktor uyandırdı. Pek sinirlendi rahatsız edilince. :1:
Hareketlerini hissediyor musun dedi. Evet ama sürekli değil gün içinde 2-3 kez dedim. Çok normal şu an en kuvvetli hareketlerini hissediyorsun annesi dedi. :17:

15 cm 200 gr olmuş bebişim.:17:

Eki Görüntüle 588755
oy maşallah tatlı bebişine..elinide ağzına götürürmüş..kızdı demek pıtırcık:1: haşin bi erkek olacak desene:52:Allahım sağlıcakla kavuştursun bebeğine canım..

2'li testim gayet iyi çıkmıştı, 3'lüyüde istedi, şundan emin oldum ki doktorumu değiştirme vaktim gelmiş..

hully; sağol canım, eşimde iş yerinde mini bir araştırma yapmış bugün eşleri doğum yapanların yarıdan fazlasının riski varmış bir çoğuna da bebeğinizi aldırın denmiş bu kadar çok olduğuna şaşırdım diyor..

Tokoyay; Teşekkür ederim canım, keşke ben de yaptırmasaydım 3'lü testi, bir de acil olarak istedi doktorum kafasını kırıcam!
Oğluşuna maşallah:nazar: Allah nazarlardan saklasın, sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Beyefendiyi olur olmaz rahatsız etmeyin sizde

benımde ıkılı ıyı cıkmasına ragmen uclu ıstedı dr um
ama su bı gercek her ne olursa olsun cocugumun yanındayım

canım benim tabi ki üzüleceksin ama bu daha kesin birşey değil hatta çok minik bir ihtimal.. benim görümceme de neler dedi doktorlar ama şimdi görsen zehir gibi akııllı bir oğlu var.. bir arkadaşımda hamileyken su çiçeği geçirmişti o zaman çapaya gitti riskliydi herşey çıkabilir dendi çocukta tek tek araştırdılar orda bir tek gözleri için bir şey diyemiyorlarmış.. kör olma ihtimali var dendi ama sapasağlam doğdu yavrucak.. söylenenler genelde ufak ihtimaller ama için rahat etsin git mutlaka çapaya arkadaşımın hiç bir şeyiini eksik etmediler tüm kontrollerini yaptılar.. sende yaptır.. bebişini de fazla üzme, şu doktorları anlamıyorum zaten hamile hastalarının ne kadar hassas olduğnu bile bile nasıl böyle davranıyorlar.. takibin için de iyi bir doktor bulursun inş. cnm

Sağol canım;
Ben anlamıyorum zaten bu testlere göre çocuklar büyük oranda sağlıklı oluyorsa testin anlamı kalmıyor ki, o zaman engelli ya da rahatsızlığı olan çocuklar nasıl doğuyor ya da testlere güvenerek nasıl karar alabiliriz.
Bu ülkede engelli bir çocuğa bakamayacak maddi ve manevi imkanı olmayan pek çok aile var.
Ya da bir çocuk için her şeyini verebilecek insanlar..
Sağlam çocukları almaya çalışıyorlar, sağlıksız olanlar yine de doğuyor, çünkü bu testlerde sorun çıkmamasına rağmen sağlıksız doğanlar da var.

B12 sinir sistemi için önemli ama yani önlemini alacaksın senin biraz takviye alman gerekiyor yemenle geçebilecek bir durum değil, tabi yinede dalak ciger bunları yiyebilirsen ben kan yapan şeyler olduğunu biliyorum ama temiz evde yapılsın dışardan yeme.
Benim kendi doktorum halen folik asite devam etmemi söylemişti yarın 16. haftamıza giriyoruz ama dün gittiğim doktor (benim doktorum yurt dışında cinsiyet konusunda emin olman için gittim) kan depoların dolu olsa bile hergün kan ilacını alman gerekiyor ki gerçekten benim kan oranım gayet iyidir, folikasit aslında gebelik öncesi önemli ve maksimum 12. haftaya kadar veriyoruz senin 12. haftadan sonra içtiğin folik asitin bir anlamı yok dedi.Birde vitamin ve balık hapı verdi iyi beslendiğini düşünüyorsan 2 yada 3 günde bir alabilirsin dedi..Kafam çok karıştı ve birçok kişinin doktoru folik asiti 12. haftada kesti benimki sadece folik asite devam ediyor anlayamıyor sizde durumlar nasıl?
benim bir arkadaşa hem folik asit devam ettirip hem vitamin vermişti doktoru. Bilemedim ki sorsana böyle böyle, neden kesmedik diye?

Bir oğlanda bendennnn:) kız annelerine duyurulur:)))
tebrikler canım, hayırlı olsun inşallah:46:

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

Çapa'yı tavsiye etti, buradan bir arkadas Çapa'ya test için gidiyordu diye biliyorum, bana ulaşabilir mi?

çok kötü durum ama canım, bütün arkadaşların dediğini bir de ben tekrarlayayım dedim, benim de etrafımda bildiğim ikilisi temiz çıkıp sonra üçlüde pozitif çıkan ve nihayetinde sağlıklı çocukları olan birçok insan var. Tabi ki sen önlemlerini al, git doktorun içine sinmiyorsa değiştir. Stres de yaramıyor bebişe nihayetinde. Önce senin ve bebişin için sonra buradaki herkes ve tüm bebişlerimiz için dua ettim. İnşallah bu daha sonra çocuğuna anlatacağın tatlı bir anı olur, geçip gider ve sağlıklı huzurlu olursunuz:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Sezen00; haklısın canım, zaten riskli gebelik uzmanını bulur bulmaz bebeğimin kontrolünü yaptırıp yoluma başka biriyle devam edicem.

hully; ben de öyle canım, netliği kesin olmayan riski düşük hesaplamış bir test için zaten aklıma tersini getirmem.
Önce kontrollerimizi yapalım bakalım hayırlısıyla

hanımlar çatlak kremi kullanan var mı aranızda ? benim göbüşüm bu bir iki günde atağa kalktı şiştim resmen zaten çok zayıfım çatlarım diye korkuyorum.. önereceğiniz bir krem var mı ? unnado da lierac diye bir krem var indirim de alayım mı ? yoksa daha erken mi ? bilemedim..

ne kadar lierac. ben şimdiden çok şiştim. kullanmam lazım. ben çabuk çatlarım zaten :) pahalı diye krem alamamıştım. yağ falanda kullanamıyorum

Sağol canım;
Ben anlamıyorum zaten bu testlere göre çocuklar büyük oranda sağlıklı oluyorsa testin anlamı kalmıyor ki, o zaman engelli ya da rahatsızlığı olan çocuklar nasıl doğuyor ya da testlere güvenerek nasıl karar alabiliriz.
Bu ülkede engelli bir çocuğa bakamayacak maddi ve manevi imkanı olmayan pek çok aile var.
Sağlam çocukları almaya çalışıyorlar, sağlıksız olanlar yine de doğuyor, çünkü bu testlerde sorun çıkmamasına rağmen sağlıksız doğanlar da var.

İste Buda kader CANIM kaderimizde ne varsa o
İmtihan dunyasindayiz Rabbim ne takdir buyurduysa onu yasıyoruz
Bu gibi seyler bizim elimizde değil
Ama suda bi gerçekçi insan evladının bir sacının teline Bişey olsun istemiyor

keepmeinformed; En kısa zamanda gidip kontrol ettiricem zaten sanırım doppler ile bakıyorlarmış.
Duan için Allah razı olsun canım, ben de ediyorum tüm bebeklerimiz için..

Gözün aydın oğluna Maşallah canım:nazar::nazar: Sağlıklı olsun hayırlısıyla kucağına da alırsın inşallah minik adamını

Sağol canım;

Minikusscum...stresini ve sıkıntını anlıyorum canım...
ne olursak olalım ister rahat ister çok evhamlı hepimiz aynı duyguları hissederdik ve hissediyoruz da...
Dedigin gibi bu testlere tam olarak güvenilemiyor...
benim doktorum asıl önemli olan 2li test demişti bence o iyi çıktıysa kafana çok takma..
bence ilk yapman gereken doktorunu değiştirmen böylelikle için biraz daha rahat eder bence...
ikinci olarak da iyi bir perinatolog bulmak..atıl yüksel, recep has gibi doktorlardan bahsediliyor belki onları araştırabilirsin canım...
dularımız seninle.........

hadi canım inş bakalım sonuç alabilecekmiyizzzz :54: gerçi birşeyi çok istersen olurmuşşşş allahda biliyor ben çok istiyorummmm :52:

Ama ne yapayım CANIM kivir kivir sari saclar
Tombis eller çok tatliymisim yani bence bana göre :17:

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

merhaba tatlım senin yaşadıklarını ben de yaşadım maalesef hem de benimrisk oranım 1:74 gibi orandı.. İnsan çok üzülüyor ve kendini çok yıpratıyorsun maalesef.bizde içimiz rahat etsin diye Ankarada riskli gebelik uzmanın bir profagittik aynı gün cvs(koryon biyopsisi) yaptırdık (2500tl de ücret ödedik ) hemen ertesi günde sonuçlarımızı Şükürler olsunki temiz olarak aldık. bebeğimin ne ensesi ne burnu anormal değildi.ayrıntılı ultrasondada bişey görünmedi çünkü bunların çoğu para tuzağı.sende içini rahatlatmak istiyorsan yaptır bence.Ama ben eminimkii bebeğin tıpkı benim oğluşum gibi seni mutlu edecekkkkk:)

Son düzenleme:
Zeynom bende küçüklük fotografımı aldım elime ona bakıp dUruyorum
Kızım bana benzesin diye :1:

Ben de senin gibi kendi fotolarima bakip bakip seviyorum,benzesin diye. Kocam dalga geciyor, bir nsan kendin b kada begenir artik diye :)
Ben sigaranin mutfakta vs icilmesiyle ilgil problemi olan kisiyim sanirim :) dolayisiyla buna yazmak ihtiyaci hissettim, yalniz tabii ki bi atak seklinde cevap degil bu sakin boyle yazinca yanlis anlasilma olmasin.
radyasyon nerden çıktı şimdi??
nikotin diycektin sanırım

Cıks, degil canim... Eminim, ne dedigimn de farkindayim. Nikotin zaten dokunmalarla dumanla vs bulasiyor heryere. Ama sigara icindeki aciga cikan radyoaktif maddeler varmis. Bunu birkac uzmandan dinledigimi cok net hatirliyorum. Surekli sigara icilen evlerde adyasyon tehlikesi de varmis. Oyle iste :)

Minikuss ,insallah bu yasadigin zor gunler senin icin sadece bir ani olarak kalacak.bak guzel haberlerini yine buradan yazacaksin.hep beraber bir ohh dicez sevinicez.:49:

Tokoyay, sanada cok gecmis olsun canim.ne guzel annenler kayinvalidenler yaninda..imrendim.gurbette olunca.:43:

cinsiyetini ogrenen arkadasllari tebrik ediyorum.bugun yeni erkek bebekler katildi aramiza.:22:

golgen,dunden beri yazmiyorsun galiba merak ettim.insallah yoluna girmistir bazi seyler.

bizde cumartesi 4 lu testimize gidiyoruzzzzz:18::18:

Son düzenleme:
Hayırdır inşallah:)))) ben de bir anlam veremedim ama sabah uyandığımda Balmond nicki kalmıştı aklımda:))))
Bide sanırım bdamlagozbebgim vardı ama ondan emin değilim...
sanki benimle ilgili (ama bebek haricinde) bir konuda yazmak suretiyle yorum yapıyordunuz ama ben güya sizi tanıyormuşum önceden..fakat konu neydi hiç hatırlamıyorum:)))) belki akşam en son sizin yazdığınız bişeyleri okudum topikte o kaldı aklımda...bilinçaltı işte:)))))

zeyyyno ne kadar tatlı avatar resmin... yaaa bayıldım çocuğaa:))))
Bdamlagozbebgim kizima talip olmustu, onu okudun sanirim canim. :) Benim kabus seklindeki ruyalarimin yaninda seninki gayet sahane. Benim bu sacma ruyalarim 9 ay devam ediyor maalesef.
Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

Canim zaten butun arkadaslar soylenecek seyleri soylemisler. Sakin ol. Sonucta bu istatistiki bir sonuc, ihtimal oranini veriyor. Sen yine de butun tetkiklerini yaptir, icin rahat olsun, doguma kadar acabalar icini daraltir. Ama nasil olsa hicbirsey cikmayacak. Uzme kendinin de bebeginin de tatli canini.

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

canım can sıkıcı bır durum haklısın, iki arkadasımda risk vardı birının yası 36 ve sigara kullanıyordu gayet saglıklı bebekleri oldu .duanı eksık etme dualarım seninle

Back
X