Ben sigaranin mutfakta vs icilmesiyle ilgil problemi olan kisiyim sanirim :) dolayisiyla buna yazmak ihtiyaci hissettim, yalniz tabii ki bi atak seklinde cevap degil bu sakin boyle yazinca yanlis anlasilma olmasin.
Simdik bana kalirsa icen kisiler bunu farkedemiyor, alamiyor bu dumani kokuyu... Orada icince aynen senin gibi diger odalarda hicbirsey olmadigini dusunuyorlar... Belki dumanalti olmuyoruz tabiki ama sonucta sigaranin pis kokusu heryere siniyor. Ben hijyen konusunda zerre kadar takintisi olmayan biriyim. Bizim de cocuklugumuz daglarda taslarda toprakla gecmistir. Ailemden gordugum yasam bu sekilde, her haftasonu piknikte, en ufacik bir kisitlama olmadan buyuduk. Ama bu cooooook farkli birsey. Verdigin ornekler de yine bundan cok cok uzak. Bir de benim evmde icilmiyor. Ben icmiyorum, esim icmiyor, arkadaslarim cmiyor. Tek tuk icen biri geldiginde de rica ediyorum, bizde icilmedigini soyleyip izin vermiyorum. Neden bir baskasi, bebu kadar dikkat ederken gelip bebgimi zehirlesin ki. İlerde allah korusun bir problem, en ugacik bir problem olsa, ve cocugum bana dese ki neden izin verdin soyleyebilirdin, ne diyecegim diye dusunuyorum ve cok dokunuyor acikcasi... En azindan benim acimdan boyle, benim de hassasiyetm bu konuda...
Uzmanlardan bahsetmissiniz ama sigara icilen ortamda ne kadar radyasyon oldugu konulu arastirmalardan bahsetmemisiz. Bnu da ben soylemis olaym. Halde. Simdi ben kayinvalideme gidicem mesela ama surekli sigara icilen yer ve full radyasyon diyorlar. Ne olacak yani...gidiyoruz mecburen bir sekilde, onlar da animda icmeyerek baayardimci oluyorlar kendilerince. Ama herkesin duzeni kendine, elden birsey gelmez bu konuda... Benm derdim karsmdakinin de bana ayni saygiyi gostermesi...
Bir de canimcm ben aska asla sigara icenlerin tm hayatini yargilamiyorum, oyle anlasilmissa smdiden ozur dilerim cunku hic oye grencsiniz gibi birsey solemedim. Yalniz hayatinizin sigarali olan kisminin da igrenc olma olmama konusunda cok olmlu oldugunu bana kalirsa kimse iddia edemez, etmesin de bence. Ama herkesin hayai tercihleri kendine. Beni balamaz, beni de ilgilendirmez. Yalniz benm hayatm da bana ait olsun, gasp edilmesin ozgur irademle yaptigim bu secim. Benim derdim bu...
Zeyyyno cugum dedigm gibi sana boyle agresifce yazilmis bir cevap degil bu... Tekrar belirtmek istedm cunku bazen istemesek de alinan akadaslarimiz olor. Malum donemimizden oturu:) yeniden belirteyim istedim. Bunlar benim sigaraya, sigara icen ama ocmeyenleri onemsemeen kimselere karsi bakisim... Kusura bakilmasin lutfen