2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
resimde göstermeye çalıştım:9:

Öncelikle geçmiş olsun.. Bahsettiğiniz beze bende de geçen yıl 2 tane oluşmuştu hemen hemen aynı yerde.. Çok stresli bir dönem yaşıyordum sonra kendi kendine geçti.. Çok önemli birşey değildir inşallah ama kesinlikle doktoru ihmal etmeyin ve kesinlikle oynamayın. Sıkmayın ya da bastırmayın..

Öncelikle geçmiş olsun.. Bahsettiğiniz beze bende de geçen yıl 2 tane oluşmuştu hemen hemen aynı yerde.. Çok stresli bir dönem yaşıyordum sonra kendi kendine geçti.. Çok önemli birşey değildir inşallah ama kesinlikle doktoru ihmal etmeyin ve kesinlikle oynamayın. Sıkmayın ya da bastırmayın..

sağol canım oynamak değil de nedir ne değildir diye meraktan az da olsa bastırıyorum.
Ay canım sen mi çizdin bu resmi:9::9:
Yaa valla dediğin gibi olabilir gerçektende
Bence hiç ihmal etmeden git
Bizim akrabadada vardı yorulunca felan şişerdi hep

ben çizmedim de işaretledim. ama epeyce emeğim var:1:

sağol canım oynamak değil de nedir ne değildir diye meraktan az da olsa bastırıyorum.

ben çizmedim de işaretledim. ama epeyce emeğim var:1:
geçmiş olsun rezenecim, seni muhtemelen önce kadın doğuma yönlendirirler sonra onun yönlendirmesi gerekir. Kendi doktoruna bir danış istersen

günaydın kızlar, şeker yüklemesine gideceğim birazdan. Bakalım nasıl geçecek...

MERVE02, canım aynı durum bende de var. Gerçi benimki az daha farklı. K.validemle görümcem geçen gün gidip pazardan (!) bir ton kıyafet almışlar. Ben harıl harıl organik kıyafet alıyorum, aldıkları şeylerde polyester mi istersin elastik madde mi istersin ne ararsan var. Bir de özellikle söyledim, ben erkek çocuklarında "küçük adam" kıyafetlerinden nefret ederim. Öyle papyonmuş, cepkenmiş büyüyünce de giymesini istemem ki bebekken giydireyim. Gidip onlardan almışlar. Böyle gri, koyu lacivert fln, üstünde saçma sapan şeyler...Şimdi bebeğin çekmecesinde duruyor ve gidip makasla kesesim geliyor. Düşünmemeye çalışıyorum ama nafile. Bir de çocuğa k.validem bakacak, bir naz bir naz..Yok çocuk ona ağlarsa bakmazmış yok ben şunu yedirme bunu yapma dersem bakmazmış. Bakacağı da günde 3-4 saat. Yok görümcem evde tek başına ne yaparmış(kendisi 21 yaşında ve üniversite son sınıfta !), o gelene kadar yemek yemezmiş. Epeyce doluyum yani, esasen hiiiç bırakasım yok ama yabancıya bırakmaktansa yine de daha mantıklı geliyor en azından derdini anlatana kadar...bilemiyorum

keepmeinformed cnmcm ; inş hayırlı haberlerle gelirsin seker falan cıkmaz inşallh:32: kayınvalide konusunda da bende kayınvalidem bakar diyorum ama bakalım hamile kaldığımdan beri ne o lafını etti ne ben :31: öyle bekliyoruz bakalım ne olacak , kıyafet konusunda valaa bizde kimse bisey almadı annem bikaç parça bisey ördü , tüm kıyafetlerini ben aldım ne alalım diye bile soran yok bırak doğru düzgün aramıyolar bileee:ssz: bazen çok kafama takıyorum bazende boşverrrrrrrrrr diyorum kendimee bebeğim sağolsun demekten başka bisey gelmiyoo elimden , üstüne üstük bebeği düşündükce daha iyisini yapmak istiyorum ama biyere kadar bütcem elvermiyooo , anlayacağın kimseden fayda yok , hayırlsıınla bidoğsunlarda allah kararlamıştır artık diyorum, gerci bebek isterken kimseye güvenerekte yapmadık dimi amaa alllahtan başkaaa:nazar:

geridönüşüm kutusu cnm benm kimmiş o sana siskoo diyennn :36: bebek o bebeeeekkkkkkkkkkkkk deseydin alallalaalllaaaa kilo alamasan sen kilo almıuyosun bisey yemiyomusun derler kilo alırsın bu kadar alma vıdıvıdııı ederlerrr aman beee miletinde işi gücü yokmu neeee , yok cnm bnm sen hiç kilolu falan değilsin gercektenn cokta yakışmış hamilelikkkk alalh kucağımıza almayı nasip etsin inşallhhh :34:

rezene tatlımm inş bisey cıkmaz ama doktoruna git cnm senn biiii bakalım:38:

Tokoyay çok geçmiş olsun cnm.Allah korumuş.

Kızlar günaydın ya ben ne kadar sakar oldum karnımı masamın yanındaki yazıcıya çarptım çok şiddetli değil ama yine de korkuyorum bişe olur mu ki acaba?:18:

Depresyonun alasi var bende :( ne yazikki doktorum bunun icin doktora gitmemi soyledi ve bana cok iyi birini onerdi ama gidip derdimi dahi anlatmak istemiyorum.Ben ilaca karsiydim hamile olmasam agzimdan burnumdan alip rahatlayasim var ama antidepresanlar hamilelikde yasak kafayi yicem doktorun muayanesi 350 lira ve en az 15 seans hatta daha fazla gitmem gerekebilir o parayada aciyorum bebege birsey alirim diyorum.
Ben kendimi hic annelige hazir hissetmiyorum sanki ona bakamazmisim gibi geliyor, dogumdan degil ama tum hayatta karsilasicagim sorumluluklari dusunuyorum.Bebekle bag kuramiyorum aslinda asiri merhametli ve duygusal bir yapim var ama mekanik birsey gibi bakiyorum olaya kendimi kaptirmamaya calisiyorum buda benim kontrolum disinda oluyor tekmesini hissedicem diyorum ve hissediyorum cok ayrintisini dusunemiyorum benim bebegim var orda falan gibi hisseedemiyorum.Bebeklere bayiliyorum ama artik onlara bakarken ihtiyaclari beliriyor gozumde.Hele mizmizlanan cocuk gordugumde ona bakip kitleniyorum.Allahima sukurler olsun evet cok sansliyim ama elimde degil

cnm aslında bu dediklerin bazen bende de oluyo yani bebeğimi doğurduktan sonra ona ya iyi bakamazsam ya alışamazsam diye korkuyorum eşime de söyledim dalga geçti benle ama bu konuları çok düşünmemeye çalışıyorum. Gerçi aynı senin gibi ağlayan, yaramaz bir bebeke çocuk gördüğümde kilitleniyorum öylece annesinin çaresizliğini izliyorum gözüm korkuyo aklımdan binbir düşünce geçiyo. Ama bebeğimi çok seviyorum biran önce görüp kucağıma almak da çok istiyorum ben normalde çocuklarla çok da ilgilenemeyen biriyim çok güzel tatlı bebkleri severim ama ağlayınca hemen annesine veririm yani sıkılgan sabırsız bi yapım var inşallah kendi bebişime sonsuz sabrım olur :31: yani olur demi diye de etrafıma bakınıyorum çünkü herkes böyle kendi çocuğun olunca farklı oluyo diyolar.......

keepmeinformed cnmcm ; inş hayırlı haberlerle gelirsin seker falan cıkmaz inşallh:32: kayınvalide konusunda da bende kayınvalidem bakar diyorum ama bakalım hamile kaldığımdan beri ne o lafını etti ne ben :31: öyle bekliyoruz bakalım ne olacak , kıyafet konusunda valaa bizde kimse bisey almadı annem bikaç parça bisey ördü , tüm kıyafetlerini ben aldım ne alalım diye bile soran yok bırak doğru düzgün aramıyolar bileee:ssz: bazen çok kafama takıyorum bazende boşverrrrrrrrrr diyorum kendimee bebeğim sağolsun demekten başka bisey gelmiyoo elimden , üstüne üstük bebeği düşündükce daha iyisini yapmak istiyorum ama biyere kadar bütcem elvermiyooo , anlayacağın kimseden fayda yok , hayırlsıınla bidoğsunlarda allah kararlamıştır artık diyorum, gerci bebek isterken kimseye güvenerekte yapmadık dimi amaa alllahtan başkaaa:nazar:
yaa gölgen, öyle düşününce haklısın, yani düşünmüşler,özenmişler almışlar demek lazım ama sanırım ben şu nazlanma işine dolu olduğum için de onları taktım bu kadar. Seninki de belki ilk adımı senden bekliyordur, yani acaba istemez misin diye düşünüyor olabilir. Açsana lafını bakalım ne diyecek

Tokoyay çok geçmiş olsun cnm.Allah korumuş.

Kızlar günaydın ya ben ne kadar sakar oldum karnımı masamın yanındaki yazıcıya çarptım çok şiddetli değil ama yine de korkuyorum bişe olur mu ki acaba?:18:
olmaz canım korkma, geçmiş olsun yine de

Bebişim yine çalışmalar başladı. Karın derim feci geriliyor. Genleşiyorum sanırım :37: İki gündür de gaz sancım var kalbime baskı yapıyor resmen. Rezene falan içtim ama geçmedi.

Miniğim pek bir hareketli, gece gündüz gücünü deniyor üstümde. Bazen normal tekmeliyor bazen ninja tekmesiyle :37: Daha çok sağ ya da sol kasığıma yakın çalışıyor ama gün içinde tam göbeğimin ortasına vurduğu da çok oluyor. Neyse ki gece uyuyabiliyorum. Buna da şükür :49:

Günaydın güzellikler çok şükür Rabbime 23 haftalık olduk:)) Rabbim sağ salşim kucağımıza almayı da nasip eder inşallah. Sabahtan beri benim bebişim de pek hareketli sanki haftasını kutluyor:))) Dün oluşan sol kasık ağrım devam ediyor nedendir bilemedim, bu haftalarda normalmi ki:18:

Günaydın güzel, tatlı hamişleeeerr:49:
Gün geçtikçe biraz daha büyüyor bizim bebişler:nazar:
Şunun şurasında ne kaldıki?:9:

günaydın kızlar
benım oglum aksam balık yedı
bı tekmeler bı tekmeler
masallah hala enerjisi yerınde:1::1::1::1::1:
babasınada vurdu aksam 1 2 kere akıllı kocam ıse gıderken sabah kendı kendıne guluodu:52::52::52::52:
ogluna ıyı bakcakmısım belım acılıomus:52::52::52:
ya ama bıde su halsızlık ve uyku halım olmasa:52::52::52:
ne guzel 100 den gerıye saymaya baslayanlara ımrenıorm :52::52:

günaydın kızlar
benım oglum aksam balık yedı
bı tekmeler bı tekmeler
masallah hala enerjisi yerınde:1::1::1::1::1:
babasınada vurdu aksam 1 2 kere akıllı kocam ıse gıderken sabah kendı kendıne guluodu:52::52::52::52:
ogluna ıyı bakcakmısım belım acılıomus:52::52::52:
ya ama bıde su halsızlık ve uyku halım olmasa:52::52::52:
ne guzel 100 den gerıye saymaya baslayanlara ımrenıorm :52::52:

Benim kızım daha minicik minicik tekmeler atıyo babası elini koyduğunda ona bir sürü cilve yapıyo ama odun babası hissedemiyorum diyo anlamıyo :31:halbuki kızıcım içerden ona lambada bile yapıyo elini karnıma koyduğunda :17::37:

Kralkaya, Hully. Allahın izniyle çabucak sizde 100 den geriye saymaya başlıcaksınız, zaman hemencik bizi yormadan geçer inşallah :9:
Biz dün doktor kontrolümüzdeydik, Prensesim koca kız olmuş haberimiz yok:nazar::1:
Allaha çok şükür herşey yolunda, 26+0 da gittik kontrolümüze, boyumuz sanırım 33-35 cm di o heycanla unuttum:1: kilomuz ise 1160gr olmuş :nazar::nazar::nazar:

doktorumuz Mayıs 15-20 den sonra artık beklemeye başlarız dedi:21:

Şaka maka ne kalmış şunun şurasında :3:

Birde koca göbüşlüyüz bizde dahada büyücek yuvarlanmaktan korkuyorum :27:

Arada yazabiliyorum ama takipteyim hep bebişlerimizin güzel haberleni duydukça öyle mutlu oluyorumki:17: eşime devamlı anlatma halindeyim hayır bu böyle şöyle diye doktora şikayet ediyor beni:1:

Tokoyay cım çok ama çok geçmiş olsun, çok şükür ki herşey yolunda Rabbim bütün meleklerimizi korusun!

Depresyonun alasi var bende :( ne yazikki doktorum bunun icin doktora gitmemi soyledi ve bana cok iyi birini onerdi ama gidip derdimi dahi anlatmak istemiyorum.Ben ilaca karsiydim hamile olmasam agzimdan burnumdan alip rahatlayasim var ama antidepresanlar hamilelikde yasak kafayi yicem doktorun muayanesi 350 lira ve en az 15 seans hatta daha fazla gitmem gerekebilir o parayada aciyorum bebege birsey alirim diyorum.
Ben kendimi hic annelige hazir hissetmiyorum sanki ona bakamazmisim gibi geliyor, dogumdan degil ama tum hayatta karsilasicagim sorumluluklari dusunuyorum.Bebekle bag kuramiyorum aslinda asiri merhametli ve duygusal bir yapim var ama mekanik birsey gibi bakiyorum olaya kendimi kaptirmamaya calisiyorum buda benim kontrolum disinda oluyor tekmesini hissedicem diyorum ve hissediyorum cok ayrintisini dusunemiyorum benim bebegim var orda falan gibi hisseedemiyorum.Bebeklere bayiliyorum ama artik onlara bakarken ihtiyaclari beliriyor gozumde.Hele mizmizlanan cocuk gordugumde ona bakip kitleniyorum.Allahima sukurler olsun evet cok sansliyim ama elimde degil

bunlar hep beyninin oyunu.öyle düşün.bende senin gibiyim son bir iki haftadır panikatağım hortluyor bendede.daha 23. haftadayım kalan 17 hafta nasıl geçecek diye düşünüyorum.sonrada en az 6 ay emzirme durumu var.aynen dediğin gibi yıllardır hap içen hamilelik için hapı terkeden ben tekrardaan içip ohhh dünya varmış diye ortada dolanmak istiyorum.rahat rahat uyumak istiyorum.ama görüyorumki sadce ben değilim bu durumda olan.hamilelik hormonları zaten geçmiştede var olan depresif durumu ortaya çıkarıyor.ben bebeğimizi kucağımıza aldığımızda bütün bu sıkıntıların biteceğine inanıyorum.

Herkese Günaydın Kızlar,

Mutlu sağlıklı haftalar...

Repla : Çok geçmiş olsun tatlım. Arzu_mu bahsettiğin yazıyı yazan benim bir arkadaşımın başına geldi durum. Sanırım 20 gün kadar erken almak durumunda kaldılar bebeği amniyo sıvısı eksikliğinden. Aynen dediğin gibi doktor kızmış sana hamileliğin boyunca çok su iç dedim dinlemedin diye. yani benim de bildiğim bizim yapabileceğimiz birşey varsa o da bol bol su içmek. sürekli takiple bebeğe zarar verebilecek düzeye gelip gelmediğini araştırıyorlar. repla, hafif azalma diyorlarsa belki bu su içme olayıyla toparlarsın. ben bu topikte şu anda bu durumu yaşayan bir arkadaş duymadım diye hatırlıyorum. tekrar çok geçmiş olsun. sık sık takip ettir, bizi de haberdar et. sevgiler...

gunaydın kucuk anneler :):):)

benım aynı zamanda böbregım de taşda var kızlar o yuzden butun gun elımde su şişesıyle gezıyorum sureklı su ıcıyorum. beslenmemede cok dıkkat edıyorum gercı sımdıye kdr 4.5-5 kılo falan aldım. Cuma gunu ıcın kayserıde prof mustafa başbuğ randevu aldım. detaylı olarak ınceleyecek. sorunu olan olursa eger benım kendı kadın dogumcum önerdı bu doktoru. muayene ucretı ankaradakılere göre daha uygun. sanırım amnıyon sıvısı 200 altına dusunce erken doğum durumları cıkıyormuş doktorum söylemıştı banada.. Allah dermansız dert vermesin.. Bebeklerimizi haziranda sağlıkla öpüp koklayalım...

sevgılerrr...

Back
X