2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
sanırım herkes aynı dertten muzdarip:) bende mayısın 17sini iple çekiyorum..

Mayıs 24te izne çıkıp 5 haziranda nihayi sona ulaşma hedefindeyim:)

İşe gelmek istemiyorum,sabahları uyanmak istemiyorum,evimde ayaklarımı uzatıp tv karşısında uyumak yer yer temizliğimi yapmak pastamı börekimi yapim eşime dostuma ikram edeyim,keyifli keyifli geçireyim son kalan 11-12 haftamı..

Sen bebekle ilgili çok sıkıntılı bir tramva yaşadın, bende çok daha önce bir tramva yaşadım geçen sene bu zamanlardı o tekrar hortladı çok ağırdı yaşadıklarım gerçekten ve şuan ona eşlik eden bir durum var kendim başa çıkamıyorum sürekli aklıma geliyor üzülüyorum bu yüzdende hamile olduğumu bile düşünmek istemiyorum sanki hamile değilmişim doğduğunda herkes nasıl alışıyorsa bende yaparım heralde diye düşünüyorum hiçbir heves kalmadı bazen saat 11 de kahvaltı yapıyorum aralarda birşey yemiyorum yemek yediğimde kuş kadar yiyorum bazen gaza gelip birden enerji depolayıp cevizi,meyvesi, vitaminli yemekler, süt falan tüketiyorum bazen uzun süre birşey yemiyorum iyice dengesizleştim o yüzden acilen yardım almalıyım o masuma bunu yapmaya hakkım yok sürekli stres içinde hissediyorum kalbim havada gibi.Doktorum bana şuan fizyolojik olarak herşeyin normal gittiğini söyledi ama depresyon ile beraber vücut kortizol üretir vücuttaki tüm şekeri bunun için harcar ve bebek beslenemez Allah korusun herşey aksine dönebilir dedi.Ve adam bakışımdan anladı kötü olduğumu mutlaka destek almalısın bu dönemde antidepresan ilaçlarıda alamazsın dedi bana yeditepede yard. doç birini önerdi fiyatı 350 koftiden birinede gitmek istemiyorum bu parayıda vermeye acıyorum çünkü en az 10 defadan fazla gidicem.Senin gittiğin birisi var mı?Bu arada belki bende işlerimi ayarlarsam martda yapılacak eğitime gelirim tanışırız :) güzel olur, ay bu bile kendimi iyi hissettirdi şimdi..

Yeme içme konusunda ben de senin gibiyim geçen gün bir şey yemek aklıma geldiğinde saat akşam 15:00 civarıydı..
Heves bende de kalmadı.. Bakımsızım.. Sürekli ağlama krizleri yaşıyorum.. ve pişmanlık, vicdan azabı yaşıyorum bebeğime karşı..
Ben de hem bebekle ilgili sorunlar hem de aile içi sorunlar var.. Her şey üst üste geldi ve gelmeye de devam ediyor..
Bebeğime annelik yapabilecek miyim bilmiyorum ama bir daha hamileliğe cesaret edemeyeceğimden eminim..
Ama yine de bebeğim için kendimi bırakmak istemiyorum.. Çünkü benden başka kimse ona benim gibi bakamaz..
Sütüm gelmezse suçlayacak insanlar bulabilirim ama bebeğime verilen zararın telafisi olamaz..
Ben Çapa'da takipte olduğum için oradan bir doktora yönlendireceklerdir.. Destek almak istediğimi Martta ki kontrolümde söylemeyi düşünüyorum..
Bence eğitime katılmak güzel bir adım olur.. Kafamızdaki bazı şeyleri de danışabiliriz en azından çaba göstermiş oluruz diye düşünüyorum.. Gelmek gibi bir fikrin varsa şimdiden kayıt yaptır çünkü doluyor.. Gelemeyecek gibi olursan iptal ettirirsin.
Tanışmak, sohbet etmek bence de çok hoş olur.. Sonra gelip burada kızlara anlatırız :)

Mayıs 24te izne çıkıp 5 haziranda nihayi sona ulaşma hedefindeyim:)

İşe gelmek istemiyorum,sabahları uyanmak istemiyorum,evimde ayaklarımı uzatıp tv karşısında uyumak yer yer temizliğimi yapmak pastamı börekimi yapim eşime dostuma ikram edeyim,keyifli keyifli geçireyim son kalan 11-12 haftamı..

senın dogumun 5 hazıranda mı
ay ne guzel ya
ben daha dogumun ne zaman olacagını bıle konusmadım dr la
sız mı konusuosunuz yoksa dr kendı mı soluo dogum tarıhını bıde ne zman soluokı

Minikkus ne diyosun sen, nereden çıktı bu böyle :53: Valla Allah yardımcın olsun her gün bir şey çıkıyor. Bu da senin imtihanın galiba. Moralini bozmamaya çalış.

Bebeciğine kavuşma sürecin biraz sıkıntılı olacak. Doğunca ısır totosundan, seni doğurana kadar neler çektim diye

Bebişim yine çalışmalar başladı. Karın derim feci geriliyor. Genleşiyorum sanırım :37: İki gündür de gaz sancım var kalbime baskı yapıyor resmen. Rezene falan içtim ama geçmedi.

Miniğim pek bir hareketli, gece gündüz gücünü deniyor üstümde. Bazen normal tekmeliyor bazen ninja tekmesiyle :37: Daha çok sağ ya da sol kasığıma yakın çalışıyor ama gün içinde tam göbeğimin ortasına vurduğu da çok oluyor. Neyse ki gece uyuyabiliyorum. Buna da şükür :49:

geçenlerde burada sana yazmıştım ya bebeğim sakin, diye. sanırım duydu sıpam :) sana yazdığım günün gecesinde uykumdan uyandım ama çıldırmış gibi nasıl tekmeliyor baktım olmayacak kalktım oturdum yatağın kenarına, oyna şimdi doyasıya, dedim :) uyku falan da kalmadı haliyle, resmen içimi yormuş sabah kalktım karnımın içi acıyor. bir yerde okumuştum, bebek önce annenin sesini duyar, hatta söylemediklerini dahi duyar hisseder, demişti. sanırım öyle oldu :)

Günaydın kızlar. Dün trafik kazası yaptık ne yazık ki. :14: Alkollü bir sürücü bize bizde önümüzdekine. Ben şoka girmişim. Su vermişler üstüme dökmüşüm. Tek hatırladığım bebeğim oynamıyor öldü diye bağırmam ultrasona alana kadar doktor beni.:14:

Bebeğim çok şükür iyi. Nst ye bağladılar kasılmam var mı diye. Sancılarım 30 civarındaydı. Doktor normal dedi ama çok sarsıldığım için günde 3 kez kullanmam için bir ilaç verdi, kasılmam olmasın diye. Gece sol kasığımda hafif sancılarım oldu. Kendi doktoruma kontrole gidicem. Akşamda sürekli eşimle irtibattalardı.:17: Bebeğim çok hareketli sanırım o da çok korktu, huzursuz oldu.:14: ne o uyudu ne ben.:14:

Çok şükür Rabb'ime sadece dizim sarılı. Ne eşimde ne bebeğimde bir şey yok. Meğer ben şu 6 ayda ne kadar sevmişim kucağıma almadan, kokusunu duymadan bebeğimi.:14:

canım çooook geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış. insanlar ne kadar düşüncesiz işte, kendini düşünmeyip alkollü yola çıkıyorsun bari diğer insanları düşün dimi... neyse kendi dr.undan güzel haberlerle gelmişsin çok şükür. en kısa mesafede bile emniyet kemeri takıyorum artık ben de... kendim kullanmıyorum ama eşim kullanırken zorla taktırıyor kemeri sağolsun. sadakanı eksik etme canım.

Minikkus ne diyosun sen, nereden çıktı bu böyle :53: Valla Allah yardımcın olsun her gün bir şey çıkıyor. Bu da senin imtihanın galiba. Moralini bozmamaya çalış.

Bebeciğine kavuşma sürecin biraz sıkıntılı olacak. Doğunca ısır totosundan, seni doğurana kadar neler çektim diye

Valla canım bende hayretler içerisindeyim..
Hastaneyle telefonlaşıyoruz sürekli..
Aradım, dediler ki biz Fransa ile görüşme yapıyoruz, kanın ne şekilde alınması gerektiği, ne kadar alınması gerektiği, ne şartlarda gönderilmesi gerektiğine dair, ayrıca özel bir ekip koordine ediyorlarmış.. Bana haber verecekler şu gün gelin diye.. Çünkü alınır alınmaz özel koşullarda gönderilecekmiş bekletmemek lazımmış falan..

Çok şanlıymışsınız dedi kadın bana, şimdiye kadar birinden kan almamış ya da vermemişsiniz çünkü neyle karşılaşılacağı bilinmez bir durummuş.. böyle özel durumlarda beni nasıl buluyor anlamıyorum..

Kan kaybetmemeye dikkat edin dedi :S Doğumda neler olacak mechul.. Bebekte sıkıntı olmasa bile kan kaybedersem şu durumda bana kan veremeyecekler..:S

Hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alsaydım.. Kısmet olacak mı acaba.. Yoruldum artık

En son Çapa'daki kontrolümde kan grubu belirlemek için test yapılmıştı.. Kendimi bildim bileli kan grubum B rh +
Aslında ben yıllar önce kan grubuma baktırmış, kan grubu kartımı da sürekli yanımda taşırdım..
Ama kan grubumu sordukları anda şans işte kartım cüzdanımda eşimdeydi..
Biz emin olalım kendimiz tekrar bakalım diye testi tekrar ettirdiler..
Sonucumu aldığımda şaşırdım bir sorun var galiba dedim çünkü AB rh + çıktı..
Tekrar incelediler sonucu değerlendirdiler sorun yok kan grubunuz bu dediler..
Ben tekrar randevumda doktora sorarım diye üzerinde durmadım ama aklımın bir köşesindeydi..
Bugün Çapa kan merkezinden beni aradılar..
Kan grubum A3B olarak çıkmış ama A olan kısmı özel bir kan grubu dediler..
Ve çok çok ender görünen bir kan grubu.. Hamile olduğum için daha da önemliymiş..
Size kan verilmesi gerekirse ciddi sıkıntı yaratır çünkü bu kan grubu yok denecek kadar az diyorlar..
Kan grubu derken alt gruplardan da bahsediyorlar..
Siz her kan verdiğinizde kan grubunuz farklı da çıkabilir dedi bayan..
Benden acil olarak 1-2 tüp kan alıp Fransa'ya moneküler incelemeye gönderecekler.. Eğitim araştırma olduğundan sanırım ücret talep etmeyeceklermiş..
Çok farklı ve özel bir durum araştırmamız lazım diyerek hastaneye çağırıyorlar..
Bebek için zararlı mıdır dedim şu an tam net bir şey söyleyemeyiz diyorlar..

Artık bundan sonra daha ne kadar aksilik yaşarım acaba? Çıldırma noktasına geldim nihayet..

farkında mısın canım, sen kasıldıkça bişeyler çıkıyor... haklısın çok zor şeyler yaşıyorsun herkes kaldıramaz bunları. hele ki hamileyken... artık bebeğime zarar veriyorum düşüncesini de bırak, hayat böyle napalım kendimizi soyutlayamıyoruz ki... şu destek alma işini çok da erteleme bence... kendini önce kendin düşünmek zorundasın, ne istiyorsan onu yapmaya çalış, annene gideceksen de git ama doğuma kadar loğusalığa kadar diye bir vakit söyleme kimseye, derim. iyi olana kadar, de... inşallah artık her şey çok güzel olur.

canım çooook geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış. insanlar ne kadar düşüncesiz işte, kendini düşünmeyip alkollü yola çıkıyorsun bari diğer insanları düşün dimi... neyse kendi dr.undan güzel haberlerle gelmişsin çok şükür. en kısa mesafede bile emniyet kemeri takıyorum artık ben de... kendim kullanmıyorum ama eşim kullanırken zorla taktırıyor kemeri sağolsun. sadakanı eksik etme canım.

Sadakamızı vermiş eşim dün canım. Benden önce o düşünmüş. :38:

Ben kaza anında sadece gümbürtüyü hatırlıyorum. Sonrasında eşimin kendine gel bir şey yok bir şey olmadı sanada bebeğimize de diye beni sarsmasını. Sonrasında eşim arabadan inip adama ne yapıyorsun sen ne yapıyorsun karım hamile ne yaptın sen dediğini duydum :14: İşte ben orda kendime geldim. O zamana kadar donmuş şekilde oturuyordum. :14: Ağlama krizine girdim. Beni kendi tarafımdan çıkaramadılar. Eşimin tarafından çekip çıkardılar ve ben bebeğimi düşünmekten dizlerimin acısını anlamamışım. :14: Hastaneye girerken ayağa kalkmak isteyince farkettim. :14:

Benim bebeğimin canına kasteden o pis sarhoşu Allah'a havale ediyorum. Kaçmadı, kaçamadı ama kendi sarhoş diye ifadeye oğlunu göndermiş. Allahından bulsun inşallah. Benim ve eşimin ömründen ömür götürdü.:14:

Son düzenleme:
farkında mısın canım, sen kasıldıkça bişeyler çıkıyor... haklısın çok zor şeyler yaşıyorsun herkes kaldıramaz bunları. hele ki hamileyken... artık bebeğime zarar veriyorum düşüncesini de bırak, hayat böyle napalım kendimizi soyutlayamıyoruz ki... şu destek alma işini çok da erteleme bence... kendini önce kendin düşünmek zorundasın, ne istiyorsan onu yapmaya çalış, annene gideceksen de git ama doğuma kadar loğusalığa kadar diye bir vakit söyleme kimseye, derim. iyi olana kadar, de... inşallah artık her şey çok güzel olur.

Neyi neresinden tutacağımı şaşırdım artık.. Aslında ne yapsam iyi gelmeyecek gibi.. Hani canın o kadar acır ki başka bir acı daha hissetmessin ya onun gibi birşey.. Şimdi bir de bana birşey olursa bebeğimi bir daha göremezsem endişesi eklendi.. Ama ben çok donuk duruyorum, hissiz.. Kan testi için arayan kadın durumu anlatınca kadına güldüm emin misiniz dedim evet dedi iyi dedim güldüm..
Kendimi hamile hissetmiyorum..

Deryafcım bebeğin sana daha neler edecek bekle ve gör :1:,

Valla canım bende hayretler içerisindeyim..
Hastaneyle telefonlaşıyoruz sürekli..
Aradım, dediler ki biz Fransa ile görüşme yapıyoruz, kanın ne şekilde alınması gerektiği, ne kadar alınması gerektiği, ne şartlarda gönderilmesi gerektiğine dair, ayrıca özel bir ekip koordine ediyorlarmış.. Bana haber verecekler şu gün gelin diye.. Çünkü alınır alınmaz özel koşullarda gönderilecekmiş bekletmemek lazımmış falan..

Çok şanlıymışsınız dedi kadın bana, şimdiye kadar birinden kan almamış ya da vermemişsiniz çünkü neyle karşılaşılacağı bilinmez bir durummuş.. böyle özel durumlarda beni nasıl buluyor anlamıyorum..

Kan kaybetmemeye dikkat edin dedi :S Doğumda neler olacak mechul.. Bebekte sıkıntı olmasa bile kan kaybedersem şu durumda bana kan veremeyecekler..:S

Hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alsaydım.. Kısmet olacak mı acaba.. Yoruldum artık
Canım herşeyin hayırlısını dile. Görünürde sıkıntı olur ama zararsız atlatırsın, görünürde birşey yokken en olmadık şeyler gelebilir başına. Sen elinden geleni yaptıktan sonra gerisi Mevlaya kalmış. Evlat acısıyla sınar mı bizleri bilemeyiz. Temennimiz bunu yaşamamak. Ama O'ndan gelene de razıyız. Bekleyip göreceksin. Panik yapmadan araştır ve bekle bakalım ne çıkacak. Doğumda çok kan kaybedeceksin diye bir şey de yok zaten. İçini ferah tutmaya çalış

En son Çapa'daki kontrolümde kan grubu belirlemek için test yapılmıştı.. Kendimi bildim bileli kan grubum B rh +
Aslında ben yıllar önce kan grubuma baktırmış, kan grubu kartımı da sürekli yanımda taşırdım..
Ama kan grubumu sordukları anda şans işte kartım cüzdanımda eşimdeydi..
Biz emin olalım kendimiz tekrar bakalım diye testi tekrar ettirdiler..
Sonucumu aldığımda şaşırdım bir sorun var galiba dedim çünkü AB rh + çıktı..
Tekrar incelediler sonucu değerlendirdiler sorun yok kan grubunuz bu dediler..
Ben tekrar randevumda doktora sorarım diye üzerinde durmadım ama aklımın bir köşesindeydi..
Bugün Çapa kan merkezinden beni aradılar..
Kan grubum A3B olarak çıkmış ama A olan kısmı özel bir kan grubu dediler..
Ve çok çok ender görünen bir kan grubu.. Hamile olduğum için daha da önemliymiş..
Size kan verilmesi gerekirse ciddi sıkıntı yaratır çünkü bu kan grubu yok denecek kadar az diyorlar..
Kan grubu derken alt gruplardan da bahsediyorlar..
Siz her kan verdiğinizde kan grubunuz farklı da çıkabilir dedi bayan..
Benden acil olarak 1-2 tüp kan alıp Fransa'ya moneküler incelemeye gönderecekler.. Eğitim araştırma olduğundan sanırım ücret talep etmeyeceklermiş..
Çok farklı ve özel bir durum araştırmamız lazım diyerek hastaneye çağırıyorlar..
Bebek için zararlı mıdır dedim şu an tam net bir şey söyleyemeyiz diyorlar..

Artık bundan sonra daha ne kadar aksilik yaşarım acaba? Çıldırma noktasına geldim nihayet..

Allah Allah nekadar ilginç bişey yaaa cnm gerçekten de tüm gariplikler geldi seni buldu umarım herşey yolunda gider test sonuçlarında da bir anormallik çıkmaz cnm ....

canım yaa bendede kum çıktı doktor bana purınol diye bi ilaç verdi.sadece su işe yarıyor mu taş için

selam canım..

benımde öncelerı ıdrarımda kum çıkıyordu sonra bır gece bırden bıre sol böbregıme bır agrı gırdı. eşimi uyandırdım taş düşürüyorsun dedı. ne taşı allah aşkına dedım 10 dk sora uyudum. sabah sureklı wc gıdıyorum 1 damla yapıyorum yıne gıdıyorum yıne 1 damla derken bır terslık var dedım oglen doktora gıttım. taşını mesaneye kadar düşürmüşsün dedı. hamılesın ılaç vermıcem sana dedı. bol bol su ıc merdıven çık hareket et 3 lt altında kalmasın ıctıgın su dedı . sonra taşı sancısız bır sekılde 3 gun ıcınde düşürdüm. bence bır urologa görun taşın olabılır.varsada sakın korkma gebelıkde bu kanallar açık oluyormş hemen düşürürsün.

gecmış olsun .. su ıc yorulmadan hareket etmeye calıs .. gecmış olsunn

Neyi neresinden tutacağımı şaşırdım artık.. Aslında ne yapsam iyi gelmeyecek gibi.. Hani canın o kadar acır ki başka bir acı daha hissetmessin ya onun gibi birşey.. Şimdi bir de bana birşey olursa bebeğimi bir daha göremezsem endişesi eklendi.. Ama ben çok donuk duruyorum, hissiz.. Kan testi için arayan kadın durumu anlatınca kadına güldüm emin misiniz dedim evet dedi iyi dedim güldüm..
Kendimi hamile hissetmiyorum..

öyle deme... sen bir mucizeyi taşıyorsun karnında, senden sana verilmiş bir mucize. hamile kalmaya çalışıp yine de başaramayan o kadar çok kişi var ki, şu anda bunları onlara anlatsan... Allah herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar versin. sana da bebeğine de bişey olmayacak, çıkar bunu aklından. dr. kendi demiş sana şanslısın kan alıp vermedin, demiş. ahhh ahhh bunlar hep bir sınama işte minikkus, artık minik değilsin karnındaki minik bir kuş canım. rahatlamaya çalışmaktan başka yapabileceğin bir şey yok, bol bol dua et...

Sadakamızı vermiş eşim dün canım. Benden önce o düşünmüş. :38:

Ben kaza anında sadece gümbürtüyü hatırlıyorum. Sonrasında eşimin kendine gel bir şey yok bir şey olmadı sanada bebeğimize de diye beni sarsmasını. Sonrasında eşim arabadan inip adama ne yapıyorsun sen ne yapıyorsun karım hamile ne yaptın sen dediğini duydum :14: İşte ben orda kendime geldim. O zamana kadar donmuş şekilde oturuyordum. :14: Ağlama krizine girdim. Beni kendi tarafımdan çıkaramadılar. Eşimin tarafından çekip çıkardılar ve ben bebeğimi düşünmekten dizlerimin acısını anlamamışım. :14: Hastaneye girerken ayağa kalkmak isteyince farkettim. :14:

Benim bebeğimin canına kasteden o pis sarhoşu Allah'a havale ediyorum. Kaçmadı, kaçamadı ama kendi sarhoş diye ifadeye oğlunu göndermiş. Allahından bulsun inşallah. Benim ve eşimin ömründen ömür götürdü.:14:

bir yaptırım olacak mı adama? yani ceza vs? şikayetçi olmuşsunuzdur mutlaka...

ya ben donmucem kı ıse bebek kreş yasına gelene kadar ben calısmayı dusunmuorm
ama gıttıkce daha zor gelıo calısmak bana su an sadece uzanmak ıstıorm ama
işyeri işte burası:52::52::52::52::52:
1 mayıs ıtıbarı ıle hayatta gelmem ıse

hully senin hafta saymaların , yazmaların beni gaza getiriyorr:))
bende işe hemen dönmem.. uzunca bi süre yavrumla zaman geçiririm ,Allahım nasip ederse..
uzanmak istiyorum demişsin, al bendende o kadar:31::29:

kızlar bu arada size komik bişey anlatıyım. konu, rüyalarım ve ben :)
geçen akşam yatmadan eşimle döviz kurlarına bakıyoruz, işte o da anlatıyor şu inmiş şu çıkmış falan. neyse uyudum gece rüyalar rüyalar tabi :) eşimle gece konuştuğumuz bütün para birimlerinin devlet başkanları ve eşleri bizim salonda misafirimizdi, mesela usd için barack obama ve eşi gibi :) kuveyt dinarına kadar vardırmışım işi o derece :)) tabi bir çoğunu tanımıyorum sadece eşim söylüyor rüyamda bunlar şu ülkenin falan diye :)) hayal dünyamın bu kadar geniş olduğunu bilmezdim :) daha ne rüyalarım var bu sadece bir örnek ayrıca :)

hully senin hafta saymaların , yazmaların beni gaza getiriyorr:))
bende işe hemen dönmem.. uzunca bi süre yavrumla zaman geçiririm ,Allahım nasip ederse..
uzanmak istiyorum demişsin, al bendende o kadar:31::29:

valla sen gaza gelme bence en once sen dogum yapcaksın cunku
ahh ahh keske senın yerınde olsam:52::52::52::52::52:
dusunsene 27 haftalık hamıle oldugumu ne guzel:52::52:

valla sen gaza gelme bence en once sen dogum yapcaksın cunku
ahh ahh keske senın yerınde olsam:52::52::52::52::52:
dusunsene 27 haftalık hamıle oldugumu ne guzel:52::52:

ilahi hully..alemsin ya:D görende 38 haftalığız sanacak:9:

hayırlısıyla 30 lara geçince daha rahatlarım gibime geliyor:31:
hayırlısıyla o günlerede geleceğiz inş.. bi bakacağız ki miadımız dolmuşş:52::40:

minikuss çok özel bi durum olmuş yaşadığın.. bunun tespit edilmiş bile olması ne iyi olmuş..
bi rahat edemedin canım sende .. bu bi imtihan.. neler yaşadın, hiç kolay değil...
hayırlısıyla sonu çok güzel olacak inş.. Allahım bunun mükafatınıda verecek..:16:

Back
X