2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar birşey soracağım nette hamilelere idrar kültürü yapılması gerektiği yazıyor. benden doktorum hiç istemedi. şikayeti yokken doktoru isteyipte yaptıran varmı? benim normalde biraz kasık ağrım oluyo bide uzun zamandır idrara çıkarken kasık ağrım oluyor arada sırada ama öyle yanma, sık idrara çıkma falan yok. sizce yaptırılmalı mı? yaptıran varmı?

Tokoyay, Minikuss, Arzu_mu; cok gecmis olsun. Minikuss, senin yerinde olmadan seni ablamak zor diye dusunebilirsin ama inan seni cok iyi anliyorum. Lutfen kendini suclama. Karsina cikan hicbir problemin sorumlusu sen degilsin ve hala hep ihimaller uzerine dusunup mutsuz oluyorsun. İnsallah hersey cok guzel olacak. Hepsini kotu ir ruya olarak hatirlayacaksin.

Minikuss canım ilk defa duyuyorum böyle bişey:44:ben iyi tarafından düşündüm ve bunu doğumdan önce öğrenmen ve ona göre önlem alınması daha iyi oldu bence.bu kadar zor bulunuyosa Allah korusun doğumda herhangi bir acil durum olsa daha çok sıkıntı çekilebilirdi.umarım şu sıkıntılı günlerinde içini ferahlatan haberler alırsın canım...

ysmc canım benn turkcelin 9ay10gün mesajına kaydoldum.aradabir bana mesaj geliyor gebelikle ilgili.bugünkü mesajı aynen şuydu.endişeleriniz sıkıntılarınız olabilir.bunu ancak sizinle aynı duyguları yaşayan annelerle paylaşarak ve yada biyere yazarak atlatabilirsiniz yazıyor.asıl sen içini şişirmek yerine gir buraya kafanı dağıt canım.biz burdayız:29:siyah süte gelince evet kadın kendi depresyonunu anlatıyor belki seni daha çok sıkar ama herkeste olabiliyor böyle şeyler diye oku dediydim:34:

Canım o kadarcık şeyden yorulmamışsındır hemen suçlama kendini. Uzun süren kasık ağrısında doktorunuzu arayın diye bir yazı okumuştum. Doktorunu ara sor bence.:17:

canım ya ben böyle şeylerde aramaya çekiniyorum neyazıkki:17:biraz dinlim kendimi sabaha kadar geçmezse mail atarım artık:50:inşallah geçer:31:

kızlar birşey soracağım nette hamilelere idrar kültürü yapılması gerektiği yazıyor. benden doktorum hiç istemedi. şikayeti yokken doktoru isteyipte yaptıran varmı? benim normalde biraz kasık ağrım oluyo bide uzun zamandır idrara çıkarken kasık ağrım oluyor arada sırada ama öyle yanma, sık idrara çıkma falan yok. sizce yaptırılmalı mı? yaptıran varmı?

canım benim doktorum söylemedi ama ben yinede yaptırdım idrar testini.

Bugun kontrolumuz vardi. Hersey yolunda cok sukur. Yalniz toplam kilo alimim 2,4 olmus. Gecen hamileligimde 1,5 kg almistim doguma kadar. Su anda da cok dikkat ediyorum. Boregin, pogacanin, tatlilarin tadini unuttum, yagli-balli hicbirsey yemiyorum. Devamli bir bahane icat edip 14 aylik kizimla soguk, yagmur demeden yollara dusup gunde yaklasik 1 saat yuruyus yapiyorum ama yine de almisim. Cok moralim bozuldu. Bir de o kadar oruluyorum ki bazen elim-ayagim cekiliyor, oldugum yere cokesim geliyor. Kendimi fiziksel olarak bitmis hissediyorum. Kilo da ustune gelince o kadar dolmusum ki doktorda bir aglama tuttu beni. Adamcagiz bir de psikologluk yapti bana yazik 1 saat.
Yorgunluguma bir sebep bulunamadi. Kn degerlerim iyi. O kadar ki demir takviyesi vermiyorlar. Tiroid ilaci zaten kullaniyorum, Tsh ilacla kontrol altinda. Dolasim bozuklugu olabilir dedi doktorum ma pihtilasma problemi icin zaten igne kullaniyorum. Biri disarida, biri iceride 2 bebek ar seni somuren diyor doktorumc :)

Benim 3. cocugunub ekleyen arkadaslara bir sorum olacak: 2. cocugunuz dogacagi zaman onu da 1. kadar sevebilecek miyim acaba diye endise etmis miydiniz?

Bugun kontrolumuz vardi. Hersey yolunda cok sukur. Yalniz toplam kilo alimim 2,4 olmus. Gecen hamileligimde 1,5 kg almistim doguma kadar. Su anda da cok dikkat ediyorum. Boregin, pogacanin, tatlilarin tadini unuttum, yagli-balli hicbirsey yemiyorum. Devamli bir bahane icat edip 14 aylik kizimla soguk, yagmur demeden yollara dusup gunde yaklasik 1 saat yuruyus yapiyorum ama yine de almisim. Cok moralim bozuldu. Bir de o kadar oruluyorum ki bazen elim-ayagim cekiliyor, oldugum yere cokesim geliyor. Kendimi fiziksel olarak bitmis hissediyorum. Kilo da ustune gelince o kadar dolmusum ki doktorda bir aglama tuttu beni. Adamcagiz bir de psikologluk yapti bana yazik 1 saat.
Yorgunluguma bir sebep bulunamadi. Kn degerlerim iyi. O kadar ki demir takviyesi vermiyorlar. Tiroid ilaci zaten kullaniyorum, Tsh ilacla kontrol altinda. Dolasim bozuklugu olabilir dedi doktorum ma pihtilasma problemi icin zaten igne kullaniyorum. Biri disarida, biri iceride 2 bebek ar seni somuren diyor doktorumc :)

Benim 3. cocugunub ekleyen arkadaslara bir sorum olacak: 2. cocugunuz dogacagi zaman onu da 1. kadar sevebilecek miyim acaba diye endise etmis miydiniz?

Benim ablam daha cok yeni 2. Cocugunu dogurdu emzirirken soyle dedi bunu hic bu kadar sevecegimi tahmin etmemistim sanki ilk kizim kadar benimseyemem diye dusunuyordum ama baksana cok tatli deyip optu.Saniyorumki bu ruh hali normal hepimizde biraz oluyormus onu anladim.3 bucuk ay cabuk gecsede o yorgun yogunlukla dusunmeye vaktimiz olmadan duruma adepte olmayi bekliyorum.Ben ilk ayda 3 kilo aldim simdi nerdeyse bi 7 kilo aldim senin 2 bucuk kilo benim icin mucize.

kilo konusunda dalgamı geçiosun:53:

Minikuss canım ilk defa duyuyorum böyle bişey:44:ben iyi tarafından düşündüm ve bunu doğumdan önce öğrenmen ve ona göre önlem alınması daha iyi oldu bence.bu kadar zor bulunuyosa Allah korusun doğumda herhangi bir acil durum olsa daha çok sıkıntı çekilebilirdi.umarım şu sıkıntılı günlerinde içini ferahlatan haberler alırsın canım...

ysmc canım benn turkcelin 9ay10gün mesajına kaydoldum.aradabir bana mesaj geliyor gebelikle ilgili.bugünkü mesajı aynen şuydu.endişeleriniz sıkıntılarınız olabilir.bunu ancak sizinle aynı duyguları yaşayan annelerle paylaşarak ve yada biyere yazarak atlatabilirsiniz yazıyor.asıl sen içini şişirmek yerine gir buraya kafanı dağıt canım.biz burdayız:29:siyah süte gelince evet kadın kendi depresyonunu anlatıyor belki seni daha çok sıkar ama herkeste olabiliyor böyle şeyler diye oku dediydim:34:

canım ya ben böyle şeylerde aramaya çekiniyorum neyazıkki:17:biraz dinlim kendimi sabaha kadar geçmezse mail atarım artık:50:inşallah geçer:31:

canım benim doktorum söylemedi ama ben yinede yaptırdım idrar testini.

peki idrar tesi mi yaptırdın yoksa idrar kültürü mü?bende yaptırmak istiyorum ama hangisini yaptırmam gerektiğini bilemedim

iki kilodan mı bahsediyosun arkadaşım sen şaka mı yapıyosun bana kalırsa oldukça sağlıksız aldığın kilo sen daha iyi bilirsin ama çokta abartmamak lazım bir sağlık problemin yoksa bence.. kilo vermek çokta zor birşey değil bu kadar azimliysen bebeğini sağlıkla doğurduktan sonra da verebilirsin bence biraz daha rahat olabilirsin.

Kızlar bebek arabaları ile ilgili kafam karıştı . Bugün okulda arkadaşlara bebek arabasını yeni çıkan önü üçgen gelen 3 tekerlekli modeller var ya onlardan alacağım dedim yenilerde doğum yapan arkadaş o arabaların denge problemi olduğunu özellikle hareketli bebeklerin .ok düştüğünü arabanın devrildiğini filan söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?

kızlar merhaba,geçmişi okumadan önce derdimi sorayım dedim :( sağ kasığım yada kasıgım sandığım yer çok ağrıyor:50:yürüyemiyorum ağrıdan,yürürken acıyor ve batma yapıyor:14:bugün uzun bir aradan sonra kursuma gidip azcık dikiş diktim,ordamı yordum kendimi acaba:44:iki saattir uzanıyorum geçmedi hala:31:ne yapabilirim sizce:43:

Canım bir kaç gün önce başka bir arkadaş içinde yazmıştım benim ağrım sol kasığımda akşam üstünden sabaha kadar sürdü hatta gece iyice arttı üç tüp serumla sabaha bir şeyim kalmadı. Bol su iç yerinden kalkma bana her türlü tetkikleri yaptılar yorulmuşsun yada yediğin dokunmuştur dediler. Ama sen genede için rahat etsin diyorsan bir süre sonra doktoruna danış.

Balmond arkadaşım sende ben gibi hamilelik öncesi 36 beden isen yani bki in düşükse ve 1.5 kilo aldıysan doğrusu bu banada pek normal gelmedi. Ben şimdiye kadar 7 kilo aldım. Ama genede her hamilelik kendine özgüdür bebeğin sağlıklıysa seninde psikolojin böyle iyi oluyorsa en güzeli kendi bildiğinden şaşma.

günaydın canımm
anladım tatlım bunu söylediğin iyi oldu o zaman nemli tutmam lazım teşekkürler:16:
amin canım Rabbim hepimize kolaylıklar versin
ben 10 kilo aldım canım şimdilik tabiiiii doğuma nolurum bilmiyorum:27:

önemli değil tatlım sana öğüt verirken benimde başıma geldi :9::9:
dün akşam yemekteyken bırden kanamaya başladı
yarım saat sürdü zaten bende damar çatlaklığı vardı yaktırmıştım bı an korktum durmayacak sandım:18:,
şükür şimdilik ses soluk yok:21:
çok güzel kilo almışsın ya bız bır bebeyle 10 kılou doldurduk bıle:17:
acaba sendedemi aynı oluyo ki yoksa senin başarınmı:26:

Yok kuzum ben İstanbuldayım.Sende bilinçliye benziyorsun ablanlardan dolayı galiba:34:
Teşekkür ederim:16:

yok cüüccüüüm eltcimin sorumsuzluğu yüzünden bilinçlendim galiba:27: :27:

yazılanları okudum ama cevap yazamadım. yorulmuşum bugün. uyudum 2 saat. az canımda sıkkın. hiçbişi yapmayınca canım daha çok sıkılıyor.

minikus üzülme canım. araştırma hastanesi ya , ondan bunu biraz büyütüyor olabilirler. önemli olan sonucu. bişi olmaz inş. senn üstünde nazar mı var ya. gerçekten baya sıkıntı yaşadın. ama ben nedense çok eminim sonuçta hiçbişi olmayacak. bebeğinde çok sağlıklı tombiş bişi olcak :) çegin kışlardan sonra yaz daha güzel olur. senn için herşey çok daha ii olcak bence

bugün bende seker ölçümü için gittim aç karnına serbet gibi su içiriyorlar 75 gr.ben içmemle çıkarmam 5 dk sürmedi ee dolayısıylada iptal oldu:14:

Yaaa çok üzüldüm...uufff inş ben içebiliriim... :31:

benim yaklaşık 2 haftadır sürekli bir tuaflık var üstümde.tansiyonum düşük çıkıyor geneelde.kalp atışım dakikada100-110 civarı.sanki kulaklarımda hissediyorum kalp atışını.dediğin gibi merdiven çıksam bacaklarım tutmuyor sanki oksijen ulaşamıyor bacaklarıma..kan tahlili yaptırdım bugün sonucu aldım.doktorum herşey normal çıkmış dedi.hamilelikte bu yaşadıkların çok normal dedi.ama bende panikatak vardı şimdi tekrarlıyor mu acaba diyorum.zaten psikolojik olarakta çok gerginim.açıkcası bu hamilelikte insanın vücudu bir garipleşiyor.hergün yeni bir yerden birşey çıkıyor.sende yarın gitmişken bir kan tahlilide yaptır istersen tiroit hemoglobin falan baksınlar.çünkü anlattığın durum kansızlıktan yada tiroitten falanda olabilir.

Söylediklerini bende yaşıyorum cnm... bende de panik atak vardı..bende de tekrarlıyormu acaba diye düşünmeden edemedim... gerginlik ve gereksiz bir stres yapıyor üzerimde..bu da acaba tansiyonuma nabzıma fln mı etki ediyor yoksa dediğin gibi kan değerlerimlemi alakalı bilemedim?yarın doktoruma sorucam bakalım ne dicek...:34:

Kızlar bebek arabaları ile ilgili kafam karıştı . Bugün okulda arkadaşlara bebek arabasını yeni çıkan önü üçgen gelen 3 tekerlekli modeller var ya onlardan alacağım dedim yenilerde doğum yapan arkadaş o arabaların denge problemi olduğunu özellikle hareketli bebeklerin .ok düştüğünü arabanın devrildiğini filan söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Evet bende duydum denge problemi oldugunu ozellikle kaldirimdan inip cikarken sikinti oluyormus

günaydın kızlar, şeker yüklemesine gideceğim birazdan. Bakalım nasıl geçecek...

MERVE02, canım aynı durum bende de var. Gerçi benimki az daha farklı. K.validemle görümcem geçen gün gidip pazardan (!) bir ton kıyafet almışlar. Ben harıl harıl organik kıyafet alıyorum, aldıkları şeylerde polyester mi istersin elastik madde mi istersin ne ararsan var. Bir de özellikle söyledim, ben erkek çocuklarında "küçük adam" kıyafetlerinden nefret ederim. Öyle papyonmuş, cepkenmiş büyüyünce de giymesini istemem ki bebekken giydireyim. Gidip onlardan almışlar. Böyle gri, koyu lacivert fln, üstünde saçma sapan şeyler...Şimdi bebeğin çekmecesinde duruyor ve gidip makasla kesesim geliyor. Düşünmemeye çalışıyorum ama nafile. Bir de çocuğa k.validem bakacak, bir naz bir naz..Yok çocuk ona ağlarsa bakmazmış yok ben şunu yedirme bunu yapma dersem bakmazmış. Bakacağı da günde 3-4 saat. Yok görümcem evde tek başına ne yaparmış(kendisi 21 yaşında ve üniversite son sınıfta !), o gelene kadar yemek yemezmiş. Epeyce doluyum yani, esasen hiiiç bırakasım yok ama yabancıya bırakmaktansa yine de daha mantıklı geliyor en azından derdini anlatana kadar...bilemiyorum

Yazdıklarını okuyunca hem tebessüm ettim hemde içimden sinirlendim :S
Kendilerini bide naza mı çekiyor sayın k.valide ve görümce hazretleri tövbe yarabbim
Akıllarınca bişey yapmaya çalışıyorlar ama sana soran yok tabi.:31:
Eee mecbursun diye yapıyor bu kaprisleri ama dediğindede haklısın babaannesi sonuçta
7 kat yabancıya bırakacağına babaannesi baksın elbet..
.Ne diyeyim sinirliydim iyice sinirlendim şu yazdıklarını okuyunca:20:

Kızlar moralim bozuk biraz bir şey soracağım sizlere
Benim bebeğin hareketleri çok az ya bugün mesela bir öğlen hissettim
Bide akşam duş alırken hissettim tekme desen hak getire nerdee...
Ve eşim hala hareketlerini hissetmedi ben zor hissediyorum o nasıl hissetsin
Öyle yer değiştirdiğini felan daha göremedim çıplak gözle..
Düşünüyorum sağlıksız felan mı acaba?Neden böyle
Benim haftalarda olupta böyle olan varmı?biliyorum her bebek aynı değil
Her kadının rahim yapısı vs farklı ama bugün bu konu yüzünden ağlayasım bile var uff
Soruma cevap lütfeen...

Canım nedir senin yaşadığın bu talihsizlikler zaten Araştırma hastanesine bir düştün mü çıkabilene aşk olsun..
Ama bu senin lehine bir durum.senden ne zaman kan alınacak doktorun müsade ettimki kan değerlerin buna uygunmu:26:

Yaaa çok üzüldüm...uufff inş ben içebiliriim... :31:

Söylediklerini bende yaşıyorum cnm... bende de panik atak vardı..bende de tekrarlıyormu acaba diye düşünmeden edemedim... gerginlik ve gereksiz bir stres yapıyor üzerimde..bu da acaba tansiyonuma nabzıma fln mı etki ediyor yoksa dediğin gibi kan değerlerimlemi alakalı bilemedim?yarın doktoruma sorucam bakalım ne dicek...:34:

gerçekten gereksiz bir stres yaşıyoruz.aylardır kan değerlerim çok iyi.fiziksel olarak iyi olup böylesine kötü hissetmek psikolojiktir başka açıklaması yok.ama her ihtimale karşı kan değerlerine bir baktır.yarın sonucuda yaz buraya.

Back
X