2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ne gaz sancısı nöbetleri ne emzirme ne de evde tek başıma bunlarla uğraşmak yoruyor...
karnımda bacaklarımda yeni yeni çatlaklarımı fark ediyorum...canımı sıkmıyor değil....
kocamı özlüyorum,aynı evde çok uzakmışız gibi geliyor,hele de ramazan geldi ki yorgun bitap ağzını bıçak açmıyor...
ama evde olmak hakikaten çok sıkıcı.....
misafir furyam da bitti,belki ondandır,yalnız kalınca böyle bi de alışkın olmayınca...

herkes aynı canım benim inan kocamla hiç yaşamadığımız şeyleri yaşıyoruz sanki düşmanız ew içinde:ssz:
ister istemez stresimizi birbirimizden çıkartmaya çalışıyoruz ama geçecek düzene girecez
şükürler olsun her günümüze böyle durumlarda hep kendimizden bir aşağısına bakmayı unutmayın
örnğn;DENOZ arkadaşımız bizim yerimizde olmak için neler vermezdi
beterin beteri var yırtıklar pırtıklar tabi olacak anne olmak kolaymı:34:

Kızlar tek tek cevap veremedim ama Allah razı olsun hepinizden...desteğiniz için çok teşekkür ederim...
Hepiniz bebeklerinizi sağlıkla, huzurla mutlulukla büyütün inşallah...
Hepsine uzun ömürler diliyorum..
Kendinize çok iyi bakın...

Biz 20 mizi ucurduk iki gun once. 20 tane tas toplayip banyo suyuna attik. Bebegimi artik kundaklayamiyorum izin vermiyor. Uykusu sirasinda huzursuzlanip uyanma belirtisi gosterirse diger yonune ceviriyorum. Son 1 haftadir kakasini yaparken zorlaniyor. O kendini kastikca benim karnim agriiyor. Bugun oglum aglayarak uyanmis kiz kardesim almis yuz ustu yatirip elini karnina koyup hafifce masaj yapmis. Simdi misil misil uyuyor. Bnim anladigim bebek ilk agladiginda ilk once yonunu degistir, olmadi yuz ustu yatir

herkes aynı canım benim inan kocamla hiç yaşamadığımız şeyleri yaşıyoruz sanki düşmanız ew içinde:ssz:
ister istemez stresimizi birbirimizden çıkartmaya çalışıyoruz ama geçecek düzene girecez
şükürler olsun her günümüze böyle durumlarda hep kendimizden bir aşağısına bakmayı unutmayın
örnğn;DENOZ arkadaşımız bizim yerimizde olmak için neler vermezdi
beterin beteri var yırtıklar pırtıklar tabi olacak anne olmak kolaymı:34:

Evet aslında çok haklısın....ben de size bunu yazmayı düşünmüştüm...
Noolur kendinizi bırakmayın kızlar gerçekten...onların size çoook ihtiyaçları var...
Nurgülün dediği gibi sizin yerinizde olmak için nelerimi vermezdim...
Herşeyde bir hayır vardır Allah da benim için bunu hayırlı gördü...
O yüzden bebeklerinizle yaşadığınız her anın kıymetini bilin...
Zaten lohusalığın başlı başına psikolojisi zor ama bunların hepsi geçecek ve bebeklerinizle çok güzel zamanlarınız olacak...

Evet aslında çok haklısın....ben de size bunu yazmayı düşünmüştüm...
Noolur kendinizi bırakmayın kızlar gerçekten...onların size çoook ihtiyaçları var...
Nurgülün dediği gibi sizin yerinizde olmak için nelerimi vermezdim...
Herşeyde bir hayır vardır Allah da benim için bunu hayırlı gördü...
O yüzden bebeklerinizle yaşadığınız her anın kıymetini bilin...
Zaten lohusalığın başlı başına psikolojisi zor ama bunların hepsi geçecek ve bebeklerinizle çok güzel zamanlarınız olacak...

canım benim sakın yanlış anlama amacım yarana tuz basmak değildi
en yakın ve canlı örnek sen olduğun için yazdım kusura bakma:54:
sende haline şükret bide ona iiyice alışıp kaybetmek vardı
tabi bunun uzunu kısası farketmez o kadar taşşımışsın annelik hamileliliğin ilk gününden başlıyor
rabbim herşeyin hayırlısını bilir,belki ömür boyu sakat olacaktı sende isyan edeceğin günler olacaktı
ifade edemiyorum çok üüzüldüm:43:toparlanınca en yakın zamanda ii haberlerini bekliyoruz rabbim yar ve yardımcın olsun:54::54:
bende geçtim bu dönemden lohusalık berbat bişi insan o kadar yolunu gözlediği bebeğine bile kötü gözle
bakıyor,sanki hayatını alt üst etmeye gelmiş bi yaratıkmış gibi görüyor..
ama arkadaşlarda atlatacaklar sonra eşini gözün bile görmüyor,herşeyin oluveriyorlar:16:
sabıırrr....sabııırrrr...sabıırrrr..

canım benim sakın yanlış anlama amacım yarana tuz basmak değildi
en yakın ve canlı örnek sen olduğun için yazdım kusura bakma:54:
sende haline şükret bide ona iiyice alışıp kaybetmek vardı
tabi bunun uzunu kısası farketmez o kadar taşşımışsın annelik hamileliliğin ilk gününden başlıyor
rabbim herşeyin hayırlısını bilir,belki ömür boyu sakat olacaktı sende isyan edeceğin günler olacaktı
ifade edemiyorum çok üüzüldüm:43:toparlanınca en yakın zamanda ii haberlerini bekliyoruz rabbim yar ve yardımcın olsun:54::54:
bende geçtim bu dönemden lohusalık berbat bişi insan o kadar yolunu gözlediği bebeğine bile kötü gözle
bakıyor,sanki hayatını alt üst etmeye gelmiş bi yaratıkmış gibi görüyor..
ama arkadaşlarda atlatacaklar sonra eşini gözün bile görmüyor,herşeyin oluveriyorlar:16:
sabıırrr....sabııırrrr...sabıırrrr..

yok canım yanlış anlamadım zaten, sen kendini kötü hissetme noolur...
ben de senin söylediklerini yazmayı düşünüyordum ama yanlış anlaşılmasından korktum senden böyle bir şey gelince ben de destek vereyim dedim...
aslında hiçbirinizi üzmek istemedim bu haberi vererek çünkü loğusalıkta da insan çok duygusal oluyor herşeye çok çabuk üzülüp sinirlenebiliyordur....ama size veda etmeden de gitmek istemedim...
inşallah burdan size güzel haberlerimi yazabilirim..Allah hepinize hepimize sabır versin....

Biz 20 mizi ucurduk iki gun once. 20 tane tas toplayip banyo suyuna attik. Bebegimi artik kundaklayamiyorum izin vermiyor. Uykusu sirasinda huzursuzlanip uyanma belirtisi gosterirse diger yonune ceviriyorum. Son 1 haftadir kakasini yaparken zorlaniyor. O kendini kastikca benim karnim agriiyor. Bugun oglum aglayarak uyanmis kiz kardesim almis yuz ustu yatirip elini karnina koyup hafifce masaj yapmis. Simdi misil misil uyuyor. Bnim anladigim bebek ilk agladiginda ilk once yonunu degistir, olmadi yuz ustu yatir

ohhh hadi gözünüz aydın canım daha nicee nice 20 ler geçirin inşallah... darısı 40nıza olsun..
biz yarı kırkındada 40 taş topladık ama:26::26: 20 mi mi olması gerekiyomuş:9:
bide kocakarıların yaptığı bi kaç bişi uyguladık yazıyımda gülün biraz:9::9:
40 TAŞ topladık her birine ihlas suresi okuduk,
BİR TANE EL AYNASI; geleceği parlak olsun diye
BİR ALTIN,BOZUK PARA; paralı ve zengin olsun diye
1 KALEM(BEN 2 TANE ATTIM:1: çünkü bizim iki tarafta hep şoför araba manyagı hepsi:31:); okusun büyük adam olsun diye
bu kadardı sanırım:27::27::27:

yok canım yanlış anlamadım zaten, sen kendini kötü hissetme noolur...
ben de senin söylediklerini yazmayı düşünüyordum ama yanlış anlaşılmasından korktum senden böyle bir şey gelince ben de destek vereyim dedim...
aslında hiçbirinizi üzmek istemedim bu haberi vererek çünkü loğusalıkta da insan çok duygusal oluyor herşeye çok çabuk üzülüp sinirlenebiliyordur....ama size veda etmeden de gitmek istemedim...
inşallah burdan size güzel haberlerimi yazabilirim..Allah hepinize hepimize sabır versin....

sağol tatlım benim olsun bizimkiler tatlı mutsuzluklar nazlanıyoruz işte olacak o kadar:34::34:
sakın kendini yıpratma sağlam dur çok zor sınawdan geçiyosun allahım kimseyi ewladıyla sınamasın
inanıyuoruum seni çok güzel günler bekliyor
ömür boyu sana şefaatçi olacak bi yavrun var ayağının biri cenette ne mutlu sana
senii çoook sewiyoruuuz kendine ii baka en yakın zamandada müjdeni bekliyoruz inşallahh:3::3::3:
hep dualarımda olacaksın canım beniim:54::54::
54:

kızlar bu gaz için parmak masajını nasıl yapıyosunuz
önce 6 set baş parmakla karnına saat yönünde yarım yuvarlak çiziyorum, sonra 6 set kaburgalardan aşağıya doğru düz çizgi şeklinde sonra 6 set bacakları karnına doğru büküyorum. sonra başa dönüyoruz. Bu önden, bir de yüzüstü yatırıp sırttan aşağıya doğru ve yanlardan aşağıya doğru düz indiriyoruz parmakları..youtube da fln var, birkaç tanesini birleştirip bizimkinde en çok işe yarayanlardan setler yapıyorum ben böyle

hanımlar bısey sorcam kadın dogumcum 40 gun ilişki yasak dedi
amelıyattan bı hafta sonra kontrole gıttım onun dısında cagırmadı
kuzenım 40ın cıktıgında cagıması gerekırdı tehlike yok ilişkiye baslıyabilirsin fln diye onay vermesi gerekiyodu dedi
böyle bişey varmı sızı cagırdımı doktorunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
kuzenım 40ın cıktıgında cagıması gerekırdı tehlike yok ilişkiye baslıyabilirsin fln diye onay vermesi gerekiyo dedi

doktorunun demesine gerek yokki tatlım 40 gün kanaman olsun olmasın lohusasın sen
dinimizcede günah zaten...
haaaa ama bazılarında enfeksyon olabiliyor onun için fitil veriliyor oda tehlikeliymiş
ilişki anaınla o mikroplar rahime gittiği için zararlıymış diye biiliyorum
ama idrarda yanma vs.. akıntı kokulu değilse ve düzene girdiyse sorun yoktur inşallah...
sen yinede bi git istersen herhangi bi kadın doğumcuya:34:

doktorunun demesine gerek yokki tatlım 40 gün kanaman olsun olmasın lohusasın sen
dinimizcede günah zaten...
haaaa ama bazılarında enfeksyon olabiliyor onun için fitil veriliyor oda tehlikeliymiş
ilişki anaınla o mikroplar rahime gittiği için zararlıymış diye biiliyorum
ama idrarda yanma vs.. akıntı kokulu değilse ve düzene girdiyse sorun yoktur inşallah...
sen yinede bi git istersen herhangi bi kadın doğumcuya:34:

canm ben alttan muayene olamıyorum
bu yuzden sezeryan olmak zorunda kaldım son dk da
merak ettıgım 40 gunluk sure degil bu sure sonunda
kontrol olmadan ılışkıye girmek ne kadar saglıklı?
offf ne zor kadın olmak

Son düzenleyen: Moderatör:

canım sen ağrıda mısın bende bi sene orada görev yaptım şimdi ığdırdayım

Evet canım ocaktan berı Agrılı takılıyoruz esımın tayını cıktı oyle dustu yolumuz.sevmedım hıc buraları hayırlısıyla bıran once de gıtmek ıstıyorum ıns ıns ıns

ohhh hadi gözünüz aydın canım daha nicee nice 20 ler geçirin inşallah... darısı 40nıza olsun..
biz yarı kırkındada 40 taş topladık ama:26::26: 20 mi mi olması gerekiyomuş:9:
bide kocakarıların yaptığı bi kaç bişi uyguladık yazıyımda gülün biraz:9::9:
40 TAŞ topladık her birine ihlas suresi okuduk,
BİR TANE EL AYNASI; geleceği parlak olsun diye
BİR ALTIN,BOZUK PARA; paralı ve zengin olsun diye
1 KALEM(BEN 2 TANE ATTIM:1: çünkü bizim iki tarafta hep şoför araba manyagı hepsi:31:); okusun büyük adam olsun diye
bu kadardı sanırım:27::27::27:

Ilahı yaa alemsınız bunlar neymıs boyle ben hıc duymamıstım sayenızde kocakarı formullerınde master yaptım :1:

selam kızlar nasılsınız bizim kız biberun ve memeyi almıyor diksiniyor biraz önce emzik verdim ağzına midesi bulandı kustu nasıl alıştıracam ben ya

kuzenım 40ın cıktıgında cagıması gerekırdı tehlike yok ilişkiye baslıyabilirsin fln diye onay vermesi gerekiyodu dedi
40 gün kontrolü oluyor cnm standart diye biliyordum ben, bildiğim herkes gitti çünkü:44:..ilişki sezeryanda kanama bitince oluyor ama normali bilmiyorum:23:

SÜT ÜRETİMİYLE İLGİLİ BİR İKİ NOT
Süt üretimi ilk haftalarda hormonal, sonra mekanik bir hal alıyor:
Memelerin bir zekası var. Meme boşaldıkça, doluyor. Yani siz memeyi sık sık boşaltarak ona ''süt lazım, yetmiyor'' diyorsunuz. O da kolları sıvayıp, daha çok üretmeye başlıyor. Eğer dolu kalırsa, "demek bu kadar lazım değil" diyerek üretimi yavaşlatıyor. Anlayacağınız, bir arz talep meselesi...

Bütün süt arttırma teknikleri, yukarıdaki "memeyi boşaltma" prensibine dayanır:
Süt yaptığı ya da kestiği kanıtlanmış herhangi bir besin yoktur.

Beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken tek şey; çok sıvı tüketmek ve normalde almanız gereken kaloriden bir miktar daha fazla kalori almaktır. Zira, kaloriyi ya da suyu kısarsanız; bu mekanizma önce annenin ihtiyaçlarını, sonra süt üretimini düşünür. Süt üretimine yetecek su ve kalori kalmaz.

Pompadan çıkan süt ile çocuğun emerek aldığı süt miktarı arasında fark var:
Pompalar bebeklerin emişini taklit ediyor, ama dedim ya, memeler zeki, yemiyor. Bebek, o memeden pompayla sağdığınızdan daha fazla süt çıkarıyor.

Memelerin sadece zekası değil hisleri de var. Emzirdiğinizde yaşadığınız çocuğunuzla o yakınlık hissi, süt üretimini coşturuyor:
Siz bir istiyorsunuz, meme iki veriyor. Sizin gibi memeler de pompaya karşı aynı hisleri beslemiyor.

Süt üretimi üçüncü ayda regüle oluyor:
Yani ilk üç ay kontrolsüzce süt üreten meme, bebek üç aylık olunca 'yetecek kadar' süt üretmeye başlıyor. Fazla üretiyorsa, bu üretimi kısıyor.

Etrafımızdaki annelerin çoğu, üçüncü ayda mamaya başlıyor. Süt üretiminin azaldığını görünce, çocuğa yetmediğini düşünüyor. İlk aylardaki gibi memeler balon gibi şişmediği için, sütü bitti sanıyor. Memede yetecek kadar süt olması için, balon gibi şişmesi gerekmiyor.
Regl olunca, süt üretimi hormonal olarak azalıyor:
Ama regl dönemi bitince, eski halini alıyor.
Yetecek kadar süt olması için memeden süt sızması gerekmiyor:
Süt sızması, süt miktarından çok meme ucunun yapısıyla ilgili.

Bebeklerde akşam huysuzluğu denen bir özellik var:
Bazı bebeklere, akşam olunca afakanlar basıyor. Yine akşam olduğu için memeleriniz sabahki kadar süt dolu olmuyor. Bunlara etraftan gelen, bu çocuk aç yorumları eklenince, mamaya genelde akşam saatlerinde başlanıyor. Emzirme uzmanları uyarıyor; akşam huysuzluğu açlık değildir.

Süt memelerden bir kaç farklı akışta gelebiliyor:
Bu durum, özellikle pompayla sağarken anneleri yanıltabiliyor. Süt önce geliyor, sonra akış duruyor, bir kaç dakika sonra tekrar bir akış oluyor. Yani süt artık gelmiyor olsa bile, en az beş dakika daha sağmaya devam etmek gerekiyor.

Memeden ilk gelen sütün su oranı, daha sonra gelen sütün yağ oranı yüksek oluyor:
Sık sık az az emerse, bebek kilo almada bu nedenle sorun yaşayabiliyor, anneler sütü az zannediyor. Bir memeyi sonuna kadar emzirmek ya da sağmak gerekiyor.

SÜT ARTTIRMA TEKNİKLERİ
En iyi süt arttırma tekniği emzirmektir:
Sütünüz azsa; çocuğunuzu sık sık ve uzun uzun emzirin. Emzirmek için, memenizi dolu hissetmeyi beklemeyin. Hatta memenizin dolu olduğunu hissediyorsanız, emzirmekte/sağmakta geç kalmışsınız demektir. Ortalama iki günle bir hafta arasında sütünüz artacaktır.

Bebeği emzirdikten hemen sonra, 10 dakika kadar memelerinizi sağmak da "süt yetmiyor" mesajını vermek için iyi bir taktiktir:
'Hemen sonra', kısmı bu uygulamada önemlidir. Geciktirirseniz, bebeğin acıkma ritmiyle memenin süt üretme ritmi arasındaki uyumu bozabilirsiniz. Böyle bir durumda, bebeğiniz acıktığında, kısa bir süre önce sağdığınız için henüz yeterince süt üretilmemiş olabilir.

Emzirme tatiline çıkın!
İngilizce, 'nursing vacation' denen bu taktik çok etkili. Emzirme tatiline şöyle çıkıyorsunuz; yanınıza bebeğin bakımına yardımcı olacak birini çağırıyorsunuz. Hep beraber eve kapanıyorsunuz. Uyumadığınız ya da bebeğe bakmadığını her fırsatta, ya bebeği emziriyor ya da memelerinizi sağıyorsunuz. İki üç gün boyunca, memelerinizi sağmak ve bebeği emzirmek dışında hiç bir şey yapmıyorsunuz. İki üç günün sonunda, memeleriniz acil süt çağrınızı alıyor.

Bebek memeyi çeşitli nedenlerle reddedebilir:
Yine de gece uyku sersemiyken, ya da sabah memeniz daha doluyken memeyi teklif etmeye devam edin. İstemese de en azından memenize yakın tutun. Memeleriniz açıkken kucağınıza alın. Sütünü arttırmak isteyen kadının en yakın arkadaşı pompadır:

Pompanızın güçlü olması, pompa ucunun memenizin ucuna uygun büyüklükte olması ve pompanızın çift taraflı olması çok önemlidir.
Pompanızın gücü hem çıkacak süt miktarında hem de memelere verilecek "sütü arttır" mesajında belirleyicidir.
Piyasada standart pompa uçları satılır. Halbuki her kadının meme ucunun büyüklüğü farklıdır:
Hatta sağdıkça, meme ucunuzun büyüklü zamanla da değişir. Eğer meme ucunuza uygun olmayan bir pompa ucu kullanırsanız, süt miktarınız olumsuz etkilenir. Farklı boyutlarda pompa uçları mevcuttur. Eğer sağarken acı duyuyorsanız, memenizin ucu rahatça gidip gelemiyorsa, memenizin uç kısmından daha büyük bir kısmı pompanın içinde gidip geliyorsa, pompa ucunun boyutu yanlıştır.

Pompanın çift taraflı olması, bana göre elzemdir:
Zira sütünüzü arttırmaya çalıştığınız günlerde, hayatınız süt sağarak geçer. Neredeyse bebeğe bakacak vaktiniz kalmaz. Tek taraflı pompa demek, sağarak geçireceğiniz süresinin iki kat artması demektir ve sürdürülebilir bir durum değildir. Zamanla bezmenize ve sağma işini ihmal etmenize neden olur.

Popayı nasıl kullanacağınıza gelince...
Eğer sadece sağarak süt veriyorsanız, normal şartlarda, pompayla bebeğin acıkma ritmi arasında bir uyum tutturmanız gerekiyor. Yani bebeğiniz genelde üç saatte bir acıkıyorsa ve günde yedi öğün kadar süt tüketiyorsa; üç saatte bir ve günde yedi kere süt sağmanız önemli.

Power pump zamanı! Eğer sütünüz azsa, artıncaya kadar bebeğin acıkma ritminden çok daha fazla sağma işlemi yapmanız gerekir. Buna da power pump yani 'güç pompası' deniyor.
Power pump, zahmetli bir iş; belki gün içinde normal sağma ritminizi koruyup, vakit bulduğunuzda günde bir ya da iki kere power pump yapabilirsiniz. Power pump taktiği; belirli bir süre memeyi sağıp, belirli bir süre bekleyip, sonra tekrar sağma mantığına dayanıyor. Süreler değişebilir ama, örnek vermek gerekirse, şöyle bir uygulama; ilk sağmada on beş dakika sağ, daha sonra on dakika bekle beş dakika sağ, on dakika bekle, beş dakika sağ diye devam ediyor. Ne zamana kadar mı? Canınıza yetinceye kadar.
Özellikle emzirme tatili ve power pump uygulamalarında memelerinizi yolda bırakmamaya dikkat edin:
Süt üretmeleri için memelerinizin sağlıklı olması önemli. Onlara iyi bakın, havadar tutun ve acı/yara gibi bir durum olursa bu uygulamalara hemen ara verin.

Tanrının annelere bir şakası olsa gerek... En çok anne sütü yapan şey, bir annenin arayıp da bulamadığı tek şey olan; uykudur:
Sabah saatleri sütünüzün en çok olduğu saatlerdir, bunun nedeni bir kaç saat de olsa uyumuş ve dinlenmiş olmanızdır. Mümkün olan her fırsatta, uyuyamasanız bile dinlenin.

Kızlar bugün 30 günlük olduk. İlk aşımızı yaptım. Bebişim çok ağladı çoook :14:
Ateşi çıkmasın diye şurup verdim. Tüm gün ağladı durdu. Yeni bir emzik aldım onuda emmedi :26:
3 emzik denedik yok bu çocuk emzik almıyor. :31:İyi mi kötü mü bilemiyorum. Bu arada biz 2 numara bebek bezine geçtik. totomuz büyüdü :1: Gece hala uyuyamıyoruz ağlayıp ıkınıp duruyoruz. :31:

Back
X