2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Günaydin kizlar hayirli cumalar.. Giden arkadaslar geri dönmüsler cok sevindim tekrar hosgeldiniz birdaha özlettirmeyin kendinizi..
Diyetler baslamis bakiyorum masallah bir 12 kilo fazlalikta bende var hadi bakalim.. Benim bugün 33. gün kanamam hala bitmedi bir süre hic gelmiyor tamam bitti bu defa diyorum tekrar basliyor artik bitsede gusul abdestimi alsam rahatlasam biraz, ogluma bez bana da ped yetistiremez olduk iyice
Birde oglum alt degistirirken malum agliyordu hep simdi her altini degistirmede fön makinasini islak mendile hafif tutup siliyorum ardindan yeni bezini de biraz isitiyorum hic aglamiyor bu süre icin de fön makinasini da acik birakiyorum kenar da bos bos calisiyor zaten onun sesini duymasi bile rahatlatiyor bir deneyin derim ise yarar belki sizde de.. Yikadiktan sonra da ayni sekilde havlusunu isitip sariyorum yine yan tarafta fön calisir halde oluyor cok sükür hic aglamiyor, rahat rahat kremlerini sürüp masajini yapiyorum artik
hosbulduk canim sende hosgeldin anladiigm kadariyla sende uzun sure girmemisin :)) canim lohusa kanamasi 40 gün kadar da sürebiliyor ve sonlara dogru böyle lekeler halinde gelmeye devam ediyor endisenlenme yakinda biter :)) fön olayini burda birinde daha duymustum gerci benim kiz suyu ve soguyu seviyor :))

ayy ne güzel topik şenlenmiş yine gidenler geri gelmiş hoşgeldinizz valla yokluğunuzda topikte ses seda yoktu bidaha bırakıp gitmeyin sizsiz olmuyor :))

biz de aynı dertten muzdaribiz valla arabada rahat olur bir yere gidip gelirken diye anakucagını aldık ama çok çukur ve dik duruyor sonra neden böyle birtek ben mi böyle düşünüyorum kimse benim gibi düşünmemiş mi zararı var mı yok mu bu şekilde durmasının diye araştırırken bir şeyi farkettim bazı markalarda içinde bir minder var oyuk yeri doldurup sırtını düzleştiricek şekilde üretilmiş yenidoğan minderi diye geçiyor bizim araba gracco sizin ki ne bilmiyorum ama bizim modelde içinde yenidoğan minderi yok şansımıza piyasadada tek olarak satan birtek sevi bebe var orjinalleri gibi değil ama genede iş görür sevi bebe nin kendi internet sitesinde modeli var bir bak istersen uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir :))

hosbulduk canim . bizin anakucaginin icinde var burda hemen hemen hepsinde var yoksa bebekler hic rahat oturamazz :((

Allahım..!! Şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider..
Allahım..!! Şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, Sen ona çare ol..
Allahım..!! Şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, Sen ona rahmetinle yetiş..
Allahım..!! Sevdiklerimi Sen de sev ve onlara bâki huzur ve neşe ver..
Allahım..!! İman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğin yüreklere..
Allahım..!! Sen Sana edeple geleni geri çevirmezsin, dualarımızı salihlerin duası eyle..HAYIRLI CUMALAR

aminn canimmm cumlemizin dualari kabul olsun insalalh sen ve herkesin cumasi hayirli olsun :))

ya canlar benim kırk çıktıda yeniden adet oldum ben
ama damla damla geldi akıntımda turuncu gibi bişi git gide açılıyor
bazısı hemen adet olurmuş,bazısıda 7-8 ay adet olmazmışş:44::44:
böyle olan veya duyan varmı:26:
o değilde kociş beni ewden atacak bu gidişlee:9::9:
kaç aydır adamcazı ertele dur :27::27:

bideee ben kaçar hadi sizi öptüüm paşam uyanmaya çalışıyo emzriyim hemen uyumaya dewam bende yatıyım artıkın:3::3:
hayırlı ,gazsız,sancısız,bool uzun uykulu geceleriniz olsun:54::54:

23 mayizta dogum yaptm benimde damlA damlA geliyor bende bi neki diyordum adetmi olduk

KIzlar ya ben oğlumun tırnaklarını kesmeye korkuyorum keseniniz varmı hiç..
bide ellerini hep yumruk yapıp duruyo açamıyorumki
artık kendiliğinden kırılmıyolarda kesmek zorundayım
şu sıcakta eldivenle dolaşmasına kıyamıyorum :ssz::ssz:

2 gün önce 3.kez kestim :46: hem kendini hem bizi tırmalıyordu denizim :)) uyur uyanık farketmez ama uyurken kesin diyorlar.Sakin sakin konuşa konuşa güle oynaya, çıt çıt makasla kesiyorum.Zaten incecik hemen kopuveriyor.Biraz dikkat biraz sakinlik yeterli.:34: O kadarda zor değil.Bizimki 5-6 günden sonra çıkardı attı eldiveni...

Ben kizima hala eldivem takiyorum ne zaman cikarsam ya elini gozune sokuyor ya bi yerini ciziyyor yada gozune yumruk atip sonrada sanki benn vurmusum gozune gibi yuzume bakip bakip agliyor.ellerini cok hareket ettiriyor cok korkuym ben sizin bebekler bole yapmiyormu.bende uyurken kesiyorum tirnaklarini

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona

Çok geçmiş olsun canım. Nasıl kötü bir durumdur anlıyorum. Bizimkide süt içerken öyle oldu. Rengi morardı resmen ödüm koptu.
Ama geceleri benim saat kurmama gerek yok bizim bebiş yarımsaatte bir uyanıyor :ssz:

ben geldim canlar
ara ara girip okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor artık
üff yine mızıklanıyor benimki

oy öldüm walla geçmişi okumaktan maşallah sizin bebişlere biz kv ile başa çıkamıyoruz bizim kız ya uyuyo ya besleniyo yada ağlıyo uyuduğu anlar az olduğu için genelde ağlayıp duruyo bi insan sabah 4:30da uyanıp akşam 20:30a kadar ağlarmı uyumadan, kollarda pışpışlıyoruzki sussun kolumuzda 1-2 dk uyuyo yatağına koyunca hemen kalkıp ağlıyor kaç gündür bu şekildeyiz ne yapacağımızı şaşırdık
benimde ilk başta hastanede falan hep kardeşim baktı. acıdan çocuğu gözüm görmüyordu zaten :) spinal sezeryan oldum ama çocuğu bana doğru düzgün göstermediler. odaya çıktığımda da hemen getirmediler. baya bi sonra gördüm çocuğu.

ve benimki de sanırım kızkardeşimi annesi falan sanıyor. onda çok uslu. o salladığında falan hemen uyuyor.

ben ciddi cddi depresyondayım sanırım. iç sıkıntısı nefes alamama hissi bunalma var bende. aslında çok isteyerek hamile kaldım. önceden olmuyor diye ağlıyordum. şimdi neden çocuk yaptım düşüncesi bile geliyor aklıma.

çok şükr huysuz olmasına rağmen ciddi bi sağlık problemi yok, benim de ciddi bir sıkıntım yok. bunların farkındayım ama ruh halim böyle değil.

annemlerde rahatlarım sanıyordum. yeşil alan var orda. doğayı severim rahatlarım diye düşünüyordum ama sadece bi kere balkondan gökyüzüne bakabildim. sanki yıllardır gökyüzüne bakmamışım gibi geldi.

annemlerde de bunaldım, eve gelince kayınvalideden destek alırım diye düşünüyordum. bugün baya ondan destek aldım ama çocuk onda da huzursuzdu gene gittim odaya ağladım. onlarla aynı odada bulunmadım bi süre.

sanırım profesyonel yardım almam lazım. umarım kırkımız çıkınca yada ramazan bitince sorunlarım düzelir.

ben çocuk yapmayı sadece çocuğu sevmek olarak görüyormuşum sanırım. hiç yakın çevremde ufak çocuğu olan yoktu. dolayısıyla pek sıkıntılı taraflarını bilmiyordum. hazırlıksız yakalandım sanırım.

imkanım olsa süt anne yada bakıcı tutcam çocuğa o kadar zor geliyor bana.

bütün çocuklu arkdaşlarımı falan arayıp konuşuyorum. bi sihirli formül arıyorum sanki :(

birde şırıngayı nasıl kullanıyorsunuz. zihnimde kullanımını canlandıramıyorum bi türlü.
tatlım beni anlatmışsın bende ilk defa bi çocukla muhattap oluyorum kararlarımın arkasında duramıyorum çocuğun derdinden anlamıyorum mamayı bile kv daha iyi veriyor ben ağlarken susturup veremiyorum, benim annesi olduğumu hissetmiyor sanırım hani anne kokusunda susar bebekler hani annelere çocuğunun kakası mis kokardı yalan ben tiksiniyorum burnunu temizlerken bile bi garip oluyorm ama kızımı çoooooook sevdiğimi biliyorum bazen sevgimi sorgulasamda misal bugün kızıma 'içimdeki çocuk sevgisini yok ettin' dedim ama tabiykide seviyorum bide bizim süt çok az demin sağdım iki memişten ancak 20ml çıkmış onunda stresi yükleniyor lohusa depresyonuna girmedim ama benim zilli beni hiçe sayınca herşeyi sorgular oldum

tatlım şırıngayı denemedim ama iğnesi olmadan azar azar bastırarak yapılıyordur heralde gerçi keepmeinformed onun daha zor olduğunu yazmış onuda bırakmıyolar

hayatım onu bende düşünüyorum ikinci çocuk için ben kocamla 15 gün küs kaldım ama şimdi keşke onu dinleseydim yapmasaydım aslında çocuk istemiyomuşum falan diyorum özellikle uyumadığıı gazlandığı sürekli ağladığı zamanlar benm 2 çocuğum var annem yanımda değil gitme gibi bi şansım yokk şimdilikk k.v kendine göre zatenn napalımm ağlıyorum bunalıma giriyorum çıkıyorumm kimsenin umrunda bile değill sende öle düşünn deprosyandayım dedikçe girersin hayatımm benm kızımda gazlıı sürekli ıkınıyoo sürekli uyanık ve kucak istiyoo ıkınıyyooo gaz çıkarmaya çalıştıkça aynı anda emmek istiyoo göğüslerim yara canım çok fazla acıyyooo ve oğlum bu arada sürekli konuşuyooo bişeyler istiyoo kocam doğurduğumdan beri sürekli meşgul ve 10 gündür akşamları geç geliyoo bana hiçbir yardımı yokkk yani canım anlıcan benimde sende geri kalır yanım yokk az kaldı kırkın çıkınca psikilojik olarak düzeliceksin bakta gör ben artık sürekli çıkıyorum dışarı yoksa daha kötü olucam sende çık bebeğinide al hava güzel yürüyüş yapp en önemliside güll kahkaha att uzun zamandır yapmadığın bişey sanırımm dilerim anlatabilmişimdir yada ne biliyim çok uykusuzum saçmalamışda olabilirimm:ssz:
canım tebrik ederim 2 çocukla helal olsun..yalnız annelere maşallah:nazar::nazar::nazar: hayranım sizlere ben yalnız bakabilirmiydim acaba bu ilk zamanlarında kızıma başa gelen çekilir misali ağlaya zırlaya bakardım heralde aama çok zor.işte o zaman depresyona değilde menapoza girerdim:52:

yine geldim
ay kafayı yemek üzereyim artık
elifim ya memede bütün gün ya da kucakta geziyor
oturunca da anlıyor hemen başlıyor viklemeye
ne kollarımda derman kaldı ne de memelerimde hal
bazen on dk uyursa buraya bakıyorum
bir çoğunuza cevap yazmak istiyorum bir şeyler paylaşmak istiyorum
size soracak bir sürü sorum var ama benim wc için bile fırsatım yok
bu gidişle depresyona gireceğim diye korkuyorum
çok şükür ki kocacım çok yardımcı oluyor
akşam o gelince çamaşır bulaşık yemek temizlik işlerini halletmeye çalışıyorum
yoksa gün içinde mümkün değil
gündüz doğru düzgün uyumuyor bile bu nasıl bebek anlamadım
neyse ben geçmişe bakayım

benim oğluş 4900 falan olmuş teyzeleri :nazar: dr iyi almış dedi şükür. bugün spral taktırmaya gittim amanette okuduklarım falan derken tam kapıdan dönüp geldim

evet uzun zaman oldu benim için zor ve yoğun bir dönemdi burayı takip edecek hiç fırsatım yoktu o yüzden görmedim yazını birkaçkez özel mesajlarıma bakabildim sadece mikailesra merak edip mesaj atmış ona cevap yazmıştım bende onun dışında da kimse merak etmedi diye üzülmüştüm :14: neyse herkes iyidir umarım ben yeni yeni toparlanıyorum sanırım doğum yapmayan kalmamıştır

cnm aşkolsun merak etmezmiyim sadece ben degil bi çok kişi buraya yazdı seni merak ettigini,
nasılsın naz nasıl, zor dönem demişsin umarım kötü bişi yoktur, :29:
talia zeyno hoşgeldiniz :46:

tşk ederimm :49:

kendini yırtıo benimki. morarıo hatta. annemle yıkadık ge elde. o bile panik oluyr

ben kızımı tek başıma yıkıyorum canım
panik olmamaya çalışıyorum
sakin sakin onu seve seve yıkıyorum
ve dilca nın yaptığı gibi konuşarak sakinleştiriyorum
yıkarken giydirirken vs hiç susmuyorum sürekli konuşuyorum
ara ara ellerini tutup yüzümü yüzüne yakınlaştırıp gözlerine bakıyorum
işe yarıyor sen de dene bence

yine geldim
ay kafayı yemek üzereyim artık
elifim ya memede bütün gün ya da kucakta geziyor
oturunca da anlıyor hemen başlıyor viklemeye
ne kollarımda derman kaldı ne de memelerimde hal
bazen on dk uyursa buraya bakıyorum
bir çoğunuza cevap yazmak istiyorum bir şeyler paylaşmak istiyorum
size soracak bir sürü sorum var ama benim wc için bile fırsatım yok
bu gidişle depresyona gireceğim diye korkuyorum
çok şükür ki kocacım çok yardımcı oluyor
akşam o gelince çamaşır bulaşık yemek temizlik işlerini halletmeye çalışıyorum
yoksa gün içinde mümkün değil
gündüz doğru düzgün uyumuyor bile bu nasıl bebek anlamadım
neyse ben geçmişe bakayım

canım bebekler genellikle gazı tam çıkmamışsa eger huzursuzlanıp uyanıyorlar,
yatırmadan önce bacaklarını ve totosunu havaya kaldırarak iyice bak bakim içerde kalan bişiler var mı diye:52:

23 mayizta dogum yaptm benimde damlA damlA geliyor bende bi neki diyordum adetmi olduk
galiba olduk tatlım k. valideye sordumda bazısı olur dedi 40 bitti denirmiş ona da:44::44:

2 gün önce 3.kez kestim :46: hem kendini hem bizi tırmalıyordu denizim :)) uyur uyanık farketmez ama uyurken kesin diyorlar.Sakin sakin konuşa konuşa güle oynaya, çıt çıt makasla kesiyorum.Zaten incecik hemen kopuveriyor.Biraz dikkat biraz sakinlik yeterli.:34: O kadarda zor değil.Bizimki 5-6 günden sonra çıkardı attı eldiveni...
bende dayanamadım gazı aldım burdan az önce uyurken çıt çıtladım bi güzel:21::21:
korktuğum kadar zor değilmiş:27:

Ben kizima hala eldivem takiyorum ne zaman cikarsam ya elini gozune sokuyor ya bi yerini ciziyyor yada gozune yumruk atip sonrada sanki benn vurmusum gozune gibi yuzume bakip bakip agliyor.ellerini cok hareket ettiriyor cok korkuym ben sizin bebekler bole yapmiyormu.bende uyurken kesiyorum tirnaklarini

oyyy yerrim ben onu yaa:52::52::52:

benim oğluş 4900 falan olmuş teyzeleri :nazar: dr iyi almış dedi şükür. bugün spral taktırmaya gittim amanette okuduklarım falan derken tam kapıdan dönüp geldim

maşallah tosun paşaya :nazar::nazar:
iyi düşünmüşsün tatlımda ilk 6 ay takmazlar adetin düzene girmesi lazım:34::34: diye biliyorum

ben kullandım canım ama önce acısada sık dişini sağ biraz göğsünü pompa acıtıyorsa netten bak elinle sağ.. yoksa ateşlenirsin allah korusun.. silikon göğüs ucunu da kullan ama bebeğe gaz yapıyor istersen kullandığın zaman biraz rezene falan da ver..

sol göğsüm durmadan akıyor elimle sağdım ama yine akıyor çok mu dolu olduğu için yoksa ucu yara olduğundan mı acaba zaten göğüslerim ateş gibi yanıyor bende mi ateşlenirim emziremezsem Allah korusun yaaa:(

Seni çok iyi anlıyorum CNm hepimizde aynı durum var soz konusu yavrularımız olunca kendimizi hiç düşünmüyoruz aklımızda fikrimizde onlarda ben dogum yaptıktan sonra rahat bı yemek yiyemedim sofranın basından kalkıp kızımı kontrol edip geliyorum esim balkonda tek oturuyor biz içeride beraber oturuyoruz herifi bile boşlarım bazen gece gazını çıkarıyor ben uykumdan sıçrıyorum boğazına birsey mı kaçtı küsüyor mü diye Rabbim yardımcımız olsun yavrularımızı da korudun inşallah

off allahım korumuş çok geçmiş olsun düşünmek dahi istemiyorum..:43:
çok büyük geçmiş olsun raabbim kimselere ewlat acısı ile sınamasın..:5:

ah geçmiş olsun cnm, bnm de ödüm kopuyor ondan ama yan yatma yastığında yatmıyor bizimki de artık mecbur öyle yatırıyorum her tıkta ayağa dikiliyorum

Kizlar hepiniz cok saolun benim basima geldi sizin basiniza gelmesin insallah o an insan resmen şoka giriyor eli ayagi titriyor o panikle aklima gelen tek sey ani bebek ölümleri oldu allahim korusun yine o hemen ters cevirip kucagim da sirtina vurmayi akil edebildim o şokla, ebeyi aradim uykusun da kusmus yüzü yukari yattigi icinde tekrar bogazina gitmis olabilir bebekler uyurken de kusar mümkün oldukca yan yatirmaya calis dedi..
Hepimiz daha dikkatli olalim biz bu melekleri ne zorluklarla dünyaya getirdik

evet uzun zaman oldu benim için zor ve yoğun bir dönemdi burayı takip edecek hiç fırsatım yoktu o yüzden görmedim yazını birkaçkez özel mesajlarıma bakabildim sadece mikailesra merak edip mesaj atmış ona cevap yazmıştım bende onun dışında da kimse merak etmedi diye üzülmüştüm :14: neyse herkes iyidir umarım ben yeni yeni toparlanıyorum sanırım doğum yapmayan kalmamıştır
Canim hosgeldin uzun zamandir yoktun özlettin kendini, senden cevap bekledim tekrar yazmak icin ama zaten yazmissin mesaj kutum doluymus gelmemis 2 gün önce email adresime bakimca fark ettim.. Yeni yeni toparlaniyorum demissin canim hayirdir umarim hersey yolunda bir aksilik yoktur.. Benim disimda merak eden arkadaslar oldu inan seni burda defalarca sordular böyle düsünme lütfen

hosbulduk canim sende hosgeldin anladiigm kadariyla sende uzun sure girmemisin :)) canim lohusa kanamasi 40 gün kadar da sürebiliyor ve sonlara dogru böyle lekeler halinde gelmeye devam ediyor endisenlenme yakinda biter :)) fön olayini burda birinde daha duymustum gerci benim kiz suyu ve soguyu seviyor :))
Oglumdan firsat buldukca girmeye calistim ben canim gün icinde illaki bakiyordum sadece son 1-2 gündür firsat vermedi pasam hic.. İnsallah 40 gün sürmez canim yaa suan zaten günün yarisinda hic gelmedigi cok az koyu kahve rengi geldigi oluyor bitti biticek diyorum ki tekrar acik renk kirmizi oluyor kafa bulur gibi

kızlar oğluşları ne zaman sünnet ettirmeli
haftaya 1 aylık kontrolde doktora soracağım. sizin doktorlar ne diyor:44:
Ben 1-2 yasina gelince düsünüyorum suan hic dayanamam sanirim tirnagiyla kendini cizdiginde bile icim gidiyor ama mecbur yapilcak hayirlisiyla
Çok geçmiş olsun canım. Nasıl kötü bir durumdur anlıyorum. Bizimkide süt içerken öyle oldu. Rengi morardı resmen ödüm koptu.
Ama geceleri benim saat kurmama gerek yok bizim bebiş yarımsaatte bir uyanıyor :ssz:
Canim saol sana da cok gecmis olsun uyanikken yine okadar degil ama sen uyurken olunca cok daha kötü rabbim yasatmasin
ben geldim canlar
ara ara girip okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor artık
üff yine mızıklanıyor benimki

Hosgeldin hayatim bende diyordum kayboldu iyice bebis gelince diye

ben dışında herkes lohusa depresyonuna girmişti valla. eşim hele 1 hafta ne yemek yedi ne suratı güldü.bebk ağlayınca şığır şıpır ter döktü. her ağlamasında doktoramı götürsek acaba diye başımın etini yedi. kv ise onu terslemişim biraz sinirliymişim diye ben uyurken sabah saat 6 da evi terketti :))) neymiş iyi niyetli davranmış yanlız bırakmış beni kafamı dinliyim diye.düşünsenize bu durumda eşiniz ne düşünür :( evi terkedecek biri varsa oda bendim ama :)) en güzeli yanlız kalmakmış valla eşime dedim kimseyi istemiyorum ben yanlız kalmak istiyorum şimdii ohh mis vallaa millet gidince sütüm bile arttı :)

kesinlikle sana katılıyorum
kaynanam ve annem doğumdan 5 gün önce geldiler normal olacağı için ne zaman oldugunu bilemediğimiz için önceden geldiler
ikisi aynı ortamda ortada sorun yoktu ama soğuk savaş yaşadık resmen kafaları dağılsın diye
buzluğuma yaprak sardım epeyce mantı yaptırdım çörek yaptırdım buzlugumu doldurtturdum hemde onlara iş çıktı:)
derken doğum oldu benim kaynana atağa geçti ilk iki gün sütüm gelmedi memelerimi bile tutup sıkmaya kalktı kadın:))))))
ve çok meraklı sonra kervana teyzem katıldı size yemin ediyorum evde 10 kişi vardı herkesin kaç lokma yediğini bile saydı:)
düşünün evdeki çocuklardan birinin kahvaltıda tabağında ne oldugunu 2 sonra tak diye söledi hepimiz ağzımız açık kaldı ama bunları yaparken kendine gariban zavallı pozları verdi eşim annesini korumaya geçti ben annesine cephe aldım annem dayanmadı teyzemlere gitti evde kaynanayla korkunç gerilimli 2 gün geçirdik nerdeyse hiç konuşmadık 2. günün sonunda oda çekti gitti sonra eşimle evliliğimizin en büyük kavgasını yaptık
ohhhhhhhhhhh rahatladık içimde ne kalmışsa söledim sonna bi sütüm geldi benim:) size anlatamam:)

önce bebeğimi emziriyorum uyyana kadar memede uyyo bu arada
sonra pompayla kalanı çekip onuda uyurken içirip gazını çıkarıorum 2 saat deliksiz uyyo
ve bebeğim emdiği halde 50 ml süt çıkarıorum rahatladım

ben kendi kendime yetermişim ya kimseye ihtiyacım yokmuş eğer 1 hafta daha kalsalardı benle depresyonunun dibine vurcaktım:)

tırnaklarını uyurkne kesiyorum bu sıcak havada bunalıyo yavrucak
oto koltugunundan bend emuzdaribim içine minik bi yastık koydum hani yolculuklarda kullanılırya kare yastıklar onlardan:) rrahatız:)
gündüz evim sıcak oldugu için üstüne çıtçıtlı badi giydiyorum altına çorap ve patikli pijama akşamda pijamanın üstünü giydiriorum eğer banyo yapmışsa yatarkende şapkasını takıp yatıorum kafası sabaha karşı üşümesin diye

gaz konusunda şunu söleyebilirim
bebeğimin sabhları gazı oluyo aç karnına bir iki çay kaşığı zeytinyağı veriyorum üstünede 20 ml su içiorum inanaırmısınız 3 dk ya kalmadan bezi öyle bi dolduruyoki 4 kiloluk ç.ocuk nerdeyse 3 kilo s.çıyo:)
aç olması önemli çünkü karnı tok olursa zweytinyağı sütün üstünde kalıyo ve bağırsaklarına inmiyo aç kanınai direk bağırsaklarına iniyo:) sonna emzirip gazını çıkarıp yatırıorum:) deliksiz uyyo:)

banyodan sonra mutlaka masaj yapıyorum çok seviyo
bide youtubedan buziki orhan diye aratırsanız adam kolik bebkeler için anne karnındakine benzer müzükler yapmış bizimki onu duyunca mest oluyo açıorum onu uyanıksa kendi kendine onu dinliyo:)
zaten uynıksa genelde memede oluyo
ben hem meme hemde sağdığım sütleri biberonla veriorum bebeğim biberona alışmadı
biberonum chicco marka yenidoğan biberonu felaket menunum:)

vede küçük gelen kıyafetimiz var tulumumuzdan biri olmuyo:)

kızım bugün 15 günlük oldu ve göbeği hala düşmedi.doktor kontrolünde cerraha gösterdik 3 haftaya kadar düşmesi normal 3 haftayı geçerse biz kendimiz düşürüyoruz dedi.sonrada bir araştırma yapıyorlarmış neden düşmedi diye.o kadar moralim bozulduki orda siz nasıl düşürüyorsunuz göbeği operasyonla faalan mı diye sormak bile aklıma gelmedi.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?dua ediyorumda şu 1 haftaa içinde düşsün bari göbeği.

benimki 18. günde düştü iltihap yoksa günden günden kuruyosa merak etme kordon bağı kalın olanlarınınki geç kuruduğu için geç düşermiş kuru tutmaya dikkat et :emir_bebek:

Kızlar bugün bebeğimi arabasının anakucağına koydum ama sanki katbük oldu bi tuhaf geldi.siz kullanıyor musunuz kemerini falan bağlıyor musuz?

çocuk ikiye katlanıyo onda bi de düzgün katlansa bari kafa bi yana gövde bi yana bacaklar bi yana ben çıkardım kullanmıyorum onu arabanın yatağını yatar pozisyona getirip kullanıyorum artık :emir_bebek:

Back
X