2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Arkadaşlar oğluma artık hiç birşey yediremiyorum sadece öğlende yarım muz yiyiyor sadece emmek istiyor sütümde çok yok doyuyomu bilmiyorum hiç ne yedirsem değişik ne yapabilirim ana öğün.patatesli sulu köfte yaptım kabak yemeği yaptım yemiyo bugünde şehriye çorbası yaptım onuda yemedi herşeyi yiyen çocuk ağzında tutuyor yarım saat zorlarsam tükürüyor şaştım kaldım kahvaltı dahi yapmıyor.sizde durumlar nasıl.

Diş çıkarıyordur muhtemelen bizim ki de o dönemlerde sadece emmek istiyor ek gıda kabul etmiyor sonra düzeliyor. Israr etme bence sonra iyice inatlasiyorlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar oğluma artık hiç birşey yediremiyorum sadece öğlende yarım muz yiyiyor sadece emmek istiyor sütümde çok yok doyuyomu bilmiyorum hiç ne yedirsem değişik ne yapabilirim ana öğün.patatesli sulu köfte yaptım kabak yemeği yaptım yemiyo bugünde şehriye çorbası yaptım onuda yemedi herşeyi yiyen çocuk ağzında tutuyor yarım saat zorlarsam tükürüyor şaştım kaldım kahvaltı dahi yapmıyor.sizde durumlar nasıl.

Benim de aklıma dis geliyor canim belki azı falan cikartiyordur.bizim istahlar fena degil de,cok yemek seçmeye başladılar.halbuki esim de ben de yemek secmeyiz,kime çektiler bilmiyorum.dayıları ve amcaları öyleydi sanırım onlara çektiler :)

Canim ben dün ilk defa ezogelin çorbası yaptım çocuklara,mercimekten cok da farklı bir çorba değil ama sevdiler.kırmızı mercimeği pirinci bulguru hasladim,baska bir tencerede soğanı kavurup biraz un ekledim üstüne onu da kavurdum,sonra biraz tatlı biber salcası ve nane ekledim,üstüne su koyarak kaynattim.bulgurlu pirincli mercimekli tencereye ekledim sonra da.biraz daha su ilave edip bir kere de oyle kaynattim.denemissindir belki ama ben yeni yaptığım ve cocuklar da sevdiği icin paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Kızlar kabus mu kabus bir geceydi,ikisi de on dkda bir bağırarak uyandilar perişan olduk.oğlumu pispisliyorum olmuyor yanıma alıyorum olmuyor ninni söylüyorum mama veriyorum olmuyor cildiricam sandim.dis jeli surucem ağzını açmıyor.bakıyorum gazi yok.

Dün annemin üst komşusu gelip gece uyuyorlar sesleri çıkmıyor demişti.annemin dediğine göre gözü fena bir kadınmış.annemin apartmaninda zaten kızlarından çekmiş hased insanlar var.ben de devamlı çocuklarımla buradayım ya da annem bende,kıskanıyorlar.kardeşim senin kızın da mutlu olsun ben de mutlu olayım.bir tek ben iyi olayım başkası iyi olmasın nasil bir mantiktir.allahım görünür görünmez kaza ve belalardan,nazardan,hased edenin hasedinden kotu gozlerden hepimizin evladini korusun..

Diş çıkarıyordur muhtemelen bizim ki de o dönemlerde sadece emmek istiyor ek gıda kabul etmiyor sonra düzeliyor. Israr etme bence sonra iyice inatlasiyorlar

Benim de aklıma dis geliyor canim belki azı falan cikartiyordur.bizim istahlar fena degil de,cok yemek seçmeye başladılar.halbuki esim de ben de yemek secmeyiz,kime çektiler bilmiyorum.dayıları ve amcaları öyleydi sanırım onlara çektiler :)

Canim ben dün ilk defa ezogelin çorbası yaptım çocuklara,mercimekten cok da farklı bir çorba değil ama sevdiler.kırmızı mercimeği pirinci bulguru hasladim,baska bir tencerede soğanı kavurup biraz un ekledim üstüne onu da kavurdum,sonra biraz tatlı biber salcası ve nane ekledim,üstüne su koyarak kaynattim.bulgurlu pirincli mercimekli tencereye ekledim sonra da.biraz daha su ilave edip bir kere de oyle kaynattim.denemissindir belki ama ben yeni yaptığım ve cocuklar da sevdiği icin paylaşmak istedim.

Bundan önceki dişlerde böyle olmamıştı ama sıra azılarda8 dişi var şuan inşallah ondandır.çorbayı yaptım şimdi ilk defa yapıyorum daha önce sebze çorbalarına katmıştım umarım sever.teşekkür ederim kızlar.1 sene daha kaldı diyorum dişlerde tamam lanınca uyurlar heralde biz de aynı durumdayız bide nezle oldu burnu akıyor bütün gece meme ağzında emmek istiyor napim bıraktım bende daha gücüm kalmadı emsin zaten yemiyor diye ama tutulmuş şekilde uyanıyorum hergün.yürüyünce daha zormuş getçekten hep ayakta hiç oturmuyor bende peşinde

Bundan önceki dişlerde böyle olmamıştı ama sıra azılarda8 dişi var şuan inşallah ondandır.çorbayı yaptım şimdi ilk defa yapıyorum daha önce sebze çorbalarına katmıştım umarım sever.teşekkür ederim kızlar.1 sene daha kaldı diyorum dişlerde tamam lanınca uyurlar heralde biz de aynı durumdayız bide nezle oldu burnu akıyor bütün gece meme ağzında emmek istiyor napim bıraktım bende daha gücüm kalmadı emsin zaten yemiyor diye ama tutulmuş şekilde uyanıyorum hergün.yürüyünce daha zormuş getçekten hep ayakta hiç oturmuyor bende peşinde

Ne oldu canim yaman sevdi mi corbayi ? Bizde de omer iki gecedir yatmıyor ve kusuyor yarin doktora gidicektik zaten sorucam bakalım ne dicek.

Ne oldu canim yaman sevdi mi corbayi ? Bizde de omer iki gecedir yatmıyor ve kusuyor yarin doktora gidicektik zaten sorucam bakalım ne dicek.

Yok canım yemedi çok güzel oldu ama tutuyo ağzında bu saate kadar sadece yarım armut çeyrek muz yedi sadece emiyor canım çok sıkılıyor haftaya tatile gidicem ne olucak bilmiyorum uyumuyoda gündüz teke düştüpüm halde zorluyor ne güZel arabasında uyuyordu 1 haftadır gecede emerek uyuyor hep ağzında meme.çok zorlanıyorum 2 dakika durmuyor resmen koşuyor birazda burnu akıyor.bir sordun bin duydun😄inşallah geçicidir zayıfladı gibi geliyor bana süttenzaten onu doyurucak gibi değilki napıcam bakalım.ömerin kusması neden acaba isal varsa salgın olabilir rotayı yaptırmışmıydın sen o koruyor ama.havalardan içtiği sudan.bide dr bize 1 yaşına kadar kaynatıp ver dedi gerçi 50 cc içmiyor bile bende havalardan dolayı hala kaynatıp veriyorum sen ne yapıyorsun su içiyorlarmı

Yok canım yemedi çok güzel oldu ama tutuyo ağzında bu saate kadar sadece yarım armut çeyrek muz yedi sadece emiyor canım çok sıkılıyor haftaya tatile gidicem ne olucak bilmiyorum uyumuyoda gündüz teke düştüpüm halde zorluyor ne güZel arabasında uyuyordu 1 haftadır gecede emerek uyuyor hep ağzında meme.çok zorlanıyorum 2 dakika durmuyor resmen koşuyor birazda burnu akıyor.bir sordun bin duydun😄inşallah geçicidir zayıfladı gibi geliyor bana süttenzaten onu doyurucak gibi değilki napıcam bakalım.ömerin kusması neden acaba isal varsa salgın olabilir rotayı yaptırmışmıydın sen o koruyor ama.havalardan içtiği sudan.bide dr bize 1 yaşına kadar kaynatıp ver dedi gerçi 50 cc içmiyor bile bende havalardan dolayı hala kaynatıp veriyorum sen ne yapıyorsun su içiyorlarmı

geçmiş olsun canım inşallah düzelir.tatilede yanında mı getirecektin yamanı da? gerçi alsan sana bıraksan annenlere zorluk olacak aynı şey.inşallah toparlar biraz.

ishali yok canım normal kaka yapıyor bir de uykuda öksürüyor normalde öksürmüyor anlamadım.ne yalan söyleyeyim kaynatmıyorum suyu.iki cocukla bir de ona fırsatım olmuyor çogu zaman biberonu doldurup veriyorum.maşallah benimkiler günde yarım litre su içiyorlar çok içiyorlar.birinin elinde biberon gören bana da ver diyor ya da gidip kardeşinin elinden alıyor :) bizde de humeyra artık evi hafif koşarak geziyor çok az düşüyor.oglum da kendi kendine 5 6 adım atmaya başladı o da yakındır.çok sıraladıgı için yan yan yürüyor ama :) rotanın ilk dozunu yaptırdım ama ikinci dozu biraz ihmalkarlık biraz da parasal sebeplerden dolayı yaptıramadık.yarın kendi doktorumdan başka bir doktora gidicem,kızımın kalsiyum takviyesi için gidecektik ama omeri de gitmişken sorarız.omere kulak burun bogazdan randevu almıştık kulagındaki iltihap için.iki diş daha patlatmış ondan da olabilir bu kusma.cok keyifsiz iştahı da azaldı.neredeyse iki ogunle gün bitiriyor benimkiler de.humeyra yogurt süt ve peynirsiz çok mutlu çok rahat ama ben üzülüyorum gelişme çagında kalsiyum alamıyor takviye de alamıyor dişleri kemikleri nasıl iyi gelişecek iki yaşına kadar çok önemli yedikleri içtikleri,o yaştan sonraki takviyeler yemek yemeler iki yaş öncesini telafı edemiyor.bakalım bu doktor ne diyecek.

geçmiş olsun canım inşallah düzelir.tatilede yanında mı getirecektin yamanı da? gerçi alsan sana bıraksan annenlere zorluk olacak aynı şey.inşallah toparlar biraz.

ishali yok canım normal kaka yapıyor bir de uykuda öksürüyor normalde öksürmüyor anlamadım.ne yalan söyleyeyim kaynatmıyorum suyu.iki cocukla bir de ona fırsatım olmuyor çogu zaman biberonu doldurup veriyorum.maşallah benimkiler günde yarım litre su içiyorlar çok içiyorlar.birinin elinde biberon gören bana da ver diyor ya da gidip kardeşinin elinden alıyor :) bizde de humeyra artık evi hafif koşarak geziyor çok az düşüyor.oglum da kendi kendine 5 6 adım atmaya başladı o da yakındır.çok sıraladıgı için yan yan yürüyor ama :) rotanın ilk dozunu yaptırdım ama ikinci dozu biraz ihmalkarlık biraz da parasal sebeplerden dolayı yaptıramadık.yarın kendi doktorumdan başka bir doktora gidicem,kızımın kalsiyum takviyesi için gidecektik ama omeri de gitmişken sorarız.omere kulak burun bogazdan randevu almıştık kulagındaki iltihap için.iki diş daha patlatmış ondan da olabilir bu kusma.cok keyifsiz iştahı da azaldı.neredeyse iki ogunle gün bitiriyor benimkiler de.humeyra yogurt süt ve peynirsiz çok mutlu çok rahat ama ben üzülüyorum gelişme çagında kalsiyum alamıyor takviye de alamıyor dişleri kemikleri nasıl iyi gelişecek iki yaşına kadar çok önemli yedikleri içtikleri,o yaştan sonraki takviyeler yemek yemeler iki yaş öncesini telafı edemiyor.bakalım bu doktor ne diyecek.

Emdiği için şuan 3-4 saat ancak bırakıyorum halamların yanına gidicem kalabalık lar rahat ederim orda biraz birileri ilgilenir.annem baş edemiyor zaten.ya aslında 1 yaşından sonrra kaynatmasan da olur dedi dr.yaman dada hafif öksürük var bencede azı dişleri çıkıyor götür bakalım ne diyecek dr.seninkiler gene maşallah 2 öğün yesinlerdr hümeyraya muz veriyorsundur zaten ama kabız problemi var.kalsiyum açısından en iyi o çünkü.seni anlıyorum bende çok üzülüyorum peynir yoğurt süt hiç birşey yiyemiyor bende o yüzden devamlı emzirmeye çalışıyorum.zor bi durum ama geçici bir durum biz birdahaki ay sanırım ufak ufak başlıcam diyeti bozduğumdam beri hafif poposu kızarıyor kabarık gibi huysuzluk hep olduğundan anlayamıyorum da gerçi nasıl anlıcaö bilmiyorum çünkü yamanın sadece uykusuzluğu karın ağrısı vardı şimdi bilemiyorum inşallah geçer hümeyranınkide.

Emdiği için şuan 3-4 saat ancak bırakıyorum halamların yanına gidicem kalabalık lar rahat ederim orda biraz birileri ilgilenir.annem baş edemiyor zaten.ya aslında 1 yaşından sonrra kaynatmasan da olur dedi dr.yaman dada hafif öksürük var bencede azı dişleri çıkıyor götür bakalım ne diyecek dr.seninkiler gene maşallah 2 öğün yesinlerdr hümeyraya muz veriyorsundur zaten ama kabız problemi var.kalsiyum açısından en iyi o çünkü.seni anlıyorum bende çok üzülüyorum peynir yoğurt süt hiç birşey yiyemiyor bende o yüzden devamlı emzirmeye çalışıyorum.zor bi durum ama geçici bir durum biz birdahaki ay sanırım ufak ufak başlıcam diyeti bozduğumdam beri hafif poposu kızarıyor kabarık gibi huysuzluk hep olduğundan anlayamıyorum da gerçi nasıl anlıcaö bilmiyorum çünkü yamanın sadece uykusuzluğu karın ağrısı vardı şimdi bilemiyorum inşallah geçer hümeyranınkide.

Üç gundur muz veriyordum ama bir yandan da korkuyordum cok şükür kabiz olmadı.annem kayısı kompostosu yapmıştı onu cok sevdi suyundan devamlı icirdim aynı zamanda belki ondan kabiz olmadı.
Canim sutum yok diyorsun ama olmasa ve doyurmasa mutlaka acikırdı maşallah demek ki hala var sutun.benimkiler ne anne memesi ne de anne sütü tanımadıkları icin,mecbur yiyorlar,yani annemin memesi var yemezsem ona dadanirim diyemiyorlar.bence yaman memeye güveniyor. donemseldir inşallah.

Canim bir de annemin devamlı yaptığı bir çorba var onu da dene istersen.kalcali tavuk butunu soğan ve karabiberle hasliyor,suyunu ayırıyor,ayrı bir yerde unu kavuruyor limon sirke yumurta katiyor tavuk suyuna atiyor,haslanan tavuğu da didikleyip içine atıyor.su ekliyor biraz da.üstüne naneli yağ gezdiriyor.düğün çorbası idi sanırım adı,ama nefis oluyor annem yaptığında sabah akşam yiyor benimkiler.yarin evime dönüyorum,gitmeden yaptiricam hatta :) sen simdi kırk takla atiyorsundur ne yapayım da yesin diye,bunu da dene istersen,olmadı akşama cok güzel bir corbaniz olur.

Son düzenleme:
Canim limon sirke yumurta en son ekleniyormus terbiye olarak yanlış soylemisim.

Kızlar selamlar
Kızım 1 yasına gırdı ama hala 8 kg cook zayıf cok uzuluyorum
Bugune kdr kahvaltı corba muhallebı yıyordu
Meyveyıde muhallebıyle yedırebılıyordum
Yogurt yemıyor ancak sut urunu porsıyonunu ıkı katına cıkarıp onuda telafı edıyorduk
Doktoru yapısı boyle boyu ıyı falan dıyordu ama 3 gundur sadece corba muhallebıyle gunu bıtırdı
Bugun onlarıda yemedı
Noluyor anlamadım
Yemek yedırcem dıye amuda kalkıcam nerdeyse
Hıc dısımızde yok
Dıstendır desem salya falan yok
Kafayı yıcem
Bana bı el atınnnnn:5::5::5::ssz:

Kızlar selamlar
Kızım 1 yasına gırdı ama hala 8 kg cook zayıf cok uzuluyorum
Bugune kdr kahvaltı corba muhallebı yıyordu
Meyveyıde muhallebıyle yedırebılıyordum
Yogurt yemıyor ancak sut urunu porsıyonunu ıkı katına cıkarıp onuda telafı edıyorduk
Doktoru yapısı boyle boyu ıyı falan dıyordu ama 3 gundur sadece corba muhallebıyle gunu bıtırdı
Bugun onlarıda yemedı
Noluyor anlamadım
Yemek yedırcem dıye amuda kalkıcam nerdeyse
Hıc dısımızde yok
Dıstendır desem salya falan yok
Kafayı yıcem
Bana bı el atınnnnn:5::5::5::ssz:

Aslında muhallebi kilo yapar diye biliyorum ben :(
Aynı problem bizde de var ne yese kilo almıyor dün özel kilo aldiran bir mama varmış ondan siparis ettik ama onunda tadını beğenmedi.
Diş çıkardığı için şimdi yine iştahsız ve meme bağımlısı oldu üstelik sütüm çok azaldığı içinde yara oldu :(
Eşim bu çocuk aglamaktan ve uykusuzluktan büyümuyor diyor galiba haklı. Bizim ki de 8.600 ve aylardır aynı kilo da.

Canim biz ek gidaya gectigimizden beri muhallebi yiyoruz ancak sekiz kiloyuz iste. Yiyordu onceden ama kilo almiyordu hareketli falan diye geciyorduk
Bu uc gun nasil boyle oldu anlamadim
Dislerinin sekli belli acaba dismi bilmiyorum
İnsallah gecici bir durumdur
Burcu seninki kizmi erkekmiydi
Bide mamanin ismi nedir belki bizde aliriz doktormi onerdi size

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim biz ek gidaya gectigimizden beri muhallebi yiyoruz ancak sekiz kiloyuz iste. Yiyordu onceden ama kilo almiyordu hareketli falan diye geciyorduk
Bu uc gun nasil boyle oldu anlamadim
Dislerinin sekli belli acaba dismi bilmiyorum
İnsallah gecici bir durumdur
Burcu seninki kizmi erkekmiydi
Bide mamanin ismi nedir belki bizde aliriz doktormi onerdi size

Bu yememe problemi 1 yaş sonrası bizdede var herşeyi yiyen oğlum 1 haftadır sadece meyve yiyiyor huyu suyu değişti kilosu iyi ama böyle giderse kilo almayacak benimkide çok zormuş neler yapıyoruz yok dişten dir belkîde herkezde olduğuna göre geçici bir dönem sanırım.

İnsallah oyledir lalacim
Benim kizim cok huysuz zor bir cocuk degil
Kilosu zayiftir sadece
Uyku saatleri yemek saatleri oturmustu ama uc gundur inanilmaz yoruyor beni bir kac kisi yasiyoruz bu durumu demekki
Yemediginde israrci olup sinirlenmemek gerekliymis yoksa huy edinir yemege kusermis
Sabah altidan aksam yediye kadar bir kase tarhanayla duruyor
Pisirip pisirip atiyorum yemeyince
Allah yardimcimiz olsun

Yememe sorunu bende de var. Kahvaltıda kendi yaptığım cici bebeyi yiyor sütle. Sonra çorba o kadar. Süt içiyor bir de sadece.
Kızlar benden artık süt gelmiyor. Oğlum emmiyor da zaten. Ne yapayım 13 ay emzirmiş oldum, benden bu kadar.
Doktorun verdiği ilaçlar çok iyi geldi. Artık fazla kıvranmıyor ama yine kabız oldu bu aralar.
Tutunmadan 5-6 adım atmaya başladı , nefisebrk bence oğullarımız aynı anda yürümeye başlayacak.
10 kilo oğlum, kilo almamış.
Bu aralar çok çığlık atıyor. İstediği şeyi gösterirken özellikle...
Sizde de var mı böyle birşey.

Doktorum artık muhallebiyi kes 1 yaşından sonra dedi.

Lala kek türü şeyler yapmayı denedin mi? Soya sütüyle falan dokunmuyorsa tabii.hiç olmazsa ceviz pekmez falan katabilirsin besleyici olur.

Ben yemeye devam ediyorum. Ruhsal durumumda pek bir düzelme yok. Bıkkınlık aynen duruyor.

Eski iş yerimden aradılar. Beni çağırıyorlar. Bu olaylardan sonra gitsemmi diye düşünmüyor değilim. Kafam çok karışık. :(

Bugün farklı doktora gittik kızlar.Humeyra icin farklı bir laktoz damlası vererek sut ürünlerine tekrar baslicaz.bir hafta sonra kontrole gidicez.
Oglumun kulaginda da hafif su varmış.burnuna ve boğazına yansır dedi doktor,ağzı açık mi yatıyor dedi evet dedim.zaditen damla ve otrivine burun spreyi verdi goz altlari mor,alerjik bunyeli cocuklarda olurmuş. Uyumuyorlar dedim,baybay isminde bir damla verdi bakalım fayda edecek mi.uç gundur uykusuzum ve orucluyum,evime geldim.tek başına cok zor sallamadan iki bebeği aynı anda uyutmak,Humeyrayi değil ama omeri sallayabilirim cunku zaten saatlerce pispisliyorum gece,yine aynı yine aynı.bacağın yorulmuyor kolum yoruluyor.kendi kendine uyumuyor ki.ama humeyrayi sallamicam,o biraz pispisla dalıyor,tek cocuk bile cok kolaylık benim icin.ikisinin aynı anda uyumamasi da beni cok yoruyor.
Doktor iki yaşına kadar gece beslenmesi olabilir ama azaltarak alistirmaya çalış dedi.kizim gece uyansa da birsey içmiyor zaten ama oğlum 3 5 biberon içiyor.her cocuk ne kadar farklı.

Diva,inşallah canim zaten gelişimleri de benzer.ama cok yoruyor beni,daha ziyade beynimi ruhumu.ben de ayniyim sikiliyorum ve bikkinim.ne olacak halimiz bilmiyorum.tek bildigim,cok uykum var.

Son düzenleme:
Bugün farklı doktora gittik kızlar.Humeyra icin farklı bir laktoz damlası vererek sut ürünlerine tekrar baslicaz.bir hafta sonra kontrole gidicez.
Oglumunckulaginda da hafif su varmış.burnuna ve boğazına yansır dedi doktor,ağzı açık mi yatıyor dedi evet dedim.zaditen damla ve otricibe burun spreyi verdimgoz altlari mor,alerhik bunyeli cocuklarda olurmuş. Uyumuyorlar dedim,baybay isminde bir damla verdi bakalım fayda edecek mi.uç gundur uykusuzum ve orucluyum,evime geldim.tek başına cok zor sallamadan iki bebeği aynı anda uyutmak,Humeyrayi değil ama omeri sallayabilirim cunku zaten saatlerce pispisliyorum gece,yine aynı yine aynı.

Benimki de kucağımda uyuyor bu aralar sallamayla aynı bu da aslında süre olarak. Sabaha karşı yanıma alıyorum. Sallıyorum bazen uyusun diye.
Bu gece rahat edersin inşallah.

Bende gece ayagimda salliyorum kizlar sabaha karsida yanima aliyorum
Tehlikeli biliyorum ama napayim zaten 6 dedinmi dikiliyoruz ayaga

Back
X