2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
iyi akşamlar
doktordan geldik oğluşum olucakmış:))))biliyodum zaten kız olsa çok şaşıracaktık ama içimizden hep kız istiyorduk. sağlıklı iyi güzel bir bebiş olsunda gerisi önemli değil:))
herşey yolunda gelişimi çok iyi dedi dokturumuz:)) çok şükür.
4lü test içinde kan verdik bakalım haftaya onuda alalım içimiz dahada rahat etsin:)

ay ne güzel bende hafif hafif bi şeyler hissediyorum bir iki ay sonra heyecandan uyuyamam heralde :)

Allah anali babali buyutsun insallah

hehehe geveze çocukklar forumuna çok güldüm
geçmiş olsun cnm inşallah tekrarlamaz bir daha

bende hissedeyim istiyorum
paşan hayırlı olsun cnm... sağlıklı hayırlı evlat olur inşallah

canım banada doktorum gyno sanol diye kan hapı verdi. elevit ve kalsiyum verdi. birde ben balıktan hiç anlamam yağlı balıklar hangileri bebeğim için yemeye çalışıyım.
hamsi,palamut,uskumru,alabalıkkk(google.da bulduklarım)
yok tattlım kasım ayının başında 24. haftayı bitirince gireceğim. sana doktorun nezaman dedi?
ben 18bitince gireceğim.
kızlar merhaba, avcılar ya da b.çekmece civarında tavsiye edebileceğiniz bir kadın doğum uzmanı var mı?
birde 4lü teste ve tüm taramaya giden var mı?
beylikdüzü medicana selman laçin...dörtlü için kan verdim sonuç yarın belli olucak...

cnm hayırlı olsun ben de erkek hissettim o oldu.ama aynı sen gibi kız istemiştim ismi senelerdir hazır.

Günaydııın ve hayırlı cumalar kızlar.
göbek deliği acımaya başlayan oldu mu ?
dün net.te baktım rahim göbekdeliği hizasına çıkıyomuş 17.haftada sanırım ondan..

hayırlı olsun canım bizim de öyle oldu. ama insan erkeğe de öyle bir alıştırıyor ki kendini sonra kıza dönerse diye korkuyor bu sefer de

bilmem. o nerden çıktı kız :))
googleden baksana

canım baktım da varmış ama çok da yaygın değil aslında daha çok Ali ve Eren yaygın. Eşim koymak istiyor ben başta istedim sonra ne biliyim içime sinmedi. ben bebeğin isminin herhangi bir şey hatırlatmasını istemiyorum anlamı güzel olsun istiyorum. o da cemin hükümdar anlamı da var diyor ben öyle beğendim diyor. ama sonuçta toplanma anlamı da var cem evi var. dün düşünmekten rahatsızlandım resmen. isimde anlaşmak da çok zor

günaydın annelerrr bugün nasılsınız güne nasıl uyandınız? ben geçen haftadan beri çok keyifsizim hiç kendimi toparlıyamıyorum bir derdim bitiyor diğeri başlıyor geriye kalan aylarım nasıl geçecek merak ediyorum

gunaydın kızlar bugun biraz moralim bozuldu az önce doktorda randevum vardı dörtlü test için gitmiştim ultrasonda doktor bebeğin sıvısı biraz az annesi dedi bol su iç dedi kafasını gösterde bak dyamış kafasını dedi rahat haraket edemez pek dedi sıvı az olursa kafa ölçümündede küçük çıktı kafası biraz ama buna takılma kafasını yasladığı için ölçemedim pek ondandır falan dedi elleri ayakları var parmakları kızımın dudağı yarıkmı diye bi kaç hafta sonra belli olur suan göremiyorum dedi kalbinede bir ay sonra bakıcakmış herşey normalmi diye ...ama benim kafama takıldı amniyon sıvısı azlığında gelişme geriliği yaşanıyomuş belkide ölçemediğinden değilde gelişmediğinden kafası küçük çıkmıştır .... birde ne yapılabilir amniyon sıvısını artırmak için okudum forumlarda çoğu kişi su içmek pek işe yaramıyo diyor

canım niye hemen kötüyü düşündün? ters giden bişi olsaydı doktor hemen şunu yapalım bunu yapalım derdi bitakım testler daha isterdi. iyice bi araştır bakalım amniyon sıvısı nasıl artırılır. ben annenin içtiği suyla yenilendiğini duymuştum tüm anne olan arkadaşlarım çok su iç diye tembihlediler beni. sen suyunu iç bol dua et içini ferah tutmaya çalış.istersen başka bi doktor görüşü daha alabilirsin.

CANIM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN LÜTFEN KÖTÜ DÜŞÜNMEKİ HERŞEY İYİ OLSUN. SENİN İÇİN GOOGLEDA BAKTIM BÖYLE Bİ YAZI BULDUM İSTERSEN Bİ OKU SAYFANIN EN ALTINDAKİ ÖNEMLİ OLABİLİR.

Amniyon sıvısının azalması

Amniyon sıvısı nedir?
Karınızıdaki bebeğiniz tüm hamilelik süresince etrafı zar ile çevrili bir kese içinde gelişimini sürdürür. Bu kesenin adı amniyon kesesidir. Amniyon kesesinin içi amniyon sıvısı adı verilen bir sıvı ile doludur. Bu sıvı hamilelik ve bebeğin gelişimi açısından son derece önemlidir. Bebeği dış etkenlere karşı korumasının yanı sıra kas ve sinir sistemi başta olmak üzere pek çok organ sisteminin gelişiminde rol oynar. Sıvının miktarı değişken olmakla birlikte hamileliğinizin sonlarında genelde yarım litre kadar sıvı bebeği çevrelemektedir. Bu sıvı statik yani sabit bir sıvı olmayıp sürekli emilir ve yeniden yapılır. Amniyon sıvısının kaynağı temel olarak bebeğinizin akciğerleri ve böbrekleridir. Bebek bu sıvıyı yutar ve plasenta yardımıyla içeriği sizin dolaşımınıza geçer. Öte yandan bebeğinizin çıkardığı idrar amniyon sıvısının önemli bir kaynağıdır.

Hamilelerin %7'sinde amniyon sıvısının miktarında normalden sapmalar gözlenir. Çok az ya da çok fazla sıvı olması bazı problemlerin belirtisi ya da sonucu olabilir.

Oligohidramniyos nedir?
Amniyon sıvısının olması gerekenden daha az bulunmasına oligohidramniyos adı verilir.Hamileliklerin yaklaşık %4'ünde görülen bir problemdir. Maidda amniyon sıvısının 200 mililitreden az olması oligohidramniyos olarak adlandırılır.

Neler oligohidramniyosa neden olur?
Pek çok neden oligohidramniyosa yol açabilir. Genelde amniyon sıvı üretimini bozan ya da engelleyen durumlar altta yatan nedenlerdir.

Zarların erken açılması
Rahim içi gelişme geriliği
Miad aşımı
Böbrek ve idrar yolu anomalileri
İkizden ikize transfüzyon sendromu
Çoğu durumda altta yatan bir neden bulunamaz.
Oligohidramniyos neden önemlidir?
Amniyon sıvısı pekçok sistem için olduğu gibi bebeğinizin akciğer gelişimi için de önemlidir. Sıvının uzun süre az olması akciğerlerin yetersiz gelişimine neden olabilir. Ayrıca oligohidramniyosa yol açan problemler çok daha önemli olabilir. Öte yandan sıvı azaldığında bebek için hareket edecek alan da azalır. Kordon sıkışabilir ve bebek normal doğumu tolere edemeyebilir.

Belirtileri nelerdir?
Genelde oligohidramniyos herhangi bir bulgu vermez ve ultrasonda saptanır.Eğer sıvı kaçağı varsa bu önemli bir bulgudur. Tanı sadece ultrasonografi ile konur.Ultrasonografide amniyotik indeks adı verilen ölçümün 5'den az olması ya da en geniş amniyon sıvı cebinin uzunluğunun 1 santimetreden kısa olması tanı koydurucu bulgulardır.

Tedavisi

Yakın takip ve ultrason izlemi
Amniyoinfüzyon- Bazı durumlarda özel bir sıvı ince bir iğne yardımıyla amniyon kesesi içine verilebilir. Bu deneysel bir uygulamadır, rutin bir uygulama değildir.
Doğum. Bebeğin tehlikede olduğu durumlarda gebelik yaşı uygun ise doğum düşünülebilir.

**** Literatürde anne adayının sıvı alımının arttırılmasının olumlu etkilerinin olabileceğine yönelik çalışmalar vardır. ****

teşekkür ederim cevaplar için su pek içemiyordum kaç haftadır asırı miğdem bulanıyodu ondan olabilir belkide ... insan tedirgin oluyo

CANIM BAK KADINLAR KULUBÜNDE BAŞKA BİR ARKADAŞIMIZ GEÇEN SENELERDE BİR YORUM YAZMIŞ SU İÇMENİN FAYDASINI GÖRMÜŞ SENDE BOL BOL SU İÇ CANIM DUA ET İNŞALLAH ALLAHIM SENİN EVLADINIDA HEPİMİZİN EVLADINIDA KORUR.

çok geçmiş olsun canım..benimde 21. haftada suyumda azalma oldu..şu anda 33. haftayı bitirdik..suseviyem hep sınırda kaldı daha fazla azalma olmadı..hatta bugün kontrolüm vardı doktorum artık haftasına göre suyunun normal seviyede olduğunu söyledi..su tüketimin ne durumda..ben suyumun azaldığını öğrendiğimden beri elimde sürekli su şişesiyle dolanıyorum.en az günde 3 lt su içiyorum...bol bol su içmeye çalış güzelim..bu arada bebeğinin kilosu ne durumda...çokmu düşük..

teşekkür ederim cevaplar için su pek içemiyordum kaç haftadır asırı miğdem bulanıyodu ondan olabilir belkide ... insan tedirgin oluyo

canım benimde su içince midem çok bulanıyor günde 1litre falan su içebiliyordum. ama senin bu paylaşımından sonra bende korktum napıp edip su içicem bu bana iyi bi ders oldu valla :18:

Kızlar bende son 4 gündür aşırı karın ağrısı çekiyorum ve sonrasında lavaboya zor yetişiyorum bağırsaklarım çok kötü. Sizce ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…