napiim şekerim dünden beri annemin sefasını sürüyorum şekerim heheecemcim sen neler yapıosun bakim nasıl gidiyo? ne sorcam sana çarşıda hamile pantolonları filan satan bi yer duydunmu hiç. haftasonu çarşıya çıkmayı düşünüyorum bakalım cumartesi biraz dolanayım ne var ne yok
hayırlı olsun canım bizim de öyle oldu. ama insan erkeğe de öyle bir alıştırıyor ki kendini sonra kıza dönerse diye korkuyor bu sefer de
canım baktım da varmış ama çok da yaygın değil aslında daha çok Ali ve Eren yaygın. Eşim koymak istiyor ben başta istedim sonra ne biliyim içime sinmedi. ben bebeğin isminin herhangi bir şey hatırlatmasını istemiyorum anlamı güzel olsun istiyorum. o da cemin hükümdar anlamı da var diyor ben öyle beğendim diyor. ama sonuçta toplanma anlamı da var cem evi var. dün düşünmekten rahatsızlandım resmen. isimde anlaşmak da çok zor
Allah kabul etsin bende çalışıyroum ama hergün çekmeme gereken tesbih ve dualarım onları okuyunca bende kendimi ve bbğimi güvende hissediyorum Rabbim hepimizşin bebeklerini korusun inşallah :9
Bir alevi olarak şiddetle tavsiye ederim;
Sen koyma o tür isimleri,kirlenmesinler.
Yaptığın şey için kınıyorum seni..
Bir de eğitimcimiydin sen!!
napiim şekerim dünden beri annemin sefasını sürüyorum şekerim hehe
bizde kaldı bugünde beraberdik çok ii geldi valla.. anne gibisi yok..
tatlım çarşıdA hiç bilmiyorum yaa ama madem heykele çıkacaksın setbaşına berkin var aklıma gelen.. ama koruparkta 2 hamile giyim mağazası birde lcw var... inşallah bedenine uyan bulursun bu sefer cnm..
sıkıyormu pantalonların?
bu yazdığının gerçek olduğuna inanmak istemiyorum herkesin kendi tercihi doğurduğu çocuğa isim koyarken illa ki bunları göz önünde bulundurmaya gerek var mı ismin sadece anlamıının olması yetmez mi ?? bence sert bi çıkış olmuş arkadaşım tercih meselesi kimseyi kınamak kimseye düşmez...
napiim şekerim dünden beri annemin sefasını sürüyorum şekerim hehe
bizde kaldı bugünde berabrtdik çok ii geldi valla.. anne gibisi yok..
tatlım çarşıdA hiç bilmiyorum yaa ama madem heykele çıkacaksın setbaşına berkin var aklıma gelen.. ama koruparkta 2 hamile giyim mağazası birde lcw var... inşallah bedenine uyan bulursun bu sefer cnm..
sıkıyormu pantalonların?
Kimse kimsenin etnik kimliğini aşağılayıcı birşey yazamaz.Hiç hoş değil,empati kur istersen canım,eminim sen de anlayacaksındır beni..Evet anlamlı olması gerekiyor ve ayrım yapmamak gerekiyor en azından sesli olarak.Böyle amacım olsaydı ben şayet nasip olursa oğlumun ismini Berat koymak istemezdim..
seni anlıyorum canım ama arkadaş da çok aşağılayıcı bir şey kullanmamış sanki o daha çok eşiyle bu konuda anlaşmadığı için uyuyamamış gibi geldi o yüzden yoksa benim her görüş ve inanışa saygım var mesela benim eşim alevi o ilk zamanlar henüz belli değil cinsiyeti ama Ali, Mir Ali gibi isimler koymayı düşünüyodu ancak ben istemedim illaki etnik bir isim olmasına gerek yok diye ama Hz. Ali yi sevmediğimden saygı duymadığımdan asla değil. bende illaki Kur an dan isim koymak zorunda hissetmiyorum kendimi çünkü bir kaç hocaya sorduğumda önemli olan iyi bir manası olması yanıtını aldım yani mesela Aleyna koyuyolar KUr anda geçer ama ve/veya bağlaç demekmiş yani asıl savunduğum konu şu illaki bir şeyi hatırlatmak için isim konulmamalı seni de anlamıyo değilim...
Çok üzüldüm ne yapayım
Senin yazdıklarından niyetini anlayabiliyorum mesela,ama çok hassas bir konu,herkes ağzına geleni söyleyemez(tabi ortaya böyle bir tablo çıkmasını istemezsek)Yoksa ben niye amaçları başka olan insanların canını sıkacak şeyler yazayım ki.Bu arada Mir Ali çok güzelsöylemeden edemiyeğim ama ileriyi düşünmek lazım,ileride o da ayrımcı insanlarla yüz göz olmasın Biz Berat ı Berat gecesinde eşimde ben de evlat dilediğimiz için adadık isim olarak erkek olursa diye kız olsaydı da Elif olacaktı,kulağıma güzel geliyor ne bileyim.Amaan şansları güzel,hayırlı evlatlar olsunlar da gerisi önemli değil
uyku sorununuz çözüldü mü kızlar yaa benim hala aynı sık sık uyanıyorum bide saçma sapan yorucu rüyalar görüyorum uyanıp uyuyorum bide devam ediyo rüya sanki diziye reklam arası girmişbugün zombi gibiyim gözlükleri de unutmuşum gözkapaklarımın üstünde biri oturuyo sanki
uyku sorununuz çözüldü mü kızlar yaa benim hala aynı sık sık uyanıyorum bide saçma sapan yorucu rüyalar görüyorum uyanıp uyuyorum bide devam ediyo rüya sanki diziye reklam arası girmişbugün zombi gibiyim gözlükleri de unutmuşum gözkapaklarımın üstünde biri oturuyo sanki
aynen öyle canım ya hayırlı sağlıklı olsunlar da gerisi biraz boş geliyo bende kız ismi düşünüyorum hep BİLGE EMEK olucak inş kız olursa(çok emek harcadık da kendisi için ) erkek olursa da e ve b harfi ile başlayan iki ismi olucak inş .. Ama dediğin gibi ayrımcı insan çok mesela ben hiç öyle bir ailede büyümedim ne demek olduğunu bile bie bilmezdim keza eşimde öyle hiç ailelerimiz arasında bu tarz muhabbetler olmadı ama geçen bayram bir ortama girdik eşimin uzak akrabalarıyla bana öyle bir cümle kurdu ki ayrımcılık anlamında neye uğradığımı şaşırdım cevap veremedim gerçi sonra eşimin ailesi cevapları verdi de ... yani kendini bilmez insan çok önce insana bakan yok hep birşeyler ayırma merakındalar malesef
Bana da olmuştu aynısı hem de yeni evliykenben hala gitmem o akrabalara.Aynen benim de eşimin ailesi laf söyletmezler vermişler ağızlarının payını.Bizde de sizin durumun tam tersi,Ama Allah razı olsun bir defa olsun gücendirmediler beni sormadılar bile ne nasıldır diye,biz birbirimize uyarız çünkü.Ne isme ne cisme karışan da yok.Ailemde çok severler eşimi,aileler de birlikte yer içerler.Zamanında çok çekinmiştim ama insan olmak önemliymiş,ağzımızın tadı bozulmadı hiç çok şükür
Emekleriniz boşa gitmemiş ne güzelbazı bebekler isimleri ile geliyorlar,bizimkiler gibi Rabbim tamamına erdirsin inşaallah
kııız ben de Behzat Ç yi gördüm bugün :)Tövbe yarabbimSonra uyandım tekrar yattım mayomu kaybetmişim,havuza giremedim diye ağladım Çalışınca da zor olur ben de lensim yokken mahvolurdum baş ağrısından
canım benim iki ters bi düz bi gece hiç deliksiz uyuyorum bi gece uykusuzluktan başım ağrıyo :)) bende hamile kaldığımdan beri rüyalarımı baya derin görüyorum bebek için de görüyorum galiba :)))
behzat süpermiş yaa bol aksiyonlu heuheuheue ben hatırlayamıyorum bile çok yorucu şeyler olduğunu hatırlıyorum sadece. uykuya hasret kaldım iyice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?