2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
Günaydın kızlar nasılsınız herkes iyidir umarımmmmm

şöyle bir haber okudum okuyupta paylaşmamak olmaz dedim...

İSİMLER VE MANALARI

*Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız.
*Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın',
*Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır.
*Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir.
*Hüreyre, 'kedicik' demektir.
*Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır.
*Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir.
*Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.''
İŞTE MEKRUH OLAN İSİMLER
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil.
*Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
*Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır.
*Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir.
*İrem: Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir.
*Bade ismi içki demektir.
*Hannas ismi şeytanın ismi.
*Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.''

Kaynak : Kur'an'da var diye bu isimleri koymayın!

Son düzenleme:
GÜNAYDINN KIZLARR :)

susuzsuzi ben bugün başlıyorum ilaca bir tane monurol saşe toz verdi birde enfexia antibiyotik 12 saatte bir alacam oda 5 gün sürecek inş geçer.Sende haber ver canım merak ederim bende.Gece uykuduyken sanki bi ses bana içme bebeği kaybedersin gibi birşey söyledi gibi geldi çok korktum psikolojiktir kesin ama ne bilim tırsıyorum yinede

Ayrıca kızlar bir kaç gündür o kelebek kıpırıdısını hissediyorum sanki göbeğim içinde karıca geziyormuş gibi oluyor en çok yemek ve çikolata yedikten sonra oluyor

günaaaaydınnn geçmiş olsun iyi gelir inşallah

ne güzel bebişini hissediyosun bende bazen elimi koyup bekliyorum bi tık oluyo gibi geliyo ama emin değilim hala net hissettiğimi söyleyemem

Ben 4lü yaptırdım ama suzinin de dediği gibi 16+ olması şart diye biliyorum,benim sanırım 16+1 idi...

cnm 4 lüde ekstra ne var

3 lüdeki sonuçlar bunlar
yaş riski
genel popülasyon riski
nöral tüp defekt
trisomy21
trisomy18

birde bu değerler sanırım kan
AFP
HCG
uE3

4 lüde fazladan bişey varmı

günaaaaydınnn geçmiş olsun iyi gelir inşallah

ne güzel bebişini hissediyosun bende bazen elimi koyup bekliyorum bi tık oluyo gibi geliyo ama emin değilim hala net hissettiğimi söyleyemem

sağol canım :)elimi koymuyorum canım ilk göbeğim kaşınıyor sandım hani çatlıcakken kaşınırmış sonra dikkat ettim içerden birşeyler oluyor o zaman anladım onun hareketi olduğunu arada oluyor zaten ben hep oturuyorum masada tekim birde o yüzden farketmişimdir yada kendimi kandırıyorum :)
Mellspell İlk gebelikte 20.ci haftadan önce hissedilmez diyorlar zaten ama tabi hisseden varmış bende hissediyorum gibi geliyor ama yinede bilemem

cnm,şimdi 3 cü antibiyotiği içtim.cumartesi bitecek yani.
dünden beri öyle kıvrandıracak ağrım olmadı ama kasıklarım karın alt bölgem sanki çürük gibi ağırıyo inceden
bide çişimi yaparken sanki kasıklarımdan çekiliyomuş gibi hissediyorum.tabi öksürük hapşırık daha da çok canımı yakıyo.

doktoruma sormuştum idrarda bakteri olması 32 haftalık bile doğumlara neden olabiliyomuş
zararı olmasa tedavi etmezlerdi zaten enfeksiyonu.
kötü şeyler düşünme.
bebişinde hareketlenmiş gözün aydın :) keyfini çıkar

benim çok ağrım olmuyo ama sızlıyor kasıklarım birde dediğin gibi idrar yaparken ağrıyor bazen.İçtim bugün ilacımı aksatmadan da içeçem inş dünden beri 5 dkda bir su içer oldum korkudan inş en kısa zamanda kurtuluruz bu durumdan nys nazarlık olsun buda bize sağol canım inş herkes hisseder azda olsa içimdeki korku azalıyor yanlış hissediyorsamda bilemem ama olsun ben mutlu oluyorum ya yeter

ayy hadi darısı başımıza diyelimmm çok güzeldir valla zaman geçsede hissetsek

aynen kızlar 20.ci hafta gelsinde direk tekmelerini hissetsek yavaştan

dilem ben almadım daha hatta bir iki parçadan hariç hiç birşey almadım cinsiyetini öğrenmeyi bekliyorum

Son düzenleme:
günaydın kızlar,
bir ilk gerçekleştirerek kimse ile doğru düzgün görüşmeden grip olmuş birinin haklı gururunu yaşıyorum
yaklaşık bir haftadır ara ara vücudumda kırgınlık hissediyodum bi de ateş basması hamilelikten diye önemsemedim dün akşam başladı burnum akmaya ve şu an burnum tıkalı boğazlarım şiş ve kulaklarım ağrıyo (((
akşam bir doktora gidicem artık ilerlemesi uzun sürmesi iyi değilmiş aman dikkat edin benim gibi ateş bastı diye camları kapıları açmayın ardına kadar ( kendi dr uma da mail attım özellikle söylemem gereken bişey var mı kaç haftalık hamile olmam ve kullandığım ilaçların dışında diye bakalım cevabını bekliyorum.
bu arada ben de bebeğimi hissediyorum karınca gibi bişey aynı yerde sanki kımıldanıyo güzel bi duyguymuş Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin ...

geçmiş olsun canım dikkat et kendine benim çevrem griplerle dolu korkuyorum bende bulaşacak diye zaten bu sıralar salgınmış dikkat etmek lazım. ayy ne güzel sende hissediyormuşsun

geçmiş olsun canım ya dikkat et kendine çok tehlikeli havalar var bu ara sıcak soğuk denge kalmadı

geçmiş olsun canım dikkat et kendine benim çevrem griplerle dolu korkuyorum bende bulaşacak diye zaten bu sıralar salgınmış dikkat etmek lazım. ayy ne güzel sende hissediyormuşsun

aynen canım ya dr um mail attı dr un verdiği ilaçları bana sormadan kullanma diye bebeğime bi zararı olmasın da nasılsa evdeyim yatar yatar uyurum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…