Bilmiyorum ama etrafimda gordugum kadari ile Karin kismi kaliyor illaki sarkma catlaklik ama sezeryanlada izler kaliyor sanki
Kızlar bir de benim kafamı karıştıran bir mevzu daha var. Ben aslında normal doğum istiyorum ne var ki çekincelerim de yok değil. Normal doğumun sancısını da düşünüyorum ama daha ziyade vücudum toparlanır mı, genişleyen vajen, rahim eski haline gelir mi, yırtıklar görünmez olur mu? Olmazsa bu durum beni etkiler mi, eşim beni o halimle de beğenir mi diye de endişeleniyorum. Aynada kendime her baktığımda bu ben miyim diye moralimin bozulmasından depresyona girmekten de korkuyorum. Sizce bu durumda sezaryen daha mı iyi dersiniz ?
bende sırf bu yüzden sezeryan istiyorum,
her normal yaptım diyene soruyorum.
vajina rahim eskisi gibi toparlanıyomuşta
esas mesele dikiş yerleri
dikişler sızlayabiliyomuş,soğuk almada falan hemen hissediyomuşsun dikişleri
kaşınma yada uyuşma hissizlik falan olabiliyomuş
biri cinsel ilişki sırasında da hissediyorum demişti.
ileriki yaşlarda normal doğumdan kaynaklanan idrar torbası sarkması da var
çiş kaçırabiliyosun yani
Bilmiyorum ama etrafimda gordugum kadari ile Karin kismi kaliyor illaki sarkma catlaklik ama sezeryanlada izler kaliyor sanki[/QUOTCa
Canım muhakkak bir deforme olacak, ancak normal doğum ile kendini daha iyi toparlarsın. Benimde kafamdaki sorular bunlar o yüzden bir araştırma yaptım. Zaten doğum anında 5 ila 7 kilo arasında bir kilo kaybı yaşayacaksın, kasılma ve bebeğin rhim yolundan çıkması ile çalışan kasların kendini 6 hafta içinde toparlıyormuş, sarkma meselesi ise zamanla da olsa geçiyor ama bunun için hareket şart. Birde benden nacizane bir tavsiye korse kullanman. Eskiler sarkmasın diye sıkıca çarşaf dolarmış karın kısımlarına, benim annem 3 doğum yaptı ve bu yöntem sayesinde hiç sarkmamış, bende o yüzden korse kullanmayı düşünüyorum. Kilo vermenin en kolay yolu ise emzirmekten geçtiğini söylüyorlar, bebeğin her istediğinde en az 20 dakika emzir, bunu doktorlarda söylüyor, sık ve çok emziren anneler daha çabuk kilo veriyormuş. Ancak bildiğim kadarı ile çatlağın bir tedavisi yok, sadece zamanla belirginliği azalır diye biliyorum.
Kızlar, kaç kilo aldınız şimdiye kadar? Ben 12 kilo aldım, 75 i gördüm de 80 i görmesem bari diyorum.
Kızlar bir de benim kafamı karıştıran bir mevzu daha var. Ben aslında normal doğum istiyorum ne var ki çekincelerim de yok değil. Normal doğumun sancısını da düşünüyorum ama daha ziyade vücudum toparlanır mı, genişleyen vajen, rahim eski haline gelir mi, yırtıklar görünmez olur mu? Olmazsa bu durum beni etkiler mi, eşim beni o halimle de beğenir mi diye de endişeleniyorum. Aynada kendime her baktığımda bu ben miyim diye moralimin bozulmasından depresyona girmekten de korkuyorum. Sizce bu durumda sezaryen daha mı iyi dersiniz ?
Bu arada dogum cantalariniz hazir mi bebeklerin odalari Ne alemde
odamız hemen hemen hazır,
bi tek şifoniyer yerine köşeye L dolap gelecek
ama onu yaza doğru almayı düşünüyoruz.
şimdilik şifoniyerin içine ilk 3 aylık giysilerimiz sığdı.
yıkandı ütülendi bebişi bekliyor,
bir yıl sonrada park yatak yerine normal bir yatak alıcaz.
park yatağın geçici sahibide yerinde görüldüğü gibi :)
battaniye yıkanmadığı için arada böyle kapı açılınca girip kaçak yapmasına izin veriyorum :)
nevresim serilip yıkanınca maaleseef pisiciğimize yasak bölge olacak bir süre
Eki Görüntüle 620533 Eki Görüntüle 620534 Eki Görüntüle 620535 Eki Görüntüle 620536 Eki Görüntüle 620537 Eki Görüntüle 620538
bende şekeri düşüremiyorum diyet ile iyide arada kaçırınca hemen farkediyokramplar için dr um magnezyum ve kalsiyum verdi ancak bunlarıda kullanamadım kramplara devam yani ne zormuş bu hamilelik
benimki hazır değil. bugun son alısverişleri de yapcam.akşama tam hazır olur inşallah. bebeğiminki hazır sayılır :))Bu arada dogum cantalariniz hazir mi bebeklerin odalari Ne alemde
günaydın kızlaar nasılsınız bugün?? ben bir haftadır çok uykusuzum bir de üstüne diş ağrısı başladı mahvoldum sersem gibiyim...sizler ve bebekleriniz iyidir inşallah
gögüs atltında kaburgalarımın bittigi yer gibi orası yanıyo sizdede oluyomu öyle yanma
resimlerine bayıldım benimde 2 tane kedim olduğu için biri iran biri siyam kedisi.. resimlerde bebek yatağının içinde kediyi görünce çok hoşuma gitti... allah bebeşini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inş.. sağlıkla kullansın inş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?