2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

bende sırf bu yüzden sezeryan istiyorum,
her normal yaptım diyene soruyorum.
vajina rahim eskisi gibi toparlanıyomuşta
esas mesele dikiş yerleri
dikişler sızlayabiliyomuş,soğuk almada falan hemen hissediyomuşsun dikişleri
kaşınma yada uyuşma hissizlik falan olabiliyomuş
biri cinsel ilişki sırasında da hissediyorum demişti.
ileriki yaşlarda normal doğumdan kaynaklanan idrar torbası sarkması da var
çiş kaçırabiliyosun yani

Hiç dikişsiz normal doğum yapanlar da var. Bahsettiğin idrar kaçırma da genellikle 4 ten fazla doğumlarda görülüyormuş. Bilmiyorum ki canım yaa, hamileyken bile kendime bakarken kötü hissediyorum kendimi, bir de doğum sonrası sarkmalarından (özellikle vajina sarkması) sonra kendimi nasıl hissederim, eşimle özel hayatıma nasıl yansır, eşim benden uzaklaşır mı bilemedim. Doktora bir sorsam doğumun hemen akabinde vajinoplasti ameliyatı yapar mı? Gerekli midir?

Ayy ne çok sordum. Sanki herkes bir kaç defa benim bahsettiğim ameliyatı yaptırdı da herkesin fikri varmış gibi sordum, benimki de laf işte :)

İnşallah endişelerim hepten yersizdir.

Merhaba kızlar,
Zorunlu sezeryana diyeceğimiz yok. Müdahale gerekiyorsa müdahale şart. Ama ben sırf birtakım endişeler yüzünden normal doğum yapabilecekken sezeryanı tercih edenlere şaşıyorum doğrusu. Düşünsenize ilk insandan beri normal doğum var. Eğer zorluk olsaydı, sezeryan daha kolay olsaydı Cenab-ı Hak normal doğum diye birşey yaratır mıydı? Ben normal doğumu çok istiyorum. İnsan hayatında kaç kez o anı yaşayabilir ki?
Buraya böyle yazıyorum ama belki ben de normal doğum yapabilecekken sancıya dayanamayıp "sezeryana alın beniiiiiiiii, sezeryaaaaaaaaan" diye bağıracağım :)
Adı üzerinde "normal"i bu.
Öpüldünüz teyzeler :)

Günaydınnn, iyi haftalar herkese...

Kızlar, kaç kilo aldınız şimdiye kadar? Ben 12 kilo aldım, 75 i gördüm de 80 i görmesem bari diyorum.

bende 15 kilo aldım,daha da alıcam galiba, durmuyor bir türlü. 60la başladım, şuan 75 im, çok takılıyorum kiloya, aç durup hiçbirşey yemeyesim var artık, yeterrrrrrrrr diyorum kendime erken merken doğurayım da artık dursun bu kilo alımı diyorum bazen... bu arada o kadar kiloya rağmen henüz çatlamadı göbeğim ama sevinemiyorum, bir arkadaşımın taaa son ayda çatlakları oldu, o yüzden o da olur yakında diye bekliyorum. okadar krem sürüyorum ama ümitli değilim yinede, hayırlısı artık...

bencede mecburi olmadıkça sezeryan isteme, normal doğum vucudun başlattığı bir süreç sonuçta, herşey sırasıyla olacak ve vucut artık hamileliğin sonuna geldiğini bilecek, bebeği dışarı çıkarıp sonrada kendini toparlama evresine geçecek bence. ama sezeryanda bir dış müdahale var, içini açıp bebeği alacaklar ama vucut belkide hemen bunu algılayamacayak. yani kilo verme ve toparlanma dönemi normal doğumda daha kısa sürer gibi geliyor bana. üstelik sezeryanda da dikişlerin olucak, hemde daha görünür bir yerde. ben yaz kış sürekli havuza gidiyorum ve her yaz tatile çıkıyorum, açıkcası mayo sevmem, bikini tercihimdir ve doğumdan sonra karnımda bir dikiş iziyle dolaşmak istemiyorum hiç. tek tercihim normal doğum, inşallah birşey çıkıp da sezeryan demez doktor, bende sezeryandan korkuyorum:)

Bu arada dogum cantalariniz hazir mi bebeklerin odalari Ne alemde

bebeğin odası, bütün eşyaları, süsleri hazır, artık alınacak birşeyimiz kalmadı çok şükür ama henüz yıkayıp ütüleme faslına geçemedim bir türlü. hep bu hafta yapıcam diyorum, hep başlayamadan hafta bitiyor. doğal olarak çantamda hazır değil daha, yıkayıp ütüleyince hazırlanacak inşallah...

ben ilk çocuğumu normal doğum yapmıştım sarkma filan olmadı bende tabii herkesin vücudu farklıdır ama artıları oldu kalkıp hemen bebeğimle ilgilenebildim kimsenin yardımı olmadan ilk altını ben değiştirdim oturup hemen emzirebildim dikişlerim ilk 2 gün sızladı ama sonra geçti soğuklarda filan da sızlamıyo eğer bir aksilik olmazsa yine normal doğum istiyorum birde vücut en hızlı emzirerek toparlanıyo normal doğum isteyenlere tavsiyem sancılarınız başladığında hemen gitmeyin hastaneniz çok uzak değilse sancılarınız sıklaşınca gidin doğal yoldan açılmasını bekleyin rahmin suni sancı çok şiddetliymiş çünkü ama tabii zorunlu riskli bir durum varsa en mantıklısı sezeryan ama riskli bir durum yokken sezeryana girmek doğru gelmiyo bana sonuçta normal doğumda doğumdan önce çekiyorsun acısını ama hemen toparlanıyorsun sezeryanda doğumdan sonra çekiyorsun acı kalkıp çocuğunla kimsenin desteği olmadan ilgilenemiyorsun ilk gününde

resimlerine bayıldım benimde 2 tane kedim olduğu için biri iran biri siyam kedisi.. resimlerde bebek yatağının içinde kediyi görünce çok hoşuma gitti... allah bebeşini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inş.. sağlıkla kullansın inş..

günaydın kızlaar nasılsınız bugün?? ben bir haftadır çok uykusuzum bir de üstüne diş ağrısı başladı mahvoldum sersem gibiyim...sizler ve bebekleriniz iyidir inşallah

bende şekeri düşüremiyorum diyet ile iyide arada kaçırınca hemen farkediyo kramplar için dr um magnezyum ve kalsiyum verdi ancak bunlarıda kullanamadım kramplara devam yani ne zormuş bu hamilelik

ben ne zaman mavital içmezsem o gece kramplarla ağlayarak uyanıyorum uykudan ( bence içmelisin. aroması mide bulandırıcı değil tam aksine bize göre:)

idrar kesesi sarkması için evvelinden ve sonrası için o kaslarımız calıstıracak hareketler var.ayrıca operasyonla kese tekrar yukarı cekiliyormus. bence o sancıyı cekip de bebeğimizi kucağımıza almamız doğamız gereği olan bir şey. annelik duygusunu daha belirgin yasamak için annem bu sancıyı çek diyor :))

Bu arada dogum cantalariniz hazir mi bebeklerin odalari Ne alemde
benimki hazır değil. bugun son alısverişleri de yapcam.akşama tam hazır olur inşallah. bebeğiminki hazır sayılır :))

günaydın kızlaar nasılsınız bugün?? ben bir haftadır çok uykusuzum bir de üstüne diş ağrısı başladı mahvoldum sersem gibiyim...sizler ve bebekleriniz iyidir inşallah

günaydıın:) ben de geceleri dönemez oldum artık. resmen uykumda inlemelerime uyanıyorum. gece kaç defa uyanıyorum. suyum da azalmıstı gecen hafta. yarın kontrolde bakalım doktor ne dicek?

Kızlar günaydın, anlaşılan hepimizin bir ağrısı, rahatsızlığı var. Bugün yürüyemeyişimin, topallayışımın 12. günü Hâlâ geçmedi. Randevumuzu öne aldık, bugün gözükeceğiz bakalım doktorumuza.
Kendinize iyi bakın öpüldünüz teyzeleri

günaydınlar ;
benimde artık gece yatakta sıkıntılarım başladı ama az kaldı sonlarındayız artık serüvenin :)

gögüs atltında kaburgalarımın bittigi yer gibi orası yanıyo sizdede oluyomu öyle yanma

gögüs atltında kaburgalarımın bittigi yer gibi orası yanıyo sizdede oluyomu öyle yanma

Evet 2 haftadır çekiyorum o acıyı, çok şükür ki iki üç gündür biraz hafifledi. Daha önce doğum yapan bir iki arkadaşım karnımın içten yırtıldığını onun için yandığını söylediler, az kaldı hayırlısı ile kucaklarımıza alsaydık yavrularımızı

o benim ilk bebeğim :)
biri karnımda biri kucağımda uyuyolar şu an :)))

Kızlarrr bol bol hurma yeyin :) Kulağıma sürekli çalınırdı hurmanın hamilelikteki faydası, netten biraz araştırdım da gerçekten azımsanmayacak faydaları var. Doğumu kolaylaştırmasının yanında vücuda gerekli olan demir ve magnezyumu hurma yiyerek alabiliyormuşuz, ayrıca annenin süt yapmasını artırıcı özelliği de varmış bilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…