2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Ben hiç mama vermedim,vermeyi de düşünmüyorum tarhana çorbası verdim ilk :) sonrada ıspanakla irmikli bir şey yaptım,sebzeyle devam ettim. Sorun olmadı.Meyvelerden ilk muzla armut karıştırıp vermiştim bir hafta sonra filan.

Hayirli olsun saglikli disleriniz olsun

Tşk ederiz .2.de sırada ucu gözüküyor :)

kızlar merhaba,
benim oğlan iyice huysuzlandı. diş çıkaranlar nasıl belirti yaşadınız

kızlar merhaba,

Huysuzluk ve iştahsızlık yaşadık biz de. Deliksiz uyuyan çocuk, uykularında ağlamaya başladı. Eller sürekli ağzındaydı. Ne yapsam memnun edemedim. Yemek yediremiyordum.
Zamanı geliyor artık. 1 haftaya sıkıntısız patlatır inşallah

Tüküre tüküre başlıyorlar
Ben Hipp organik kavanoz püreleri ile başladım. 2-3 kaşık. Ertesi gün yarım kavanoz, 1-2 gün sonra da tam kavanoz. Tükürmeyi öğrenince oyun için yapıyor

Bazı sebzeleri başlarda sevmedi ve yemedi. Zorlamadım. 2-3 gün sonra yeniden denedim.
Yaklaşıl 1 aydır ek gıda veriyorum. Meyveyi hala istemiyor. Pürelere de yeni alıştık diyebilirim.
Biraz sabır isteyen bir süreç

Pirinç ununu Hipp alıyorum.

kızlar merhaba,

Ateş,iştahsızlık,ishal vs olmadı. Uykuda problemler vardı yaklaşık 20 gündür. Gecede en çok 1 2 kere kalkan çocuk nerdeyse 6 7 kere ağlayarak uyanıyordu.Ben bitme noktasına geldim dr a götürdüm sorun yok vs. Dişi patladığı andan beri uykusu aynı periyota döndü. Yani diştenmiş gece huzursuzluğu. Tabi herşeyi ağzına götürmesi salyaları uzun zamandır var.

ben 1 ay önce başlamak zorunda kaldım ek gıdaya, kızım istediği için.
emzirdikten 1 saat sonra rendelenmiş meyve veriyorum, eğer muz vereceksem armut ile rendeliyorum ki kabız olmasın. muz kabız, armut ishal yapar çünkü. öğleden sonra yine emzirdikten 1-2 saat sonra sebze haşladıysam miktara göre 1 çay kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı halis zeytinyağı ekleyerek ocakta az ısıtarak yediriyorum. Yağsız hem yutması zor, hem yine kabızlık ihtimali var. günlük yediğimiz yemeklerden de tattırıyorum alışması için.
gece hiçbir şey vermiyorum, emzirmekle yetiniyorum. zaten gece 1 kez kalkıyoruz genelde emmek için.

Son düzenleme:

Sen bilirsin ama yediğin yemeklerden tattırmanın hiçbir etkisi yokmuş alıştırmayla, içinde salça, baharat vb. Olan şeyler vererek zarar veriyor olabilirsin, bir yaşa kadar tuz şeker yasak çünkü kyzuların böbrekleri midesi yani donanımları henüz yeterince gelişmediği için. Zaten bu yüzden onlara özel menü hazırlıyoruz. Yanlış anlama canım bilmiyorsundur diye uyarmak istedim

öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun diyim :)
*
bebeğinin dişi çıkan anneler demir damlası da kullanıyosanız bebeklerinizin dişlerini gazlı bezle ya da tülbentle silmeyi unutmayın. demir damlası dişlerin çok çabuk çürümesine neden oluyomuş.
*
milupanın sütümyeterlimi anketini doldurdum. galiba benim sütüm yeterli değil. zaten bu sıralar kızım da ek gıda olarak ne versem yiyo. demekki aç kalıyo çocuk
*
çorbaları çeşitlendirmem lazım. hep aynı çorba olmuyo. yeni tarifleriniz yok mu kızlar? bebeğime afiyetle kitabını alan arkadaş tarifleri paylaşacaktı.
*
bayramla birlikte kızımın odasını ayırdık. o pek bir şey anlamadı ama ben geceleri uyku sersemliğiyle sesini duyunca bir anda yataktan fırlıyorum. haliyle başım dönüyo ve gündüzleri geçmeyen bir baş ağrısıyla kıvranıyorum.

Patatese havuçsuyu koydum sulansın diye çok azda su
sade suyla harmanlamak istemedim karnı suyla doymasın diye ,bugun pirinç unu yaptıö onu daha iyi yedi elma suyu koydum içine biraz tatlansın diye , yoğurdu nasıl yapıyorsun
Araştır babam araştır ne yedirceğimi şaşırıyorum başlangıç zormuş off

Bende mama düşünmüyorum ama pirinç unu ve diğer tahıllardan da vermeliyiz onlara da ihtiyaçları var
Bu arada ıspanak 8. Aya kadar yasak içindeki oksalik asit yüzünden bilgin olsun

Nasıl hazırlıyorsun pirinç ununu ben sade pirinç unu alıyorum inek sütü kullanamayacağımdan devam sütüyle yapıyorum hipp kendinden sütlü galiba

Benimki geceleri sürekli kalkıyor aç kalıyor yavrum ,bayramda çok üzüldüm sütüm çekildi 2 gündür ,
deli gibi süt fışkıran göğsümden süt gelmez oldu
Nasıl doyuracağımı bilemiyorum
Hazırladığım püreler katı kalıyor sulandırmak için inek sütü kullanamıyorum su koysam boşa karnı dolcak devam sütü koysam yedirirken soğuyor içlerinde devam sütü vRken ısıtabilirmiyim bilmiyorum

Canım ben Rüzgar ın tüm beslenmesini Prof. la danışıklı gidiyorum. Şimdiye kadar verdiklerim ;Ispanak,semizotu,pırasa,havuc,patates,kabak,yumurta,peynır,kıyma,irmik,bulgur,muz,armut,şeftali,elma,kefir,ev yoğurdu,soğan,sarımsak,mercimek. Drumuz hem çocuk hastalıkları profesörü,hemde aynı hastanede beslenme ve metabolizma bölüm dalı başkanı .(İstersen özelden adını yazabılırım muhteşem bir dr)Bence çoğu sitedeki bilgiler çok korumacı yaklaşıyor. Ben bunların tümünü verdim çok şükür herşey yolunda. İçinde versemmi acaba dediğin birşey varsa tatbik edildi onaylandı sorun çıkmadı için rahat olsun.

Arkadaslar bebegim gun gectikce zayifliyo yemek istemiyor 6 ayimizi gectik hala 100 gr mamayi zorlayarak veriyorum reklamlarda iciriyorum sarkilar soyluyorum neler neler kafayi yicem benim durumumda olanlar ne yapiyosunuz yardiminiza ihtiyacim var

Canim benim de ekgida konusunda tereddütlerim var.koylu pazarından aldigim hormonsuz sebze meyveleri veriyorum ama daha cok hipp marka meyve sebze puresi kullaniyorum gittiğin profesör kavanoz mamalari hakkinda ne dusunuyor acaba?

Canim benim de ekgida konusunda tereddütlerim var.koylu pazarından aldigim hormonsuz sebze meyveleri veriyorum ama daha cok hipp marka meyve sebze puresi kullaniyorum gittiğin profesör kavanoz mamalari hakkinda ne dusunuyor acaba?

Canım drumuz da ben de hiçbir paketli ve hazır gıdayı kullanmıyoruz.Bebeğimiz de kullanmasın istiyorum.Tabiki her annenin stili farklı,herkese saygım var. Ama ben yoğurdumu evde mayalıyor,ekmeğimi kendim yapıyor,mevsim sebze meyveleri tüketiyor,doğada gezen tavuk yumurtası(antibiyotikle çiftliklerde şişirilen tavuklar değil),köy tereyağı,tarhanası yiyoruz. Bebeğime hazır hiçbir gıda vermeyeceğim. Tıpkı ananelerimiz babannelerimiz gibi... Dr umuz da aynı böyle. Biz evde pirinç yokdenecek kadar az tüketiriz mesela.Herşeyi bulgurla yaparım. Oyuzden bebeğime pirinç unu da vermeyeceğim. Ben de böyle besleniyorum. Oyuzden Rüzgar'a karşı değil sadece bu hassasiyetim. Benim metodum doğru bildiğim bu.
Hepimize kolaylıklar.

Vallahi böyle hala emziren annelerin ve tabi emen bebeklerin olduğunu duymak güzel. Benim sütüm 38. gün tamamen kesilmişti maalesef. Denemediğim şey kalmadı ama olmadı... mecburen devam sütüne başlamıştım.
4,5 aylıkken de meyveye başladık. Yaklaşık bir aydır da çorba yapıyorum paşama. 1 patates yarım havuç yarım kabak.. bazen de iki dal ıspanak.haşlayıp püre haline getiriyorum. tuzsuz bir şekilde veriyorum. son zamanlarda da içine azıcık pirinç katıyorum. löp löp yiyor valla :)
Bugün sabah da 6 tane bebe bisküvisine yumurta sarısı bir çay kaşığı bal biraz peynir ve süt katıp ezdim ,onu yedirdim. Onu da çok güzel yedi. Şükür yemek yemekle ilgili sorunum yok .İçime hala dert olan zamanında gelmeyen sütüm tabi

Canım çok suda değil az suda haşlıyorum içinede sönmeye yakın bir kaşık irmik atıyorum tahıl ihtiyacını karşılasın diye (dr. Tavsiyesi) yine en son ya bir ç.k. Zeytinyağı yada tuzsuz tereyağı atıyorum. benimkilerin adı çorba ama daha çok püre kıvamında.
Yoğurdu da; mandıracı biri var haftada bir geliyor ondan sütüalıyorum kaynatıp soğutup küçük şişelere koyup buzlupa atıyorum, her iki günde bir birini çözdürüp mayalıyorum, bu şekilde iyi gidiyoruz biz. Başta iki öğündü şimdi üç öğün ek gıda yapıyoruz, yakında kahvaltıda eklicez. Ama tabi porsiyonlar çok küçük emme ağırlıkta hala.

Canım 1 yaşından önce bal yasak...onun yerine pekmez verebilirsin..

Dun akşam ilk kez mayaladım yoğurt sek in günlük sütlerinden
tutmamış ayran gibi bişey olmuş
İnek sütündenmi yapıyorsun yoğurdu
Off hiç bişey yemiyor biberonda almıyor sadece meme, sütümde çok azaldı aç kalıyor gece 6 kere kalkıyor
Ne yapacğımı şaşırdım valla

canım o ayran gibi olduysa atma fırına koy bi yarım saat sonra yoğurt haline geliyor...ben ya fırına atıyorum ya da kalorifer yanıyorsa peteğin üstüne koyuyorum.o zaman katılaşıyor.

vallahi bravo sana ne kadar güzel imrendim çok. köy ürünlerini nereden temin ediyorsun benim etrafımda hiç satan yer yok o çok kötü yoksa en güzeli senin yaptığın

merhaba arkadaşlar mama sandalyesi alan var mı ya da almayı düşünen malum ek gıdaya geçtik artık masada bizimle yemek istiyor ana kucağını istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…