2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
ben geçen ay spiral taktırmıştım. bir gün sonrası adet oldum. ya da ben öyle olduğunu zannettim :S adetim bitti 1 hafta sonra tekrar adet oldum. ama bu ay adet olmadım. son adet olduğum güne göre 4 gün geçmiş :S biz hep korunduk ama adet olmayınca hamilelik şüphesi geldi aklıma. korkmaya başladım yaaaa. çıkıp bi test alıcam ama hava yağmurlu. bebekle hayatta çıkamam. hamile falan değilimdir dimi? beni rahatlatın lütfennnnn :((

ben geçen ay spiral taktırmıştım. bir gün sonrası adet oldum. ya da ben öyle olduğunu zannettim :S adetim bitti 1 hafta sonra tekrar adet oldum. ama bu ay adet olmadım. son adet olduğum güne göre 4 gün geçmiş :S biz hep korunduk ama adet olmayınca hamilelik şüphesi geldi aklıma. korkmaya başladım yaaaa. çıkıp bi test alıcam ama hava yağmurlu. bebekle hayatta çıkamam. hamile falan değilimdir dimi? beni rahatlatın lütfennnnn :((

Spiral taktırdığın için rahimde değişiklikler (kanama,gecikme) olur diye düşünüyorum ben. Gecikme olması normal bence.Ben de spiral taktıracağım ama korkuyorum nasıl takılıyor?Acıdı mı,nezaman takılıyor vs. Bilgi verebilir misin?

Spiral taktırdığın için rahimde değişiklikler (kanama,gecikme) olur diye düşünüyorum ben. Gecikme olması normal bence.Ben de spiral taktıracağım ama korkuyorum nasıl takılıyor?Acıdı mı,nezaman takılıyor vs. Bilgi verebilir misin?

inşallah öyle bir şeydir. buraya yazdıktan sonra bikaç damla kanama oldu ama devam etmedi :S
spiral öyle korkulacak bişey değilmiş. ben de korkarak gitmiştim ama kolay oldu. devlet hastanesinde taktırdım. ana çocuk sağlığında ebeler de takıyomuş. işlem sonrasında biraz kanama oluyo. doktor 1 ay içinde kayma olabilir kontrole gel demişti bu sıralar gidicem bakalım inşallah olmamıştır.

spiral taktırdıktan sonra düzensizlik yaşayanları çok duydum ben boşuna endişe etme bence zaten spiralden olmasa bile yeni doğum yapanların çoğunun hemen düzene girmiyormuş adetleri rahat ol bu arada seni kocaman tebrik ediyorum spiral taktırmışsın benn hayatta taktıramam doğuma yakın rahim açılmışmı diye muayeneyi bile zor oldum spirali düşünemiyorum bile :D

spiral taktırdıktan sonra düzensizlik yaşayanları çok duydum ben boşuna endişe etme bence zaten spiralden olmasa bile yeni doğum yapanların çoğunun hemen düzene girmiyormuş adetleri rahat ol bu arada seni kocaman tebrik ediyorum spiral taktırmışsın benn hayatta taktıramam doğuma yakın rahim açılmışmı diye muayeneyi bile zor oldum spirali düşünemiyorum bile :D

inşallah inşallahh :) valla moral oldu kaç gündür aklımdan çıkmıyo bu hamile olma ihtimali. spiral de en rahatı dediler ne bileyim, ben de korkuyodum ama korkumun üzerine de gitmem gerekiyodu. ilk gecede hamile kalınca(!) üstüne bir hamileliği daha göze alamadım :)

meyveleri sevdiği yiyeceklerle karıştırıp verebilirsin. yoğurtla ya da muhallebiyle karıştırıp vermeyi dene. ben muhallebiyle karıştırıyorum. zamanla meyvenin miktarını artırıp muhallebiyi ya da yoğurdu azaltacaksın. öyle öyle alışmış olacak.

Muhallebiyi nasil yapiyosunuz

düzxenli ek gıdaya nasıl geçilir yaa
kendiim gibi bebişiminde düzeni yok pek

cnm valla ben bugün karar aldım 3 öğün meyve sebze yoğurt bir de kaşık maması almıştım onları aparak gidicem galiba :) bu sabah kaşık maması verdim örneğin öğleden sonra pazı ve havuç haşlayıp püre yaptım. akşam üstü de elma armut püresi oldu da bitti:)))hepsinden 2-2,5 yemek kaşığı vericem bu arada.bi emziriyorum bi ek besin bilmiyorum doğru mu ama başladım bakalım.

Anne Yapımı Bebe Bisküvisi :) Eki Görüntüle 818801
2 çay b. un
Yarım çay b. irmik
2 çay b. pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
4-5 kayısı püresi

Tereyağını eritip malzemelerle karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz hamuru dilediğimiz gibi şekillendirip 175 derece fırında 20-25 dk pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Hatta pratik olsun diye robottan geçirip saklanabilir.
Hazır bebe bisküvileri gibi yumuşak olmuyo. O yüzden ben gönül rahatlığıyla kızıma veriyorum. Koparıp boğazına kaçırma ihtimali yok.

ya benim hamurum çok sert oldu bileklerim koptu şekillendirene kadar bu tarifte benim atladığım birşeymi var acaba?? tereyağını az koydum galiba yağlı olmasın diye kaşığı doldurmadım ondan zor birleşti hamur pişirdm bakalım kızım sevcekmi uyanınca vercem

bugün denemek için karışık meyveli ülker hero baby kavanoz meyve püresi aldım benim bızdık bayıldı aslında hipp daha organik diye okumuştum burda ama oda heryerde satılmıyor galiba markette göremedim nerde satılıyor kullananlar yardımcı olabilirmi

Canım spiral taktırdıktan bir kaç gün sonra kanama olur ama bu adet kanaması değildir ....Spiralden sonra gelen muhtemelen adetin değildir canım aynı bebekte olan yerleşme kanaması gibi sprialde takıldıktan sonra vucuda uyum sağlama sürecinde kanama oluyor ...Ayrıca spiral taktırdıktan sonra adet görme tarihleri değişir aynı doğum kontrol haplarında olduğu gibi...Büyük ihtimal hamile değilsin ama istersen bi test yap için rahat etsin ...Ayrıca mevsim geçişi adet tarihleri de değişibelir....

düzxenli ek gıdaya nasıl geçilir yaa
kendiim gibi bebişiminde düzeni yok pek
ben sabah uyanınca emziriyorum. sonraki beslenmesi meyveli muhallebiyle oluyo. sonra tekrar emzirme. sebze püresi. bundan sonrakiler de emzirme. 2-3 kaşıkla başlıyosun zamanla artırman lazım. ben de tam olarak 3-4 gündür düzeni oturttum. tembel anne hala yoğurt yapacak bu arada :)

ya benim hamurum çok sert oldu bileklerim koptu şekillendirene kadar bu tarifte benim atladığım birşeymi var acaba?? tereyağını az koydum galiba yağlı olmasın diye kaşığı doldurmadım ondan zor birleşti hamur pişirdm bakalım kızım sevcekmi uyanınca vercem

bugün denemek için karışık meyveli ülker hero baby kavanoz meyve püresi aldım benim bızdık bayıldı aslında hipp daha organik diye okumuştum burda ama oda heryerde satılmıyor galiba markette göremedim nerde satılıyor kullananlar yardımcı olabilirmi
çok yumuşak olmuyo ama bahsettiğin kadar da sert olmaması lazım. tereyağının az olmasından kaynaklanabilir. bebeğin sevmiştir inşallah.
benim kızım kavanoz mamalarını sevmedi. kokusu da çok kötü yaa.

Canım spiral taktırdıktan bir kaç gün sonra kanama olur ama bu adet kanaması değildir ....Spiralden sonra gelen muhtemelen adetin değildir canım aynı bebekte olan yerleşme kanaması gibi sprialde takıldıktan sonra vucuda uyum sağlama sürecinde kanama oluyor ...Ayrıca spiral taktırdıktan sonra adet görme tarihleri değişir aynı doğum kontrol haplarında olduğu gibi...Büyük ihtimal hamile değilsin ama istersen bi test yap için rahat etsin ...Ayrıca mevsim geçişi adet tarihleri de değişibelir....
bunları okuyunca derin bi ohh çektim çok sağol canım. en iyisi ben yarın bi test yapayım :)

Arkadaşlar çıldırmak üzreyim bebeğim ne mama ne anne sütü hele hele ek gıda mümkün değil almıyor...gitmediğim doktor kalmadı..4 saatte besle dedi dr denedim olmadı e haliyle gece de düzensiz uyuyor aç çünkü...uykusuzluk moral bozukluğu hepsi bir arada eşim de sık sık iş seyahetıne gidiyor..yardım edecek kimse yok...bebişimin iştahı nasıl yerine gelecek bilmiyorum 2,5 aya kadar cok güzeldi ya nazarmı değdi nedir anlamadım..bu durumu yaşayan varmı..tavsiyeleirinizi bekliyorum

Mrb
bizim dr verdigi tarifleri yaziyim belki denemek isteyen olur

Mama : 1 su bardagi su 3 kasik princ unu muhallebi kivamina gelince biraz soguduktan sonra 6 olcek formul sut toz halinde karistir dilerseniz suzgecten gecirin

corba: 4 su bardagi su 2 havuc 1 patates 1 tatli kasigi princ 45-50 dk kaynat blendir yada suzgecten gecir
dilerseniz baska mevsim sebzeleride ekleyebilirsiniz
suyunu azaltirsaniz pure seklinde de verebilirsiniz 1 kasik z. Yagi ilave ederek

Arkadaşlar çıldırmak üzreyim bebeğim ne mama ne anne sütü hele hele ek gıda mümkün değil almıyor...gitmediğim doktor kalmadı..4 saatte besle dedi dr denedim olmadı e haliyle gece de düzensiz uyuyor aç çünkü...uykusuzluk moral bozukluğu hepsi bir arada eşim de sık sık iş seyahetıne gidiyor..yardım edecek kimse yok...bebişimin iştahı nasıl yerine gelecek bilmiyorum 2,5 aya kadar cok güzeldi ya nazarmı değdi nedir anlamadım..bu durumu yaşayan varmı..tavsiyeleirinizi bekliyorum

Canim dis cikarcak olabilirmi benim ki de dislerini cikartirken oyleydi bi donem

Muhallebiyi nasil yapiyosunuz
Benim doktor bir kitapcik verdi onda 90 cc su ile mama 1 tatli kasigi princ unu 1 tatli kasigi seker ile yapiliyor tadina bende baktim gayet guzel. Ben o tarife gorw yapiyorum cokda severek yiyor hatta kabizligini onlemek icin 1 cay kasigida zeytinyagi koyun yaziyor oyle yapiyorum kabizliginida kismen onlemis oluyorum

Bizde de aynı durum söz konusu. Meyve yerken suratını ekşitiyor be ağzını kitliyor. Tüm meyveleri denedim. Hepsinde aynı tepki. Zorla yediriyorum; ama bende bu durumdan memnun değilim. Sanırım alışacaklar ;)

Ben yarin meyvenin suyunu sikip vermeye calisacagim bide onu deniyim bari :((

meyveleri sevdiği yiyeceklerle karıştırıp verebilirsin. yoğurtla ya da muhallebiyle karıştırıp vermeyi dene. ben muhallebiyle karıştırıyorum. zamanla meyvenin miktarını artırıp muhallebiyi ya da yoğurdu azaltacaksın. öyle öyle alışmış olacak.

Ya damak tadi olsun istiyordum ondan karistirmadim ama bu cadi bana baska care birakmadi mecbur dedigin gibi yapicagim

Back
X