cnm benide bugün sağlık ocağından aradılar.20.haftana girmiş olmanız lazım dediler ama bendaha 19.haftanın sonuna yaklaşıyorum oyüzden çarşamba gününe randevu verdi 20.haftamda olmamız gerekiyo diye biliyorum bende istersen bi doktoruna danış.ikinci aşıda 24.haftada.diğer iki aşıda sanırım doğumdan sonra onu unuttum gidince sorucammeraba canım bende dün gittim sağlıkocagına ama daha tetenoz için erken değilmi benı ekim 19 da çağırdı satlarımız aynıymış senınle hatta benı dun için yanlışlıkla çağırmış hiçbişey yapmadı sadece tansıyonuma bakıp gönderdi haftaya şeker yüklemesi var ondan sonra yapılıyo tetenoz demıştı bana sende birden okuyunca şaşırdım
banada trde 2 dr erkek burda kiza benziyor dedi bu ctesi randevum varmemleketteki hem kadın doğum hem usg doktoru kız demişti 1 ay önce.. sonra şu an yaşadığım şehirde yani tokattaki doktorlar 2 si de erkek dedi.
ben en son 58,5 idim bilmiyorum suan durum ne? 55 ile hamile kaldim normal kilom 52-53 tu aslindakızlar biz henüz hiç birşey almadık erken diyor kociş halen. iyi dedim bir kaç parca giyeceği var oğluşun. bu arada kasıklarımda sürekli bir ağrı var korkuyorum açıkcası. birde ben şimdiden 6 kg aldım. bu çokmu acaba yaa yemem yerinde maşallah ama daha sonra veremem endişem var hayırlısı olsun bakalım. sizde kilo durumları nasıl
canim inanki dogum sonrasi deli gibi kilo veriyorsun bir ter bir ter sakur sukur gidiyor kilolar birde emzirince filanKızlar herkese selamlar!
Biz ayrıntılıdan geldik. Herşey iyi ama böbreklerde minimal düzeyde genişleme mi ne öyle bişey çıktı. Takip edicez, şimdilik bi sıkıntı yok, pank yapmayın dedi. Bi de amniyotik sıvıda subjektif bi azalma tespit edilmiştir dedi usg yi çeken doktor. Kendi doktorum, sorun yok, normal görünüyo,bol su iç dedi.
Ve esas bombası 20 haftada 8 kilo almışım
Çocuğum sağlıklı maşallah ama bu 8 kilo cidden moralimi bozdu, çıkınca ağladım.
Doktor bu ay 3 kilo almışın, çok fazla dedi. Haklı tabi. Bu ay çok dikkat etcem valla. Oraya gidip utanmak istemiyorum bi daha. Çok sinir oldum sormayın! 8 kilo ne ya. Millet tüm hamileliğinde alıyo 8 kiloyu, benim esas alıncak aylar yeni başlıyo. Of neyse, çok sinirlerimi bozmayıp bebişim sağlıklı diye şükrediyim ben di mi?!
canim en iyisi beklemek soyle 7 aylik filan olunca cok olagan ustu bir durum olmazsa dogru bilirler herhaldeya kızlar bebişin odasını siparıs verıcez ama 2 doktorum erkek bı tane radyolog kız demıstı pek emın olmamakla beraber.ama erkek dıyenler kesın demıstı.bugunde annem dıyo oda alma bak komsuya erkek demısler 9 ay kontollerınde.ama kız dogmus pıtışı ödemliymıs öle cıkıntılı durmus falan.ya 3 boyutluda kesın sonuc alınırmı sonramı odasını yapsam.kız erkek tabıkı farketmez ama dunya para verıp oda yapcaz kararsız kaldım ne dıyorsunuz?
41 kilomuherkesde ayrı dert.kilo problemi bende de var.almaya çalışıyorum ne bulsam yiyorum sağlıklı beslenmeye çalışıyorum vitaminli şeyler yiyorum sürekli.mide rahatsızlığımda yiyemediklerimin acısını çıkarıyorum.ama anca hamileliğimin başındaki kiloma geldim.bundan sonra alırım inş.ilk kızımda 15 kg almıştım.41 ile hamile kalıp 56 ile doğurmuştum
bakalım bunda finish kilom ne ollacakkk
maşşallah tosuncuga :)) kız gitmişken cinsiyetide sorsaydın yineekızlar dr a gittim tahlıllerıem baktı kan değerlerim çok da ıı değilmiş sağlık ocagındakı dr ıı demıstı ama kendı doktorum
daha yuksek olmalı bi de kan ilacı kullanıosn yanı dedi böle laf çarpma gibin oldu azcık :)
kola çay kahve yok dımı dedi yok bıraktım dedım bi de doktorumun söylediği gibi az az sık sık yemeye basladım ve carpıntım azaldı
sanırırm cok yedıgım ıcın oluyomus doktor eger artmazsa kardıyoloğa gitmene gerek yok dedi bi de kan degerlerın artmalı dedi
pekmeze kuru üzüme abanıcam mecburgel bebege de bakalım dedi muayene açtırmamıştım ama merak etti zaaar :) baktık
28 ağustosta gitmıstık en son 370 gr flndı 7-8 gunde 416 gr olmuş tombalakım maşallahh sübhanallah
ultrason probunu fln da tekmeledi özel hayata saygı ayağına gaza geldi sanıyorum
boğaz ağrım için ise ıhlamur içebilirsin adaçayı ıcemezsın çok istersen yeşil çay da içebilirsin dedi böle işte :)
diyet listeıs ıcınde ekmek az olmuş öğle ve akşam öğünlerinde de 3 er dilim olsun bebegın buna ıhtıyacı var dedi :)
canım bu duznelı beslenmeeye alısma listesı yanı dıyetısyenın verdiği ilk 2 hafta uygulanacak fakat zamanla azalacak bi liste :)
böyle coktan ve duznelı yemek yedırerek baslattıgı ıcın zaten hıc sıkılmadan ve kjararında eksılterek kalıcı kılolar verebılıosn :)
ama hamılleıkte ben dengelı besleneyım listeye uyayım kılo vermesemde olur barı almayayım ayagına uygulucam ıns :)
ben de aslında böyle beslenıyorum evde olunca ama işş yerınde çok kaçıo ipin ucu :S
günaydın arkadaşlar...
:oyyy hamsilerim benim teyzesinin hamsileri
şuan 62 kiloyum hamile kaldığımdan beri 2 kilo almışımdelikız bune kızkarşımızda diyet yapan biri var sanırım bize ne kadar zayıfladıgını gösteriyo kesin
kaç kilosun sen canım ya
benim göbişi görmeyin siz en iyisi düşüp bayılırsınız anacım
aman maşallah diyeyim maşallah canım bebişler saglıklı olsun yeterki
sağolasın ALLAH razı olsunDelikız hayırlı olsun oğluşunla kızın inşallah
Aslı üzüldüm kız sabahın köründe :)
Siz birbirinize destek olunda gerisi boş...
+
Günaydın kızlar. Güzel bir gün olsun inşallah. Hayırlı sağlıklı.
Ben bugün sabah sağlık ocağına gideceğim aşı için.
ay bilmiyorum içerde neler oluyoreklıyorum canım maşallah hayırlı olsun kızçee :)
canım senın her eydıgın bebekelrıen gıdıcek ıkı taneler malum ne güzel doğurunca da
fit olucaksın :)
anaam napmış onalrr yaa maşallah 4 tane mınık ayak el düşünsene içerideki
kargaşayı yaa ahahah süper bişey maşallah sübhnallaahh
yarın inş. tetenoz için gidicem, sağlık ocağı beni aramadı ama doktorum yaptırmamı istedi
siz beslenmeden bahsedince ben vicdan azabı duyuyorum, iyi beslenemediğimi düşnüyorum
bebeğim tam olması gereken kilodaymış, ayrıntılıdaki doktorumuz gayet sağlıklı oldugunu söyledi
ama ben nedense faydalı şeyler yemediğim hissine kapılıyorum hep
mide bulantılarımdan yeni kurtuldum zaten herşeyi yiyemiyorum:26:
41 kilomunasil yasadin 41 le?? o bebek dogmasa kalsa icinde olurmus :) kimse anlamazdi yani :)
bende en dusuk benimki saniyordum 62 ile yaptim 48 le hamile kalmistim ama o anda ben
bitkisel botox gibi birseyler yapiyordum
su an kac kilosun canim metabolizma meselesi sanirim biraz benim babamda deli gibi yer hatta gece yer ama zayiftir hic kilo almadi
onemli olan saglikli olmak.
yarın inş. tetenoz için gidicem, sağlık ocağı beni aramadı ama doktorum yaptırmamı istedi
siz beslenmeden bahsedince ben vicdan azabı duyuyorum, iyi beslenemediğimi düşnüyorum
bebeğim tam olması gereken kilodaymış, ayrıntılıdaki doktorumuz gayet sağlıklı oldugunu söyledi
ama ben nedense faydalı şeyler yemediğim hissine kapılıyorum hep
mide bulantılarımdan yeni kurtuldum zaten herşeyi yiyemiyorum:26:
ben 20+2 de aşı oldum tetanoz için 16 ağustos tu
2. aşı için 17 ekime gün verdi sağlık ocağı sizce de biraz geç değilmi
2 ay oluyo arası
iyi bari bırakmışın kolayı kahveyi falan ben canım çekince arada içiyrum kola:86: yemeğin yanında yaff
sende naptın hamileyim die yedib durdun heralde yoksa iştahın açıldığı içinmi yedin
maşallah kız sen çok yiyon ama iyi beslemişinnvalla prensesi
kızlar bebeğime müzik dinlettim ya yavrum anasıyla babası gibi oynak olucak,seviyo hemende kıpraşıyo oğluşum benimm.yasin duasınıda açıyorum youtube'dan dinletiyorum kuzucuma huzur olsun ona inşallah.dinine düşkün bir evlat olsun inşallah.. ya kızlar farkettinizmi bilmiyorum yada sizdede oluyormu benim yavrum hep sol tarafa kayıyo,seviyo sol tarafta yatmayı sıpam yanlız ben gündüzleri hep uyku halindeyim geceleride baykuş gibiyim yine saat 2yi geçti,yavruma bi zararı olmaz inşallah
maşşallah tosuncuga :)) kız gitmişken cinsiyetide sorsaydın yineepekmez yerimde kuru üzümden nefret ederim acaba benim değerler nasıl sağlık ocağında test yaptırdım ama almak nasip olmadı eşime diyimde alsın artık :))
günaydınnn :))
arkadaşlar sağ göğsümün hemen altında şişlikl var ve agrı yapıyor.neden olabilir acaba.bebekle alakalı bi durummudur?bu şekilde rahatsızlığı olan varmı
günaydın herkese :)
bende ikiz bebek bekliyorum. bir kızım bir oğlum olacak kısmetse :).Allah hepimize yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
bişey sormak istiyorum size.
bizim kontrollerimizi perinatoloji uzmanı yapıyor.15 günde bir detaylı bakıyor.
4 boyutlu ultrasonu sorunca çektirmemize gerek olmadığını söyledi. ama evime yakın bir hastaneye ilaç yazdırmaya gittim ve gittiğim doktor 4 boyutlu ultrasnu mutlaka çektirmen lazım dedi.kafam karıştı çok.
sizler çektirdinizmi yani sizin doktorlarınız nasıl yönlendirdi.cevaplarsanız çok sevinirim.
bende ikiz bebek bekliyorum. bir kızım bir oğlum olacak kısmetse :).Allah hepimize yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
4 boyutlu ultrasonu sorunca çektirmemize gerek olmadığını söyledi. ama evime yakın bir hastaneye ilaç yazdırmaya gittim ve gittiğim doktor 4 boyutlu ultrasnu mutlaka çektirmen lazım dedi.kafam karıştı çok.
sizler çektirdinizmi yani sizin doktorlarınız nasıl yönlendirdi.cevaplarsanız çok sevinirim.
evet canim en azindan rahat rahat yiyebilirsin herseyi ay kilo alicam derdin yok bende evlenmeden once 48-49 arasiydimya kızlar izledinizmi bilmiyorum şimdi haberleri izliyorumda ş.urfada 2 gnlük kız bebeği poşete sarıp çöpe atmışlar.yarabbim bizim aklımız gidiyo testlerde kontrollerde olumsuz bişe çıkcak diye.elalem tosun gibi dünya güzeli bebeğini atıyo.annelik demek herkeese nasip olmuyo.yazık o yavruya çok üzüldüm.
merak etme onlar biizde ne var ne yoksa silip süpürüyolar:)ben 1ay ağzıma bişe süremedim midemdeki enfeksiyon yüzünden.resmen bitmiştim.ama o gayet iyi sattan 1 kaç gün öndeydi bile.rabbbim onları koruyo.şimdide ne bulsam yiyorum bebeğime gitsin diye diye:)bakalım yarın ayrıntılı ultrasonumuz var ne var ne yok içerde öğrenicez.
yasanıyo valla:)bak suan anca 45 oldum mesela .o kadar çok yiyorumki şuan midem düzeldi ya heralde 9aya kadar alırım biraz diye umut ediyorum.evet kızımı doğurmasaydım kimse anlamazdı.ama cadı 1ay erken geldi acelesi vardı.inş.buda ablası gibi kuduruk olmazda biraz durur
bu arada benim babamda öle biz yarış yapıyoruz kilo almak için ama yok tartıya çıkınca moralimiz bozuluyo.ammmmman diyorum boşver her istediğimizi yiyebiliyoruz ya oda güzel napalım
yok benim oyle sisligim ama sag gogsumun altinda batma oluyor biraz ayakta kalincaarkadaşlar sağ göğsümün hemen altında şişlikl var ve agrı yapıyor.neden olabilir acaba.bebekle alakalı bi durummudur?bu şekilde rahatsızlığı olan varmı
bende kulaniyorum elevit ama balik yagim yok. demirde elevitte var sanirim. onuda 2 gunde bir iciyorumherkese günaydınlarrrr bu sabah moralim çok bozuk(((((((((((((( çünkü 1 hafta da 1 kilo almışım yediklerime dikkat ediyorum ama nasıl aldım anlamıyorum acaba kullandığım ilaçlardan mı elevit gyneferon (demir ilacı) magnezyum birde balık yağı çok mu yükleme yapıyorum sizce bunlar kilo yapar mı????
ben de sadece gunde yarım veya bı bardak ıcıyordum çok ıcmıyordum ama çarpıntı olunca mecbur bıraktım
çok acıkıyorum maalesef acıkıncada bebıs durmuyo açken sert sert vuruyo ben de yıyorum ama yağlı unlu yemıyorum
canım acıkıyorum mesela fındık atıyorum öğün zamanı gelene kadar öel yani...ayrıca 3-4 kg almısım hamıle kalalı
gayet makul bence 5 ayda 3-4 kg ayrıca ödemımde oluyo tartılırken :) bebısımı ıyı beslıorm cok sukuurrr ona yarıycak
şeyler yıyoırum gunde 3 adet meyvem fix akşam yatarken sütüm fix fındık badem fix :) çorbasız yemege baslamam
bol su içerim et tavk balık haftada bırer kere mutlaka yerım daha ne olsun :)
canım benım kızçem de genelde sol tarafta takılıo ortada da oluyo sağ tarafa nadir gecıo :)
ay aklıma gelmedi kızz :) neyse zatern doktor her bılşgımı ezbere bılıo sağolsun takıp edıo ya
kız oldugunu bılıo erkek gorse aa kız diilmiş derdi sanıyorum ehehe
canım bence doktoruna söylemelısın mutlaka ciddi bişey oalbilir Allah korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?