2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
cnm benide bugün sağlık ocağından aradılar.20.haftana girmiş olmanız lazım dediler ama bendaha 19.haftanın sonuna yaklaşıyorum oyüzden çarşamba gününe randevu verdi 20.haftamda olmamız gerekiyo diye biliyorum bende istersen bi doktoruna danış.ikinci aşıda 24.haftada.diğer iki aşıda sanırım doğumdan sonra onu unuttum gidince sorucam

kızlar bebeğime müzik dinlettim ya yavrum anasıyla babası gibi oynak olucak,seviyo hemende kıpraşıyo oğluşum benimm.yasin duasınıda açıyorum youtube'dan dinletiyorum kuzucuma huzur olsun ona inşallah.dinine düşkün bir evlat olsun inşallah.. ya kızlar farkettinizmi bilmiyorum yada sizdede oluyormu benim yavrum hep sol tarafa kayıyo,seviyo sol tarafta yatmayı sıpam yanlız ben gündüzleri hep uyku halindeyim geceleride baykuş gibiyim yine saat 2yi geçti,yavruma bi zararı olmaz inşallah

Son düzenleme:
gunaydin hanimlar
cogunu okuyamadim herzamanki gibi sayfalar bitmiyor :)
memleketteki hem kadın doğum hem usg doktoru kız demişti 1 ay önce.. sonra şu an yaşadığım şehirde yani tokattaki doktorlar 2 si de erkek dedi.
banada trde 2 dr erkek burda kiza benziyor dedi bu ctesi randevum var
ins netlesir artik erkek sanip tr den hastane cikisi alip gelmistim sadece baska hicbirsey almadim
erkekse kizkardesiin oglundan kalanlari kullanicam kizsada kendi kiziminda kalanlari cok dusunmuyorum o yuzden belki birkac sey daha
alirim ufak tefek yeter
ben en son 58,5 idim bilmiyorum suan durum ne? 55 ile hamile kaldim normal kilom 52-53 tu aslinda
ctesi tartilicam bakalim ins 60 a gelmemisimdir.
canim inanki dogum sonrasi deli gibi kilo veriyorsun bir ter bir ter sakur sukur gidiyor kilolar birde emzirince filan
1 aya kalmaz toparliyorsun tuz u cok yememeye bak birde aksam ekmege cok yuklenme
ben istesemde ekmek yiyemiyorum cok fazla en fazla bir dilim kahvaltida 2 dilim onunda hepsini bitiremiyorum
onun haricinde kisitlamiyorum kendimi. aksamlari cok acikirsan ton balikli salata filan yiyebilirsin hem besleyici hem de doyurucu

canim en iyisi beklemek soyle 7 aylik filan olunca cok olagan ustu bir durum olmazsa dogru bilirler herhalde
valla bizim topicte ben bu kadar degisen bebek gordum benimde belli degil ne oldugu bir oglan dediler bir kiz.
41 kilomu nasil yasadin 41 le?? o bebek dogmasa kalsa icinde olurmus :) kimse anlamazdi yani :)
bende en dusuk benimki saniyordum 62 ile yaptim 48 le hamile kalmistim ama o anda ben
bitkisel botox gibi birseyler yapiyordum
su an kac kilosun canim metabolizma meselesi sanirim biraz benim babamda deli gibi yer hatta gece yer ama zayiftir hic kilo almadi
onemli olan saglikli olmak.

bugun ayin 5 i biri dr a gideckti kimdi o? benimkide yakin ya heyecanlaniyorum ya:)
10 dk bebisi gorucez diye 4 hafta beklenirmi ya(

maşşallah tosuncuga :)) kız gitmişken cinsiyetide sorsaydın yinee pekmez yerimde kuru üzümden nefret ederim acaba benim değerler nasıl sağlık ocağında test yaptırdım ama almak nasip olmadı eşime diyimde alsın artık :))
günaydın arkadaşlar...

günaydınnn :))

oyyy hamsilerim benim teyzesinin hamsileri
:
şuan 62 kiloyum hamile kaldığımdan beri 2 kilo almışım
memişlerim bi beş kilo var yalnız hee
hamile kaldıktan sonra da iice büyüdüler sığdıramıyorum bir yere
yok diyet yaparmıyım hem de gebeyken
yapım öyle kilo almıyorum kolay kolay
alsam da göstermiyorum
aslında ben daha da zayıftım 56 kiloydum ama tüp bebek sürecinde iğne ilaç şişirdi ödem yaptı 60 kiloya çıktım
hamile kaldığımda 60 kiloydum
sağolasın ALLAH razı olsun

+

ay bilmiyorum içerde neler oluyor

bu arada herkese günaydın
benim hamsiler açken tekmeliyor sizde de oluyormu
bizi doyur diyorlar sanırım
bi kız bi erkek dediya doktor eşim adapte oldu şimdiden
diyorumki ayrıntılı ultrasonu bekle onda kesin belli olur
o da 2 hafta sonra
ben hala emin olamıyorum
doktor %95 dese de süprize hazırım valla

Son düzenleyen: Moderatör:
ya kızlar izledinizmi bilmiyorum şimdi haberleri izliyorumda ş.urfada 2 gnlük kız bebeği poşete sarıp çöpe atmışlar.yarabbim bizim aklımız gidiyo testlerde kontrollerde olumsuz bişe çıkcak diye.elalem tosun gibi dünya güzeli bebeğini atıyo.annelik demek herkeese nasip olmuyo.yazık o yavruya çok üzüldüm.

merak etme onlar biizde ne var ne yoksa silip süpürüyolar:)ben 1ay ağzıma bişe süremedim midemdeki enfeksiyon yüzünden.resmen bitmiştim.ama o gayet iyi sattan 1 kaç gün öndeydi bile.rabbbim onları koruyo.şimdide ne bulsam yiyorum bebeğime gitsin diye diye:)bakalım yarın ayrıntılı ultrasonumuz var ne var ne yok içerde öğrenicez.

yasanıyo valla:)bak suan anca 45 oldum mesela .o kadar çok yiyorumki şuan midem düzeldi ya heralde 9aya kadar alırım biraz diye umut ediyorum.evet kızımı doğurmasaydım kimse anlamazdı.ama cadı 1ay erken geldi acelesi vardı.inş.buda ablası gibi kuduruk olmazda biraz durur
bu arada benim babamda öle biz yarış yapıyoruz kilo almak için ama yok tartıya çıkınca moralimiz bozuluyo.ammmmman diyorum boşver her istediğimizi yiyebiliyoruz ya oda güzel napalım

Son düzenleme:
arkadaşlar sağ göğsümün hemen altında şişlikl var ve agrı yapıyor.neden olabilir acaba.bebekle alakalı bi durummudur?bu şekilde rahatsızlığı olan varmı

herkese günaydınlarrrr bu sabah moralim çok bozuk (((((((((((((( çünkü 1 hafta da 1 kilo almışım yediklerime dikkat ediyorum ama nasıl aldım anlamıyorum acaba kullandığım ilaçlardan mı elevit gyneferon (demir ilacı) magnezyum birde balık yağı çok mu yükleme yapıyorum sizce bunlar kilo yapar mı????

ben 20+2 de aşı oldum tetanoz için 16 ağustos tu
2. aşı için 17 ekime gün verdi sağlık ocağı sizce de biraz geç değilmi
2 ay oluyo arası

ben de sadece gunde yarım veya bı bardak ıcıyordum çok ıcmıyordum ama çarpıntı olunca mecbur bıraktım

çok acıkıyorum maalesef acıkıncada bebıs durmuyo açken sert sert vuruyo ben de yıyorum ama yağlı unlu yemıyorum

canım acıkıyorum mesela fındık atıyorum öğün zamanı gelene kadar öel yani...ayrıca 3-4 kg almısım hamıle kalalı

gayet makul bence 5 ayda 3-4 kg ayrıca ödemımde oluyo tartılırken :) bebısımı ıyı beslıorm cok sukuurrr ona yarıycak

şeyler yıyoırum gunde 3 adet meyvem fix akşam yatarken sütüm fix fındık badem fix :) çorbasız yemege baslamam

bol su içerim et tavk balık haftada bırer kere mutlaka yerım daha ne olsun :)

canım benım kızçem de genelde sol tarafta takılıo ortada da oluyo sağ tarafa nadir gecıo :)

ay aklıma gelmedi kızz :) neyse zatern doktor her bılşgımı ezbere bılıo sağolsun takıp edıo ya

kız oldugunu bılıo erkek gorse aa kız diilmiş derdi sanıyorum ehehe

arkadaşlar sağ göğsümün hemen altında şişlikl var ve agrı yapıyor.neden olabilir acaba.bebekle alakalı bi durummudur?bu şekilde rahatsızlığı olan varmı

canım bence doktoruna söylemelısın mutlaka ciddi bişey oalbilir Allah korusun

günaydın herkese :)
bende ikiz bebek bekliyorum. bir kızım bir oğlum olacak kısmetse :).Allah hepimize yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

bişey sormak istiyorum size.
bizim kontrollerimizi perinatoloji uzmanı yapıyor.15 günde bir detaylı bakıyor.
4 boyutlu ultrasonu sorunca çektirmemize gerek olmadığını söyledi. ama evime yakın bir hastaneye ilaç yazdırmaya gittim ve gittiğim doktor 4 boyutlu ultrasnu mutlaka çektirmen lazım dedi.kafam karıştı çok.
sizler çektirdinizmi yani sizin doktorlarınız nasıl yönlendirdi.cevaplarsanız çok sevinirim.

hayırlı olsun bebişlerin benim dr 2 li temiz çıkınca 3 lü ve 4 lüye gerek yok dedi.......

hayırlı olsun canım.4 boyutluyu zaten en iyi perinatoloji uzmanları yapıyor. e sen zaten perinatoloğa gidiyomuşsun.o detaylı bakıyodur bence.zaten gerek olsa o söylerdi heralde.yani bence gerek yok ama yinede sen bilirsin.

evet canim en azindan rahat rahat yiyebilirsin herseyi ay kilo alicam derdin yok bende evlenmeden once 48-49 arasiydim
evlendim 52-53 oldum gecen ramazanda 51 e kadar dustum sonra yine 55 e ciktim ve hamile kaldim.
bende normalde cok kilo alan biri degilim ama tabi ipin ucunuda kacirmamak lazim :)
yok benim oyle sisligim ama sag gogsumun altinda batma oluyor biraz ayakta kalinca
kizimdada olurdu.
bende kulaniyorum elevit ama balik yagim yok. demirde elevitte var sanirim. onuda 2 gunde bir iciyorum
cunku unutuyorum maalesef

canim ne kadar ozenlisin masallah ben hic dikkat edemiyorum ne bulsam o
yani bazen ogle ogunude karisiyor arada bir ara kizima meyve suyu sikiyordum 3-4 gundur ara verdim yotgunum diye
onu bende iciyordum . balikta haftada bir bazen de hic cevizide unutmanin yuzunden yiyemiyorum ama tabagi ortaya koyayimda
gordukce yerim artik. bebisin kilosuuda sormayi unuttum gecen randevuda bu sefer sorucam .
ctesiye az kaldi :))

Canım hayırlı olsun :)sağlıkla gelirler ınsallahh

riskli ve coğul gebelıklerı perıantolojı takıp eıdo benı de perınatolojı takıp edio riskli oldugu ıcın

ve perınatolojıde renklı doppler usg ile bakılıo.....bebektekı anomalılerı en güzel gösteren usg doppler

yani 4 boyutlu usg değil...4 boyutlu sadece bebek kıme benzıo şurası şölemı fln die bakılıo show amaçlı dıo

drlar buna :) en önemlısı doppler kı sen perıantolojıye gıttıgıne göre giriosn demektir

ayrıtnılı usg nı de yaptırdın mı tamam ama 4 boyutluya gırme zorunlulugu yok doktorun belkı şaşırdı da yanlıs söledi

ultrasonalrla ilgili ayrıtnılı bılgı ıcın burayı okuyabılrısın HAMİLELİKTE ULTRASON ÇEŞİTLERİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…