2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

tşkler cnm.benim evde bir kızım daha oldugu için mecburen herşeyimi zamanında yapmam ve tezcanlı olmam gerekiyor yoksa ipin ucu bi kacttımmı zor oluyor toparlamak

ayşe ıyıkı varsın canım benım:)aynen hissetıgım seylerı harfı harfıne yazmıssın.şiddetlı bı agrı yok ama sagımda bı tuaflık var sankı bebegın kafasımı orda yada dedıgın gıbi.pozısyon degıstırdıkce rahatlıyorum.neyse biraz rahatlardım allah razı olsun.sağlıkla bebeklerımıze kavuşalım inşallah.kötü haberlerden sonra pek pimpirikli oldum

cumlemızden canım :) dedıgım gibi benzerını yasadım

demekki senın bebıste yaramazlardan :) bi de dınlen bol bol aman otur uzan

ben boş boş uzanmaktan hoşlanmam onun ıcın kıtap okurum tavsıye ederım baya dınlenıo ınsan

yine de ilk kontrolunde doktoruna böle bişi yasadıgını söle bence...usg de ıncelerken bı goz atıversın :)

merhaba arkadaşlar birkaç gündür giriyorum birşeyler yazmadan çıkıyorum öyle canımı acıttı arkadaşlarımızın üzücü durumları hala gözlerim dolu dolu yazıyorum Allah betül arkadaşımızın arkada bıraktıklarına sabır versin mekanı cennet olsun inşallah mery arkadaşım Rabbim sanada yardım etsin atlatabileceğin en hafif şekilde atlatırsın inşallah .. kızlar sizler nasılsınız umarım başka kimsede bir sıkıntı yoktur.. biz kızımla iyiyiz küçük küçük alışveriş yapıyoruz az önce arkadaşlar bizdeydi bakalım neler almışsın dediler oooo birsürü birşeyi olmuş dediler kızlar ben birşey daha sormak istiyorum ben bir tane hastane çıkışı beğendim ama kız için olan rengi yok yeşili kızada olur gibime geldi ama sizlerinde fikirlerinizi merak ettim yardımcı olurmusunuz http://www.unnado.com/urun_detay.php?kampanya_id=3185&urun_id=136979

Kilosu 420 gram olmuş, tam haftasında şu an, bir sorun yok. suyu falan da iyi, pırıl pırıl dedi.
sabahtan beri kanama olmadı bir daha ama vajinamın içinde ve karnımın altında tuhaf bir ağrı var. sanki taş varmış gibi.
fitili kullandım, inşallah keser.
dünkü haberlerden sonra gece kabuslar gördüm rüyamda,doğru dürüst uyuyamadım.

Sabah da, benimle aynı anda hamile kalan kuzenim var, amniyosentez yaptırmıştı, onun sonucunu öğrendim. bebek down sendromluymuş.Yarın canlı canlı doğuma alıp gebeliği sonlandıracaklar. üstüne kanama,ağrı,sancı.. bir de Arzu'nun falan da sancısı varmış.
korkuyorum artık yaaa... moralim çok bozuk gerçekten.

mrb hamişler düğün nedeniyle .21 ci yada 22 ci haftamda yanı 1ekim 15 ekim arası istanbula gidecegım .oraya gitmişken ayrıntılı ultrasona girmek istiyorum.(bebegın herseyıne bakılan ultrason sanırım ismi bu).ama nereye gidecegımı bilmıyorum.avrupa yakasında bu konuda uzman dr ve hastane tavsıyelerınızı ve fıyatlarını(emeklı sandıgına mansubum) yazasanız cok sevınırım şimdiden randevu almak gerekiyormuş o yüzden telaşlardayım yardım ederseniz sevinirim üniv hastaneside olur ama nasıl randevu alıcam hiç bilmiyorum
siz nerelerde yaptırdınız memnunmusunuz

hadi yaa üzüldüm kuzenin için (
tarama testlerinde risk kac cıkmış acaba? ense kalınlıgı kac mm di
birde ayrıntılı usg de sorun oldugu cıkmışmıydı
bunlara cvp alabilirsem cok mutlu olurum.

hadi yaa üzüldüm kuzenin için (
tarama testlerinde risk kac cıkmış acaba? ense kalınlıgı kac mm di
birde ayrıntılı usg de sorun oldugu cıkmışmıydı
bunlara cvp alabilirsem cok mutlu olurum.

Ense kalınlığı normaldi canım. Diğer ölçümler de normaldi.
2'li testi iyi geldi zaten ama 4'lü testte down sendromu riski 1:50 idi.
Hemen ayrıntılı usg'ye aldılar, bebeğin barsaklarında problem görünüyormuş bu da down riskine işaretmiş.ama herhangi bir barsak problemi de olabilir demişlerdi.
Sonra amniyoya aldılar ve bugün de sonuç geldi.

ben kızıma sarı ,yeşil ve beyaz hastane cıkışı almıştım.
bunların içinde en çok yakışanı beyazdı.
ama yerinde olsam pembe alırım.pembe kıza ayrı bi hava katıyor :) yeşil ve sarı erkek bebege daha cok yakışıyor.ben kızıma giydirdigimde erkek bebek sanıyordu herkes :)
şimdi ogluma giydirebilirim onları rahatca.

Herkese Merhaba,
Uzun süredir takip ediyorum sizleri ancak ilk kez yazıyorum.
23+6 günlük gebeyim,ilk bebeğim olacak inşallah.Oğlumuz olacak çok erken öğrendik biz cinsiyeti.13. haftada filan doktorumuz %90 erkek demişti:) ancak hala isim bulamadık ayrıntılımızı yaptırdık geçen hafta herşey yolunda çok şükür, önümüzdeki hafta şeker yüklememiz var. hepinizi yakından takip ediyorum ve biliyorum inşallah bende bundan sonra paylaşacağım sizlerle. Hoşbuldum diyim:))

canım inşallah biranönce geçer sancıların kuzenin içinde üzüldüm büyük sınav Allah sabır versin..

canım ben istanbulu bilmiyorum ama netten ünv. hastanesinin numarasını bul sor istersen

(( cidden cok üzücü.Allah yardımcısı olsun kuzeninin
benimde ikilim 1/162 cıktı yüksek riskli denildi
4 lüm 1/50000 cıktı
ense kalınlıgı 0,8 mm di
usg dede herhangi bi sorun görünmedi ama böyle şeyler okudukca insan acabamı diyor

ayy bende bu ay sonunda başlim diyorum yıkayıp utulemeye ki ütülemeyi hiç sevmem sonra hurçlara koysak tozlanırmı ki ??? son doğuma 2 hafta kala falan dolabına yerleştiririm
cnm doktor dediyse vardır heralde bi bildiği bi fitili koy bakalım ama kendine çok dikkat et en ufak bişide arama doktoru direk git ihmal etme olurmu ...
cnm o bendede oluyo doktora sordum normal demişti hatta bunun için mağnezyum verdi onu içiyorum şimdi rahatım sen içiyomusun mağnezyum ?

anladım cnm şaka yapıyoum zaten :)) yaa belki bikaçgün hiç bişi yapmadan yatmak istiyorum ama aklımda okadar çok şey varki yapılıcak dolaplarımı düzeltmem lazım ev toparlanmalı kocişle konuşucam bu haftasonu küçük odayı düzenlicektik zaten yatak odasını ben cumartesi düzeltim pazargünü o camını silsin iyice temizlenmiş olur bide küçük odayı yaparız bu hafta 2+1 zaten duvarlarıda çaktırmadan sildiririm küçük odalar zaten sadece salon mutfak banyo kalır :)) banyoyu ben hallderim salonla mutfak içinde temizlikçi alırım ohhh oldu bitti ev tertemiz olur :)))
bence şanslı olucaklar biz daha bilgili olucaz bikere :)) hımmm ozaman baya teferuatlı bişi bunlar bitane kesin almak lazım yane :))

haklısın canım ben bir tane pembeli birşey alacam zaten ama buda hoşuma gitti nedense parçaları falan baya kullanışlı gibi ama neyse ben biraz daha bekleyeyim o zaman :)çok teşekkür ederim :)

hoşgeldin canım hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah hep birlikte :)

Önemli olan 3'lü ya da 4'lü test sanırım. Usgde de belli ediyormuş kendini.
O yüzden canını sıkma. hepsi normal çıkmış sende. benim de 2li kötü, 3 lü iyi gelmişti. ben de hala acabalarla yaşıyorum ama dua ediyorum bol bol,başka ne yapabilirim ki...
Ense kalınlığı da gayet normal. sen de üzülme boş yere.

cnm bu işin uzmanları 300-600 arası uçuk fiyatlar alıyolar.perinatoloktu benim gittiğim yerde 550 tl verdim.1:00de girdim muayeneye 2:20de çıktım.memnum kaldım çünkü bebeğimin bütün uzuvlarını ,damarlarına kadar teker teker incelediler,mesela el serçe parça boğumu çok önemliymiş down sendromu için buna kadara bakıldı.doktorumda devamlı muabbet halinde anlattı.memnum kaldım yani verdiğim paraya değdi.80 tlye yapanlar normal doktorlar diye biliyorum ben cnm.20 dk çok az bu iş için..

Son düzenleme:
tşkler cnm.benim evde bir kızım daha oldugu için mecburen herşeyimi zamanında yapmam ve tezcanlı olmam gerekiyor yoksa ipin ucu bi kacttımmı zor oluyor toparlamak

doğru diosun evde bir başka küçük insan olunca ipin ucunu kaçırmamak gerekio :) kızının doğumgünü bu ayda mıydı canım elbise almıştın ona da? kaç yaşında olucak cimcime?

canım benim kötü şeyler getirme aklına zaten riskli bir durum olsaydı görülürdü, ve doktorlar artık en ufacık riskin bile peşini bırakmıyorlar..

tşkler cnm destek için.hakkımızda hayırlısı olsun.
ama down sendromlu diyede bebegimi canlı canlı öldürmem zaten
o nedenle amniyosentez yaptırmadım.Allahın takdiri herşey.

kızım 2008 ekim dogumlu cnm.4 yaşında olcak artık.
şimdiden onun hayalini kuruyor.annecim nezaman havalar soguyacak ekim ne zmana gelcek diye başımın etini yiyor cimcime :)
ya cok sevimli oluyor kız cocukları gercekten cok şanslısın.hele ilk cocugu kız olan kadınlara hep imrenmişimdir bekarken.büyüdükelri zmaan annelerinin elleri ayakları oluyorlar

kızlar ben kaçıyorum daha öğle yemeği yemedim açlıktan midem bulanmaya başladı artık öptük küçük meleklerinizide Allaha emanet olun:)

bu takımı bende çok beğendim dün görmüştüm ama almadım alsammı acaba die düşünüyorum bende.
bence yeşil olabilir kız içinde neden olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…