merhaba kızlar .biz bugün sabah 6 dan beri doktordaydık. ayrıntılı ultrasonumuz iyi çıktı çok şükür bebeklerin ikisi de iyi. gelelim şekere o yüksek çıktı maalesef açlık kan şekeri normal ama 1. saat 184 normali 140 olması lazım 2. saat 148 oda 120 olması lazım . moralim bozuldu tabi zaten tansiyonda vardı birde bu çıktı ama herşy Allahtan . zaten diyet yapıyordum tekrar diyetistene gittim diabet hasstalarına uygun bir diyet verdi .kendi doktorum da çok yoğundu ancak cuma gününe randevu alabildim.heralde sıkı takip ve tedavi verir.
şeker yüklemesi yaptıracak arkadaşlara tavsiyem yanınızda limon götürün mutlaka .bana 75lik yükleme yapıldı toplam 3 kez kan alındı birer saat arayla . aşırı şekerli bir su bir limon sıkmama rağmen yinede şkerli geldi. birde imkanınız varsa bekleme sırasında uzanın ben acil kısmına gidip uzandım fazla baş dönmem ve bulantım olmadı o yüzden .sonuç 45 dak çıkıyor .inşallah sizin sonuçlarınız güzel çıkar
sabah kızımın yaptıgını paylaşmak istiyorum :)
geceleri geenelde şort ve askılı badyle yatıyorum bi kac haftadır.bide üstümüde örtmüyorum
gece baya yagmur yagmıştı burda, hava serindi sabah
neyse sabah kızım gelmiş üstümü örtüyor.kızım üşümüyorum örtme üstümü dedim.
tamam dedi bu kezde karnımı örttü sadece.sen üşümüyor olabilirisn ama kardeşim üşümüştür hava serin dedi yaaa
o kadar duygulandım ki.cok seviyor kardeşini.ilaclarımı bile kendi getiriyor.
kendisi bişi yerken hemen banada veriyor annecim buda kardeşimin diye.cok güzel şeyler bunlar.
inş dogdugu zamanda aynı özveriyi gösterir :)) cünkü abimin ogluna etmedigini bırakmıyordu kıskanıyordu cadı.
geceleri geenelde şort ve askılı badyle yatıyorum bi kac haftadır.bide üstümüde örtmüyorum
tamam dedi bu kezde karnımı örttü sadece.sen üşümüyor olabilirisn ama kardeşim üşümüştür hava serin dedi yaaa
kendisi bişi yerken hemen banada veriyor annecim buda kardeşimin diye.cok güzel şeyler bunlar.
inş dogdugu zamanda aynı özveriyi gösterir :)) cünkü abimin ogluna etmedigini bırakmıyordu kıskanıyordu cadı.
şeker sonuçları belli oldu yarın doktora göstercem :))
glukoz 60 dk. 160,5
demir serum 81
demir bağlama 367
glukoz 67
imiş sonuçlar ne dersiniz kızlar
canım benım şekerım 136 çıktıydı da dr 130-135 arasını gebelerde normal kabul edıors
senınkı bi tık yuksek dıkkat et demsıtı buna gore senınkı azbucuk yuksek mı oluyo aceba :26:
kuzumm kesinlikle git doktoraa hiç bekleme lütfen ...Sağol tatlım, sanırım idrar yolu enfeksiyonu oldum ben, baya ağrım var ve çok su içtiğim halde idrara çıkamıyorum. o da kasıklarıma ve belime vuruyo.
doktoru arasam mı gitsem mi bilemedim.:26::26:
ayyyy kuzum kıyamam yaaa maşşallahhh inşallah hep böle gider çok sever kardeşini :))sabah kızımın yaptıgını paylaşmak istiyorum :)
ayyy yavrum benim yaa kıyamam abla mı olucakmış oo :) inş. canım doğuncada böyle olur
ama anne babanın tutumuna göre dğeişiyo biz kızkardeşimle hiiiç kavga etmedne büyümüşüzdür
ne alsak paylaşırdık annem öyle alıştırmıştı...mesela bisküvi alırdık 23 tane bisküvi var ıcınde dielim
11 er tane paylaşırdık tek kalan bı taneyıde ortadan bölerdıkhıc yanı kıskanma kavga bişeyımız olmaz
hoş kızkardeşim doğunca ben bı ıkı kez çekyattan yuvarlamısım gozune parmamı sokmusum ama daha 2 yasındaymısım yani
ınsallah uslu uslu gecınırler kardeşiyle
anamm ayşee kardeşim senden çekmiş ozaman ayy kuzum yaaaa acaba yaparken ne düşünüyodun :)))
bilmem anlamadım ki ayşe normal şekerim düşüktü bundan iki gün önce yüklemede bu sonuçlar gelmiş zaten anlamadım ben bu şeker olayını yarın göstercem doktora bakalım ne diycek devlete gitcem yarın kendi doktoruma gitmeme bir ay var yeni gittim
canım kuzenimin şekeride yüksek çıktı 4 günlük diyet uygulıcak oda çoğu güzel şeyleri yiyemicek malesef özelliklede akşamları yemicekmiş bende bi sağlık ocağına gidiyim diyodum bayadır uğramyrum aile doktru fırçalıcak biraz nie gelmedin die ama napıyım ya ala ala ..ee baş dönmesi falan oluyosa tek gitmemekmi gerekiyo
yani ama kucukken yaptıkalrımdan mesul değilim eheueheu
ne düşünüyordum bilmiyorum aslında genelde uslu bi bebekmişim ama annem şeyi anlatır bi de
yürüteçle gezerken evi hep dolaşırmısım hiç durmazmısım yerımde bi de ben doğunca bi çiçek dikmiş annem
onu itip dökermişim yere annem alır doldurur koyarmış koyar koymaz itip devirirmişim
annem dio bendekıde saflık nıye aynı yere koyysounki
gordun kı döküyo al uzanamıca baska yere koy dıo yanii akıl edemmeısse demek
Canım benımde normalde kanda bakılan şekeırm yanı şeker yuklemesı yapılmadan bakılan sekerım düşük çıkıyodu
dr a dedim hatta şeker yuklemesı yapılamdan olan sekerım dusuk cıktı die dr da biz yukleme yapılıp da tahlıl yapılanı
daha cok önemsiyoruz demişti...ben doktoruma tahlıl yaptırdım sonucu cıktı die çat kapı gidiom öle gidip gösteremez mısın ?
bir de ben bu aralar çok acıkıyorum. acaba demir ilacından olabilirmi.günde iki tane içiyorum o tüpleri çok kötü tadı.portakal suyuyla birlikte içiyorum ondan soğudum vallahi :)
canım kuzenimin şekeride yüksek çıktı 4 günlük diyet uygulıcak oda çoğu güzel şeyleri yiyemicek malesef özelliklede akşamları yemicekmiş bende bi sağlık ocağına gidiyim diyodum bayadır uğramyrum aile doktru fırçalıcak biraz nie gelmedin die ama napıyım ya ala ala ..ee baş dönmesi falan oluyosa tek gitmemekmi gerekiyo
sensiblegirl benim de şekerim seninkinden daha yüksek çıktı banada diyet verdi diyetini yazabilirmisin ,umarım ikimizinkide düşer
bence mucadele et canim ne munasebet kayinvalide ismi ya cok sacmaDemokratik davrandığını, benim de annesinin isminin yanına istediğim ismi koyabileceğimi söylüyor.Ama ben hem annesinin ismini koymayı istemiyorum hem de iki isim koymak istemiyorum.İkimizin ortak beğendiği tek bir isim koymak istiyorum.hiçbir şekilde olur demiyor.Ancak tartışma büyüyüp ağladığım zaman düşünürüz diyor.Son zamanlar hep bu yüzden kabul edene kadar ağlamak zorunda kalacağım sanırım Başka bir doktor bebeğimizin erkek olduğunu söylemişti.O zaman kız olsaydı nüfusta annesinin ismini yazdıracağını beni de hediye ile kandırmayı planladığını söylemişti.Yapar yaa Bebeğimiz sağlıklı olsun da mecbur kalırsam ismi de kayınvalidemin adı olsun ne yapayım
kızlar isim konusunda bence büyükler karışmasada anne baba istedigi ismi koysa olmaz sanki
bende ailenin ilk geliniydim ,herkez karıştı isime ne olacak diye tabikide validenin ismi oldu
ama insan sinirlenince kavınvalidene çocugun ismi o ,bazen aynı huylarını benzetirim
şimdide erkek kayınpedrin ismi olacak ama bunuda ben istiyorum çünkü severim pederimi
bundada onlar istemiyo yani anlaşılması zor ben istemem onlar zorla koyar,ben isterim onlar koymaz
allahım yani anlamak çok zor
ama çok karşıyım herkezin karışmasına kim ne isterse koysun ne yani
yani ama kucukken yaptıkalrımdan mesul değilim eheueheu
ne düşünüyordum bilmiyorum aslında genelde uslu bi bebekmişim ama annem şeyi anlatır bi de
yürüteçle gezerken evi hep dolaşırmısım hiç durmazmısım yerımde bi de ben doğunca bi çiçek dikmiş annem
onu itip dökermişim yere annem alır doldurur koyarmış koyar koymaz itip devirirmişim
annem dio bendekıde saflık nıye aynı yere koyysounki
gordun kı döküyo al uzanamıca baska yere koy dıo yanii akıl edemmeısse demek
Canım benımde normalde kanda bakılan şekeırm yanı şeker yuklemesı yapılmadan bakılan sekerım düşük çıkıyodu
dr a dedim hatta şeker yuklemesı yapılamdan olan sekerım dusuk cıktı die dr da biz yukleme yapılıp da tahlıl yapılanı
daha cok önemsiyoruz demişti...ben doktoruma tahlıl yaptırdım sonucu cıktı die çat kapı gidiom öle gidip gösteremez mısın ?
senin buldugun tum isimler super canim ben cok begendimYok illa şu olsun demiyor.Ama ben kendi babamın adından da vazgeçmek zorunda kaldım işin kötüsü.Çünkü babaların isimlerini koysam ve ek isim koysam kayınvaldem eşinin adını söyler sürekli diğer ismi kullanmaz bile.Hayırlısı ne ise o olsun bakalım...
iyiki kivanc demis canim babamin adi diye tuttursa ne yapicaktin:)şu isim konusunda bende epey dertliyim .. hamile olduğumu öğrendiğimde salak gibi eşime erkek olursa sen kız olursa adını ben koyarım dedimüstelik erkek olduğunu en başından beri hissetmeme rağmen sonuç baba kıvanç ben de doruk istiyorum ama ikna edemiyorum çünkü kendi lafımı yemiş oluyorum bir de sevgli görümcem ve yavruları doruk ismiyle bi güzel dalga geçtiler orruk-morruk diye gerizekalılar...
benim favorm isimlerimden bunlar ama beril ela daha rahat soyleniyor sanki cok guzel canimmerhaba kızlaaarrr
aayyy belki aylar oldu yazamadım
hepiniz iyisinizdir inşallah geçmişi okuyamadım tabi en son 1200 lerde falan kalmıştım
isim konuşulmuş heralde en son bizde kızımız için iki isim ela beril düşünüyoruz
ama hala içime sinmedi sizce nasıl bana fikir verin noolluuurr
gecmis olsun canimmerhaba kızlar .biz bugün sabah 6 dan beri doktordaydık. ayrıntılı ultrasonumuz iyi çıktı çok şükür bebeklerin ikisi de iyi. gelelim şekere o yüksek çıktı maalesef açlık kan şekeri normal ama 1. saat 184 normali 140 olması lazım 2. saat 148 oda 120 olması lazım . moralim bozuldu tabi zaten tansiyonda vardı birde bu çıktı ama herşy Allahtan . zaten diyet yapıyordum tekrar diyetistene gittim diabet hasstalarına uygun bir diyet verdi .kendi doktorum da çok yoğundu ancak cuma gününe randevu alabildim.heralde sıkı takip ve tedavi verir.
şeker yüklemesi yaptıracak arkadaşlara tavsiyem yanınızda limon götürün mutlaka .bana 75lik yükleme yapıldı toplam 3 kez kan alındı birer saat arayla . aşırı şekerli bir su bir limon sıkmama rağmen yinede şkerli geldi. birde imkanınız varsa bekleme sırasında uzanın ben acil kısmına gidip uzandım fazla baş dönmem ve bulantım olmadı o yüzden .sonuç 45 dak çıkıyor .inşallah sizin sonuçlarınız güzel çıkar
canım isim konusunda bende benzer şeyler yaşadım.benim de bebeklerim ikiz ve ikisi de erkek . biz daha evlenmeden önce rahmetli babamın ismini koymaya karar vermiştik eşimle . hem babamın hatırasını yaşatmak hemde bir vefa borcu olarak düşünüyorum . canım babam benim inşallah bebeklerimin huyları da dedelerine benzer çok sakin iyi kalpli bir insandı . neyse itirazlar oldu tabi hem ailelerden hem arkadaş çevrelerinden ama biz takmadık açıkçası sonuçta onlar eşimle benim bebeklerim:)kayınpederimin ismini hiç düşünmedim çünkü onlarla 5-6 ay önce ciddi kavga ettik ve evleri ayırdık şimdi aramız iyi sayılır ama benim de eşimin de içinden onun ismini koymak gelmedi açıkçası . bişey demeye de yüzleri yok ben her daim ağırlığımı koyuyorum eşimde bana destek çok şükür . ikinci bebeişimize de uyumlu bir isim seçtik .isimler beysim ve beycan . Rabbim onları sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin hepimizin inşallah
heheheheh yeim seni yaaaa ayyy ayşe yaaa baya inatçıymışın heee sen inatla gidip o saksıyı devir yaneee :))) bakalım senin kızın nasıl olcek :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?