- 13 Aralık 2013
- 5.031
- 1.121
- 198
- 35
Amin inşallah sağ salim alalım kucağımıza da. Bizim doktorda aynısını dedi ama bu göbekle de çok rahat olmuyor şimdiden ki daha da şişicez:) Senin bayağı az kalmış canım, ben en son doğurcaklardanım burada herhalde:)
Kendini nasıl hissediyorsun ben daha 27.haftadayım. 28. haftadan sonra yorgunluk, ağrılar falan oluyor diyorlar. Doğru hatırlıyorum di mi kansızlık problemi vardı canım hallettin mi serum falan diyordun?
Aminn Allah razi olsun canımAynen canım daha önce de dediğim gibi Allah dermansız dert vermesin âmin..
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben biraz kilolu kalabilirim ama:) çünkü ben çok zayıftım 48 kilo ile hamile kaldım şu an 55 kiloyum o yüzden çok şikayetçi değilim ama o ince bel geri gelsin inş doğumdan sonra:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar bu yıkanabilir bezler iyi hoş da pek çalışan annelere uygun değil gibi geldi bana. İlk 6 ay tamam çalışmıycam (inşallah) ama sonra ne olacak? Ayrıca o yıkadığınız deterjanlar da kimyasal değil mi? O da bebeğin tenine değmiyor mu? Bir de Damla'nın dediği gibi ishal olunca nolucak? Zaten ilk aylar kaka hep sıvı oluyor, anne sütü aldığı için. Ek gıdadan sonra katılaşıyor.
Bu kadar da organik yetiştirmek yaşadığımız zaman dilimine çok uygun gelmiyor bana açıkçası, tabi ki elimizden geleni yapalım o ayrı bir şey de o çocuk kreşe başladığında nelere maruz kalacak.. Çok da sakınmamak lazım sanırım..[/QUOTE
Canım ben de çalışan bir anne olacam inşallah, bunları da düşündüm amabu bezlerin bağlarlen ve çıkarırken diğer bezlerden farkı yok aalında, cazip kısmı da o. Sadece kaka olduğunda biraz suya tutup akıtıp öyle kaldırıyorsun. Bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli ama sadece sağlıklı diye kullanamam ben bu ürünü, kendimi de düşünüp zaman ayırmak zorundayım çünkü bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey mutlu bir annedir, bunu hep aklımda tutarım:) sadece bir kez kullanıp atacağım bezlere o kadar para vermek iyi bir fikir gibi gelmiyor bana, bebek masrafının en büyük kalemlerinden biridir bez, hem de doğa için de hergün bir yığın çöp oluşturmamış olurum.
Makinede yıkamaya gelince, bebeğimizin kakası elbiselerine sıkça bulaşacak zaten onları da audan geçirip makineye atmaycak mıyız, elde yıkamakla baş edemeyiz ki..
Deterjan konusunu da düşünmüyorum çünkü çatlak kremini kullanma konuaunda tereddüt edince doktorum psikolojini de düşünmelisin, hem sonra bebeğe niveanın, sebamedin falan pişik kremini nemlendiricisini kullanmayacqk mısın dedi ki hak verdim o zaman. Yani ya hep ya hiççi olursak ne bir zarar görürüz ne de fayda..
Geçen hafta hamilelik takviminde bu aralar ilginç rüyalar görebilirsiniz yazıyordu, seni de vurdu anlaşılan:) hayırdır inşallah diyelim hayrolsun:) bebeklerimizi çok merak ediyoruz artık ondandır belki, ben kontrolleri yüzünü görmek için iple çekiyorum artık, çünkü doğumdaki hallerini almaya başladıçar artık, bu da çok heyecan verici tabi..
Haklısın merak içindeyim. Hep aklımda o :) Dünde karnıma ayağıyla baskı yapmış ayağını tutuyorum diye gördüm...
http://yenibiranne...............tr/2012/12/hazr-bez-mi-ykanabilir-bebek-bezi-mi.html eşim durup durup linkler gönderdi yıkanabilir bezlerle ilgili bu yazıı da çok detaylı ve aydınlatıcı merak edenler için..
Kansızlık problemı için evet serum takıyorum toplamda 5 tane serum verildi henüz 1 tanesini takabildim. Cok cok kotu bir sey o serum. Yani baş dönmesi miğde bulantısı susuzluk bayılma hissi hepsini bianda yasıyorum baya zorluyor beni. Ben bunları yaşıyorsam kim bilir kızım neler yasıyordur. Bu şekilde doğuramazsın demese yine almayacağım serum falan ama işte suan gercekten mecburum. Onun dışında ever karnım baya şişti ee son 42 günümüz kaldı :)) ama işte aslına bakarsan eşimi bende cok istiyorum ama bu şekilde yapmak zor oluyor gercekten. O yüzden rahat olmadığım için kaçıyorum şuanlık ki eşimde anladı sanırım birsey demiyor :)) 33. Haftanın bana getirdiği cok bir zorluk yok çok şükür tek problemimiz bitmek bilmeyen çatı ağrım ve belimin ağrısı. Ee bide sıcaklıktan dolayı olusan kaşıntım onun dışında rahatım yürüyorum ediyorum sporumu ihmal etmiyorum. Beni yoran tek şey araba. Bayramda resmen bayılıyordum arabanın içinde. Bide Sakarya'nın koyüne gittik arabayla kalmadan donduk falan ayaklarım davul gibi oldu yorgunluktan. Ödem cok oluyor yani bu haftalarda
kızlar az önce kuzenim doğum yapmış..doğum ağustosun ilk haftasıydı ama sezeryanla olmuş.. onun da bir kızı oldu.. bir kızı daha vardı..
fotosunu gördüm de Damlaya hani soruyorduk o bebek bandaları kullanılacak mı süs mü diye.. valla onlar kullanmış. kıza takmışlar. annesi hatta diğer kız da takmış:) çok şeker görünüyorlardı..
bence bir şey olmaz canım ya parlaklığına.. Hatta sirke parlatır daha da.. Ne kullanırsak kullanalım içine sirke katalım bence birazcık. Haftaya gelicek benim mobilyalar silicem bakalım o zamana kadar bu işi çözmem lazım
http://cemuyurken...............tr/2011/12/yaseminin-ykanabilir-bebek-beziyle.html
yıkanabilir bezi merak edenler ben bu yazıyı okuduktan sonra kushies markasına ve kumaş beze karar verdim.
İlgilenenler mutlaka okusun bir fikir sahibi olursdunuz bence...
cnm ard arda bebıs yapcam demıssın.doğumdan kac ay sonra korunmayı bırakmayı dusunuorsun? valla bnde cok ıstıom ard arda ama sut emzırme konusunda tedırgınım zehırler falan
http://cemuyurken...............tr/2011/12/yaseminin-ykanabilir-bebek-beziyle.html
yıkanabilir bezi merak edenler ben bu yazıyı okuduktan sonra kushies markasına ve kumaş beze karar verdim.
İlgilenenler mutlaka okusun bir fikir sahibi olursdunuz bence...
Ya kızlar nasıl koruncaz? Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum öneri var mı? Biz Eylül'de evlendik Aralık'ta hamile kaldım yani cok tecrübeli değilim bu konuda
Bezin en üst kısmına doğal ve tahriş etmeyen pamuktan liner adlı bir ürün var. Suda çözülebiliyor. Onunla beraber kakayı alıp klozete atıyorsun.Benim paylaştığım resimde 3. sırada olan rulo..Sonra bezi sudan geçiyoriyor akşamıda yıkıyorsun. Makinada yarım yük varsa onu seçmek avantajlı oluyormuş. Kısa programda..Normal kullandığın deterjanın 4'te birini koyman yeterliymiş. Yumuşatıcı kullanılmıyormuş. Emme kabiliyetini azaltıyormuş..Bunlar benim okuduklarım. Oldukça ilgimi çekti. Neden olmasın diye düşündüm. Eşim ve kime anlattıysa fikre bayıldılar..
Şüphelerim var tabii ama umarım anlatılanlar gibi işe yarıyordur..
açılmıyor yazı ama..
bu yıkanabilir bezlere pek sıcak bakmıyordum. hani bildik denenmiş her zaman iyidir. ama acaba yeniliklere de açık olmak lazım ..
bilmiyorum valla. yani büyük ihtimal yine hazır bez alırım ama yine de bu yıkanabilir bez bilgilerini ve yorumlarını takip edeceğim.
ben anneme dedıgımde yıkanbılır bezlerlemı ugrascan aman pis dedı ama böyle anlatılınca mantıklı gelıor.bezde maddı acıdan bayağı zorluor.bebıs zaten pıslıcek beze yetısmekte zor olcak.
cnm ard arda bebıs yapcam demıssın.doğumdan kac ay sonra korunmayı bırakmayı dusunuorsun? valla bnde cok ıstıom ard arda ama sut emzırme konusunda tedırgınım zehırler falan
Bu konuyu araştırdım. Bizim forumdan bir arkadaş 3 ay sonra hamile kalmış Ekim annelerinden hatta geçen sene ekimde doğurmuş bu ekimde de inş. bebeği kucağına alacak. 7 aylık hamileydi 10 ay boyunca ilk bebeğini emzirmiş. yeni bırakmış emzirmeyi..sağlıklı beslendiğin sürece emzirebiliyormuşsun...
açıkçası biz korunmayı düşünmüyoruz süt koruması diye bir şey var sık emzirildiğinde zaten hamile kalma riski düşük oluyor ablam o şekilde bir sene sonra hamile kaldı..inş.benimde 2. kız olur istiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?