2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Kansızlık problemı için evet serum takıyorum toplamda 5 tane serum verildi henüz 1 tanesini takabildim. Cok cok kotu bir sey o serum. Yani baş dönmesi miğde bulantısı susuzluk bayılma hissi hepsini bianda yasıyorum baya zorluyor beni. Ben bunları yaşıyorsam kim bilir kızım neler yasıyordur. Bu şekilde doğuramazsın demese yine almayacağım serum falan ama işte suan gercekten mecburum. Onun dışında ever karnım baya şişti ee son 42 günümüz kaldı :)) ama işte aslına bakarsan eşimi bende cok istiyorum ama bu şekilde yapmak zor oluyor gercekten. O yüzden rahat olmadığım için kaçıyorum şuanlık ki eşimde anladı sanırım birsey demiyor :)) 33. Haftanın bana getirdiği cok bir zorluk yok çok şükür tek problemimiz bitmek bilmeyen çatı ağrım ve belimin ağrısı. Ee bide sıcaklıktan dolayı olusan kaşıntım onun dışında rahatım yürüyorum ediyorum sporumu ihmal etmiyorum. Beni yoran tek şey araba. Bayramda resmen bayılıyordum arabanın içinde. Bide Sakarya'nın koyüne gittik arabayla kalmadan donduk falan ayaklarım davul gibi oldu yorgunluktan. Ödem cok oluyor yani bu haftalarda
 

gelir merak etme :))
 
 
kızlar az önce kuzenim doğum yapmış..doğum ağustosun ilk haftasıydı ama sezeryanla olmuş.. onun da bir kızı oldu.. bir kızı daha vardı..

fotosunu gördüm de Damlaya hani soruyorduk o bebek bandaları kullanılacak mı süs mü diye.. valla onlar kullanmış. kıza takmışlar. annesi hatta diğer kız da takmış:) çok şeker görünüyorlardı..
 
Son düzenleme:

geçmiş olsun canım.. demek kansızlık için takılan serum zor oluyor. allah kolaylık versin.. inşallah diğerleri kolay geçer..
zaten canım herşey bebeklerimiz için..

az önce yazdım. kuzenim doğum yaptı. bebek bandanasını da takmış.. çok tatlı olmuşlar..inşallah sizin güzel haberlerinizi de alacağız. . az kaldı canım sabret dayan.. ben böyle güzel şeyler düşününce moralim yerine geliyor. kızımı düşünüyorum ağrılarım hafifliyor ya da geçiyor..
 

Rabbim yiğenine uzun uzun ömürler nasip etsin ozaman. Ozaman sende al annesi Doğa'ya anne ve kız olarak takım takın :))
 

Slm arkadaşım... Ben mobilyalarını doğal sıvı arapsabunuyla sildim.. Hatta ben bütün evi arapsabunuyla siliyorum... Çünkü en sağlıklısı o... Çamaşırsuyu yada sirke gibi ürünlerde asit oldu için mobilyaları sarartıyor aklında olsun
 
cnm ard arda bebıs yapcam demıssın.doğumdan kac ay sonra korunmayı bırakmayı dusunuorsun? valla bnde cok ıstıom ard arda ama sut emzırme konusunda tedırgınım zehırler falan

Ya kızlar nasıl koruncaz? Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum öneri var mı? Biz Eylül'de evlendik Aralık'ta hamile kaldım yani cok tecrübeli değilim bu konuda
 
ya kızlar bugun cok aptalca bır rüya gordum.rüyamda doğum yapıorum ve doğumda ıkı sen komaya gırmsıım.uyandgmda hersey degısmıstı.esım benı boşamış kızım meydanda yok gosterılmıor.ama nasıl sınırlenıom kızıorum duşunun uyandgmda sınırden kasık ağrısı tuttu.komadan cıkıorum rüyada esıme gıdıom sen benı bosadınmı dıom.oda sarılıor bana ıcerı gec anlatım dıor.o sırada tel caldıda uyandım.o nebıcım bır kabustu ya.
 

açılmıyor yazı ama..

bu yıkanabilir bezlere pek sıcak bakmıyordum. hani bildik denenmiş her zaman iyidir. ama acaba yeniliklere de açık olmak lazım ..
bilmiyorum valla. yani büyük ihtimal yine hazır bez alırım ama yine de bu yıkanabilir bez bilgilerini ve yorumlarını takip edeceğim.
 
Son düzenleme:
Ya kızlar nasıl koruncaz? Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum öneri var mı? Biz Eylül'de evlendik Aralık'ta hamile kaldım yani cok tecrübeli değilim bu konuda

bnde evlendikten sonra 6.ay korunmayı bıraktm ama olmadı ve bızde senelerce bebek ıcın uğraştık.cnm esım hap kullanmamı ıstemıordu kendı gerı cekılme yontemını kullanıordu ama onada güven olmaz.zaten 6ay korunmustk.ben gene hap kullanmayı dusunmuorum ama nasıl yapcaz onuda bılmıorum.doktora danışmak lazım onu.
 

ben anneme dedıgımde yıkanbılır bezlerlemı ugrascan aman pis dedı ama böyle anlatılınca mantıklı gelıor.bezde maddı acıdan bayağı zorluor.bebıs zaten pıslıcek beze yetısmekte zor olcak.
 

Açılan sayfada yazanları yapıştırdım bende :))
Ben deneyince yazıcam ...


ilk kullandığım kumaş bez yerli bir marka, çocuk doktorumuzun da tavsiye ettiği baby neo oldu fakat ben bu markadan hiç memnun kalmadım. malzemesi mikrofibermiş, dokusu polara benziyor, hemen kuruyor. % 100 koton olmasını tercih ederdim, güya epey araştırdığımı sanıyordum ama en önemli detayı atlamışım. ayrıca tasarımla ilgili bir sorun olsa gerek, iki yanındaki bantları ne kadar yukardan bağlamaya çalışırsanız çalışın, bant kenarları bebeğin tenine değiyor ve değdiği yeri tahriş ediyor. bu nedenle iki defa üst üste bu bezlerden bağlayamadım, bir kumaş bir kağıt bez şeklinde gittim ki kağıt taktığımda tahriş olan yer düzelsin. bunun bir yöntem olmadığı apaçık ortada. fazla uzun sürmedi, bıraktım. sonra belki rüya'ya küçük gelmiştir diye düşünerek bezleri daha küçük bebeği olan bir arkadaşıma verdim ama onlar da rahat kullanamadılar.


tık

ilk hayalkırıklığından sonra kumaş bezden vazgeçmedim, araştırmaya, kumaş bez kullanan annelerle yazışmaya devam ettim. bu arada mevsimler değişti, sonbahar geçti, rüya 1 yaşını doldurdu, kış bile geldi. daha sonradan çok büyük pişmanlık duyacağım ağırdan almalar, ikinci denemeden önce de sürdü.

sonunda kanada kökenli kushies'in 5'li deneme setlerinden iki tane almayı başardım. şimdi toplam 10 adet bezimiz var ve artık dışarıda 3-4 saatten daha uzun kalacağımız zamanlar dışında kağıt bez kullanmıyoruz. geceleri de kumaş bez bağlıyorum ve genellikle emmek için uyandığı zamanlarda bezi değiştiriyorum. değiştiremediğim günler de oldu, pişik ya da sızdırma gibi bir sorun yaşamadık ama benim tercihim gece bir defa değiştirmekten yana.


sızdırmaz çok amaçlı kirli çantası

temizlik konusuna gelince, kirlenen 9 adet bezi önce çamaşır sonra da kurutma makinesine atıyorum. bezler birkaç saat içinde hazır oluyor. bu döngü genellikle 2-2.5 günde bir tekrarlanıyor. çişli kakalı bezler bana her gün giydiğim kot pantolondan daha kirli gelmiyor. sonuçta kot pantolonla toplu taşımaya biniyorum, banklara bazen kaldırımlara oturuyorum ama kotu yıkamak istediğimde hiçbir zaman 40-50 dereceden daha yüksek derecelere ihtiyaç duymuyorum. bezleri de üzerindeki ibareye uyarak 40 derecede, çok uzun olmayan bir programda yıkıyorum, hiç leke falan kalmıyor.

aklıma gelmişken söyleyim, rüya'nın bezini değiştirirken doğduğundan beri, ıslak mendiller yerine kendi ıslattığım pamukları kullanıyorum. ıslak mendiller, özellikle kokulu olanları bana bile dokunuyordu, rüya'nın doktoru da ıslak mendillerden uzak durmamı söyleyince, çok mecbur kalmadıkça pamuk kullanmaya devam ettim.

son olarak, kumaş beze geçmekte bu kadar geciktiğim için çok pişmanım, son derece tembel bir insan olarak söylüyorum, yıkanabilir bebek bezi kullanmak hiç zor değil. hatta ilginç bir zamanlamayla, bu kadar bekledikten sonra yıkanabilir bez kullanmaya, tam taşınma, iki ev arasında mekik dokuma döneminde başlamış oldum. doğada kaybolmayan bezleri, bebeğin tenine aylarca, yıllarca değen kimyasalı düşününce, harcadığınız çok az ekstra çabaya kesinlikle değiyor. bu yılı bitirmeden kumaş beze geçebildiğim için yine de sevinçliyim ama keşke bunu rüya doğar doğmaz yapabilseymişim.
 
ben anneme dedıgımde yıkanbılır bezlerlemı ugrascan aman pis dedı ama böyle anlatılınca mantıklı gelıor.bezde maddı acıdan bayağı zorluor.bebıs zaten pıslıcek beze yetısmekte zor olcak.

Okuyunca bana da mantıklı geldi denemeden bilemem. Annelerimiz nelerle uğraştı bizimki yanında hiç :))
 
arkadaşlar bebek bakım ürünü olarak neler aldınız veya almayı düşünüyorsunuz. belli markaların bebek ürünleri var ama onlara da güvenemiyorum kimyasal içeriyorlar sonuçta. kimya mühendisi bir arkadaşımın bebeği oldu ibrahim saraçoğlunun bebek ürünlerini almış ve memnunmuş. sizlerin bu konudaki düşünleri neler, paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
 
cnm ard arda bebıs yapcam demıssın.doğumdan kac ay sonra korunmayı bırakmayı dusunuorsun? valla bnde cok ıstıom ard arda ama sut emzırme konusunda tedırgınım zehırler falan

Bu konuyu araştırdım. Bizim forumdan bir arkadaş 3 ay sonra hamile kalmış Ekim annelerinden hatta geçen sene ekimde doğurmuş bu ekimde de inş. bebeği kucağına alacak. 7 aylık hamileydi 10 ay boyunca ilk bebeğini emzirmiş. yeni bırakmış emzirmeyi..sağlıklı beslendiğin sürece emzirebiliyormuşsun...
açıkçası biz korunmayı düşünmüyoruz süt koruması diye bir şey var sık emzirildiğinde zaten hamile kalma riski düşük oluyor ablam o şekilde bir sene sonra hamile kaldı..inş.benimde 2. kız olur istiyorum :)
 

Allah gonlumuze gore versın.bana ıkıncıyı bır oğlan sağlıklı hayırlı bır sekılde snada kız nasıp etsın ins.YUCE MEVLAM İNS CNM süt korur dıosun ama bende o konuyu cok arastrdm .onunda sartları var.pek sut korumasına da sen ınanma derım.nelerını bılıorum ben ınan,emzırırken yoğun bır sekılde bır ay sonra yenıden hamıle kalan.o forumdaki anneyı bılıorum.hatta bnde sasrmıstm konuşmuştuk .hayrlısı.bu konu hakkında ıletısımı kesmeyelim cnm.bılgılendıkce sna bıldırcem.ayrıca doğumdan sonrada ıletsımı kesmeyelim.cunku tecrubelerımızı paylasalm senle.bızı hemen hemen aynı seyler beklıor
 
Temmuzu gönderdik.. iyisiyle kötüsüyle..
güle güle git Temmuz.. Yine bekleriz.. Bir daha ki gelişinde bebeklerimizle karşılayalım seni.. mutlu huzurlu karşılayalım. ve uğurlayalım.

Ağustos a yol verdin. inşallah o da güzel geçer..

hoşgeldin Ağustos...
ne olur bizi üzme.. herşey yolunda gitsin..


----------------------------------------

arkadaşlar bir arkadaşımız bebeğini hissetmiyorum diyordu. şuan hatırlayamadım. herhangi bir gelişme oldu mu..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…