burda fazla sıfır yok değil mi!
canım çok fazla.. tabi istanbuldakilere göre.. gerçi ankaradakilerin iki katı.. söz konusu memorial olunca fark katlanır da..
herkesin bütçesi farklı tabi de..sizin de durumuz iyi değil ki kredi çekiyorsunuz. onun faizi vs. bir bebeğin masrafları öncesi sonrası... orada olması sizin için neden bu kadar önemli.
Kardeşimin eşi de geçen temmuz ayında Ataşehir Memorial'da doğum yaptı. Ben ücretin daha fazla olduğunu sanıyorum. Çeşitli doğum paketleri var bildiğim kadarıyla. 2 gece kaldılar, çok memnunlardı hastaneden. Daha önce başka bir yere gidiyorlardı, Ataşehir Memorial'ın fiyatı eski hastanelerine göre çok uygunmuş ve evlerine yakın diye tercih ettiler. Pişman da olmadılar neyseki. Eşinin özel sigortasını da yaptırmıştı kardeşim, fiyat düşmüştür o sayede. İmkanın varsa ve içine sinen yer orasıysa sorun yok bence. Krediyi de kolaylıkla ödeyebilecekseniz çocuğunun ve senin sağlığın için en iyisi neresiyse orada doğurmalısın elbette. Ama çocuk demek masraf demek. Şimdiki masraflarımıza ekstradan aylık 1000 tl eklenecek gibi düşünüyoruz biz. Bir de ben uzun süre ücretsiz izin alacağım gibi görünüyor. Yani hesabı iyi yapmak lazım annesi.
Tabi canım ama boyle kocaman göbişli olmak sanırım beni yoruyor artık. Bide her gören doktorlarda dahil ikiz mi bebişlerin diyor artık ne kadar büyüdüysek :)
Evet yaa. Doktor da kilosu haftasına göre iyi demiş maşallah. Anne çok iyi. Hiç doğum yapmış gibi değil. Ilki sezeryandı bu normal oldu. Hem de iki doğum arasında 15 ay olmasına rağmen. Inşallah kısa sürede çıkacak kuvezden.
İyi olmalarına sevindim :)
Ama bu beni heyecanlandırdı. Eylül de doğum haberleri başlar diye düşünüyordum...
Neden erken doğum oldu tetikleyen bir durum oldu mu? Erken doğum riski var mıydı? Merak ettim...
maşallah... kilosu iyiymiş... 31.hafta heralde... doğumu nerde oldu... ciğer geliştirici iğne vuruldu mu biliyor musun
benim 22,15,8 haftalık kayıplarım var... buna birşey olcak diye çok korkuyorum...
Bilinen bir erken doğum riski yoktu. Giresun'a bayram tatiline geldiler, yarın döneceklerdi ama dün sancısı başlamış. Derken, güzel bebek dünyaya gözlerini misafir olarak gittiği şehirde açtı. Hiç bir hazırlıkları yok, her şeyleri istanbulda. Allah yardımcıları olsun. Bebeği de inşallah çabuk toparlayacak.
Çok ilginç bir durum.. Bebek ben tamamım demiş çıkmışİnş. biran önce küvezden çıkar...İnş.çabuk toparlanır sabırsız bebek...
Allah yardımcıları olsun sen iletirsin dualarımızı...
Odaları görmedim ma yeni doğan Ünitesi'ni gordüm 3. Katta nts ye çıkarken gordüm cok güzel duruyordu oda dışardan :)) bende %90 orada yapacagım doğumumu. Bulacağım fıtık filmimi bir sekilde. Yeniden Emaar çektirmek istemiyorum her ne kadar riskli olmasa da hamileyken emar ben cesaret edemem boyle bir seye. Gelirsin tabi mutlaka beklerim. Ki benim kireçlenmeden dolayı coğu insan sezeryan olmuş yani belli bir süre sonra doktor almış bebeği. Ama artık akışına bıraktım. Normalse normal kızım için hayırlısı ne ise o olsun istiyorum. Ama hastanem belli eşimde annemde cok beğendi orayı. Ama işte keske yakın olsa bize. Oda süslemesi falan ücretsiz mi gercekten? Ee ben okadar süs almıştım tühh başka birşeyler varmı? Hastane çıkışı falan veriyorlarmı mesela?
Benim kayınvalidem de ebe ama hiç de açıp gösteremem ona. Zaten geçen tansiyonumu ölçtü, 7'ye 3 dedi. Dedim anne öldürdün sen beni. Bozukmuş tansiyon aleti. Yazık o da seviniyormuş tansiyonu düşük diye.
Kolay gelsin annesiii, hiç öyle marifetlerim yok benim. Eksiltme artırma falan diyorlar, nasıl bilip de yapıyorsun onları. Bravo sana. Sabah uyanınca aklıma gelmişti bak şimdi sen patik deyince hatırladım. 3-4 çift minnak çorap hediye geldi set halinde. Onun dışında hiç çorap almadım ben. E ne giyinecek bu beyefendiler ayaklarına? Direkt patik olmaz. Çorap almamız lazım o halde.
Eminim çok güzel olacak bebişinin yatağı :) Serince görmek isterim :)
Ben elyafı hazır aldım, pamuğu da kayınvalidem yapmış :)
Ben de bi tane hastane çıkışı aldım. Birkaç tane de altlı üstlü takım aldım civilden. Çıtçıtlı badilerden, iç zıbınlardan falan aldım. Bi de küçük erkek kardeşimin kıyafetleri var bi sürü, onları da kullanıcam. Mothercare'da kıyafetler çok pahalı canım ya bilemiyorum. Bi tane hastane çıkışıyla olmaz tabi, mutlaka birkaç takım daha al. Ama 0-3 ay arasını çok abartma. Hemen büyücekler zaten, giydiremeden elimizde kalmasın. Ben chicco'ya baktım, orası daha uygundu. Oraya da bakabilirsin.
hadi bakalım, iyi günlerde kullanın canım. Ben yorgan kullanmayacağım bir süre o yüzden almadım. Annem yaptırayım dedi istemedim. Bu arada hastane çıkışı konusunda bence çok para verme. Mothercare çok güzel evet ama doğru düzgün giyemeyecekler onları ben de hep indirimden aldım, bodyleri mothercare aldım daha çok giyer diye.
Merhaba annişler. Hastanedeyiz biz hala. Nts çekildik ölüyorum sandım birden krizim geldi panik atak krizi yeni yeni kendime geliyorum. Şimdi doktoru bekliyoruz. Denildiği gibi kireçlenme hakimmiş. Suyum duan cok iyimiş o bizi koruyormuş ama bebeğin hareketlerini sürekli takip etmem gerekiyormuş. 15 gğnde bir nts ye muaneye gelmem gerekiyormuş. Suyu biterse ki aniden bitebiliuormıs hemen alınması gerekiyormuş. Bugünden itibaren erken doğum riskimiz var. Boyumuz 45 cm kilomuz 2300 olmuş maşallah. Kiteçlenmemiz yani plesanta yaşlanmamız 2. Seviyedeymiş şuanda yani 37. Hafta hamilelerde olan durumdaymış oyle işte dualarınızı eksik etmeyin en azından 38. Haftaya kadar dayansın benim kızım. Son olarak doğum pozisyonuna girmiş artık
Selam kızlar, geçen sene Nisan annesi olup bu sene de Ekim annesi adayı olan karçiçeği arkadaşımız beklenen doğum tarihi 10 Ekim olmasına rağmen dün gece acil doğum yaptı. Bebeği 1800 gr 43 cm sağlıklı ama bir müddet kuvezde kalması gerekiyor. Ziyaretine gittim. Iyiler çok şükür.
kaçıncı haftada nasıl gerçekleşti doğumun normal olmuş ya normal doğum yapan herkese soruyorum.kayın validemin apartmanındakilerden biri 33 biri 35 biri 38 haftada doğum yapmış. Bu aralar normal doğuma ilgim iyice arttı videolar da izledim korkarsın dediler ama merak işte allahtan korkmadım. O yüzden cevaplarsan çok mutlu olrum. Acaba ben ne zaman doğum yapıcam belkide 40 41 :)
Kızlar ben doktorumun kliniğine gidiyorum. Muayene 350tl. Memorial ataşehir de hastanesi ve 12000 tl sezeryanla doğum... Erken gelirse 36 dan önce mecbur orda yapçam. Yeni doğan yoğun bakımı nedeniyle... Ama şimdiden düşünüyorum bide yeni doğan masrafı ile ne olacak halimiz... Kredi çekicez büyük ihtimalle. Bugün tam 30 olduk. İnşallah erken gelmez kızım...
Yatağın resmini kıyarsın artık. Zaten bi göbişini göstermedin. Bari yatağını görelim prensesin:) chicco bana mothercaredan daha uygun geldi canım. Ben mothercareda bi tane Yenidoğan takım baktım 102 liraydı. Chicco yine iyi onun yanında. Bi de chicco liteway bastonlara baktım. 440 lira ama onu bi yerden düz 400e alıcam. Kendi Mağazası'nda ve mothercareda asla indirmiyorlar:) Çok hafif ve ilk doğduğundan beri kullanılıyormuş. Internet'te kampanyada görürsen bana söyle canım oldu mu. Hatta kızlar görürseniz söyleyin alıcam onu.Yatağımıza bakmaya bekleriz teyzesi :) 0-3 ve 3-6 karışık bir şeyler alacağım bakalım , evde de var biraz . Cihicco çok pahalı canım bir tulum 35 TL , hiç gerek yok bence o kadar vermeye , kaç ay giyecek ki sonuçta . Canları sağ olsun da :)
Yorganın olsun da kullanma ama al yinede canım bunlar kış bebekleri . Hastane çıkışını tatilde ebebekten organik olanı aldım canım . Başka neler alayım çok karıştım ben ya ... Mother care 2 çıtçıtlı , 1 tulum , 1 altüst takım , önlük ve şapkası 81 TL ... ondan 2 adet alsam yeter mi , yoksa karışık farklı markalardan mı alayım bilemedim
Nst zor mu oluyor canım , erken doğum falan olmaz neden olsun ne güzel gidiyor maşallah , gelişimi de iyi çok şükür :) Bekler daha , eee sen hazırlıkları tamamladın kuzucukta gitme vakti demesinkonuş güzel kızınla beklesin daha vakti var
Valla dediğim gibi doktoru hangisi iyisinde bence onu tercih et zaten herseyi sen yapıyorsun onlar bi ıkın soyle yap boyle yap diyor sonra çekip alıyorlar. Bunun için para alıyorlar hayret ediyorum. Yani bari cok cuzi birsey alın dimi yok 1500 normal doğum ücreti nedir ya dün eşime dedim valla normal düşünsem evde doğurrdum dedim kayınvalidem ebe hemşire benim. 500 e yakın doğum yaptırmış. Kayınvalidem gelir doğururduk valla çatır çatır :)) amaaaa korkuyorummmmmm :))
Yatağın resmini kıyarsın artık. Zaten bi göbişini göstermedin. Bari yatağını görelim prensesin:) chicco bana mothercaredan daha uygun geldi canım. Ben mothercareda bi tane Yenidoğan takım baktım 102 liraydı. Chicco yine iyi onun yanında. Bi de chicco liteway bastonlara baktım. 440 lira ama onu bi yerden düz 400e alıcam. Kendi Mağazası'nda ve mothercareda asla indirmiyorlar:) Çok hafif ve ilk doğduğundan beri kullanılıyormuş. Internet'te kampanyada görürsen bana söyle canım oldu mu. Hatta kızlar görürseniz söyleyin alıcam onu.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?