2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Hadi gözün(m)üz aydın. Darısı başımıza sağlıkla inşallah.

Canım çok geçmiş olsun zor olmuş galiba. Atlatıcaksın inş canım. Bebişine maşallah gözünaydın Allah analı babalı büyütsün.
Ya sezeryanda niye alttan bakıyorlar o kadar ben ondan korktuğum için sezeryan oluyorum çatı muayenesi bile yaptırmadım düşün
Tavsiyelerin için çok sağol sondayı söyleyeceğim ben de. Benim canım da çok tatlı doktorum bunu biliyor ama bilmesi işe yarar mı bilmiyorum.

Canım hadi hayırlısı benim de cuma günü 2 gün arayla olucaz o zaman. İnşallah kolaylıkla sağlıkla alırız kucağımıza. Allah yardımcımız olsun. Epidural mi senin de? Ben hem korkuyorum hem seviniyorum çok garip hallerdeyim..

Bende doğum hikâyemi yazayım,
Eşim çok yoğun çalıştığı icin daha Bebeğinizin ne yatağının ne çantasını nede evin son düzenlemesini yapmamış bayramda evdeyim nasilsa yaparız demişti, bende biraz kızmıştım ya erken gelse falan diye. Neyse Arife günü evde tektim yatak odasının tozunu alıp yerleri sileyim kocaman gelince yatağı ve çantası yaparız dedim.ben ilk olarak abdest aldım Bebeğinizin yatağı yapıcaz diye snra başladim temizliğe toz aldım az dinleneyim sonrada yerleri silerim diyip tv karşısında uzandım telefonumda bnden uzakta şarjda birden karnım güm etti Allah im dedim ne olur gaz olsun bu ama yok akıntı gibi oldu hemen kalkıp Telefonumu aldım ve banyoya gittim giderken tekrar aktı ve anladım suyun geliyo nasıl panik oldum anlatamam çünkü doktorum ben bayramda yokum bişey olursa devlete git diyerek beni çok çaresiz birakmisti hemen Kocami aradım suyun gelio diye sonra alt tarafı sodyum tabii orada havlu aldım alt katta kaynanamlari aradım sonrası çok hızlı oldu eşim yakındı hemen geldi Türkiye hastanesine gittik alttan muayene ettiler 7_8 cm açılma olmuş ama ters olduğu için Sezer'in aldılar normal olsa kolay bir doğum olurdu dediler.ben tam bayılma istedim toplam 1 saatte hersey bitti oğlumu ilk gördüğümde dersem gibi olmuştum duygularım karmakarışık oldu sevinç şaşkınlık ağrı şimdi ise hersey yolunda şükür meme emerken birden gülmesi beni benden alıyo harika bir duygu.Allah tüm isteyenlere nasip etsin herkesin evladını korusun inşallah. Iste böyle hızlı olmasi herseyin daha iyi oldu belki..

benimde şerefe günü sabah 10 gibi suyum geldi hastaneye gittik 3 cm açılma var usuyun çok erken gelmiş dediler. 3 saat sancıma baktılar yetersiz dediler öğlen saat 3 gibi suni sancı verdiler akşam saat 8 de de bebişim doğdu. çok şükür suni sancıya cevap verdi bünyem ve açılma oldu her saat 1 -2 cm oldu. kolay değil tabi suni sancı ama ben dua ediyorum rabbime daha fazla çekmedim diye. 4.5-5 saat suni sancı çektim ve bebeğimi gördüğüm an hiç bir acı kalmadı:) dünyanın en güzel şeyi anne olmak rabbim isteyen herkese tattırsın. doğum yapacak arkadaşlara da rabbim yardım etsin bol bol hurma yesinler. bir de şu duaları sancılar esnasında bol bol okusunlar '' sümme sebila yesserahu'' bir de '' rabbi yessir ve la tüassir rabbi temmim bil hayr'' rabbim cümlemizin yardmcısı olsu

benim doktorumsonda takmayacağım lağma yapmayacağım dedi gece 12 den sonra yemek içmek yok su bile içmeyevceksin ameliyat öncesinde son bir tuvalete gidersin yeter o dedi ve çatı muayenesinde yapmadı

yok ben epidural istemedim genel istedim epidurale cesaret edemedim kötü bir kürtaj anım vardı o nedenle panikleyip sıkıntı çıkartabilirim diye korktum

allah sağlıkla bebeğini büyütmryi nasip etsin darısı başımıza bu arada fırsat bulabilirsen gazını çıkarman ne kadar sürdü sütünün gelmesi çok geciktimi ağrı durumunu paylaşırmısın bende genel anestezi istedim de senin verdiğin bilgiler bana yardımcı olabilir
02.10.2014 te 20,05 te doğdu bebişim normal doğum yaptım 10. günümüz bugün kurtuldum çok şükür rabbim cümlesini kurtarsın inşallah
allah analı büyütsün gözün aydın canım

Merhaba kızlar, Allah'a şükür Çarşamba sabahı kızıma kavuştum. Salı akşamı suyum geldi. Hastahaneye gittim. 1 cm açılma vardı. Hastahaneye yattım. Sancılarım, sancılarımın şiddetiyle birlikte açılmamda arttı. Normal doğum sonucu kıızma kavuştum. Darısı daha yavrularına kavuşamamış olanların başına. Çook güzel bir duygu Allah'ım her isteyen kadına yaşatsın. Yavrularımızı bize bağışlasın.

Benim doğum serüvenim de bu :)

Büyük bir aşkla evlendiğim eşimle evliliğimizin 1.yılı sonunda bir bebeğimiz olmasını istiyorduk. Ve bebek haberiyle beraber bir türlü bırakamadığımız sigarayı bırakacaktık. . Onun varlığını öğrendiğim günden beri bir kez bile o dumanı yutmadım. Eşimde söz verdiği gibi bıraktı çok şükür.
Allaha şükür ilk denememizde hamile kaldım. Bebeğimi belki de ilk oluşmaya başladığı andan itibaren hep hissettim. Daha 2 haftalıkken idrar testinde 2 çubuk görerek öğrendik :) İlk başta bile sabırsızdım
Büyük heycanlarla geçirdiğim 36 hafta 6 gün sonra 21 Eylülde Doktorum 1 cm açılma var kanal yumuşamış dedi. Artık her akşam acaba bu gece mi diye uyumaya çalıştım. Her geçen gün sabırsızlığım katlanıyordu. Hiçbir belirti yoktu. 3 Ekim de randevum vardı 3.5 cm açılma varsa suni sancıyla doğum başlatılacaktı ama ben bebeğimin doğum tarihine kaderine müdehale edilmesini istemiyordum. 2 Ekim gecesi artık içimde tuttuğum tüm endişelerim gerginliğim dışa vurdu hıçkırarak ağladım içten içe bende hiçbir belirti yokken bebeğimin doğmasını istemiyordum.
Canım arkadaşlarım durumumu bildikleri için içtenlikle benim için dua ettiler. Gece 4 te nişanım geldi ve ben güldüm. Hafif hafif de sancı giriyordu ve ben hissediyordum bebeğim gelmek istiyordu :) Çok sakindim bavullarımı hazırladım kahvaltı yaptık saat 9 buçuk gibi Doktorumun yanındaydım. Tam 3.5 cm açılma vardı sancı hissediyordum doğum başlıyordu. Saat 10 gibi yatışa aldılar. Suni sancı bağladılar. Şimdiye kadar birçok acıya dayanmıştım dayanıklıydım. Ama bu acı hiçbir şeye benzemiyordu. Yüzümde hiç bitmeyen bir şok ifadesi vardı. Dayanamıyordum. Böyle bir acının varlığına inanamıyordum. Nasıl oluyorda bayılmıyordum.
Şu hayatta en çok sevdiğim iki insan yanımdaydı. Canım kardeşim ve biricik eşim :) Kardeşim üzülerek halimi izliyor eşim sakin bir şekilde beni rahatlatmaya çalışıyordu. Zaman geçmiyordu. Henüz yarım saat geçmişti ebe kontrol ettiğinde 4.5 cm açılmam olmuştu. Epidural dedim. Lütfen epidural yapın diye adeta yalvardım. Kan değerlerimi ölçtüler ve şükür ki uygundu, ameliyathaneye getirdiler. Çok sert bir Doktor vardı sakın kımıldamıyacaksın diye defalarca tembih etti sancı geldiğinde duracaktı. Epidurali o kadar istiyordum ki heykel olmuştum adeta sancıda bile kımıldamıyor ufak ufak nefesle geçmesini bekliyordum. Dr da hızlı bir şekilde işlemi bitirdi. Eşimin yanına döndüğümde nerdeyse kahkaha atıyordum. Morfin mi verdiler dedi :) Yürüyebiliyordum dokunma hissini hissediyordum ama acı asla yoktu nasıl bir ilaçtı bu :) Suni sancının dozunu arttırdılar açılma için acıyı hissetmeliymişim. Çıkış anında da acı hissedecekmişim öyle dediler. Ebe geldi baktı 7 cm açılma var dedi. 5 dk sonra Dr um geldi açılma tamamdır dedi ve doğumhaneye gittk beni çatala aldılar.
Ebelerle Doktorumla muhabbet ediyordum. Son derece rahat, sakin bir ortam vardı. İyice yerleşdikten sonra ebe karnıma dokunarak sancıyı hissedip ıkınmamı istedi. Ikındım Doktorum mükemmel dedi. Kafası nerdeyse eline geliyordu. Sancı bitince ıkınmamı kesmemi istediler. 2. sancının gelişini ben hissettim sancı dedim ve ıkındım Doktorum tamam dedi rahatlamamı istedi. Kanlar içinde çıktı yakışıklı oğlum. Asla bakamadığım sahnelerdir kana bakamam kan aldırırken bile zorlanırım. Ama kanlar içinde olan benim parçamdı oğlumdu hayranlık içinde ona bakıyordum. Göbek bağını kestiler. 38+4 günlük bağımız oracıkta koptu. Şimdi farklı bir bağla yaşamımıza birlikte devam edecektik :)
Temizlediler ağlıyordu kana kana, yanağını yanağıma değdirdiler hemen sustu bana bakıyordu resmen bense ağlıyordum. Tarif edilmeyen duyguları birarada yaşıyordum.
Doktorum ve ebeler tebrik etti mükemmel bir doğummuş. Plesantamın çıkması içimin temizlenmesi için var gücüyle ebe karnıma baskı yapıyordu. Sonrasında ufacık bir dikiş. Ne dikişmiş ama kendi ufak acısı büyük hala çekiyorum :)
Bu arada bebeğimin çıkışını hissetmeme rağmen doğum anında en ufak bir acı hissetmedim. Saat 12:15 Arefe günü bebeğime sonunda kavuştum :)
Allahım isteyen herkese yaşatsın. Şimdi onu kokluyorum ve her an için şükrediyorum. ..

Başka doktorada mı gitseydin acaba bazıları sezeryan için yanlış yönlendirebiliyor

Hala doğumu bekleyen anneler kaldıysa artık anne olarak bi tavsiye bırakmak istedim göğüs ucu 1ay önceden krem kullanmaya başlamama rağmen bence mutlaka çatlıyor yara oluyor hastaneden dönerken evicap kapsül aldım hemen geçirdi belkide doğumdan önce de kullanmak iyi gelebilir mutlaka bulundurun.
Gecelik tek takım götürmeyin ilk saatler hem kanama oluyor hem siz uyuşuk oluyorsunuz hiç farketmeden kan oluyor pijamayı sıyır tut kaldır o sonraki günün işi.

Çok saol canim tavsiyelerin için. Benim daha 10 günüm var.soylediklerini hemen yapicam:) bebeğinle mutlu günler diliyorum:)

merhaba;

güncel bilgilerimi vermek istedim :)

Yaş 29
Şehir Bursa
Kaçıncı Çocuk İlk
Son Adet Tarihi 24.01.2014
Tahmini Doğum Tarihi 31.10.2014
Bebişimizin ismi İpek

merhaba;

güncel bilgilerimi vermek istedim :)

Yaş 29
Şehir Bursa
Kaçıncı Çocuk İlk
Son Adet Tarihi 24.01.2014
Tahmini Doğum Tarihi 31.10.2014
Bebişimizin ismi İpek
Bizim aynı tarihlerimiz benim de son âdet 23 ocak. Normal doğum mu olcak ? Hayirlisiyla

aynı durum bende de oldu canım ilk gün sütüm gelmedi . Bize de hemşireler hiç yardımcı olmadı sağolsunlar. Bebeğim sarılık oldu. değeri 16.6 çıktı zar zor 12.5 düşürdük birinci haftada. Doktor bir ay sonra gelin dedi. Benim de tavsiyem bebeğinizi asla aç bırakmayın. İlk gün sütünüz gelmiyorsa mama verin doyurun bebeğinizi...

canıms sezeryan olduysan gecelik mi daha kullanışlı pijama takımı mı

Canım seninle normal doğum hakkında çok konuştuk ,ben de hiç bir sancı çıkmadı hala doğum için salı günü hastaneye yatışım yapılacak suni sancı alacağım.iyice gözüm korktu .inş. Ben de senin gibi dayanıklıyımdır.hani epidural almayız diyorduk ya ben de vazgeçtim aylacağım.yeterki 4 cm açılsın önceden.ama sen yarım saat. Çekişsin sancıyı ve nasıl bayılmadım yazmışsın.benim açılmam sadece 1.5 cm.inş. Çok uzun sürmez 4 cme ulaşmak.hikayen harika.bire bir aynısını yaşasam keşke.mesela Pazartesi geceden nişan gelse sancılarım başlasa .ah ne güzel olurduAllah yavrunu sana bağışlasın

sezeryan olan arkadaşlar pijama takımımı daha kullanış lı gecelik mi ikisini de götürürsem ilk gün hangisini giyeyim kafam karıştı acil yardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…