Sağol cevap için ilk olduğu için ne olur hiç bilmiyordum.Benimde sis canım bizde 23 günlük olduk dikislerimin üstü sis ayrıca karnima bastirinca hala ağrım var
Canım benim sütüm 4 gün az az gelmeye başladı. 2 gündü galiba sütün olmadığını anladım. Mama aldık. 30 cc yaptık. Kaşıkla ağzına verdik. Bunu emzirirken yaptım. Kızımı br nevi kandırdım ama memeden soğusun istemedim. bir kaşık verdim o onu yutmaya çalışırken memeyi verdim. Çünkü emdikçe süt geliyor. Süt gelmeye başladı 2 gün sonra flan mamayı kestim. Bir çay kaşığı kadar filan sütü sağdım kaşıkla kızıma verdim hemen memeyi tutturdum. Çünkü ilk zamanlar süt hemen emince gelmiyordu. Sen de bunu deneyebilirsin. Biberonunu da kontrol et. Memeden süt emmek zor. biberon daha kolay bebek de onu tercih ediyor. Az akışlı filan oluyormuş biberonlarda. Seninki de öylemi bilmiyorum ama. Değilse değiştirirsin. Bir de bana meme ucunu sütünle ıslat öyle kolay alır demişlerdi. Allah yardımcın olsun. Ama pesetme.Merhaba arkadaşlar doğum yapan tüm annelere Allah kolaylık versin. Benim kuzum 22 ekimde sezaryen ile dünyaya geldi. İlk 3 gün sütüm olmadı. Bu arada bebekte memeyi tutmak istemedi.göğüs ucuz güya uygun değilmiş. Slikon meme ucuna mama akıtarak emzirmeye çalıştım ama çok zorlandım. Bebekte mama ile tanıştı. Enjektörler beslemeye çalıştık ama olmadı. Sarılık çıktı fototwrapiye girdik bu arada enjektörden aç kalacak korkusuna biberona geçtik.mamayı biberon ile vermeye başladık. Sonra yavaş yavaş anne sütü sağarak geldi. Ama şimdi sağarak anne sütü veriyorum mama çok zorda kalınca veriyorum ama meme mi emmek istemiyor bu benim canımı çok yakıyor tüm gebeliğimi boyunca kuzumu koynumdan çıkarmayacağım derken şimdi benim tek işlevim ye iç yat uyu çocuğa süt sağ nolur bana yardım edin bir akıl verin yavrum ağlarken memeden süt akarken onun almaması çok üzüyor beni. Nolur bir akıl verin mememe alışması için nolur..........
Gozyn aydin canim Maşallah ikinizw deKızlar merhaba;
29 ekim çarşamba günü saat 17:36 da prensesimi aldim kucağıma epidural sezaryen oldum hiç istemiyordum ama cok memnun kaldim hiç korktugum gibi gecmedi detaylari en yakin zamanda anlatacağım :)
BEnde normal doğum yaptim ve kziminda kemiği kirilmis. Kolunu oynatmayinca gecen hafta doktora goturduk ve filmde cikti. Bize bunun olabildiğini hic bir şeye gerek olmadan kaynayacagini söyledi. O yüzden içim rahat. Senin bebisinin kaynamis bile. İnşallah bizmkide hemen kaynarSag kolunu basta digerine göre daha az kullanıyordu . 5 günlükken kontrole gittik söyledim bisi yok dedi icim rahat etmedi randevu aldım iyi bı cocuk Dr na baktı dokunur dokunmaz koprucuk kırılmış dedi yıkıldım ne nasıl neden derken normal dogumda olurmuş kordon omzuna dolaşmıştı röntgen filan çektirdik kemik kaynamış ins bı sorun çıkmaz dua edin nolur
Seni anlıyorum ama bozma moralini hiçbiri çözümü olmayan şeyler değil. Düzelecek hep iyiyi düşün cnm. Benim de bebeğimin göbeğinden kan gelmişti az..birinden duydum 3 gün yıkama kuru tut düzelir dediler yaptım düzeldi. Sen dr a danış tabii :)kızlar cok moralin bozuk bebisin 13 günlük oldu kontrolde az kilo almış.çok uzuldum .doğum kilosuna gelmemiş hala.ödemeleri gidince zayıflamıştı.tek gogsumu veremyrum ucu çok kotu yara.sürümü sahip veriyodum doğduğunu saniodum ama hep aç uyutmusum megersem galiba sutumun kalitesi düşük..anlamadım..bide göbeği kanadı inada ayrı canım sıkıldı.benimde çıkışının altında bi sertlik ve morluk çıktı.internette fıtık belirtileri yazmışlar off gün geçtikçe herşey duzelecegi yerde sanki kötüleşiyordu..(
gecmis olsun canim duzelecektir insallah, 20 gunlukken sarilik oluyo demek ? bizde 27 gunluk olduk gecenlerde kaslarinin alti sari ya donusmus aceba sarilik olabilirmi diye dusunmedi deilim sonrada ilk dogudugu hafta olur deyip kendimi kandirmisim galiba...Kızlar bebişim sarılık oldu perşembe doktora götürdüğümüzde değeri 18 çıktı iki gün fototerapi gördük ama bugün değeri 17 çıktı hastaneden çıktık ama yarın yine kan vereceğiz moralim çok bozuk inş yarına değeri düşer yoksa tekrar yatabilir hastaneye 20 günlük olduk ama bu sarılık nerden çıktı yaa
canim herkes te ayni olmuyo ablamin kizi iri dogdu ama ilk 15 gun hic kilo almamisti, sutun yaramiyor mama vermelisin demisti doktor simdide masallah tosun gibi kizii var 8 aylik oldu ek gida bile istemiyor annesinin sutunden baska tabi buda ayri bi sikinti yaratir ek gidaya gecmemesi.... bebislerin derdi bitmez vallah saglik olsun yeter :)... bide benim oglumunda gobegi kanamisti doktor normal demisti, ilk 1 ay temizlenmesi gerekiyor surekli biseycik olmaz insallah...kızlar cok moralin bozuk bebisin 13 günlük oldu kontrolde az kilo almış.çok uzuldum .doğum kilosuna gelmemiş hala.ödemeleri gidince zayıflamıştı.tek gogsumu veremyrum ucu çok kotu yara.sürümü sahip veriyodum doğduğunu saniodum ama hep aç uyutmusum megersem galiba sutumun kalitesi düşük..anlamadım..bide göbeği kanadı inada ayrı canım sıkıldı.benimde çıkışının altında bi sertlik ve morluk çıktı.internette fıtık belirtileri yazmışlar off gün geçtikçe herşey duzelecegi yerde sanki kötüleşiyordu..(
merhaba canim, sende ugramiyosun hic sanki bazen okuyorum burayi sayfalar pek ilerlemiyor...Seni anlıyorum ama bozma moralini hiçbiri çözümü olmayan şeyler değil. Düzelecek hep iyiyi düşün cnm. Benim de bebeğimin göbeğinden kan gelmişti az..birinden duydum 3 gün yıkama kuru tut düzelir dediler yaptım düzeldi. Sen dr a danış tabii :)
Süt içinde ona göre beslenirsin olur biter. Belki bebeğin metabolizması hızlı çalışıyordum. Bir ark.Bebeği öyleydi... Ne sorunlar var her daim şükür. Lohusalıkta insan ayrı bir duygusal karamsar oluyor. Bebeğini düşün senin duygularından oda etkilenir. Umarım en kısa sürede kilo alır sende rahatlarsın :)
Evet hafta da bir bile bakmaz oldum. Aslında burayı da merak etmiyor değilim. Pek kimse kalmadı zaten eskisi gibi değil.merhaba canim, sende ugramiyosun hic sanki bazen okuyorum burayi sayfalar pek ilerlemiyor...
Hormonal bir durum yaşıyorsun emin ol. Kızının seni sevmemesi gibi bir ihtimal yok öncelikle bunu kesinlikle aklından çıkarmalısın. Zaten günler geçsin gözleriyle nasıl seni takip edip sana baktığını göreceksin. Bu koşulsuz sevgiye her zaman hayran kalmıştım. Allahım nasip etti bizlere çok şükür :)
- Benim gibi kendini çok kötü hisseden var mı kızımı emziremiyorum, duygudurumum hiç iyi değil. Kızım daha 10 gün önce karnımda benimleydi şimdi benden bağımsız hattabhiç bir bağımız kalmadı beni etmiyor.kocam deseniz sen eskiden beri ağlağın tekisin diye tersliyor kızımla ilgilenmek içimden bile gelmiyor ama eşim hep sanki kızımı bana karşı dolduruyor gibi geliyor. Hayatım alt üst oldu. Kızımı yine karnımda istiyorum. Tekmelerini hatırladıkça ağlamak geliyor içimden bugün bir mağazaya girdim bir kadın lohusa kıyafeti bakıyordu daha ben bir kaç hafta evvel lohusa pijaması bakıyordum. Zaman neden böyle çabuk geçti ben kızımı benle iken çok özlüyorum. Beni Seviyor mu onu bile bilmiyorum. Eşim doğumdan önce karnımda severdi kızını beni de severdi şimdi artık beni de sevmiyor.kendimi çok yalnız ve terk edilmiş hissediyorum evet tam olarak bu hisleri sahibim geçecek biliyorum tamamen lohusalıkta değişen Hormonal durum ile alakalı ama etrafında bunu anlayan kimse olmayınca canı yanıyor insanın.
- Benim gibi kendini çok kötü hisseden var mı kızımı emziremiyorum, duygudurumum hiç iyi değil. Kızım daha 10 gün önce karnımda benimleydi şimdi benden bağımsız hattabhiç bir bağımız kalmadı beni etmiyor.kocam deseniz sen eskiden beri ağlağın tekisin diye tersliyor kızımla ilgilenmek içimden bile gelmiyor ama eşim hep sanki kızımı bana karşı dolduruyor gibi geliyor. Hayatım alt üst oldu. Kızımı yine karnımda istiyorum. Tekmelerini hatırladıkça ağlamak geliyor içimden bugün bir mağazaya girdim bir kadın lohusa kıyafeti bakıyordu daha ben bir kaç hafta evvel lohusa pijaması bakıyordum. Zaman neden böyle çabuk geçti ben kızımı benle iken çok özlüyorum. Beni Seviyor mu onu bile bilmiyorum. Eşim doğumdan önce karnımda severdi kızını beni de severdi şimdi artık beni de sevmiyor.kendimi çok yalnız ve terk edilmiş hissediyorum evet tam olarak bu hisleri sahibim geçecek biliyorum tamamen lohusalıkta değişen Hormonal durum ile alakalı ama etrafında bunu anlayan kimse olmayınca canı yanıyor insanın.
şu an çok moralim bozuk. 17 ye düştü diye 1 gün hastaneden çıktık bugün tekrar tahlil verdik yine 21 e yükselmiş tekrar hastaneye yatış verdilergecmis olsun canim duzelecektir insallah, 20 gunlukken sarilik oluyo demek ? bizde 27 gunluk olduk gecenlerde kaslarinin alti sari ya donusmus aceba sarilik olabilirmi diye dusunmedi deilim sonrada ilk dogudugu hafta olur deyip kendimi kandirmisim galiba...
canim herkes te ayni olmuyo ablamin kizi iri dogdu ama ilk 15 gun hic kilo almamisti, sutun yaramiyor mama vermelisin demisti doktor simdide masallah tosun gibi kizii var 8 aylik oldu ek gida bile istemiyor annesinin sutunden baska tabi buda ayri bi sikinti yaratir ek gidaya gecmemesi.... bebislerin derdi bitmez vallah saglik olsun yeter :)... bide benim oglumunda gobegi kanamisti doktor normal demisti, ilk 1 ay temizlenmesi gerekiyor surekli biseycik olmaz insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?