Aynen benim kızım da tam tarif ettiğin gibi eklenmiyor ki dişlerini altta iki dış var gibi sis ve beyaz ama hala diş yokdiş etleri nasıl? iyice sertleşip beyazladıysa diş sıkıntısı çekiyor olabilir.
beim kızım normalde kendi başına oynamayı sever ama dişi çıkıyor bu ara çok sinirli, çığlık falan atıyor. tüm gücüyle bağırarak ağlıyor.
öğünler 3er saat arayla mı verilecek bundan sonraEk gıdaya tam olarak başladıysanız çok sorun olacağını zannetmiyorum çıkmadan emer 3 saat sonra ek gıda sonra 3 saat sonra tekrar emer siz gelince
Kızlar bebeklerınıze gün içerısınde ne yedurıyorsunuz,nasıl veriyorsunuz?bnm bu konuda cnm skkn çünkü kızım on aylık ama hala pütürlü yiyemiyor.bulgur tanesı edıp veriyorum gerı çıkarıyor diliyle.puturlu ne versem aynısını yapıyor,daha çıgnemeyıde blmyr.ne zaman öğrenecek acaba.normalmı bu durum
cnm peki oğlun pütürlü yıyebılıyor mu?bırde kahvaltıya ne koyuyorsun nasıl yapıon? Ben sütüme çökelek,yumurta sarısı,tereyag karıştırıyorum,arada sindirince doğal pekmez veriyorum.blendırdan gecurınce yıyor ama gecırmeyınce dılınden atıor.Sabah kahvaltı öğlen uykusu geldiğinde mama uyandığında çorba ikindi vakti yoğurt yada meyve püresi akşam üstü tekrar uyudugunda mama (yani emmedigi için biberon veriyorum) )uyandiginda eğer kendimize yaptığım yemek ona uygun olursa veriyorum bu akşam kiymali taze fasulye yapmıştım yogurdun içine fasulye nin suyunu koydum yedi gece yatarken yemek vermemeye çalışıyorum nadiren verdiğim günlerde oluyor değişiklik olsun diye muhallebi yapıyorum yani aslında benim öyle saat tutup ta öğün verdiğim yok sabah kahvalimiz dışında diğer saatlerde evde hazirda ne varsa o bazen öğlen çorba yapmaya fırsatım olmuyor meyve, yogurt ne bulursam veriyorum
cnm peki oğlun pütürlü yıyebılıyor mu?bırde kahvaltıya ne koyuyorsun nasıl yapıon? Ben sütüme çökelek,yumurta sarısı,tereyag karıştırıyorum,arada sindirince doğal pekmez veriyorum.blendırdan gecurınce yıyor ama gecırmeyınce dılınden atıor.
anladım.evet kızımda aynı şeylerden bıkıyorbazen sen bilirsim peki ne zaman yemeye baslar ki pütürlü bu mınnoşlar.Canim benim oglan da puturlu yiyemiyor yemeğin suyuna küçük ekmek bandirip veriyorum eliyle geri çıkarıyor cubuk kraker veriyorum onu bile yemiyor kahvaltisinada peynir yumurta sarısı pekmez koyuyorum cici bebe veya emeğin içini iyice ne ezip onunla karistirip veriyorum birde canım sunuda yapıyorum malum evde iki cocuk daha olunca kek çok yapılıyor yoğurdunun içine kekte karistiyorum öylede veriyorum sürekli ayni tatları yiyip bikmasin yavrucuklar
Benim kızımın hala dışı yok o yüzden Pütürlü yesin diye zorlanıyorum aslında. Verince de yemek istemiyor zaten. Ama elimle ezip çok minik verince yiyor purelerini Pütürlu verince öğürüyorKızlar bebeklerınıze gün içerısınde ne yedurıyorsunuz,nasıl veriyorsunuz?bnm bu konuda cnm skkn çünkü kızım on aylık ama hala pütürlü yiyemiyor.bulgur tanesı edıp veriyorum gerı çıkarıyor diliyle.puturlu ne versem aynısını yapıyor,daha çıgnemeyıde blmyr.ne zaman öğrenecek acaba.normalmı bu durum
aynen benim kızım da emerken beni dövüyor sert seviyor. Valla canım çaresi varsa bende merak ediyorum nolcak bu çocuklar böyle çok kurtulurlar. Belki de her çocuk farklıdır kimisi çok hareketli ama çevremde arkadaşlarımızın çocukları çok sakin ben de onları imrenerek izliyorum maşallah da demeyi unutmuyorum tabii. Az uyuyan çocuklar daha zeki olurmuş canımBenim kızımda dünden beri çok huysuz acayip bağırıyor çığlık atar gibi, hiç bir şey tatmin etmiyor onu. Zaten çok hareketli bir bebek böyle olunca ben tükenmiş durumdayımKızlar bana bir akıl verin ya ne yapmalıyım. Kızım hiç durmuyor uyku da yok doğru dürüst. Eğer evde yalnızsam afedersiniz tuvalete bile gidemiyorum düşünün. Yemek falan pişirmek nerdee zaten. gündüz de en fazla toplamda 2,5saat uyuyor o da 40 dk veya 1 saat sürelerle. şöyle 2 saat uyuyum yok. Gece de çok geç uyuyor ama sabah 6,30 dan yarım saat uyuyup uyanıyor sürekli, gece de nerdeyse saat başı en fazla 2 saat uyuyor. Buna rağmen evde her şeye saldırıyor her yere emekleyip tırmanıyor ben sürekli peşindeyim ve yetemiyorum. Kendi kendine en fazla 2 dk oynuyor sonra üstüme çıkıyor saçımı yoluyor, emerken bile yüzümü gözümü yoluyor pat pat vuruyor öyle seviyor galiba:) Sizce ben bir yerde yanlış mı yapıyorum yoksa çok mu dayanıksızım anlamadım??? Herkes şaşırıyor ama bu nasıl hareket böyle diye korkuyorum hiperaktif mi diye??? Maşallah her şeyi yapıyor alkış, bay bay, öpücük, ellerini havaya kaldırıp oynuyor. Anne, baba,mama,.... diyor. Sizce bunlar normal mi yoksa bir anormallik var mı??
memede uyuyor canım.zaten geçici bir balayı yaşamışız 3 günüdür yine burnumdan geliyor grip oldu dün ama daha grip belirtileri çıkmadan uyanmalara başladı yine.2 gündür hiç uyumadan işe geliyorum .bazen konuşamıyorum artık.benim de senin gibi merak ettiğim bu kadar uykusuzluğa nasıl bu kadar nerjik oğlum da beni emerken sürekli çimdikliyor tırnaklarıyla göğsümü yara yapıyor.gece yatırırken en enerjik olduğu zaman hatta emiyor hadi kendi uyusun diyorum birkıyorum dönüyor kahkaha atıyor ,ayaklarını kaldırıp indiriyor defalarca ,karanlıkla geliyor iyice yaklaşıyor iyice gözlerime bakmak için(o zaman korkunç oluyor :)) ,alkışlıyor flan hepsi yatmadan önce bu çocuk hayatta uyumaz diyorum 1 saatte flan ancak uykuya dalabiliyor.Ben salçalı yemeklerden veremiyorum domates alerji yapmıştı korkuyorum şimdi salça vermeye. Bir de her şeyi yutamıyor öğürüp kusuyor o yüzden bu konuda çok çekingenim. Gece su veriyorum ben de ama suyu iktirip meme arıyor. En az 5-6 kere uyanıyoruz. Peki nasıl uyutuyorsun canım? Kendi kendine uyuyor mu? Acaba o yüzden mi uyanıyor?
anladım.evet kızımda aynı şeylerden bıkıyorbazen sen bilirsim peki ne zaman yemeye baslar ki pütürlü bu mınnoşlar.
ben meyve falan veriyorum eline.dun elma verdım ıkı alt bır üst dışı var ısıra ısıra aldı ağzına emdi ama geri çıkardı parçaları tabi.gözümün önünde veriyorum ama oyle hıc yemek falan koymadım önüne.etrafn kırlenmesınden zıyade zıyan olur dıye koymuyorum ama koymalıyım sanırım.ya bazı bebekleri görüyorum daha 4 aylık ne versen lop lop yıyor çok özeniyorum valla.senın ufaklık üç yasındaydı dımı.zor oluyordur ya,oda bebek,onun arkasında da koştur.Canım cocuktan çocuğa degisir büyük kizimda hiç yeme problemi cekmedim ne versem yiyordu ama küçük kızım da hala yeme sorunu var sulu yemek zor yediriyorum çorba yi çok güzel iciyor ama sulu yemegi zar zor balkonda pencerede yedirmeye çalışıyorum birde şunu soylim canım sakın o hatayi yapma cocugun önüne sofra örtüsünü ser ver eline dökülür diye korkma dokulsun kirlensin boşver böyle yaparsan çocuğun kendi kendine yeme alışkanlığı oluyor küçük kızım kendisi yiyor birde sulu yemek yemeği basarsaydik iyi olurdu ama sabır
ya o sert sevme bızdede çıktı emmıyor ama vuruyor sureklı ve burnumuzu ısırmaya çalışıyor külahımı cekıot,gözüme parmak sokuyoraynen benim kızım da emerken beni dövüyor sert seviyor. Valla canım çaresi varsa bende merak ediyorum nolcak bu çocuklar böyle çok kurtulurlar. Belki de her çocuk farklıdır kimisi çok hareketli ama çevremde arkadaşlarımızın çocukları çok sakin ben de onları imrenerek izliyorum maşallah da demeyi unutmuyorum tabii. Az uyuyan çocuklar daha zeki olurmuş canım
ben meyve falan veriyorum eline.dun elma verdım ıkı alt bır üst dışı var ısıra ısıra aldı ağzına emdi ama geri çıkardı parçaları tabi.gözümün önünde veriyorum ama oyle hıc yemek falan koymadım önüne.etrafn kırlenmesınden zıyade zıyan olur dıye koymuyorum ama koymalıyım sanırım.ya bazı bebekleri görüyorum daha 4 aylık ne versen lop lop yıyor çok özeniyorum valla.senın ufaklık üç yasındaydı dımı.zor oluyordur ya,oda bebek,onun arkasında da koştur.
benim kızlar da öyle :)Dun acaıp bsey oldu.gorumcem gelmos sınoptan bızı davet etti görümceler toplanmış.neyse gttım sofra kuruldu.kıbar görümcem ızin ıstedı yedırımmı dedı.bnde yedır ama naslda yemeyecek pırınc pılavı dedım.ya kızlar resmen sok oldum.kızıma pirinç pilavı verdı,bulgur pilavı verdı,patates verdı.evde prınc tanelerını ağzından atan kızım,gözümün içine baka baka cıgneyerek yedu hepsini.bıde ben evde vah vah daha yıyemıor çiğnemeyi blmyor dıodum ama kalabalkta resmen şov yaptı oburluguyla.ya kızlar evde yemıor bu tarz şeyleri,nıye böyle yapıor kı,resmen kandırmış beni
demek ki bnm kızımda nazlanıyor bak şu cingozlere.naslda oyun yapıolar ya.sen ılk kızın 9aylıllen hamıle kaldın demekkı.zor olmadımı cnm o kadar erken.şahsen ben 2.yı bır buçuk yastan önce düşünmüyorum.smdıden çok yıprandım.dun kıtabcıya gttım adama resmen saçmaladım her cümlemde.adam en son dayanamadı güldü.cıkınca annem kardeşim dıor nıye oyle sacmaladn.aklımı toparlayamıyorum ki.son zamanlarda çok sıkıntıdaym çok saçma sapan şeyler yapıyrm esımı ıkı kere vaktınden önce hadı vakıt geldı saat 8 geç kaldın dıe işe kaldırdım oysa daha çok var saat 8bile dgl.uyku tutmuyor gece bu sıralar.içim bunalıor havadan mı tatıle gdemedk onda mı blmyrum.zor olmalı pes pese yapmak.bu arada kızlarının ısmı neybenim kızlar da öyle :)
28 aylık olan da 10 aylık olan da aynı.
toplumda sordukları zaman ben de bilmiyorum, keyifleri bilir diyorum. onu yemez bunu yemez dediğim ne varsa annemin evinde, komşunun evinde hele çocuklar da varsa maşallah iyi yiyorlar.
annem hep der: çocukların garezi anneyedir. sırf nazlanmak, daha fazla ilgi çekmek için böyle davranırmış çocuklar.
zaten ikisi de sürpriz oldu.demek ki bnm kızımda nazlanıyor bak şu cingozlere.naslda oyun yapıolar ya.sen ılk kızın 9aylıllen hamıle kaldın demekkı.zor olmadımı cnm o kadar erken.şahsen ben 2.yı bır buçuk yastan önce düşünmüyorum.smdıden çok yıprandım.dun kıtabcıya gttım adama resmen saçmaladım her cümlemde.adam en son dayanamadı güldü.cıkınca annem kardeşim dıor nıye oyle sacmaladn.aklımı toparlayamıyorum ki.son zamanlarda çok sıkıntıdaym çok saçma sapan şeyler yapıyrm esımı ıkı kere vaktınden önce hadı vakıt geldı saat 8 geç kaldın dıe işe kaldırdım oysa daha çok var saat 8bile dgl.uyku tutmuyor gece bu sıralar.içim bunalıor havadan mı tatıle gdemedk onda mı blmyrum.zor olmalı pes pese yapmak.bu arada kızlarının ısmı ney
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?