aslında bnde hemen 2.yı düşünüyordum doğumuda normal ıstıordum ama doktorum tüm suyum gelınce bebecın suni sancıyı kaldıramaz deyıp sezeryene aldı.sonra şaftım kaydı sağlık problemleri çok cektım kızımda emmeyınce ve aşırı sut salımı olunca mecbur askıya aldım çünkü kızıma zor yetosıyordum.hem hamılelık hem bır bebek emzırmeyı bünyem kaldrmazdı bnm.sen öyle güzel anlatmışsın kı.hemen yapasım geldı:) ama ssvd yapabılmek ıcın doktorum beni bekletıyor 15ayı doldurmam gerekzaten ikisi de sürpriz oldu.
ikisi de emiyor, ikisi de bezleniyor,ikisinin de gece uykuları bölük pörçük. haliyle 2 senedir uykusuz geziyorum desem yeri, gerçi insan alışıyor ama diş huysuzluklarının olduğu geceler ayakta uyuyorum.
bence de yaş aralığı yakın ama en azından ikiz gibi beraber büyüyorlar, ortak paylaşımları çok olacak. tek çocuk mu iki çocuk mu dersen, iki çocuk derim.
tek çocuk çok güzel ama iki çocuk daha da güzel.
zorlukları çok ama güzelliği de çok.
isimleri azra ve serra.
benim doktor o konuda sıkıntı olmaz dedi ama ben istemedim normal doğum. çünkü hem büyük kızımdan ayrılmak istemedim, hem de normal doğum korkum var.aslında bnde hemen 2.yı düşünüyordum doğumuda normal ıstıordum ama doktorum tüm suyum gelınce bebecın suni sancıyı kaldıramaz deyıp sezeryene aldı.sonra şaftım kaydı sağlık problemleri çok cektım kızımda emmeyınce ve aşırı sut salımı olunca mecbur askıya aldım çünkü kızıma zor yetosıyordum.hem hamılelık hem bır bebek emzırmeyı bünyem kaldrmazdı bnm.sen öyle güzel anlatmışsın kı.hemen yapasım geldı:) ama ssvd yapabılmek ıcın doktorum beni bekletıyor 15ayı doldurmam gerek
aaa ne güzel maşallah subhaballah.herkesın doğumu senın gbı güzel olmuyor.cogu normal veya sezeryen yapan arkadaslarm travma yaşamış durumda,bnde dahıl.en kötü şey bır bebegın doğumunun senden çalınmasıdır.ben ıstemesgm halde genel anestezı yaptılar.neyse bakalım .aslnda çoğu zaman ıkıncıyı ıstemıyorum ben .ama kardesı olması da ayrı bır guzellık.bakalm hayırlısı artık.çok şükür bebegın sütünü reddetmemıs.ablam yanlışlıkla 5.ay 2.ye hamıle kaldı ve büyük kızı 6.ay sütünü reddettı ıcmedı sutun tadı ve rengı degıstı dedı ablam.ne yaptıysa almadı o sutu.bende ondan korktum brazda.herkes banada ıkıbenim doktor o konuda sıkıntı olmaz dedi ama ben istemedim normal doğum. çünkü hem büyük kızımdan ayrılmak istemedim, hem de normal doğum korkum var.
kızımı emzirip sezaryene girdim. zaten belden aşağım uyuşturuldu ikisinde de. sezaryenden çıkar çıkmaz hem küçüğü hem büyüğü emzirdim. hastanede yanımda kaldı ikisi de. küçük kendi yatağında, kızımla ben hastanede aynı yatakta uyuduk bir gece. iyi ki de öyle yapmışım. en güzel anlardan biriydi benim için.
aaa ne güzel maşallah subhaballah.herkesın doğumu senın gbı güzel olmuyor.cogu normal veya sezeryen yapan arkadaslarm travma yaşamış durumda,bnde dahıl.en kötü şey bır bebegın doğumunun senden çalınmasıdır.ben ıstemesgm halde genel anestezı yaptılar.neyse bakalım .aslnda çoğu zaman ıkıncıyı ıstemıyorum ben .ama kardesı olması da ayrı bır guzellık.bakalm hayırlısı artık.çok şükür bebegın sütünü reddetmemıs.ablam yanlışlıkla 5.ay 2.ye hamıle kaldı ve büyük kızı 6.ay sütünü reddettı ıcmedı sutun tadı ve rengı degıstı dedı ablam.ne yaptıysa almadı o sutu.bende ondan korktum brazda.herkes banada ıkı yada üç yaşına kadar bekle dıor hatta 5. ,6sene bekle dıolar hıc yapma dıolar.kaynana 40ı çıkmamıştı hemen yap dedı.herkesı dinlesem oooo:):):):). Bır yasında bassın sonra sütünün durumuna göre bakcam.ablam dıokı ıkıncu kızımdan ötürü onla ilgilenmekten ötürü ılkıyle ılgılenemedm ona doyamadm bır baktım kı büyümüş dedı ağladı.sen bu durumu yasıyor musun hiçbenim doktor o konuda sıkıntı olmaz dedi ama ben istemedim normal doğum. çünkü hem büyük kızımdan ayrılmak istemedim, hem de normal doğum korkum var.
kızımı emzirip sezaryene girdim. zaten belden aşağım uyuşturuldu ikisinde de. sezaryenden çıkar çıkmaz hem küçüğü hem büyüğü emzirdim. hastanede yanımda kaldı ikisi de. küçük kendi yatağında, kızımla ben hastanede aynı yatakta uyuduk bir gece. iyi ki de öyle yapmışım. en güzel anlardan biriydi benim için.
hem bünye meselesi, hem de bence dr önemli. benim dr un eli hafif galiba :)aaa ne güzel maşallah subhaballah.herkesın doğumu senın gbı güzel olmuyor.cogu normal veya sezeryen yapan arkadaslarm travma yaşamış durumda,bnde dahıl.en kötü şey bır bebegın doğumunun senden çalınmasıdır.ben ıstemesgm halde genel anestezı yaptılar.neyse bakalım .aslnda çoğu zaman ıkıncıyı ıstemıyorum ben .ama kardesı olması da ayrı bır guzellık.bakalm hayırlısı artık.çok şükür bebegın sütünü reddetmemıs.ablam yanlışlıkla 5.ay 2.ye hamıle kaldı ve büyük kızı 6.ay sütünü reddettı ıcmedı sutun tadı ve rengı degıstı dedı ablam.ne yaptıysa almadı o sutu.bende ondan korktum brazda.herkes banada ıkı yada üç yaşına kadar bekle dıor hatta 5. ,6sene bekle dıolar hıc yapma dıolar.kaynana 40ı çıkmamıştı hemen yap dedı.herkesı dinlesem oooo:):):):). Bır yasında bassın sonra sütünün durumuna göre bakcam.ablam dıokı ıkıncu kızımdan ötürü onla ilgilenmekten ötürü ılkıyle ılgılenemedm ona doyamadm bır baktım kı büyümüş dedı ağladı.sen bu durumu yasıyor musun hiç
annen ve senin geçerli nedenleriniz varsa bekleyin tabi. ama sadece korkular varsa ikinci çocuğu tavsiye ederim. tek çocuğa göre iki çocukla ilgilenmek zor tabi ama çok çok güzel.Slm iki güzel annesi. Benimde dünyalar tatlısı bi kızım var bende 2.yi istiyorum ama annem acele etmeyin diyor. Bende bebwgime haksızlık yapacağımı düşünüyorum ondan vazgeciyorum ama 29 yaşındayım ve 3-4olsun istiyoruz.sende böyle bir duyguya kapildin mi.ayrica benim kızım beni 25 gün emdikten sonra 5. Aya kadar sagip verdim yani beni süt baglamiyo ama psikolojik olarak ilk bebegimin kiskanacagini düşünüyorum
bence dezavantajları;Bu konuda iyi bir ruh haline ihtiyacım var çok fazla. Eşime kalsa bugünden istiyo iki arada kaldım
benim annem de aynı. 28 inde 4. yü doğurmuş, sonra keyfine bakmış :)Hiç deme canım cilvesi naz bi başka. Her haliyle çok güzel ve özel anlar. Annem inde bir sıkıntısı yok sadece erken diyo.tabi bizim yaş geçiyor annem 3.cu çocuğu 27 sinde dogur muş tabi kolay onlara göre. Benim yaş gidiyor:)
Inşallah kızım 1 yaşını geçsin Rabbim versin bizede
Çalışan bi bayan misin peki canım. Hem iş hem çocuk zorda ben istifayi bile düşünüyorum 2 yıl sonra donebiliyormusuzbenim annem de aynı. 28 inde 4. yü doğurmuş, sonra keyfine bakmış :)
30 yaşından beri gezmelerden günlerden geri kalmıyor kadın :)
2.bebek meraklısı daha çıktı :) cnm ben eğer süt vermeseydm kızıma bbde hemen yapardım.kımseyı dınleme önemli olan senin ne ıstedgin.yasları yakın olur ne güzel eğer sut vermuor ve beklemenı gerektrcwk bsey yoksa yap yıllar sonra sıl bastan yapmazsın,ben bır kaç ay daha beklıcem mecburÇalışan bi bayan misin peki canım. Hem iş hem çocuk zorda ben istifayi bile düşünüyorum 2 yıl sonra donebiliyormusuz
esının kıskanması çok komıgıme gıttı.inşallah 5ay sonra bende yapıp yapmıcagma karar vercem.bbnmde kızım olursa ılk kızım ıcın şans.arkadası olur her şeyden otehem bünye meselesi, hem de bence dr önemli. benim dr un eli hafif galiba :)
her ikisinde de 15 gün ayağa kalkamadım ama ondan sonrası sorunsuz geçti şükür.
bir de ikinci sezaryende annemle aram bozuktu, eşimin ayağı kırılmıştı, ameliyatlıydı ve alçıdaydı. eşim o sakat haliyle hem kızlarıma hem bana baktı 15 gün. ama 7 ay sürdü onun sakatlığı. o yüzden 3 bebeğe baktım gibi bir şey.
muhakkak çok zorlandım, bunaldım ama insan ilk bebekte yaşadığı psikopat anne halinden ikinci bebekte daha rahat bir evreye geçiyor. yani bende öyle oldu. ilk kızımda ne kadar pimpirikli, düşkün, her şey saati saatine olsun diye uğraşırken ikinci kızım da her şey yoluna girer, su akar yolunu bulur modundaydım. çok rahatım. tek aşamadığım sorun da benim elimde değil yani uykusuzluk. o beni sinirli yapıyor ama yine de kızlarım fazla yansıtmamaya çalışıyorum, olan eşime oluyor :)
benim büyük kız emmeyi bırakmıştı ama kardeşinin olacağını anlayınca boş meme de olsa emme inadından vazgeçmedi. sıkıp bakardım arada ne emiyor diye, renksiz bir sıvıydı ama hiç sektirmeden emdi.
bende ilki ihmal oldu, ikinciye odaklandım durumum olmadı. çünkü genelde ikisi aynı anda emiyor, aynı anda yiyor, aynı anda uyuyor. biri memede ise biri ayakta muhakkak. yapışık yaşıyoruz 3 kişi
eşim çok kıskanıyor :)
daha var 11ekım bızım.ben yapcam bebeklerimzn ilk doğum günü,hayatımıza güzellik kattıkları gün.kutlanmalı benceArkadaslar doğumgünü hazırlığı yapıyor musunuz
Bende yapacam ama memleket te olsun istiyorum o zaman da gidemicem o yüzden erken kutlucaz planım o yönde inşaallah. 2.yi bende esimde çok istiyoruz ama kısmet olursa yaz bebeği olsun istiyorum bulunduğumuz şehir çok soğuk.herkes bebeğini gezdirirken benim rapunzelim 6 aylikti dışarı çıkıp gezdiginde gerçi şimdi de evde durmdaha var 11ekım bızım.ben yapcam bebeklerimzn ilk doğum günü,hayatımıza güzellik kattıkları gün.kutlanmalı bence
ben de 2 yaşındaki kızım için aynı taktiği uyguluyorum. eğer yemezse kaldırır gibi yapıyorum 1-2 lokma daha yiyor. sonra ya oyuna devam ediyor ya da tv izliyor. çok da zorlamıyorum. aç olunca zaten yiyor. acıktığında buzdolabını gösteriyor ya da mama diyor. o yüzden sıkıntı etmiyorum.Şu anda balkondaym ve sıze sahıt oldgm bir olay.karsı balkonda 2,5. 3yas cıvarında bır oğlan çocuğu ve muhtemelen annesı olan bır kadın.elinde mama kavonozları.oglanı oturttu sandelyeye yedirmeye başladı.oglan bır kaç kasıktan sonra yerınden kalkarak oynamaya ve yememeye başladı.annenın ıkazları vız geldı.anne çocuğu kolundan tutarak yaka paça cekıp yerıne oturttu.buna daha fazla sinirlenen çocuk yaygarayı kopardı.anne sabırlı davranarak,çağırdığı yaslı kadına kavonozu verdı.cocuk baktı ki yemegı gıdıyor ağlamaya başladı tekrardan.anne güzelce konuştu yemek yemezse bır daha kavanozu gerı almayacgnı soylemıs olacakkı çocuk güzelce oturdu anne kavonozı gerı alıp hızlı hızlı yedırdı.sonra 2.kavonızu açıp onuda yedırdı.sonra ıslak mendil açıp çocuğun ağzını sildı sonra kaşığını .ve çantasına yerlesturdı.tabı sen beni mi ızlıon demesın dıe durmadm artık kaçtım :) ama aklımda su soru oluştu.o yasta bır çocuk kendı yıyemıyor mu kı zorla yedırılıyor,bizde hep oyle zorla pesınde mı koşup yedırcez,valla o sahne ilerısının zorluğunu dahada göz önüne koydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?