2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Kırılacağınız birsey söylediğimi hiç sanmıyorum. Sonuc olarak secim sizin doğum sizin ve beni cok irdelemez yani. Sizin sezeryanla doğumu anlayamadığınız gibi bende normal doğumu anlayamadım hiç bir zamanda anlamam yani. Bana gore o doğum biçimi işkenceden ibaret. Valla illa normal doğur demedin ama günahların affına kadar değindin. Neyse yaşadığımız cevreye gore anlayış fauklılıkları doğmuş olabilir. Ama herkesin görüşü kendine. Burda değer verdiğim kişiler belli zaten onların görüşleri dışında kimsenin fikirleri beni cokta ilgilendirmez. Hadi iyi geceler size..

Son düzenleyen: Moderatör:

Tabi Rabbim acısını verirse direnme gücünü de verirmiş. Ama bana normal doğum işkence gibi geliyor yani tatlım kabus hatta cok kotu anlatılmaz bilmiyorum. Belki geçmiş yaşantımda normal doğumla ilgili bir anım vardır.

Sankim daha önce de doğum sancısı çekmiş tövbeee. Korkutma kız beni de :)

Slm kızlar nasipse bende yolun başındayım pazatesi kese için gşdecm ikinci denmem dualrınızda banada yer verirmisnz inş bnde siznle güzel şeylerimi pylşmk nasip olurhepinzn evltlrı saglıkla doğsun

kızlar bzm de 2 günümüz kaldı pıt pıtları duymaya =) İnşallah duyarz Alahın izniyle, bzn endişeleniyorum ama geçio sonra.. İnş Pztesi akşam duyduk diye haber vermeye gelrm buraya =)

Ayıp ama bak hala devam ediyorsun. Ne demek değer verdiğin kişiler belli. Burda bana ve diğer arkadaşlara kalkmış hakaret ediyorsun! Beni ya da diğer arkadaşlarımı ne kadar tanıyorsun ki fikirlerimize önem vermiyorsun? Madem öyle niye cevap yazıyorsun ve bunu söylemene ne gerek var!

Bu arada günahların dökülmesiyle ilgili söylediğim şey uydurma değil ve dahası normal doğumu seçmek için benim için önemli bir nedeni daha yazmak istedim. Ne olmuş bu konuya değinmişsem? Bir sıkıntın mı var anlayamadım? Senin için önemli olmayabilir o ayrı da, Bu konuyla ilgili nasıl bir alınganlığın olduğunu çözemedim doğrusu! Herkesin günahı ve sevabı kendinedir. Rabbim hepimizi kurtulanlardan eylesin...

Altta bu konuyla ilgili nette bulduğum hadislerde var;

İslam'da annelik büyük bir nimettir. Annelik büyük fedakarlık isteyen bir sıfattır, Cennet annelerin ayağının altında buyrulurken mecaz olarak denmiştir.
Yani annelik o kadar zor ve meşakkatli bir makamki,Cennete gitmek ancak ve ancak onları memnun etmekten geçer manasındadır. Hasta olan annesini kabe'nin etrafında tavaf ettiren bir hacının orda bulunan sahabeden birine nasıl Annemin Hakkını ödemiş oldummu? Sorusuna o sahabi '' Hayır '' sen onun seni doğururken attığı bir çığlığın dahi hakkını ödeyemedin cevabını vermiştir.
Hz.Cabir (r.a) efendimizden rivayet edilen bir hadiste Resulü Ekrem buyuruyorlarki : Anne hamileliğinden doğum yapıncaya ve çocuğu memeden keseceği güne kadar aldığı sevap ALLAH (c.c) yolunda nöbet tutan kimse gibidir.
Doğum esnasında ölen Anne hükmen şehittir, Hatta ve hatta ta doğumundan tutunda çocuk sütten kesilinceye kadar olan zaman içerisinde ölürse yine şehittir.
Başka bir hadisi şerifte buyruluyorki; Müslüman anne hamilelikten doğumuna kadar ve çocuğu memeden kesene kadar ALLAH yolunda (c.c) Mücahit gibi olup, ölürse şehit makamı verilir (1). Yine bu mevzumuzla alakalı Peygamber efendimiz (a.s) şöyle buyurmaktadır: Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde hamile kaldığında,gündüzleri oruç tutan geceleri namaz kılan gibi sevap alır.
Doğum sancısı tutunca onun sevabının büyüklüğünü ancak ALLAH(c.c) bilir. Doğum yapınca çocuğun emdiği her yudum süte karşılık bir sevap verilir. Geceleri çocuk onu uykudan kaldırarak verdiği ezaya karşılık rabbimiz (c.c) yetmiş köleyi hürriyetine kavuşturmuş gibi sevap verir(2). Velhasıl kelam doğum sancıları,azaları,çekilen sıkıntılar bütün günahlarımızın affına vesile olur diyemeyiz. ama birçok günahlarımızın af olmasına sebep olur,büyük ecirler ve mertebelerin en büyüğü olan cephede nöbet tutan öldüğü zamanda şehit olan şehitlerimizin makamı kazandıracak kadar büyük bir makamdır annelik.

Selametle..

ama bu bna cok kilo aldıracak gbi bulantı kusma olmayınca sürekli acıkıyorum midem kazınıyo ve yiyorum
Zaten 2 saat arayla bir şey mutlaka yiyeceksin. Ve hamur işinden uzak dur. Bebeğine faydalı olacak yeşil sebzeler ve meyveler ye. Ana öğünlerinde zaten sulu yemek yiyeceksin. Kilo almamak için yemeğin yanında ekmeği az ye. Kendine bi sınır koy. Mesela iki dilim ekmek koy. Onu bütün yemeğine yetir :)
Ara öğünlerde de bir meyve, bir sütlü tatlı yiyebilirsin.
Akşamları da yatmadan önce süt iç :)))

Slm kızlar nasipse bende yolun başındayım pazatesi kese için gşdecm ikinci denmem dualrınızda banada yer verirmisnz inş bnde siznle güzel şeylerimi pylşmk nasip olurhepinzn evltlrı saglıkla doğsun

Hayirli ugurlu olsun cnm Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:)

Kızlarrrrr!!!!
Lütfen tartışmayın... Kim nasıl istiyorsa o şekilde yapar doğumunu..
Şuanda hiçbir şeye de emin değiliz.
Doktorumuz ne derse öyle doğurucaz.
Sonuçta çatımız iyi değilse, açılma yoksa normal da yapamayız..
Normal doğum yapabilecek gibiysek sezeryanı da tercih etmeyebiliriz...
Lütfen bu seçimler için tartışmalara girmeyelim..
Burada güzel şeyler konuşalım.
Ve ben bir tek kişinin bile diğeriyle tartışmalı olmasını istemiyorum.

Hadi öpüşün barışın bakıyım

Hayirli ugurlu olsun cnm Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:)

Amin canım tsk edrim bugun 23 cü günüm ve idrar testi yaptım çok şükür çok koyu olmasda belirgin çıktırabbim bebeklerimzi korusun saglıklı shatli gelişp doğsun inşcanm bişey sorcam bu hamilelik hatfasını nasıl hesplıyonuz tüpbebekte farklımı oluyor :44:sat tarhi diolar ben şimdilik böyle yaptım doktırun dedine göre değişirim

kızlar bzm de 2 günümüz kaldı pıt pıtları duymaya =) İnşallah duyarz Alahın izniyle, bzn endişeleniyorum ama geçio sonra.. İnş Pztesi akşam duyduk diye haber vermeye gelrm buraya =)

Çok şükür kalp atışını duymaya giden herkes duyup ekranda da görüp geldilerrr :)))

Kızlar siz bebişlerinizin fotoğrafını niye paylaşmıyorsunuz bizimle? :)

Sorun doğum şekli değil zaten! Siz okumadınız mı yazılanları? Bu arkadaş burda belli kişilerin fikirlerine değer verdiğini diğerlerinin onun için bir önemi olmadığını söylüyor. Siz benim umrumda değilsiniz gibi şeyler söyleyip duruyor!

Hoşbuldukk nasılsın canım iyisindir inşaAllah..

İyiyim canım kayınvalidemler bendeydi ancak gelebildim :)
Maçımız vardı beşiktaşla onu izledik ve bebişimin şansına gs kazandı tabi
Eşim beşiktaşlı. Ona dedim ki bu maçı kim alırsa bebeğimiz o takımlı olacak.
Tabi yemedi, kabul etmedi
Etseydi sözünden dönemezdi ama olmadı
Bi de beşiktaşın hastane çıkış takımını alacakmış. O da 85 lira. Onu giydirecekmiş kocim :)))))))
Ben de tabi o halimle engel olamayacağıma göre sanırım benim bebeğim beşiktaşlı olacak :)
Artık ikincisinde gs olacak dicem

Sen nasılsın canım?

Onu bunu bilmemde iki kez normal dogurdum.. Allah izin verirse yine çatır çatır doğurrum..

Damlayla başından beri konuşuyoruz burada. O sinirlendiği için öyle yazmıştır..
Burada kimin derdi varsa her zaman olumlu bir şeyler yazıp moralini yerine getirmiştir...
Sen de sinirlenmişsin, eminim normalde böyle değilsin..
Emin ol hepimiz birbirimizin fikirlerine değer veriyoruz çünkü yeri geliyor karnımızdaki bir ağrı bile ya da ağrımız olmaması bile içimize dert oluyor da birbirimizden güzel bir şeyler duyup rahatlamak istiyoruz...
Sinirlendiğiniz için yanlış şeyler yazıyorsunuz..
Birbirinizi anlayın, hamilelik psikolojisine verip normale dönün lütfen...

(Ben de bi ara bunalıma girmiştim. Hamile kaldım, fiziğim bozulacak diye tutturdum. Ama burada arkadaşların olumlu cümleleri sayesinde geçti...)

Bu erkekler hep aynı heralda. Gerçi benim eşim hiç spor sevmez.. ilgisini cekmez.. bende iyi idare ediyorum midem cok fena bulaniyor..yatsiyi çok zor kiliyorum midem agzima geliyor resmen.. gecen persembe hastaneye gittim. Faket muayene olamadim 1 ay sonra yani 12. Haftalik olunca tip fakultesinden randevu alacam oraya başliyacagim..
Onumuzdeki hafta içide yine durumunu ogrenmek icin özele gitmeyi düşünüyorum.. Hayırlısı bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…