2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Bende de oluyor hatta oturdugum yerde bi bakiyorum sanki kosmusum yorulmusum nefes nefeseyim yatarkende bazen pozizyonumu alna kadar nefesim daraliyor bebek buyudu artik normaldir diye dusunuyorum

kızlar nasıl besleniyorsunuz anlatsanıza

canım benim temmuz kontrolümdeki doktorum çok hızlı kilo almışsın yavaş gitmemiz lazım gibi şeyler söyledi. şekerli şeyler yeme akşam geç saatlerde yemek yeme 6-7 gibi bitir yemek işini demişti. öyle yaptım bende, o ay kilo almadım ama sonraki kontrolümde bebeğimin kilosu 3 hafta geri kalmıştı. bebek de hiç kilo almamıştı. doktorumu değiştirdim. yeni doktorum bebeğin aç kalmış dedi. geceleri 3-4 saatte bir uyanıp sütle besle gece uyumadan önce meyve ye hergün mutlaka et balık ya da tavuk yemeye çalış dedi. öyle yaptım 3 kilo aldım ama bebekteki problem de kalktı şükür. hiç aç bırakmıyorum kendimi şimdi. sürekli atıştırma halindeyim.

sütüm gelmeyecek diye çok endişeleniyorum bu ilk bebeğim benim. daha önce hiç emzirmedim. nasıl bir his acaba? benim de sütüm olur mu acaba? olursa doyar mı acaba? olmasını o kadar çok istiyorum ki. :2:

O neyki canm işe yarıo mu bari nerde satılıo ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Milupanın bi çayı.
Ben ne kadar yeni doğum yapan görduysem evınde o cayıda gordum. İnternetten bi araştırmak lazım. Ama sunu da esgecmeyın.
Normal doğumda sut cabuk gelır, cunku sut gelmesini tetıkleyen rahımdekı kasılmalardır.
Sezeryan ile gec gelmesının nedeni ise, yine rahim kasılır ama bu kasılmalar; bu sefer de rahımı eskı boyutuna vucudun döndurmesı için gönderdıgi sinyalle beraber gelen kasılmalardır.
Oda birkac gun suruyor işte.
Israrla emzırmek için ugrasmamız gerekıyor. Biliyorsun ki göğüs ucu uyarılması ile de rahım kasılmasının ilişkisi buyuk diye doktorlar gogus ucu kremıne bile 36+0 haftadan itibaren başlatıyorlar.

Sut gelmesı için yapılacak tek sey emzirme ve sagma deneyımı.

Geldılkten sonra ise, arttırmak için malt içeceği, hurma cok işe yarıyor. Arkadasımda bizzat denedım. :)
Ama ıkısıde deli gibi kilo yapıyor.

Bu saatte de uyandım yine :)
Günaydın bu arada 😘

Son düzenleme:
sütüm gelmeyecek diye çok endişeleniyorum bu ilk bebeğim benim. daha önce hiç emzirmedim. nasıl bir his acaba? benim de sütüm olur mu acaba? olursa doyar mı acaba? olmasını o kadar çok istiyorum ki. :2:

Edsofiye yazdıgım cevabı oku lütfen.
Ve lutfen bukadar kaygılı olma. benımde ilk bebegım. Emzirecegımı dusunuyorum. Sende oyle dusun.

Şu süt işi çok önmli ya vallahi tek düşüncem endişem bu oldu artık

Günaydınnn kızlar

Herkese öpücükler yolluyorummm.

Yarın doktora gidecem ohhhh

Ya birde iki gecedir uyurken ağzımdan su akıtıyorum salyam akıyo yani.
Önemli bir sebebi olabilir mi acaba.
Daha ne kadar iğrençleşicem.bir salya akıtmadığım kalmıştı

Şu süt işi çok önmli ya vallahi tek düşüncem endişem bu oldu artık

Ben emzireceğime inanıyorum. Sütümde bol olacak eminim.
Şimdiden kötü düşünüp psikolojimizi bozmayalım.
Çünkü sütte moral çok önemli
Herkes güzelce emzireceğini düşünsün lütfen, eğer ters bişi olursa o zaman zaten konuşacağız bunlar.

Fışkıracaklkkkk sütlerrrrrr
Ohhhhhmiss

Gunaydin..sut konusunda endise edecek hicbisey yok emin ol! Bende ilk cocuguma hamileyken hep korktum ama sezeryan oldugum halde kucagima aldigim anda geldi sutum..Eger bebekten sonra

1) duzenli uyursan
2) bol sivi tuketirsen
3) stresten uzak durursan

Sutunun gelmemesinin mumkunati yok..sen bebek uyudukca uyu dinlen ve bol bol su ic, esinde arada sacini oksasin,elini tutsun cok guzel oldugunu soylesin,cok tatli bi aile oldugunuzu falan soylesin :)seni uzmesin inan ki baska hic biseye gerek kalmayacak..

Bende de oldu 2 kez :) artık nasıl uyuyorsak :)

Arkadaslar h.cantaniza isterseniz mama koyun iciniz rahat etsin diye..ama inanin ki bi bebek dogduktan sonra 4 gun boyunca hic yemese bile problem yok.. ki miyadinda dogumunu yapan bir kadinin en en fazla 2gun sutu gelmez..ama ozel ama devlette hemsireler veya dr lar(bazen bebekte sarilik var diye) yada anne ve kv ler hemen mamayi dayandiriyo bebege..karsi cikin.en kotu ihtimalle biberonla deil cay kasigi ile besletin bebegi biberonun kolayligina alismasin..ZAATEN SUTUM OLACAK BEBEGİMİ BEN EMZİRİCEM, MAMAYA GEREK KALMAYACAK psikolojisiyle doguma giden kadinin sutunun gelmemesi mumkun deil..

Humana ney süt yapıo yazmşın

Eczanede Humana bitki Çayı var sütü artırmak için onu söyledim cnm ayrıca bol bol su ve rahat olman lazım. Bebeğim küvezde olduğu için sagip goturuyorum akşamdan beri sagiyorum ama bebeğin emmesi gibi değil tabi tam boşaltamiyorum akıp duruyo maşallah bende korkmustm ya sutum gelmezse diye ama geliyo sadece memelerini masajla ve sıkarak uyar man lazım

Doğum şekline karar verdn mi canım benmkide 3bucuğu geçick ve kemik olarakta iri . Sezeryan istiorum bakalım

sezeryan olcak sanırım cnm haftaya tam kesinlecesecek iri bebek 4ü gecer dedi doktorum riske atmam dedi bakaşlımmm:S

ahahahaha ne güldüm sa bah sabah çok yaşa canım benm :)

Oluyo valla napıcan nefes alamıyoruz çünkü tam rahat bir şekilde ağız da açık uyuyunca kimbilir ne güzel gözüküyoruzdur dılardan hahahaha:)))

ya neden heran gelebilir dedi?? kilosu çok diye hemen erken doğum riskini mi söylemedi 4 -5 kilolar bile hemen gelmiyor anlamadım???

canım bebek dönünce dogum kanalına yaklastıgından her an cıkmak isteyebiliyormus ama 40 hafta dogmayanda varmıs her an herşeye hazır ol dedi bide ultrasyonda 3 4 hafta ileride bebegim o da etken kilosuyla alakası yok yani

yok cnm herşeye bakıldı rahim kanalına yaklasan bebek gelebiliyormus erken ama 40 haftada dogmayanda varmıs kader kısmet artık dogum bu zamanı belli olmaz dedi bide ultrastyonda 3 4 hafta ilerde bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…