- 30 Temmuz 2014
- 178
- 43
- 73
Benim ilk dogumum olcak, insallah bizim de gelir sutumuz, Allah bunu da hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsinAynen bende ilk dogumda genel anestezi ile yaptim anlattigin gibiydi sabah erken aldilar beni doguma ogleden sonra bir guzel emzirdim iki saatte bir saat aksam 6 gibi yuruttuler beni sabaha kadar da iki saatte bir emzirdim
Kağıdın yok mu canm sağlık ocağında mı doktorda mı yaptırıon
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yok canım telaşlanma hatta başka bir Dr daha görsün için rahatlasın istersen.
Sarılık konusunda alıntı yapamadım ama bir arkadaş sarı tülbnt örteriz demiş umarım espri yapmıştır .
Çünkü eğitimde kesinlikle hurafelerden etkilenip bebeğe sarı şeyler gitdirmeyin yoksa sarılık olduğunu anlamazsınız diye özellikle belirttiler.
Sütten önce şeffaf sıvı geliyormuş o çok faydalıymış mesela.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Saglik ocagina gitmiyorum. Butun kontrollerimi doktorum yapiyo. Ve butun bilgilerim doktorun bilgisayarinda kayitli. Bendedosya yok.Ama doktora soriyim bi yaa aklima takildi...
Kizlar ben baktim ama bulamadim siz bilirsiniz ben bebegimin kapi susunu kendim yapiyorum ama burada pek malzeme bulamadim internette varmi boyle siteler ordan alsamda tamamlasam artik
Gebeliğin başlangıcından lohusalığa kadar olan süreç konusunda eğitim veriliyor.
Mesela bebeğe meme verirken sadece memenin ucunu değil kahverengi kısmın tamamından itibaren vermek gerekiyor eğer sadece ucunu verirseniz, memede yaralar ve kanamalar oluşuyormuş.
Bebeğe sarı giydirirseniz sarılık olduğunu anlayamazmışsınız.
Doğumdan sonra kanama oluyormuş adet gibi ve rahim 1 haftada eski haline geliyormuş.
LohusalıktAn sonra yani 42 gün bitince ilişkiye girdiğinizde kesinlikle korunmanız gerekiyormuş çünkü hamile kalmak çok kolay oluyormuş.
6. Aydan itibaren bebeğe ek besinler veriliyor ve meyve ve sebze pürelerini blenderla değil çatallar ezmek gerekiyormuş çünkü bebeğin yutkunmasının gelişmesi gerekliymiş.
Emzirme 2 saatte 1 olacak, bebek uyuyorsa uyandırılacak.
Bir memenin 20 dk emzirtilmesi gerek, eğer bebek sağ memeyi 10 dk emdiyse, ikinci emzirmede yine sağ memeyi devam ettirip, sonra sola geçmek gerekiyormuş çünkü bebeğe kilo yapan yağlı kısım 20 dk sonra çıkıyormuş.
Doğuma giderken sancılar 20 dk bir olunca 10 dk bir olmasını bekleyip hastaneye gitmek gerekiyormuş,
Suyunuz gelince hemen hastaneye gidin
Sezeryan olacaklar ameliyattan sonra bol bol duş alıp ayakta gezerlerse daha çabuk iyileşme olurmuş. Ameliyat oldum diye yıkanmamak mikrop kapmaya sebep olurmuş,
Sancı geldiğinde burnunuzdan aldığınız nefesi 5 seferde ağzınızdan verirseniz sancınız hafifler.
Hatırladıklarım bunlar, ben çok memnun kaldım eğitimden, benim gibi bebek konusunda tecrübesiz biri için ilaç gibi geldi.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kızlar doktordan geldim suyun baya azalmış dedi doktor görüntü bile alamadı su az ounca yat dinlen dedi bol su iç dedi bu bebeğin suyunu artırmaz ama sen iç dedi
ya niye böyle oldu anlamadım((( 32 haftam bitti işte ters duruyor artık dönmez dedi sezeryan olması sorun değil benim içinde daha erken her hafta kontrole çağırdı...kilosu 1700 küsür olmuş 32 . HAFTADA SİZİN BEBİŞLERİNİZİN KİLOSU KAÇ??? YA DA KAÇTI??? gelişimi iyi dedi ama hep ortalamalarda şimdi bebek kaç kiloya varırsa sorun olmaz kızlar kuvezde kalmaması için ne kadar daha dayanmalıyız ve kaç kilo olmalı bebek???
benim gibi olan var mı??ş sonç veriyorlar ya elimize o kağıdı bile almayı nutmuşm telaştan:26::26:
Saka yaptim tabii kiii.. ciddiye almassiniz diodum ama ortalik karisti
:S
Harika bilgiler,
çok teşekkür ederim paylaşımınız için.
Benim ilk dogumum olcak, insallah bizim de gelir sutumuz, Allah bunu da hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin
Canim ben varim seninle ayni durumda ben cumartesi dogum yaptim 32+6 Iken benimde suyum bir gun once sinirin altinda dendi diğer gun komple bitti kaçak varmis ictigin su fayda etmez muhakkak kontrol altinda ol ben hastanede yattim bir gun sonra sezaeyan oldum bebegim 1900 dogdu simdi kuvezde
Bende kendim yapicam karar verebilsem süslerimi.
malzeme olarak düşündüğün keçe ise
pembe camekan die bi site var ordan alabilirsin
ya da hobi siteleri var sirf bu işler için
Kızlar mrb kontrolden geldik 33+4 günlük olduk. Geldigim den beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı.bebegimin karın çevresi 30 haftalık mış detaylı ultrasona girdim net kan idrar tahlili hepsi yapıldı bebeğim 1.700 gr Dr 15 gün sonra çağırdı.duruma göre alabiliriz herseye hazırlıklı olun dedi .hareketlerini takip etmemi söyledi ufak bi hareketsizlikte gelin bol bol istirahat dedi .nst sancı çıkmadı suyuna iyi ama nerdeyse 1 ay geri perşembe tam 34 haftaligim çok korkuyorum üzülüyorum.herseyden bol bol yememek rağmen gelişiymiyor bir ayda 300 gr almış ne olduysa bu ay oldune yapmam lazım. Kizlar
Şimdi zatem hastanede bişi yapılırsa sağlık ocağına gösteriosun . Sağlık ocağındakinide doktora zaten biribirinden haberdar ediolr . Dosya yapmıo sa emin olki başka doktorla münasebetin olmasın die. Bence 1 kopyasıda senin dosyanda olması gerekior canm . Dosyanın hazır olması bu işin en büyük titizliği zaten . Belki son dkka bişi oldu orya gidemedin elinde hiç bişi yok sıfır bilği yok hakkında . Bence canım hepsinin fotokobisini al .
Eki Görüntüle 1211097
Eki Görüntüle 1211096
Eki Görüntüle 1211095
Eki Görüntüle 1211077
Eki Görüntüle 1211078
Eki Görüntüle 1211088
Eki Görüntüle 1211089
Eki Görüntüle 1211090
Eki Görüntüle 1211091
beşiğimizi kliksadan aldık, henüz yeni geldi bu akşam kurulumunu yapcaz bakalım nasıl çıkacak
ev tipi ana kucağını markofoniden almıştım aylar önce
geri kalanları istanbul havuzlu handan aldık
ben havuzlu hanı sevdim, beğendim. yolu düşenlere tavsiye ederim.
benımde kızım nasıp olursa basak olacak bende basak olmasını tercıh ederım basakları severım duzenlı tertıplıdırler
bu arad teessuf ederım cnm tıpık bır yengec burcuyumdur ama duzenıme laf ettırmem
Ayyy ben yengecm hicte oyle deglmmesm bikti mesela benden adam oturmaya korkyr her yer tek duzen olmali yengecler oyle olmaz ya
Canım kan ilacı şurup kullan 2 tane günde oligofer o daha etkili haptan . Bide kan yapıcı şeyler ye beyaz et kırmızı et siyah üzüm incir . Ek lazım . Bitkinliğin kan eksikliğinden emin ol
Ay ay ay gule gule kullansin oglusun allah hayirlisiyla aldigin cicilerin icini doldursun
Yok karışmadı, bahaneyle paylaşım yapmış oldum
güle güle kullanın.
interette her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz ama önemli olan işe yarayan bilgilere ulaşabilmek.
Bakalım bebekler geldiğinde napıcaz
Eki Görüntüle 1211097
Eki Görüntüle 1211096
Eki Görüntüle 1211095
Eki Görüntüle 1211077
Eki Görüntüle 1211078
Eki Görüntüle 1211088
Eki Görüntüle 1211089
Eki Görüntüle 1211090
Eki Görüntüle 1211091
beşiğimizi kliksadan aldık, henüz yeni geldi bu akşam kurulumunu yapcaz bakalım nasıl çıkacak
ev tipi ana kucağını markofoniden almıştım aylar önce
geri kalanları istanbul havuzlu handan aldık
ben havuzlu hanı sevdim, beğendim. yolu düşenlere tavsiye ederim.
Allah Allah.. ben hic bole dusinmemistim. Ilk basta baska doktora gidiodum, o elime dosya vermisti, ciktilarimi onda biriktiriyodum. Sonra o doktordan memnun kalmayinca buna gectim. Kayitlari bilgisayarda tutmasi hosuma nile gitti. Beni gordugu an oradan bilgileri aciyor, ben soylemeden butun bilgileri hatirliyor, beni hatirliyor diye.. saglik ocagina da gidip gitmemek senin kararin, butun kontrolleri yapcam ben dedi. Gitmiyorum ben de.. ama icime kurt dusurdun simdi.. ben hic kotu dusunmeistim. Bi de doktorumu herkes cok methediyo ii die, burdaki enii doktor.. nese doguma az kaldi.. ben fazla kafami kurcalamiyim doktor secimim konusunda .. kafama takilanlari sorarim ona..
Tatlm kayıtları zaten bilğisayara yazmak zorunda doktor tek tek yeni baştan kağıtları okuyamaz . Zten doumun çok yakın artık o doktora yaptırıcan zaten bişi olmaz ama kana çok dkkat etmelisin doumda çok kan kaybı oluomş ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?