bir sorum daha var bu izin konusunda kafanızı şişirdim,
istersem ağustosun sonunda rapor alıp izne çıkabilirim di mi 8 eylülü beklemem gerekmez
gebeliğin başlangıcından lohusalığa kadar olan süreç konusunda eğitim veriliyor.
Mesela bebeğe meme verirken sadece memenin ucunu değil kahverengi kısmın tamamından itibaren vermek gerekiyor eğer sadece ucunu verirseniz, memede yaralar ve kanamalar oluşuyormuş.
Bebeğe sarı giydirirseniz sarılık olduğunu anlayamazmışsınız.
Doğumdan sonra kanama oluyormuş adet gibi ve rahim 1 haftada eski haline geliyormuş.
Lohusalıktan sonra yani 42 gün bitince ilişkiye girdiğinizde kesinlikle korunmanız gerekiyormuş çünkü hamile kalmak çok kolay oluyormuş.
6. Aydan itibaren bebeğe ek besinler veriliyor ve meyve ve sebze pürelerini blenderla değil çatallar ezmek gerekiyormuş çünkü bebeğin yutkunmasının gelişmesi gerekliymiş.
Emzirme 2 saatte 1 olacak, bebek uyuyorsa uyandırılacak.
Bir memenin 20 dk emzirtilmesi gerek, eğer bebek sağ memeyi 10 dk emdiyse, ikinci emzirmede yine sağ memeyi devam ettirip, sonra sola geçmek gerekiyormuş çünkü bebeğe kilo yapan yağlı kısım 20 dk sonra çıkıyormuş.
Doğuma giderken sancılar 20 dk bir olunca 10 dk bir olmasını bekleyip hastaneye gitmek gerekiyormuş,
suyunuz gelince hemen hastaneye gidin
sezeryan olacaklar ameliyattan sonra bol bol duş alıp ayakta gezerlerse daha çabuk iyileşme olurmuş. Ameliyat oldum diye yıkanmamak mikrop kapmaya sebep olurmuş,
sancı geldiğinde burnunuzdan aldığınız nefesi 5 seferde ağzınızdan verirseniz sancınız hafifler.
Hatırladıklarım bunlar, ben çok memnun kaldım eğitimden, benim gibi bebek konusunda tecrübesiz biri için ilaç gibi geldi.
Iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Öffff sevgi ya beni erken doğuma falan almasınlaaarçanta bile hazırlamadım hala:)
Nerden çıktı bu kireçlenme duyduğumdan beri hiç umursamıyodum yumurtalar peynirler sütler beslenemicek belki 1-2 haftaya diye görsen gülersin yediklerimi korkudan :)
canım hiç öyle deme illa asagı olacak diye bişey yok benim kuzenimin bebeğine 3100 gibi dedilerdi 3850 dogdu tosun gibi :)))
Oğlum olcak inşallah.bende hala doğuma dair bir belirti yok sancı da hissetmedim hiç.tahmini doğum tarihim 29 ağustos ama eylül de olabilirmiş gibi geliyo gecikirse😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Öffff sevgi ya beni erken doğuma falan almasınlaaarçanta bile hazırlamadım hala:)
Nerden çıktı bu kireçlenme duyduğumdan beri hiç umursamıyodum yumurtalar peynirler sütler beslenemicek belki 1-2 haftaya diye görsen gülersin yediklerimi korkudan :)
Bende saglik sektorunde calisiyrm son haftaya kadr calscktm fakat insanlar beni biktrdi.insanlardan tiksinir duruma geldm hamile oldgnu bildkleri halde hep sorun cikardilar bana gece on ikiye kdr calstgimi bilirm artk isyan edyrdm ise gtmek bir sorun gelmek bir sorun ve 32.haftada ciktm dayanamadm smdi oglumu kucagima alaym sag salm hayrli bir sekilde otrp ders calisip daha iyi bir is bulucm cnku sabrm kalmadi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
yok be gülüm ne erken dogumu catır catır vaktinde doguracaksın 38den önce kıpırdamaz senin oglun görürsün.
Bana da tamer hoca suyun anca yeter dedi, 40'ı beklemez bu bebek dedi hiç takmadım. Ben 39'u görücem buna işnanıyorum. 40 görmek istmeiyorum zaten :)))
Aaa gerçekten mi?? Benim duyduğum hikayelerde bebekler hep daha küçük doğmuş terside varmış demek sevindim :):)
evet işte demek istediğim bu
öyle olsun bizim için sorun olmayacak
yukarda da yazdığım gibi bizde öyleyiz eşimle
tabi bu daha bir üstü gibi duruyor ama olsun
kardeşim yengeç mesela çok dağınık öyle olsun istemem açıkcası :)))
Rapidocum allhn izinyle bebisin kilo alr ya bu araalr cok skntilisin hep yazcm sana bir akslk cikti yazamadm yuregini ferah tut canm uzme kendini ve bebegini
SUPERDI CNM
sen boyle aklına geldıkce yaz bızede burda boyle bır egıtım olayı falan yok benımde ılk bebegım tecrubesızım su yazdıgın seyler bıle ne kadar onemlı ve guzeldı
devamını beklıyorum
benımde kızım nasıp olursa basak olacak bende basak olmasını tercıh ederım basakları severım duzenlı tertıplıdırler
bu arad teessuf ederım cnm tıpık bır yengec burcuyumdur ama duzenıme laf ettırmem
teşekkür ederim hakikaten yararlı bir eğitimmiş ilk bebek olunca hiç bişey bilmiyoruz annelere güveneceğiz artık :))
Sağol canım benim sona yaklaştıkça heyecan artıyo:)
Ama sen benim sıkıntıma bakma bunlar neki Allah'a şükür ben büyütüyorum bişey yok yoksa böyle şeyler olucak
Ewet sormadan yorum yapıolar sanane normal olur olmaz . Benm doktorum kmseye söyleme doğurcak olan sensin sen bilirsin dio. Çekecek olan sensin kmse değil dio . Ama sen ne istersen ben onu yaparım dio . Hamileliğin hassassiyetini anlamıolar onlr paldır küldür doğurmuş geçmş gtmş konuşup duruolar . Ağda için doum zamanın ne zamn canım ?
evet canım baktırıyorum kan hapı kulllanıyorum ona rağmen kanım düşüyor
hemşire arkadaşım var sağlık ocağında sürekli yanına gidiyorum
gebelik diyabet çıktı zaten kan şekerimi de kontrol ettiriyorum
arada yasakları delsemde iyi çıkıyor şekerim
bebeğin büyümesi ve sıcakların etkisiyle böyle oldum sanırım.
merhaba hoş geldiniz bende uzaktan takip ediyorum burayı
ama ne zaman birşey yazsam mutlaka cevap veren çıkıyor
yani eylül annelerini seviyorum iyiki varsınız anneler.
benimde tahmini doğum tarihim 28 ağustos ama geç döllenme olduğu için en başından beri
eylül başında da olabilir diyor doktorumuz
ama ben ağustos sonu gelsin istiyorum bebişim
ve itiraf edeyim kızlar oğlum başak burcu olsun istiyorum
23 ağustosdan sonra her an gelebilirsin oğluşum
Teşekkür ederim. Bir değişiklik olmazsa 25 ağustos. 2 hafta öncesi falan dediler de
Şaka yapıosun galba canm:sly:
Kizlar ben baktim ama bulamadim siz bilirsiniz ben bebegimin kapi susunu kendim yapiyorum ama burada pek malzeme bulamadim internette varmi boyle siteler ordan alsamda tamamlasam artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?