Ama canim 37+6 cok gec 38 oluyor 1 haftan gidiyor ozaman ben normalde 32 haftalikken izni mi aktardik normalde 29 agustosta idi ama bayram oldugu icin dr um 31 agustosta aktardi 1 eylulde de dogum izinine ayiracagim seni dedi senin sat kac benimki 17 aralik 2013.
tabi çalışamaz alıp bozabilirsin tabi analık iznin başlamış olur..
Ama canim 37+6 cok gec 38 oluyor 1 haftan gidiyor ozaman ben normalde 32 haftalikken izni mi aktardik normalde 29 agustosta idi ama bayram oldugu icin dr um 31 agustosta aktardi 1 eylulde de dogum izinine ayiracagim seni dedi senin sat kac benimki 17 aralik 2013.
Eki Görüntüle 1211097
Eki Görüntüle 1211096
Eki Görüntüle 1211095
Eki Görüntüle 1211077
Eki Görüntüle 1211078
Eki Görüntüle 1211088
Eki Görüntüle 1211089
Eki Görüntüle 1211090
Eki Görüntüle 1211091
beşiğimizi kliksadan aldık, henüz yeni geldi bu akşam kurulumunu yapcaz bakalım nasıl çıkacak
ev tipi ana kucağını markofoniden almıştım aylar önce
geri kalanları istanbul havuzlu handan aldık
ben havuzlu hanı sevdim, beğendim. yolu düşenlere tavsiye ederim.
Selam anneler.. kontrolden geldik bugün. minigim 2400 gr olmuş masallah. bugün tam.34 haftaligiz . biraz fazla mi ne bilmiyorum ama sizinkiler durumu nasıl.. doktora doğum şeklini sordum sen ne istiyorsun dedi. ben sıkıntı olmadığı sürece normal istiyorum dedim. 2 hafta sonraya tekrar randevu verdi o zaman cati muayenesi yaparız belli olur yapıp yapamayacağınız dedi. bebeğin kilosu da önemli dedi 3700 e kadar normal doğum olur sonrası için biraz riskli dedi. neyse 2 haftaya belli olacak bakalım bizim doğum seklimiz . hayirlisi olur inşallah. yalnız cati muayenesi olayı kasti beni biraz bakalım nasıl atlatacagiz.. haa bi de beşik aldık baby tech den. kanZ. dan bebek arabamızı ve araba koltugumuzu. aldık. bir de anakucagi. aldık. 1600 tl yi de bayıldık bu arada. neyse sağlıkla gelsin de inşallah.. bizden durumlar bu şekilde.
Gebeliğin başlangıcından lohusalığa kadar olan süreç konusunda eğitim veriliyor.
Mesela bebeğe meme verirken sadece memenin ucunu değil kahverengi kısmın tamamından itibaren vermek gerekiyor eğer sadece ucunu verirseniz, memede yaralar ve kanamalar oluşuyormuş.
Bebeğe sarı giydirirseniz sarılık olduğunu anlayamazmışsınız.
Doğumdan sonra kanama oluyormuş adet gibi ve rahim 1 haftada eski haline geliyormuş.
LohusalıktAn sonra yani 42 gün bitince ilişkiye girdiğinizde kesinlikle korunmanız gerekiyormuş çünkü hamile kalmak çok kolay oluyormuş.
6. Aydan itibaren bebeğe ek besinler veriliyor ve meyve ve sebze pürelerini blenderla değil çatallar ezmek gerekiyormuş çünkü bebeğin yutkunmasının gelişmesi gerekliymiş.
Emzirme 2 saatte 1 olacak, bebek uyuyorsa uyandırılacak.
Bir memenin 20 dk emzirtilmesi gerek, eğer bebek sağ memeyi 10 dk emdiyse, ikinci emzirmede yine sağ memeyi devam ettirip, sonra sola geçmek gerekiyormuş çünkü bebeğe kilo yapan yağlı kısım 20 dk sonra çıkıyormuş.
Doğuma giderken sancılar 20 dk bir olunca 10 dk bir olmasını bekleyip hastaneye gitmek gerekiyormuş,
Suyunuz gelince hemen hastaneye gidin
Sezeryan olacaklar ameliyattan sonra bol bol duş alıp ayakta gezerlerse daha çabuk iyileşme olurmuş. Ameliyat oldum diye yıkanmamak mikrop kapmaya sebep olurmuş,
Sancı geldiğinde burnunuzdan aldığınız nefesi 5 seferde ağzınızdan verirseniz sancınız hafifler.
Hatırladıklarım bunlar, ben çok memnun kaldım eğitimden, benim gibi bebek konusunda tecrübesiz biri için ilaç gibi geldi.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yaa bi de dr um erkek bu durum daha da kasiyor beni. sağlık işi bu kadını erkeği olmaz ama ışte ister istemez insan geriliyormaşallah cnm.. kilosu gayet iyi bence.
bende çatı muayenesinden korkuyorum açıkcası ay sonunda gidicem o zaman bakıcak :18:
yaa bi de dr um erkek bu durum daha da kasiyor beni. sağlık işi bu kadını erkeği olmaz ama ışte ister istemez insan geriliyor
ayy bu soru tam bana göre
geçen gün aldıklarımı tam yükledim internetim gitti sana yardımcı olacak bir sürü şey yazmıştım neyse başka zaman yüklerim yine
ama soruna gelince ben nerdeyse herşeyi ordan aldım
biz çok küçük bir ilçede oturuyoruz burdan bulmak mümkün değil, ya internet ya ilden alacaktım ama nasıl olsa istanbulda sınava gireceğim için
herşeyi havuzlu handan aldım
çok güzel bir yer ben bayıldım 5-6 kat sırf bebek ürünleri geze geze indim
mesela organik hastane çıkışı 10 luydu sanırım 50 tl ye aldık
arabasını ordan aldım nette 900 orda peşin %10 indirimle 800e aldık.
aslında peşin alınca indirim oluyor, hepsini tek seferde almış oluyorsun
fiyatlar e bebek den çok da düşük değil
ama görerek almak istiyorsan tavsiye ederim
mesela kendime gecelik aldım 30 tl den gayet de güzel
kapı süsü aldım 15 tl
yani bu tarz şeyler çok uygun
her fiyata hastane çıkışı var, çantalar çok uygun
aklıma gelenler şimdilik bunlar bir ara fotoları da eklerim inşallah
Oyhh.. rahatladim simdi ole deyince.. tamam kan isini sorayim doktora neden demir kullanmadik diye.. bak size dikkat edin derken benim eksigim ortaya cikti.. ii de oldu aslinda. Sagolun valla..
Kizlar yaaa catlak olan bolgeyi gordukce canim cok sikiliyo
Masallah allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim
Iyi günlerde kullansin oğluşun sağlikla kucağina alirsin inş...
iyi günlerde kullan canım. çok şirin şeyler.
havuzluhana gitmek için geç kaldım artık havalar sıcak ve oralar çok kalabalık oluyo
kapı süsünü merak ettim fotosunu ekleyebilir misin cnm
Benim 34 dolcak artik, 1-2 haftadir oluyo. Bole butun karnim yumurta gibi oluyo, kasilip kaliyo, icinde bebek var mi ne yapiyo, hareket ediyo mu etmiyo mu belli olmuyo bile. Bu kasilmalar gun icerisinde degisen siklikla olabilir duzensiz bicimde, sonlara dogru giderek de artabilir. Ama duzenli bi bicimde 15 dk da bir oluyosa dogum basliyo demekmis. Gecen gun baya yorulmistum. O gun cok sik oldu kasilmalar, ben de korktum ama dinlenince gecti. Dinlenince geciosa sorun yok demekmos, dinlenmene ragmen ayni siklikla devam ediosa yine dogum belirtisiymis. Boyle "mis"li konusuyorum cunku ilk dogumum. O yuzden dogum kasilmasi nasil oluyo bilmiom :) sade hazirlik kasilmalarini biliorum :) onu da neden agri oluyo diye sorcam doktora, yrn veya obur gun doktora gitcem kontrole, yazarim uine buraya, sen gittin mi doktora?? Sen kac haftaliksin?
yaa bi de dr um erkek bu durum daha da kasiyor beni. sağlık işi bu kadını erkeği olmaz ama ışte ister istemez insan geriliyor
benimde erkek doktorum cnm. doktorumu çok sevdim ama çekiniyorum işte
teşekkür ederim canım daha güzelleri bebişlerimizin olsun
teşekkür ederim canım haklısın artık çok büyüdük adım atmak zorlaşıyor
canım kapı süsü için bak linki veriyorum yayınladığım resimlerin arasında var
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=679255&page=2458
aslan olmaması için başak olsun istiyorum :)))
aslanlar üstüne alınmasın ama hayatımda ki iki insan bana aslandan illallah ettirdiler
ama başağı araştırdım disiplinli, düzenli vs. özelliklerini okuyunca hoşuma gitti
tam eşimle bana göre özellikler
benim eşim asker oldukça düzenli bir insandır bende ondan beter disiplinliyimdir
yani biz karı koca birbirimizi bulmuşuz
başak da bize uygun olacak
ama tabi önemli olan bebeğimizi yoğuracak olan biziz
burç falan hikaye belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?