2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Doktoruna guveniyorsan iddalasmamakta iyi yapmissin canm. Bu arada bende ayin 19 u istiyorum. Cuma kontrolum var. Doktorum sanci feln cikmazsa ona gore ayin 19unu beklerim dedi. Hayirlisi olsun.. D ayni gun doguma gidebiliriz :)
Ayy ne güzel :) banada dışarı çıkma yat dinlen sezeryan gününe kadar dedi ptesı son olarak gidip ntsye giricem sadece sonra günümü beklicem

Herkese merhaba. Ben de eylül annesi olucam inşallah.
Başlarda vajinismus problemimiz vardı. Onu hallettik. Hamile kaldım. Hakkında iyi yorumlar okuduğum bi doktorun takibine girdim. Kanamalarım başladı. Bigün acile geldik kanamadan dolayı. Kendi doktorum yoktu. Allahtan yokmuş. Nöbetçi kadın doğumcu usg görüntüsünü uzun süre inceledi. Eski printlere baktı. Siz çift rahimlisiniz ve doktorunuz yanlış yere bakmış dedi. Bebişimin kalp sesini dinletti. Oysa kendi doktorum kese var gibi ama bebek yok henüz deyip duruyordu. Neyse ilk aylar doktor arayışı ile geçti. Kanamalar. Düşük tehlikesi vs vs. 2. Trimester biraz rahatladım. 32. Hafta çalışabilir raporu aldım. 3 gün sonra sancılarım başladı. Magnezyum verdi önce. Baktı ciddi sancılar var. Adalata başladık. Günde 4 taneyle başladık kesmedi 6 ya çıkardık. Ciğer geliştirici iğne yapıldı fln. Çok şükür yarın 37 hafta bitiyo. 5 haftadır sürekli sancılarla geçti bu arada. Nst de 60-80 arası. Alıştım artık sancı kasılmayla yaşamaya :) yarın ilaçları bırakıcam. Ondan sonra her an gelebilir benim sıpa :) sezeryan istiyorum bu arada, vajinismustan dolayı.
İnşallah hepimiz sağlıkla kavışuruz bebişlerimize. Uzun yazdım kusura bakmayın

Bide geceleri uyumuyoruz. Gazdan dalamiyor cocugum omzumda memede uyuyor ama yataga koyduhumu an mikir mikir kivranmaya basliyor. Gunduzde uyumuyor ama en azindan gunduz idare ediyoruz

Yazdıklarınız yaşadıklarıma çok yakın yazmadan geçemedim :) bende başlarda kese gözüküp bebeğin gözükmemesi,kalp atışlarının geç duyulması, düşük tehlikesi, bebeğin aşağıya yerleşmesi,sonrasında rahim ağzında kısalma,erken başlayan 80-90 ları bulan kasılmalar,nidilat tedavisi ve en sonunda ve en kötüsü preeaklampsiyle geçen bir hamilelik yaşadım ciğer geliştirici iğne de vurulmuştum derken 37+5 de kavuştum bebeğime bende sezeryan istedim çünkü artık dayanıcak gücüm kalmamıştı ha bugün ha yarın doğurucam diye diye yaşadım son 2 ayımı ama oğlum sağolsun üzmedi bizi darısı sizin başınıza inş :)

Bide geceleri uyumuyoruz. Gazdan dalamiyor cocugum omzumda memede uyuyor ama yataga koyduhumu an mikir mikir kivranmaya basliyor. Gunduzde uyumuyor ama en azindan gunduz idare ediyoruz

Bu yeni dönem bebeklerin hepsi aynı heralde bizde anlattığın gibiyiz gazdan rahat yok... Damlada kullanmaya başladık ama yinede rahat edemiyo oğlum... Bi de işin kötüsü benim kucağımdayken uyumuyo her yerimi yiycek sanki gaz gelince hepten hırslanıyo kokudan mıdır nedir yüzüm kolum nerem denk gelirse ağzı açık yapışıyo :) kırkından sonra biraz daha rahat edersiniz diyo herkes ama bakalım inş öyle olur...

İnşallah. Ben de bu süreçte o kadar yoruldum ki. Diş etlerim uzadı, neredeyse dişlerimi kapattı, aşırı kanıyo.doktor sakın fırçalama gargara yap dedi. Bi kısmı parçalandı. Kist gibi beyaz parçalar uzadı. Bu yetmez gibi vertigo başladı. Kafamı çevirsem başım dönüyo ama insallah ben de sizin gibi kavuşurum bebeğime

Ayy ne güzel :) banada dışarı çıkma yat dinlen sezeryan gününe kadar dedi ptesı son olarak gidip ntsye giricem sadece sonra günümü beklicem

Banada ayakta kalma dinlen dedi. Ama nerdeeee :) 33 aylik bir oglum var. Her dakka pesindeyim. Elimden geldigince dinlnmeye calisiyorum. Birde oglumla daha cok zamn gecirmk istiyorum. Kızım dogunca haliyle ilgi biraz prensesimde olacak. Hayirlisi olsum canm.. Saglikli ve zamaninda gelsinler :)

Baya sıkıntılar yasamissiniz gecmis olsun ama bakin artik kötü günler geride kaldi mutlu son cok yakin allah saglikla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin

canım selam,bende geçmişte vajinismus yaşadım. normal düşünüyorum ama yarın çatı kontrolü olucam o zaman kesinleşicek.aslında korkuyorum ama istiyorum sonuçta sezeryandanda korkuyorum
hepimiz için hayırlısı

meme verince sakinleşiyo mu peki? aynı durum bizde de vardı.güzelce emzirip yatırıyordum uyuyor gibi oluyordu yataga koyunca başlıyordu ağlamaya kucağıma alıyordum gazı var heralde diye dediğin gibi ağız açık meme arayıp duruyordu. bu döngü hep böyle devam etti. geceleri özellikle 3saat 4 saat ayakta geçiriyorduk.sonra ben bunu yatağımda emzirmeye başladım. iyice uykuya daldığından emin olup öyle koyuyorum beşiğine şükür uykuya dalıyor.heralda tam doymuyormuş meleğim ya da meme istediğinden ağlıyormuş. ne bileyim ben gazı var sanıyordum. sizde de aynı problem olabilir mi acaba??

Ya kızlar bırsey sorcam. Arada reflum tutuyor . Kv tutturdu gör bak bu saçlı olcak dıye... Kara kara saçlı olcak..... Canım sıkıldı ya....
Bu kanıtlanmış bırsey mi???
Reflu olunca mıde yanması olunca saçlı mı oluyor?

Ve bırsey daha dedı kv guzellerın cocukların çirkin oluyor dedı. Sende oğlumda güzelsınız.... Bu çirkin olabılır dedı... Ama olsun bıle güzel gelır dedı.....

Benimde bu aralar reflum arada oluyor. Sen kv dene ne bakiyon. Onlar eski inanislar.. Cocuk tabiki sacli dogacak. İstisnalar vardir tabi. Saglikli olsunda butun bebekler guzeldir..

Canim hicbir bilimselligi yok ama evet öyle derler mide yanman cok olursa bebek sacli olurmus benim ilk oglumdada midem cok yaniyordu hakikaten kapkara saclari vardi ama simdi sapsari bundada cok yaniyor

Mrb bayanlar, 22 ağustosda spinal anestezi ile oğlum dünyaya geldi. Sağlıklı bir bebek çok şükür. Rabbim sizlere de nasip etsin inşallah. size tecrübelerimi aktarayım: epidural düşünenler hiç korkmasınlar, çok rahat, çok kısa zamanda bitiyor. Hastenede ağrı kesici vuralım mı diye sorarlarsa kesinlikle vurdurun, sonrasında hemşire bulamayabilirsiniz Ameliyat sonrası evde ağrılarım oldu, eşim kalkmama falan yardımcı oldu ama normalmiş. 3 gün sütüm gelmedi, sonrasında oğlum şişkinlikten alamadı falan, benim gibi ümitsizliğe kapılmayın, sonrasında bir şekilde emiyor bebekler, şimdi doyuyor oğlum çok şükür. Hastaneye 2 gecelik, 1 pijama götürdüm, batar dediler benim hiç batmadı ama götürmüşken 2 geceliğimi de giydim. Oğlum da hiç üstünü kirletmedi ama götürmüşken onun da üstünü değiştirdim. Çantanıza alabilirseniz, plastik kaşık, tabak, çatal vs koyun. Benim başımda 2 refakatçı vardı, tatlı falan getiren de oldu. Bu malzemeler işe yaradı. Çorap, yelek mutlaka koyun. Çöp poşeti, kirliler için falan lazım oluyor. Makyaj malzemeleri mi kullandım, ayna da götürmüştüm. sütyen hiç kullanmadım. 1 tane emzirme atleti kullandım. yüksek belli hamile külotlarından 3-4 tane koyun. Tek kullanımlık külotlar normal bel olduğundan dikiş yerimi acıttı. Hastane bezini 1 kezz kullandım, sonrasın da gece pedi kullandım. Ağız bezlerinden 3-4 tane koyun, göğüs pompası da alın yanınıza. Ş,mdilik aklıma gelenler bunlar, zaman da kısıtlı. Hayırlı haberlerle inşallah...

Iyiaksamlar kizlar azonce lavobooya gittim afedersiniz ilk defa boyle bisey oldu nisan oldugunu dusunuyorum cok koyu kivamli sari bi akinti oldu akintiya benzmiyor ama ayni bu nisan anlatiyolarya oyle iki defa geldi ve sancilarimda var nisan oldugunu dusunuyorum

Ayy hadi hayirlisi insallah kolay bir dogum olur darisi benim basima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…