2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
bayanlar benim bebeğim emzirdikten sonra hemen kusuyor, doktor normal dedi ama bebğim kustuktan sonra yine aranıyor, emmek istiyor. Bu durumda siz emziriyor musunuz bebeklerinizi?
Benim bebegim de cok kusuyor butun emdigini cikariyor hatta ama dr normal diyor kilo aliyorsa. Ben ne zaman istese veriyorum meme kusunca acikiyor tekrar

bayanlar benim bebeğim emzirdikten sonra hemen kusuyor, doktor normal dedi ama bebğim kustuktan sonra yine aranıyor, emmek istiyor. Bu durumda siz emziriyor musunuz bebeklerinizi?

evet canim benim kizimda aynen kusup tekrar emmek istiyor. c.tesi dr.daydik anlattim durumu. normal dedi. bende kussada emziriyorum cunku zaten mideleri kucucuk yine acikiyorlar. yalniz sunlarida yapiyorum. her emzirmeden sonra uyuyorbile olsa mutlala sirtina vurup gazini cikartiyorum. birde yastigini yukselttim. kafa ve sirtinin birazi gelecek sekilde yan yatiriyorum ki midesi rahatsiz olmasin diye. cok ise yariyor kusmuk icin.

kızlar merhaba yardım (,
bugün 1 ayı doldurduk ilk aşımız yapıldı fakat çok korktuk bebeğim uyuyodu hemşire kilosuna boyuna baktı yatırdı o arada uyandı bebeğim sonra aşı yapılınca birden aglamaya başladı kıpkırmızı oldu sanki tıkanır gibi tam kucagıma alıp sakinleştirmek isterken uyudu tekrar ama anında sanki bayılır gibi ebe biraz burnuna falan dokundu çok bi tepki vermedi ben telaşlanınca babası da bişeyler diyince alıp bebeği doktorun yanına götürdü ama sağlık ocagı oldugundan ordaki herhangi bir doktora kalbini dinlediler ciğerlerine baktılar bişey yok dedi doktor, sonra uyumaya devam etti çok korktum hala da içim rahat değil doktora gitsek mi bilemedim normal de bebeğim zor uyuyo zaten gaz probleminden dolayı kuş uykusu gibi bilemedim böyle bişey geldi mi acaba başınıza ???

Aşı yapılınca benim bebeğimde feryadı bastı. Kıpkırmızı oldu. Biz hastanede yaptırdık doktora. Doktor hemen" annesi al kucağına sakinleşir" dedi. Alır almaz sustu. Bana da enteresan gelmişti hemen yatışması. İçini rahatlatırmı bilmem ama bizim ilk aşı maceramız da böyleydi. Yine de bebeğini dikkatke gözlemle derim bi müddet

bizde bugün 41 günlük olduk
1 aylık aşımız yapılınca benim yavrum da kızardı ağzı açık ağlayacak ağlayamadı 1-2 sn
ebe biz panik olmayalım diye aldı kucağına bebeğimi hadi nefes al bakim dedi o arada
çünkü çocuk nefes alamayacak kadar tıkandı ondan sonra nefes alıp ağladı
bende çok korktum yani
sizinki de öyle olmuştur, doktor dinlediyse kalbini ciğerini sorun yoktur o zaman
geçmiş olsun

Bizimde bugün 1.ayımız doldu ve aşı oldu bebeğim. Bu saate kadar uyudu uyurken emzirdim. Normalde bu kadar uyumaz aşıdan belliki...

çok saol cnm içim rahatladı cvpları okuyunca... bende tam dediğin gibi sakinleştirmek için almama fırsat gelmeden uyuyunca bayıldı mı die düşündüm korktum gözlemliyorum şimdilik bir değişiklik yok ilk bebeğim ögreniyoruz:)

bizimde aynı şekilde agzı açık aglayamadı tam sakinleştircekken uyudu sonra nefes alıyodu anlayamadım bi anda nasıl uyudu diye bide nefes alamıcak diye korktum demek ki acıyla olabiliyomuş içim rahatladı şimdi çok tesekkur cvbın için

Bu arada bebeğim 50 cm 3290 gr dogmustu sonra 2950 gr a kadar düşmüştü bugun 4200 gr geldi boyuda 55 cm olmuş gunde 1 yada 2 defa mama veriyordum, ebe mama ya gerek yok dedi daha doktorla konusmadık tabi bide benim bebeğim sürekli emmek istiyodu aç oldugundan sanmıstım ama aç değilmiş bebeklerimiz gercekten de gaz sancısında yada kakasını yapamadıgında emmek istiyo hep anne sütüne devam edelim :)

slm arkadaşlar nolur bi yardım edin... dogum yapalı 46 gün oldu normal dogum. allaha şükür bebek iyi fakat bende rahatsızlıklar var 40 başı oldum ondan sonra idrar yaparken yanma başladı dr kontrole gittim dikişler düzelmiş normal hayatına dönebilirsin dedi ve idrar yanması için MONUROL ilacı verdi saşe şeklinde içtim biraz geçti gibi 2 gün oldu ama devam ediyor sizlerde böyle olan varmı acaba ne yapmam gerekiyor korkuyorum ((((((((((((((((((((((((

benim kizimda bugun oldu ilk asisini. hic korkma bizim dr. asi olmadan once soyledi rahatlayacagini. ve oylede oldu. yani asidan dolayi uyumasi. icin rahat olsun.:)

Benim bebegim de cok kusuyor butun emdigini cikariyor hatta ama dr normal diyor kilo aliyorsa. Ben ne zaman istese veriyorum meme kusunca acikiyor tekrar

ya ben de kusunca tekrar emziriyorum sonra gazını çıkarınca uyanıyor ve 2 saatte zor uyuyor. E o zamana kadar yine acıkıyor bu böyle kısır döngü gibi gidiyor...

Arkadaşlar bi sorum olacak bebeği 1.5 aylık olanlar gündüz kaç saatte bir yatırıyorsunuz? Internette uyandıktan sonra 2 saat geçsin diyor ama o herhalde 2/3 saat kesintisiz uyuyan bebekler içindir bizimkisi 1 yada 1.5 saat anca uyuyo.

Kızlar bizde 1 Ay aşımızı olduk. Kontrol de olduk. Iyız çok şükür.
Gaz ıcın Dr Nurse harveys dıye bır ılac verdi. Bıtkıselmış. Gazı olunca veriyorum.ıyı gelıyor sanırım.
Brde aktaran eset cevızı dıye bır şey varmış onu alıp vercem

Merhabalar aranizda sling kullanan var mi acaba? Kullanan varsa, Kullanislimi ve hangi cesit kullaniyorsunuz?

Bende internette arastrdim 1 aylik bebegim icin wrap uygunmus gibi geldi ama bilemedim. Dedign gbi ucuz ama ise yararmi bilemiyorum. Biraz daha arastrip alicam bisey bakalim

Bebegin ne kadarlik peki ? sanki kanguru daha buyuyunce kullanilir gbi geldi bana, internetteki resimlerde gordugum kadariyla.

Ben aralik annesi olcam kismetse. Caboo sling diye bisi aldim. Baglamasi vs wrapten daha kolay ama bebegin oturmasi da digerlerinden mantikli geldi. Emzirirken de mantikli bisi. İnternette arastirin derim hem de organik koton.

ya ben de kusunca tekrar emziriyorum sonra gazını çıkarınca uyanıyor ve 2 saatte zor uyuyor. E o zamana kadar yine acıkıyor bu böyle kısır döngü gibi gidiyor...

:) malesef 3 ay boyle olacak.ama ben bunada care buldum. gazini cikartirken dik tutuyoruz ya cikartinca gogsumden hic ayirmadan biraz daha asagiya indirp sirtina cok hafif vurmaya devam ediyorum sonra poposuna. 5 dk. sonra yatiriyorum hepsi bu :) benimki alisti buna

bugun bebegım 47 gunluk, 2 saat uyuyor gunduzlerı acıkıyor acıkınca 2 ya da 2bucuk saatte uyanıyor. ama uyanık kalma vakıtlerı değişiyor bazen yaramazlıgı tutuyor 4 saat falan uyanık kalıyor. kucucuk bebek 4 saat uyanık kalır mı ya. bazen 2 saat uyanık. Bi ayar yok konuda :)

Canım seninki 2-2,5 saat uyuyomuş yine benimki hep ayakta 4 saatte ne ki :) karnı tok altı temiz ama uykuya gelince yatcam ama uyumıycam ki modunda hep :) şu gazlar bi rahat bıraksa da düzen kursak artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…