2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Canım seninki 2-2,5 saat uyuyomuş yine benimki hep ayakta 4 saatte ne ki :) karnı tok altı temiz ama uykuya gelince yatcam ama uyumıycam ki modunda hep :) şu gazlar bi rahat bıraksa da düzen kursak artık
dün iyice kudurdu emmek ıstıyor ama karnı tok, memeyı ıkıde bır cıkarıyor emıyor cıkarıyor emıyor.emzırmeyınce bır ağlama nobetı gozunden yas gele gele. uyku yok. 3 saat uyudu toplamda o da ağlamaktan yoruldu. eşime hemen emzık siparişettım.evdekı 3 emzıgı de almadı cunku. yenıden alındı emzık sonunda 2 tane emzıkten bırını begendı ve emdı. çocuk da rahatladı ben de.
emzık vermemek ıcın dırenmeye gerek yok bence.
gece de uyumak ıstemedı, emzık emdı uykuya dalınca atıyor zaten emzıgı. biraz daha duzeldı uyku boylece

Canım seninki 2-2,5 saat uyuyomuş yine benimki hep ayakta 4 saatte ne ki :) karnı tok altı temiz ama uykuya gelince yatcam ama uyumıycam ki modunda hep :) şu gazlar bi rahat bıraksa da düzen kursak artık

emziğe alıştırmayın diyenlere sinir oluyorum açıkçası ben... çocuk evet emerek uyumak istiyor ama bu da bünye önce ben sağlıklı olucam ki çocuğumda sağlıklı olsun dimi. bizimki ağladığında ne yapacağımı şaşırıyorum hele gece ağlamaları yok mu her gün korka korka o saatleri bekliyorum, ah bişey yapsam da sussa yavrum ağlamasa diye, hergün o iç çeke çeke ağlarken ben de ağlıyorum... çok şükür dün bi sıkıntı çıkarmadı, inşallah böyle devam eder. uykuya dalmakta çok sorun yaşıyordu, bugün şunları dinlettim kollarımda rahatlayıp uykuya daldı yavrum belki size de yardımcı olur:

Dün gelmişler bize de ben evde yoktum çocuk felci aşısıymış suriyelilerden dolayı yapıyolarmış ama zaten 2. Ayda sağlık ocağında yapıcaklar evde yaptırmaya gerek yok bende güvenemedim
dün sağlık ocağında yaptırdık bizde.
ağızdaniki damla şeklinde yapıldı.

cuma günü doktor kontrolüne gittik 3760 kilosu çıktı bir aylık bebeğim doktor az buldu mama takviyesi önerdi. mama aldım ama başlamadım zaten zar zor süte alıştırdım oğlumu,
sağlık ocağında hemşireye soruncada katiyen başlama dedi.
pazartesi tarttı kıyafetleri çıkarınca 4kilo dedi gayet iyi dedi. kafam karıştı o kadar çabuk artar mı kilosu

Kac kilo doğmuştu yavrun? Mamaya başlatmaya ne kadar meraklılar, süt hemen düzene girmiyor zaten, artması, kanalların genişlemesi zaman alıyor, sen mamaya başlayınca da çocuk az emiyor vücut bu kadar süt yetiyor deyip süt üretimi ya azalıyor ya da artmıyor. Sana tavsiyem bebek her arandıgında emzir, aranmıyorsa her iki saatte bir emzir ki sütün azsa bile çoğalsın

Ne kadar kilo almış yani 1 ay boyunca? Hep aynı yerde tarttır canım çok fark ediyo çünkü ama ben sağlık ocakları daha doğru tartıyodur diye düşünüyorum... Bi çok özel hastane daha az tartıyo ya da ben öyle denk geldim... Cumadan pazartesiye o kadar almaz normalde günde 20-30 gr arası alıyolar hadi 40 alsın 50 alsın yine de 240 gr alamaz... Zaten ilk 1 ay az kilo alması çok normal 2. Ayda atak yaptı benim oğlumda ilk ay sınırdaydı

bebişlerinize rezene veya kimyon çayı veriyor musunuz.. veriyorsanız nasıl hazırlıyorsunuz yardımcı olabilri misiniz..
biz gaz için sab simplex kullanıyorduk ama kusmaları artınca bırktım.. kusmaları azaldı.. gaz için de bol masaj ve kendim bolca rezene çayı,, yemeklere de kimyom koyyorum..

bende humana rezene cayi almistim. icinde kimyonda var onun. birkac zaman verdim ise yaramadi ve kusmasi daha cok oluyordu. simdi bende kendim iciyorum. hem sutu arttiriyor hemde sutten geciyor bebise. ayrica yemeklere bende kimyon atiyorum mutlaka.

günde 30 gr almaları gerekiyormuş canım, gün hesabına vur bakim almıştır belki
madem memeye zor alıştı mama verme zamanla sütün azalacak çünkü

Arkadaslaarrr nasilll ozledim sizinle sohbet etmeyi... ama benim kizlar birakmoyorki annelerini.. 3. Ayimizi doldurucaz az kaldi asilar gaz problemleri bitmiyor.. ama anneeemm dedimde bana bi gülüyolar hersey geride kaliyor.. sizler nasilsiniz nasil gidiyor cok merak ediyorum.. ama takipte edemiyorum

herkesın kendı evladı ıstedıgı gıbı buyutsun acıkcası, ister alıştırsın ister alıştırmasın. ama çocuk emme refleksını bır sekılde doyurmak ıstıyor. tok cocuguu da sureklı emzırmek kusmaya sebep oluyor.ne kadar dıkkat etsem de üstü başı kusmuk oluyor üst değiştirmek gerekıyor bu da bebegı hırpalıyor.
teşekkur ederım muzıkler ıcın sık kullandıklarıma ekledım bıle

mama dıye öluyor doktorlar, cocuk açım dıye ağlamıyorsa sorun yoktur bence. hem dogum kılosuna gore kılo artışına bakılması lazım.
benım bebegım 37 gunlukken 3600dü. ama 2700 dogdu ve sarılıktan dolayı 2500e duşmuştu. ilk ay bebekler %10 kılo kaybı yaşıyorlarmış.o şişlik inince kılo verıyorlar.
açım dıye ağlamıyor ve aranmıyorsa meme dıye problem değil bence canım.

kesinlikle katılıyorum, zaten o çıtçıtlı badileri yavrumun kafasından sıyırıp yenisini takıncaya kadar ağlamayan kuzum yeniden ağlamaya başlıyor...
müzikleri bugün de kullandım özellikle 'bebek uyutan müzikler' sihirli dokunuş gibi geldi, kuzum yeniden kendi kendine uyumaya başladı, ben de rahat rahat ütümü yaptım, rahatça duş alabildim ama müzik durunca bizim kız mıkırdanmaya başlıyor

Ben veriyorum... Milupanın rezene çayı var 10-15 cc verilebiliyor...kimyonu da çay kaşığının ucuyla cezveye koy yarım çay bardağı su ve 1/4 kesme şeker kaynat süzdükten sonra 2-3 çay kaşığı verebilirsin ya da ben bazen aktardan aldığım rezeneyi kaynatıyorum cezvede kimyon ve şekeri de katıyorum öyle içiriyorum

Peki kimyonu günde bir defamı veriyorsun aradamı. İşe yarıyo diye duydum ama bebeği kabız yapıyormuş kimyonun direk verilmesi ben bu yüzden vermedim. Oldumu sende böyle birşey merak ettim.

sab in yan etkileri var ben metsil veriorum

Peki kimyonu günde bir defamı veriyorsun aradamı. İşe yarıyo diye duydum ama bebeği kabız yapıyormuş kimyonun direk verilmesi ben bu yüzden vermedim. Oldumu sende böyle birşey merak ettim.

Bi kere veriyorum hergün vermiyorum ama boşuna midesini doldurmayayım diye 2 günde bir verdim öyle aman aman bi fark görmedim aslında :) kabız yaptığını duymamıştım

arkadaşlar benim kızın boynu çok fena pişik oldu geçmiyor yavrumun boynunun altı gıdısı pespembe, doktorun verdiği krem bi işe yaramıyor ne yapıcam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…