2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Kızlar bir şey sormak istiyorum; Bebeğimin yanından hiç ayrılamıyorum göz hizasından kaybolduğum an ağlamaya başlıyor attığım her adımda bebek arabası ile yanımda taşımak zorundayım eline oyuncak filan verip oyalasam bile yokluğumu hemen fark edip ağlıyor cuma doktor kontrolü vardı alt diş çıkmak üzere bugün yarın bekleyin dedi daha bir şey yok gerçi ama diştenmi bilemiyorum sizinkiler nasıl?

canım diş çok huzursuzluk yapıyor geçen hafta ikinciyide çıkardı bizimki baya huysuzdu griplede birleşince baya zorlandık. ama genel olarak 5. aydan sonra bizi hep yanlarında istiyorlar yani bakıcı odadan çıkınca ağlamıyor ama ben ve baba çıkınca ağlıyor malesef artık anne babayı hep yanında istiyor işte birde ben işe gidiyorum diye hiç gözünün önünden ayırmıyor başka koltukta olsamda mızmızlanıyor yani

canım ben elma suyu ile başladım sonra hemen püreye geçtim, elma püresi armut püresi veriyorum, irmikli muhallebi yapıyorum püreyi içine karıştırıp veriyorum ou da seviyor, sebze çorbası denedim sevmedi bende zorlamadım bi iki hafta sonra tekrar denicem, bebe bisküvisini ıhlamurla ıslatıyorum içine bakıcımın evde yaptığı lordan ve bir tuzsuz zeytini soyup doğrayp yada ezip kahvaltı şeklinde veriyorum elinede meyve filesine koyarak yada kendim tutarak salatalık veriyorum kemiriyor,havucu dolaba koyup soğutup verdim dişini kaşısın diye pek sevmedi ama yinede oyalandı biraz, yoğurda bayılıyor çok seviyor evet gaz yapıyor ama çıkarıyor şükür sorun olmadı bizde, dün ilk defa tarhana çorbası yedirdim deneme amaçlı bir iki tatlı kaşığı ucuyla verdim sevdi gibi, yoğurt çorbası yediriyorum çok sevdi, balkabağını haşlayıp anne sütüyle karıştırıp verdim onuda sevdi şimdilik bunlar canım çorbalara tam geçmedik yavaş yavaş geçiyorum bizimki daha 5.5 aylık çünkü. sütüm az olduğu için ek gıdaya erken gectim ben

canım bizimki bir aydır dönüyor olmasına rağmen emeklemiyor daha ben hep yere bırakıyorum gerçi ama onlar kendi ne zaman isterse o zaman yapıcaklar emeklemeyi oturmayı bence akışına bırakmak gerek

Benimkide hiç yanlız kalmıyor. Her dakika beraberiz. Gündüz de 15 dk dan fazla uyumuyo. Ne ev isi yapabiliyorum ne yemek. Tuvalete dahi girsem katılıyo aglamaktan

evet yaa heryer heryerde yanımda yardımcım da yok yarın akşam annem gelicek, eşim gece vardiyasında gündüz ses olmasın diye bişey yapamıyorum zaten bebiş de durmuyo tek başına, akşam bikaç saat ne toplayabilirsem... ama çok zor cidden kaç sefer ev taşıdım bu kadar karıştığımı bilmem. evin her tarafı ayrı dağınık sinirlerimi bozuyor bu durum da cumartesi taşınıcaz inşallah ama bu kadar işi ne ara yapıcam hiç bilmiyorum. oy ki oy... dediğin gibi sütüm olduğu için şu an midesini çok karıştırmıyorum şu taşınma işim bitsin zaten 7 ayını doldurmuş olacak o zaman yavaş yavaş başlicam inşallah =)

canım bizimki bir aydır dönüyor olmasına rağmen emeklemiyor daha ben hep yere bırakıyorum gerçi ama onlar kendi ne zaman isterse o zaman yapıcaklar emeklemeyi oturmayı bence akışına bırakmak gerek

benim kız da sırtüstünden yüzüstü dönüyor sonra çırpınmaya başlıyor, emeklesin diye önüne emziğini felan koyuyorum elini uzatıp gel gel yapıyor ama kendini daha doğrusu gövdesini ilerletemiyor popo havada gövde yerde

Benimkide hiç yanlız kalmıyor. Her dakika beraberiz. Gündüz de 15 dk dan fazla uyumuyo. Ne ev isi yapabiliyorum ne yemek. Tuvalete dahi girsem katılıyo aglamaktan

bu dönem sanırım hepimizinki böyle artık tanıdıklarından olsa gerek ben de yalnız bıraksam yaygarayı koparıyor yalnızlık hissini öğrendiler ilgi bekliyor. yanımda anakucağında oturken dahi ilgi istiyor oyun istiyor kafamı döneyim ya da azcık bulaşık toplim diyorum mıkır mıkır başlıyor daha da ilgilenmezsem çığlık atıp ağlamaya başlıyor zilli

Ek gida soran arkadasa cevap, sanırım elif hanımı, meyveleri elma armut pure cam rendede rendeliyorum Havuç patates ve pirinçle çorba yapıyorum ama blendirdan geçirmiyorum Çatalca eziyorum , geçende bu karışıma ispanak ta ekledim bir iki kaşık yedi, bugün havuç kabak pirinç deneyeceğim. Çorba yaptığım zaman kahvaltı yaptırmiyorum Kahvaltıda şimdilik yumurta sarisi ve peynir veriyorum. Bazen yoğurtla pirinci, yada bulgur haşlayıp veriyorum. Meyveyi az yemişse yoğurdu pekmez karıştırıp veriyorum

Biz bu arada 6 bitiyor, 7 ye giriyoruz bir birbuçuk aydır ek gıdaya geçtik

Bizim kız sadece meyve sevdi elma armut veriyorum şimdilik.sebze olaraktan kabak havuç ıspanak zar zor oyunla falan 3/5 kaşık anca .kahvaltıda nohut kadar yumurta sarsı ve azcık bisküvi ıhlamurlar ıslatıp veriyorum tadımlık.yoğurt,peynir,tarhana ağzına sürmüyo yüzünü ekşitiyo hemenZorlamıyorum bende. Çorbalarına et yada tavuk atıyorum lezzet versin diye sonra çıkartıyorum vermiyorum.çatslla eziyorum hafif sulu püre gibi oluyo.

Bizde ne diş var ne konuşma Desteksiz bi süre oturuyor ama fazla tutmuyorum tabi.yerlerde yuvarlanın duruyoruz beraber.tek oynamaz hayatta.yapışık ikiz gibi dolanıyoruz evde babasında bile uzun süre kalmıyor ben yoksam muzıldanmaya başlıyo Bide yabancılardan korkuyor ağlamaya başlıyor

emziren arkadaşlara bir sorum olacak, 20lik diş sebebiyle kullandığım antibiyotik sanırım bende matar yaptı evde travazol krem vardı kaşıntı için 1 kere sürdüm ama aklıma reçetesini okumak gelmedi, çocuk doktorumuz geçmeyen pişik için bebişe vermişti, o yüzden bir gaflet içinde bebeğe verildi zaten zararı olmaz ki dedim sürdüm ama aklıma takılınca baktim ki emziren anneler kullanamaz yazıyor. internetten de araştırdım emzirme döneminde kullanılmaz süte geçer diye uyarılar var yalnızca 1 kere kullandım bir zararı olurmu ki kızıma acaba? mama kullanmıyor o yüzden sağıp dökemem emmesi lazım huff

bence bir kereden çok büyük bir etki yaratmaz ama sen bilirsin, birde antibiyotik yasak diye biliyorum ama nasıl kullanıyorsun doktor mu verdi

bence bir kereden çok büyük bir etki yaratmaz ama sen bilirsin, birde antibiyotik yasak diye biliyorum ama nasıl kullanıyorsun doktor mu verdi
evet geçen hafta 20lik dişim şişti, dişçiye gittik emzirme döneminde kullanılabilen bir antibiyotik verdi. ama hata bende aynı antibiyotiği aynı dişçi düğünümden önceki hafta yine vermişti ve ilk kez bu mantar olayıyla karşılaşmıştım. o dönemde mantar tedavisi için doktor travazol krem ve hap vermişti, antibiyotik sebep olmuştu. bile bile operasyon yapılacak diye kullanmak zorunda kaldım ve yine aynı şey oldu tek seferden bişey olmaz diye ümit ediyorum ama işte ana yüreği pimpiriklerin efendisi oldum çıktım...

Arkadaşlar bizde ek gıdaya geçeli iki gün oldu meyveyle başlattı doktor sonra yoğurt sebze püresi şeklinde devam edecekmisiz bizde destekli oturmaktan sıkılıyoruz zorlamıyorum bende

kizlar oglum dedigim gibi konusuo ge ge dede falan dio. tasindim birrde bakarsin 20lik disimin yarisi cikmis megeraem o bas agrilari ondan mis allahm ole agri bilniorum ya. oglumun cok hafif bi dengesizligi var bi kac gune desteksiz oturur artik yabancilari cok sevio ew kalabalik olmasina batiluo istio herkes onla konussun muhabbet etsin.. cok asosyal yetistrdim ama inanlmaz bi sosyal cocuk anlamafim biyere gittimde hicyabancilik cekmicek anlasildi. dis etleri kabarik bakalm dis ne zamn gelexek. cocugun disi beklerken venm disim geldi oda ayri bi konik -

Bende cam rendede elma ve armut püresi yapıyorum yemiyo. Kavanoz maması meyve püresi aldım onu yedi. Anladığım kadarıyla pütürlü şeyler yemiyo. Sebze çorbası da blendırdan gecirirsem yiyo tel süzgeçten gecirince yemiyo. Bebe bisküvisi biberon mamasıyla ıslatılırmı sizce? ??

Bizimde ilk disimiz cikti bugun farkettim.ama bir haftadir huzursuz ve heryedigini kusuyordu bizde belirtiler bunlardi.benim kizimda beni gormezse agliyor surekli kucagimda anasinin koalasi diyor babasi ;-) puturlu hic biseyi yiyemiyor nasil alisacak bilemiyorum artik disler cikmaya basladi bundan sonra yer belki

in
Ben biberon mamasinin icine koyuyorum bebe biskuvisi bi zarararinida gormedim canim

arkadaşlar selam nasılsınız
instgramda çok görüyorum blw diye bir olay deneyen var mı? açılımı bebeğin önüne ek gıdayı koyuyorsunuz kendi yiyor
ben bugün brokoli haşlayıp verdim ömrümden ömür gitti bişey olcak diye korktum

ben genelde elmayı püre yapmak yerine katı meyve sıkacağında veriyorum bi sakıncası yoktur di mi
püre mi versem acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…