2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
kızlar ne zamandır giremiyorum özledim sizleri:) umarım herşey yolundadur bebişler sağlıklıdır. bizimki çok yaramaz oldu artık koyduğum yerde bulamıyorum emeklemiyoruz tabi ama yuvarlana yuvarlana odada dolaşıyor

Neden ortada görünmediğin anlaşıldı kolay gelsin bebekle
düşünemiyorum

canım geriye dönük bakıyodum benim durumuma benzediği için yazayım dedim. biz 5. ay kontolüne 1 hafta gecikmeli gittik kilo alımı diğer aylara göre düşük çıktı doktor biraz daha almalıydı dedi. bende ufak ufak meyve püresi muhallebi yumurta sarısı falan başlamıştım tabi tadımlık minik minik. doktor annelerin yaptığı yanlış ek gıdaya erken başlamak dedi. tabi bazı mecburiyetler istisna.çünkü bebekler ek gıdaya başladıklarında hemen kilo almazlarmş vücut alışana kadar. 6 ayda saten ek gıdaya başlıcaksın acele etme anne sütünden sonra mama takviye et. dedi ama bizimkide biberonda mamada almıyordu. kaşıkla mama yedirmek kadar zor bişey yok. bende uyku sersemiyken ilk önce kendi mememi verdim sonra çıkardığım gibi biberonu soktum ağazına ve aldı bu şekilde alıştı

kızlar selamlar ben girmeyeli buralar sessizleşmiş. yada hafta sonu olduğu çin böyle. ek gıda veren anneler dışarı çıkdığğınızda bebişlerinize neler veriyorsunuz. nasıl muhafaza ediyorsunuz. ben dışarda sadece anne sütü veriyorum. meyve püresi vereyim diyorum evde hazırlayıp saklama kaplarına koyayım diyorum ama üzerinden 1-2 saat geçerse tazeliği bozulur mu acaba? ne kadar tecrübesizim yaa. birde bi sebze çorbası tarifi bekliyorum sizden ilk başlangıç olarak. birde ek gıda verenler 1 günlük beslenmeniz nasıl oluyor?? üff bu ek gıda insanı strese sokuyor

Meyve püresini yapıp hemen vermek daha iyi olur, vitamin değeri kaybolmasın, hem de kararmasın bir kaç saat bekleyince, yoğurt götürebilirsin, dolaptan soğuk çıkıyor, o zamana kadar hem ılır, bir kaç saatte de ekşimez diye düşünüyorum.

ek gıda işi çok karışık çarşamba altı aylık oluyoru< azar azar başladım amahala tam bilgim yok

tesekkur ederim canim.ne yaptiysam aldiramitorum biberonu.memeyi agzindan cektigimde haykirarak agliyor. aglamasi durmadan sakinlesmeden de geri emmiyor. Huysuz kizim. O yuzden biraktim biberon isini. Mama da vermeyecegim.5 ml ya iciyor ya icmiyor.ek gidayla devam ederim artik.biberon ucunu eline oynasn diye verdigimde cuk cuk cekiyor.ama birsey akiyorsa gicik oluyor cocuk

ben hala %99 anne sututle devam ediyorum. Hergun ayina uygun olarak birsey tadiyor bebeğim. Meyve puresi pek tercih etmiyorum nasilsa yiyor diye. Sebze haslayip deniyorum cogu zaman.
doyumluk hic birsey vermedim. Ac oldugunda hep emiyor. Aralarda sadece bir iki cay kasigi mevsim sebzeleri tadiyor. Ornegin bal kabagi,brokoli,havuç.. kendi yaptigim lor, yumurta sarisi gibi..
hergun birseyler okuyorum netten hergun. Ek gida stres yapti bende de. Face.te bir grup var. orada cok sey ogrendim. Paylasabilir miyim ismini bilmiyorum ama orasi hem soru sorup cvp almakta iyi oldu hem de bircok sey ekledim bilgilerime..

Canım face deki grubun adını paylaşabilirmisin buradan faydalanırım diyordum ama burada kimse kalmadı galiba sorularıma da cevap alamıyorum face den takip edeyim bende diyorum :)

kizlar benm bebe konusmaya basladi dede ge gel falan dio ayyyyhhh cok datluoluorrrrr sizinler konusuomu ne diolar

kizlar benm bebe konusmaya basladi dede ge gel falan dio ayyyyhhh cok datluoluorrrrr sizinler konusuomu ne diolar
ayy maşallah =) benimki de emziğine emme diyo, yoğurt ya da meyve yedirirken de meyme diyo daha anne baba demeden çocuk bunları dedi arada anne gibi sesler çıkarıyor ama bilinçli mi bilmiyorum genelde sabah uyandığında yatağında kendi kendine böyle konuşuyo bıdır bıdır

şu sıralar taşınma işim olduğundan pek yazacak vakit bulamıyorum, cumartesi evimi taşicaz heryer heryerde. çoğu anneler kahvaltıya felan geçmiş de biz hala yoğurt ve elma dışına çıkamadık. anne sütünü biraz daha alsın diye fazla ek gıda yedirmek istemiyorum ama yeni eve geçip düzenimi kurunca evde labnemi felan yapıp azar azar kahvaltıya da başlicam inşallah =) ama ara ara tarhana çorbası felan veriyorum çok seviyor onu zilli =)

Canım face deki grubun adını paylaşabilirmisin buradan faydalanırım diyordum ama burada kimse kalmadı galiba sorularıma da cevap alamıyorum face den takip edeyim bende diyorum :)
canım sormak istediğin şey varsa cevap verebilirim ben başladım bir aydır baya tattırıyorum, bu arada senin resmin badem şekeri nickle aynı siz aynı kişi misiniz

Kızlar bebeklerinizle ne gibi oyunlar oynuyorsunuz?
Bizimki çok çabuk sıkılıyor da

aaa bende tasindim yeni cooookkkk zor cok zooorrrrr bildigin gibi degil . allah yarfimcn olsun ben yerlestim . bende armut yumurta sarisi yogurt veriorum sutun varsa cok acele etmenin bi geregi yok bence . zaren benm doktorum ole dedi cocugun en gec midesi bagirsagi grlisirmis o yuzden 7 bitince derinlere giricez bakalm ole dedi

canım sormak istediğin şey varsa cevap verebilirim ben başladım bir aydır baya tattırıyorum, bu arada senin resmin badem şekeri nickle aynı siz aynı kişi misiniz
Evet canım aynı kişiyim öyle ayrı yapmayı nasıl becerdim bende bilemiyorum :) Cuma günü 6.ay kontrolümüz vardı.Doktor ek gıda konusunu hayal gücüne bırakıyorum dedi. Tuz ve şeker yok her verdiğim gıdayı önce tek vereceğim ve 3 gün deneyeceğim.Liste filan vermedi. Bende cuma elma rendeledim verdim 2 gündürde armut veriyorum tek olarak. Başka neler verebilirim sen ilk neler verdin ?Mesela yoğurt vermek ıstıyorum gaz yapar diyorlar?
Birde otursun artık dedi yere bırakın emeklesin dedi ama çok huzursuz bu aralar ne oturmak istiyor nede yerde sürünmek hemen sıkılıp ağlıyor sizinkılerde öylemi? Bu çocuk oturmadan nasıl alışacak oturmaya yada yerde debelenmeden nasıl emeklemeye başlayacak bılemiyorum

Kızlar bebeklerinizle ne gibi oyunlar oynuyorsunuz?
Bizimki çok çabuk sıkılıyor da
Valla benimkıde çok sıkılıyor sürekli mızır mızır oyun moyun oynayamıyoruz o yüzden bildiğin şamata yapıyorum onun mızırtı sesini bastırmak için oda benim şamatalarımı oyun sanıyor. Birde başka bi yere bakarken birden başımı ona çeviriyorum buna çok gülüyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…