2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Arkadaşım tabi doymazsın saydıkların benim 1 öğünüm yatana kadar 4/5 oluyo kilom şuan 69 inşallah fazla almam ama allah tarafında ilk aylar yediğim halde kilo veriyorum :26:

ayy süpersiniz yaa yalnız değilmişim
inanmazsınız şimdi bir tabak kısırı bitirdim yinede doymadım.(canınız çekmesin inşallah, çekerseniz yapın :))) çok faydalı kısır pirinç pilavı yerine bulgur tüketin)

neyse oturmaya gitcem oraya da saklayım biraz
kilo almak gibi bir derdim yok, yeterki mantıklı kilo alayım

afiyet olsun bize. yapacak birşey yok :)

canım desteğin için çok teşekkürler yarın bi dr. gideyim de içim rahatlasın çok çok saol...

cnm, bu tüm yediklerin değil sadece ara öğünler herhalde dimi günde 1700-1800 kalori gibi almalısın boyuna kilona göre değişir tabii bu. normalden 400 kalori fazla olacak.
açlık normal ama yemek için seçtiğin şeylerde önemli mesela tatlı yersen şekerin yükselir aniden sonra kısa sürede düşer tekrar acıkıverirsin tekrar tatlı yersin kısır döngüye girersin onun yerine glisemik indeksi yüksek şeyler tercih etmek lazım. bu konuyu bi araştır netten detaylı anlatımlar var.
portakal+gofret ikiside tatlı bunun yanına dengeleyecek bişey olsun. mesela meyve+çubuk kraker yada 1 dilim ekmek(beyaz olmasın) yada yoğurt süt ozaman daha uzun süre tok tutar seni.
kuru yemişte tok tutar 1 avuç kadar ceviz badem fındık. çorbadan daha uzun süre tok tutan ve daha faydalı bi ara öğün olur.

canım çekim açısından bu bence şimdi baktım benim ultrasonlardada var bööle görünen. aynı gün 3 tane resim çekmiş biri düzgün bi oval, biri baklava dilimi gibi ama daha eciş bücüş çıkmış, biri fasülyeye benziyo bi tarafı dügün oval bi tarafı içe girintili duruyo. ilk gebeliğimdekilerde öyle şekil şekil olurdu hiç kese şeklinin önemli olacağı aklıma gelmemişti.
boşuna üzme kendini bişey olsa söyler doktor, bakma senle birlikte ağladığına, kaç kadına ne kötü haberler vermiştir, taş kalpli olmaması profesyonel olamayacak anlamına gelmiyo, mecbur kötü haberide verecek, akşama gidip çoluk çocuğuylada gülüp eğlenecek alışıktır onlar. o söyleyemeyen doktorlar ancak filimlerde olur. biz bilgiye kolay ulaşıyoruzda ondan bukadar evhamlı oluyoruz tarlada doğuran kadın daha şanslı bu yönden, bilgisi yok kafası rahat sakin sakin doğuruyo biz okudukça öğrendikçe kendi kendimizi boşu boşuna üzüyoruz.
ben de bir şeyleri kafama takıyorum bazen sonra şöyle düşünmeye çalışıyorum, bi sorun varsa ben üzülerek bişey yapamam ama bi sorun yoksa ben üzülerek boşyere bebeğimide üzüyorum. stresten hasta olan var, moralle iyileşen kanser hastası var da moralle bebek iyileşmezmi, ben güçlü olayım neşeli olayım onada güç vereyim.
sende böyle düşünmeye çalış lütfen annesi üzme kendini de bebişide..

benide ekler misiniz. bebişimin doğum tarihi 05.09.2014. yaşım 28. yaşadığım yer eskişehir. son adet tarihim 18.11.2013 ilk bebeğim ve bebeğim tek

Son düzenleme:
herkes de yazmış canım. canını sıkacak birşey yok. önemli bi durum olsa dr muhakkak bilgi verirdi. yine de için rahat etmeyecekse başka dr a da git tabii ama yarın pzr.. pzt tekrar kendi dr una da gidebilirsin açıkça konuşursun lakin sanki bebeğe odaklanabilmek için orası biraz eğik çıkmış gb geldi bana da.. sonuçta basınç da uyguluyorlar onunla da alakalıdır belki.. moralini yüksek tut lütfen.. bi bozukluk olsa ilacın dozunu düşürür müydü hiç?
migdem bulaniyor.. basim agriyor.. halsizlik.. uyku hali hersey var bende.. sadece istifra etmiyorum

bugun tam 7 haftalik olduk.. pazartesi gorecem bakalim bebek ne alemde...:44:
oyyy kuzum aynı ben.. her şeyi yapmaya üşeniyorum hiç kolumu kaldırasım yok çoğu zaman.. inş pzt ii habrlerle gelirsin..
ben de istifra etmiyorum ama günde lavaboya koşmalarımın haddi hesabı yok çocuk da annem de bıktı yakında komşular kapıya gelecek

yaaa bu arada kızlar.. 14 şubat geliyo bişeyler düşünen var mı eşlere şöyle özel cinsinden?
ben birkaç şey düşündüm ama yanımda olur mu olma mı bilmiyorum bir an önce hazırlayıp yollamam lazım..
ya da bebekli falan mı bişeyler düşünsem diyorum?? sonuçta 4 sevgili olcaz artık biz yok artık öyle iki kişilik yaşam bize :))
hadi burda fikir paylaşalım.. yarın geceden önce giremem kotam bitti cafede işim vardı yine de yazayım dedim.. sağlıcakla kalın bebişler de siz de herkese bulantısız bol enerjili az işli günler diliyorum...

Kizlar cok sukur bugun duydum melegimin sesini :)) nasil guzel bi duyguymus..Rabbim herkesin evladini korusun. Riskli donemimiz dvm ettigi icin progestorona dvm. 2 hafta sonra yine gorecegiz :)

Bizim tup bebek oldugu icin transfer tarihine gore hsp yaptik ve 2 Ekim'e kaydi tatihimiz. Yani bgn 6+2 olduk. Ama ben sizinle dvm etmek istiyorum.

Canım valla içim öyle bi su serptin ki anlatamam Allah razı olsun... Akşam eşimde geldi aynı dediklerini dedi bide doktorum beni 1 ay sonra yani 12. haftamda çağırdı eşimde dedi birşey olsa söylerdi doktor hadi diyelim sölemedi seni 1 ay sonra çağırırmıydı takibe alıp bir hafta sonra gel falan derdi dedi. bana da mantıklı geldi. Ama gerçekten dediklerin çok doğru birşeyleri fazla bilince fazla araştırınca kendimizi yok yere üzücek birşey illaki buluyoruz dediğin her bir cümleye tek tek katılıyorum.gerçekten çok doğru çok saol yaa valla Allah razı olsun Allahım tüm anne adayları gibi seninde bebeğini sağ salim kucağına almanı nasip etsin inş. bu gece rahat uyuyabilirim içimi çok rahatlattın inan...

hayır bütün bunlar tüm gün yediklerim değil tabiki
tatlı nerdeyse hiç yemiyorum, daha çok ekşi tuzlu şeyler iyi geliyor
ceviz fındık çok fazla tüketemiyorum midemi bulandırıyor bu ara
sütte bile sıkıntım var ama ona rağmen tüketmeye çalışıyorum
laktoz intoleransı var bende süt ve ürünlerini sindiremiyor bağırsaklarım
neyse 3 ay geçsin bulantı durunca daha sağlıklı beslencem sanırım.

Canimm cok sevindim gozun aydin darisi bekleyen diğer annislere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…