Seninkide iyiymiş :) hepimizin kaderi oldu sanırım bu kilo durumu valla bizde suçu pko ya yüklüyoruz ama sebebi o mu bilmiyoruz :) tartıyla kavga ediyorum resmen hayır ben bu kadar kilolu değilim diyip duruyorum her sabaharada bi kaçamak hepimizin hakkı bence ... Son aylarda daha çok alınıyor diyo herkes bakalım sonumuz ne olacak :)
Kizlar bugunlerde kimse yazilarimi gormuyor mu(((
Herkes asinin 2.dozunu olmus daha ben 1.sini bile olmadim gecmi kaldim ne?
20 garanti işte:) 24 haftaya kadar 10 alıp bundan sonra daha az almamız imkansız diye düşünüyorum. Bi 3 ay daha tartılarla kavga ediim ben önemli diilde inşallah bişeyim yoktur şeker meker:)
ok işte 4 ayın kaldı 2şerden 8 kilo alsan18le bitirirsin 51le başlayan birisi için normal değil mi bukadar almak. bi sorunun yoksa zatenkolayda veriyosun çoğu kişinin 40ı çıkarken 5-6 kilo fazlası kalıyor oda emzirirken gidiyor. ben 63-64 ile başladığım için 12 kiloyu hedeflemiştim 15in altında bitirsem şükrederim.. geçensefer hiç eksilmedim ama normal şartlarda bebek-eşi-suyu-ödem-kan vs.. derken 7-8kilo hastanede gitmeli gerisiylede troidim everdiği ölçüde savaşır dururum artıkPeki ben napiim:) ne pko'm ne insülin direncim ne hipoglisemi ile ilgili bir problemim var bildiğim. Hergün 1 saat spor yapıyorum, arada kaçamaklar dışında gayet dikkatli besleniyorum. 51 kilo ile başladım veee şuan 61 kiloyumilk aylarda birer şimdi şimdi ikişer ikişer alıyorum kiloları ve bundan fazla kasamicam valla hamileliğimde elimden bu geliyo :)
Kizlar bugunlerde kimse yazilarimi gormuyor mu(((
pko ne bu arada kızlar
Selam canım, bazen gözden kaçabiliyor bazı yazılar. Şimdi görüldü yazın, nasıl gidiyo bi sıkıntı yoktur inş.
Canım bende hiç aşı olmadım doktorumda söylemedi sağlık ocağından falanda aramadılar bende bu konuyla ilgilenmedim:) bi sonraki randevumda bi sorucam ama olmicam mesela ben heralde artık.
görmemiştim eski mesajını cnm. yok bişeye geç kalmadın yaptırabilirsin hala. ben de yaptırmadım, yaptırmayıda düşünmüyorum aslında.
Valla bu kilolar yiyerek alınsa gam yemiycem rejimde yapmayın diyolar vücutlarımız müsait demek ki kuzenim hamileyken 35 kilo almıştı çok kızmıştım nasıl aldın diye ahh ahh başa gelmeden anlamıyor insan :) o kadar olmasada bi 20 garanti gibi duruyor bende ... Anneme benzeseymişim keşke kadın 3 çocuk doğurmuş ilk ikisinde 10 ar kilo en son bende 9 kilo almış başlarda almayınca benzediğimi düşünmüştüm ama alakam yokmuş meğersem :)
Peki ben napiim:) ne pko'm ne insülin direncim ne hipoglisemi ile ilgili bir problemim var bildiğim. Hergün 1 saat spor yapıyorum, arada kaçamaklar dışında gayet dikkatli besleniyorum. 51 kilo ile başladım veee şuan 61 kiloyumilk aylarda birer şimdi şimdi ikişer ikişer alıyorum kiloları ve bundan fazla kasamicam valla hamileliğimde elimden bu geliyo :)
bu sene herkestea aynı sorun var
mevsimden midir nedir
pcos genelde şeker ve kiloyla ilgili oluyor ama bende de hiç biri yoktu mesela, hormonlarımda normaldi. sadece 24 tane kistim ve bir miyomum var. adetlerim düzensizdi ve reglim geciktiği zamanlar hep kilom fazla çıkardı.
ben tartılırken de pek dikkat etmiyorum aç karnına tok karnına da farkediyormuş sanırım tartıda.
bünyeden bünyeye değişiyor demek herşey
Ben sifremi unuttum sonra tekrar almak baya bir zor oldu dedim yazilarim görülmüyormu yoksa kizlar yaziyor banami gelmiyor diye kötü hissettim.Bizimde yarin dr kontrolumuz var bakalim ne alemdeyiz benide aile hekimliginden aramadilar bende unuttum simdi arkadaslar yazinca aklima geldi asi yanlis hatirlamiyorsam ilk doz 20.hafta idi ben hic yaptirmadim iste 23+3 olduk tesekkur ederim cevaplariniz icin ama rapido ve nnnyyy arkadaslar bence sizde yaptirin derim ne olur ne olmaz neden yaptirmak istemiyorsunuz?
Bende de yoktu miyomum falanda yok regl gecikmesiydi tek sorunum... Senin kilo durumların nasıl peki hızlı bir artış var mı :)
evet 52 kiloyken 70 çıkıyorum tartıda ve görüntümde bir değişiklik yok. sadece göbek şiş, anlam veremiyordum ama doğumda gidiyor diyorlar. bir kaç kişiden duydum bugün, doğum sonrasında eski haline dönüyorlarmış güya, doğurduktan sonra görücez artık
Ben sifremi unuttum sonra tekrar almak baya bir zor oldu dedim yazilarim görülmüyormu yoksa kizlar yaziyor banami gelmiyor diye kötü hissettim.Bizimde yarin dr kontrolumuz var bakalim ne alemdeyiz benide aile hekimliginden aramadilar bende unuttum simdi arkadaslar yazinca aklima geldi asi yanlis hatirlamiyorsam ilk doz 20.hafta idi ben hic yaptirmadim iste 23+3 olduk tesekkur ederim cevaplariniz icin ama rapido ve nnnyyy arkadaslar bence sizde yaptirin derim ne olur ne olmaz neden yaptirmak istemiyorsunuz?
ok işte 4 ayın kaldı 2şerden 8 kilo alsan18le bitirirsin 51le başlayan birisi için normal değil mi bukadar almak. bi sorunun yoksa zatenkolayda veriyosun çoğu kişinin 40ı çıkarken 5-6 kilo fazlası kalıyor oda emzirirken gidiyor. ben 63-64 ile başladığım için 12 kiloyu hedeflemiştim 15in altında bitirsem şükrederim.. geçensefer hiç eksilmedim ama normal şartlarda bebek-eşi-suyu-ödem-kan vs.. derken 7-8kilo hastanede gitmeli gerisiylede troidim everdiği ölçüde savaşır dururum artık
görmemiştim eski mesajını cnm. yok bişeye geç kalmadın yaptırabilirsin hala. ben de yaptırmadım, yaptırmayıda düşünmüyorum aslında.
Amin canım inş. Ben dikkat edemiyorum pek yediğime içtiğime. Eşimin işi nedeniyle düzensiz bi hayatımız var. Üzüyo bu durum beni, korkuyorum bebişime de bişey olur mu diye Allah göstermesin.
Allah korusun lütfen kötü düşünme. Hepimiz elimizden geldiğinde beslenmeye çalışıyoruz neticede ihtiyacı olanları senden alıyordur o merak etme. Sen kendini düşün.
BU arada bence benim dünkü doktor randevum pek iyi geçmedi. Akşam hiç uyumadım. Şimdi normal muayenemi kendi doktrum yapıyor, ultrason muayenelerini ise perinatolog olan eşi yapıyor. Genelde doktorum da o an orda bulunuyor ama dün çok hasta vardı ölüçümler yapılırken doktorum başka hasta ile ilgileniyordu.
Bebeğim 740 gr olmuskadın herşey normal dedi, ama biraz sonra süt içiyomusun, yumurta yiyiomusun diye hafif tatlı tatlı sormaya başladı. Ki ben her gün yarım lt sut içiyorum, deli gibi peynir yogurt tüketiyorum haftada 3-4 adet de yumurta yiyiorum. Neyse hayırdır bir sorun mu var dedim ama yok yok falan dedi. Sonra ekranda ölçümlere göüzm takıldı. Biliyosunuz bebeğin kilosunu ve haftası için 4 ana kriter var baş çevresi karın çevresi uyluk miği falan. Ben de diğerleri tamamı ile haftası hatta günü ile uyumlu iken yani 25+2 yazıyordu yanında, FL değeri olan uyluk kemiği ölçümü 23+0 yazıyordu yani tam 16 gün geri!!!!
Tabi ben bunu görünce çok gerildim hemen sorudm FL neden geri diye, ya ölçümden olabilir falan dedi, sonra içimi rahatlatmak için bir daha ölçtü bu defa 24+5 gibi haftama çok yakın bişey çıktı. Ama bu ölçümü sırf ben söledikten sonra içim rahat etsin diye yaptı gibi geldi. O nedenle üzünüm, okuyorum internetten geriliyorum.
Kendi doktorum o arada içeri geldi, ölçümlere baktı hiçbir sorun yok rahat rahat git evine dedi ama bir kere ateş düştü içime. Of kızlar valla hep stres bu hamilelik yaaa((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?