2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

20 garanti işte:) 24 haftaya kadar 10 alıp bundan sonra daha az almamız imkansız diye düşünüyorum. Bi 3 ay daha tartılarla kavga ediim ben önemli diilde inşallah bişeyim yoktur şeker meker:)

Herkes asinin 2.dozunu olmus daha ben 1.sini bile olmadim gecmi kaldim ne?

Canım bende hiç aşı olmadım doktorumda söylemedi sağlık ocağından falanda aramadılar bende bu konuyla ilgilenmedim:) bi sonraki randevumda bi sorucam ama olmicam mesela ben heralde artık.

20 garanti işte:) 24 haftaya kadar 10 alıp bundan sonra daha az almamız imkansız diye düşünüyorum. Bi 3 ay daha tartılarla kavga ediim ben önemli diilde inşallah bişeyim yoktur şeker meker:)

Doğru diyosun garanti... Avutuyorum kendimi diyorum şimdi hızlı alıyorum doğumdan sonrada hızlı vericem diye heh işte en korktuğum o zaten şeker ya da tansiyon problemi yaşamak bebişler sağlıklı gelsin bizede bişey olmasın tek takıntımız kilo olsun artık napalım di mi ama :)

ok işte 4 ayın kaldı 2şerden 8 kilo alsan18le bitirirsin 51le başlayan birisi için normal değil mi bukadar almak. bi sorunun yoksa zatenkolayda veriyosun çoğu kişinin 40ı çıkarken 5-6 kilo fazlası kalıyor oda emzirirken gidiyor. ben 63-64 ile başladığım için 12 kiloyu hedeflemiştim 15in altında bitirsem şükrederim.. geçensefer hiç eksilmedim ama normal şartlarda bebek-eşi-suyu-ödem-kan vs.. derken 7-8kilo hastanede gitmeli gerisiylede troidim everdiği ölçüde savaşır dururum artık
Kizlar bugunlerde kimse yazilarimi gormuyor mu (((

görmemiştim eski mesajını cnm. yok bişeye geç kalmadın yaptırabilirsin hala. ben de yaptırmadım, yaptırmayıda düşünmüyorum aslında.

Son düzenleme:
pko ne bu arada kızlar

Polikistik over canım onun kısaltması yumurtlayamama ya da geç yumurtlama kısacası adet düzensizliği yumurtalıklarda küçük küçük kistlerin oluşma durumu tedavisi olmayan bi hastalık kimisi bunun yüzünden tüp bebekle ya da aşılama yöntemiyle hamile kalıyor benimki çok ileri değil allahtan normal yollarla hamile kaldım ...

Selam canım, bazen gözden kaçabiliyor bazı yazılar. Şimdi görüldü yazın, nasıl gidiyo bi sıkıntı yoktur inş.

Canım bende hiç aşı olmadım doktorumda söylemedi sağlık ocağından falanda aramadılar bende bu konuyla ilgilenmedim:) bi sonraki randevumda bi sorucam ama olmicam mesela ben heralde artık.

görmemiştim eski mesajını cnm. yok bişeye geç kalmadın yaptırabilirsin hala. ben de yaptırmadım, yaptırmayıda düşünmüyorum aslında.

Ben sifremi unuttum sonra tekrar almak baya bir zor oldu dedim yazilarim görülmüyormu yoksa kizlar yaziyor banami gelmiyor diye kötü hissettim.Bizimde yarin dr kontrolumuz var bakalim ne alemdeyiz benide aile hekimliginden aramadilar bende unuttum simdi arkadaslar yazinca aklima geldi asi yanlis hatirlamiyorsam ilk doz 20.hafta idi ben hic yaptirmadim iste 23+3 olduk tesekkur ederim cevaplariniz icin ama rapido ve nnnyyy arkadaslar bence sizde yaptirin derim ne olur ne olmaz neden yaptirmak istemiyorsunuz?

bu sene herkestea aynı sorun var
mevsimden midir nedir
pcos genelde şeker ve kiloyla ilgili oluyor ama bende de hiç biri yoktu mesela, hormonlarımda normaldi. sadece 24 tane kistim ve bir miyomum var. adetlerim düzensizdi ve reglim geciktiği zamanlar hep kilom fazla çıkardı.
ben tartılırken de pek dikkat etmiyorum aç karnına tok karnına da farkediyormuş sanırım tartıda.
bünyeden bünyeye değişiyor demek herşey

Bende de yoktu miyomum falanda yok regl gecikmesiydi tek sorunum... Senin kilo durumların nasıl peki hızlı bir artış var mı :)

Bende yaptırmadım tetanoz aşısını doktorumda önermiyor daha doğrusu gerekli görmüyor benimde içimden yaptırmak gelmiyor zaten...

Bende de yoktu miyomum falanda yok regl gecikmesiydi tek sorunum... Senin kilo durumların nasıl peki hızlı bir artış var mı :)

evet 52 kiloyken 70 çıkıyorum tartıda ve görüntümde bir değişiklik yok. sadece göbek şiş, anlam veremiyordum ama doğumda gidiyor diyorlar. bir kaç kişiden duydum bugün, doğum sonrasında eski haline dönüyorlarmış güya, doğurduktan sonra görücez artık

Bende öyle diyorum hızlı alıyoruz hızlı vericez diyorum bakalım :) insanın tartıya inanası gelmiyor di mi görüntü bende de aynı ama tartı +9 fazlasın diyor ilginç gerçekten :) seninde baya fark etmiş ama bu kadar kısa zamanda bu kadar kilo pek de mümkün gibi gelmiyor bana bunun adı kilo değil başka bişey :)

gidip kayıt olmuşmuydun? olmayanları aramıyorlarmış.
tarlada doğurup paslı bıçakla göbek bağını kesecek değilim ya bi zahmet steril malzeme ile yapsınlar ameliyatımı. zaten manyak bi bağışıklık sistemim var 3 adet otoimmün hastalığım var, aşı karşıtlarının, aşıların otoimmün hastalıkları tetiklediği yönünde yazıları da huzursuz ediyor. hiç bişii yapmasa ateş ve halsizlik yapacak buda bende romatizmal eklem ağrılarından diş ağrısına kadar can sıkıcı şeyleri tetikleyecek. istanbulda hergün kaç kişi ameliyat oluyor hepsi aşılı mı, ben tetanoz olmuş kimseyi de duymadım bu yaşıma kadar. doktorumda kararı bana bıraktı, ilkinde de olmamıştım şimdide düşünmüyorum.

Valla çok moral oldun bana teşekkürler arkadaşım ilk defa biraz normal hissettim aldığım kiloları:)
Hipotiroidi varken daha zordur kilo vermek inşallah hepimiz seneye bu zamanlar fıstık gibi oluruz yine

Ben yaptırmak istemiyorda diilimde çok ilgilenmedim bununla nedense :) çok önemli bişi gibi gelmedi. Doktorumda bişey demeyince öyle kaldı.
Doğumumun inşallah olacağı hastanede zaten kullandıkları aletlerle hastaları tetenoz yapıyorlarsa kapayıp gitsinler diye düşünüyorum:)

GÜNAYDIIIIIN kızlarrrr,
fazla kilolardan sonra fazla çtlamalarlada uğraşmaktan çok tırsıyorum,bi tane krem kullanıyom gerçi sabah akşam ama doğal yağlardan özel karışımlar yapan varmı aramızda,birde öğle bişi süriim gündzleri diyom

Amin canım inş. Ben dikkat edemiyorum pek yediğime içtiğime. Eşimin işi nedeniyle düzensiz bi hayatımız var. Üzüyo bu durum beni, korkuyorum bebişime de bişey olur mu diye Allah göstermesin.

Allah korusun lütfen kötü düşünme. Hepimiz elimizden geldiğinde beslenmeye çalışıyoruz neticede ihtiyacı olanları senden alıyordur o merak etme. Sen kendini düşün.

BU arada bence benim dünkü doktor randevum pek iyi geçmedi. Akşam hiç uyumadım. Şimdi normal muayenemi kendi doktrum yapıyor, ultrason muayenelerini ise perinatolog olan eşi yapıyor. Genelde doktorum da o an orda bulunuyor ama dün çok hasta vardı ölüçümler yapılırken doktorum başka hasta ile ilgileniyordu.

Bebeğim 740 gr olmus kadın herşey normal dedi, ama biraz sonra süt içiyomusun, yumurta yiyiomusun diye hafif tatlı tatlı sormaya başladı. Ki ben her gün yarım lt sut içiyorum, deli gibi peynir yogurt tüketiyorum haftada 3-4 adet de yumurta yiyiorum. Neyse hayırdır bir sorun mu var dedim ama yok yok falan dedi. Sonra ekranda ölçümlere göüzm takıldı. Biliyosunuz bebeğin kilosunu ve haftası için 4 ana kriter var baş çevresi karın çevresi uyluk miği falan. Ben de diğerleri tamamı ile haftası hatta günü ile uyumlu iken yani 25+2 yazıyordu yanında, FL değeri olan uyluk kemiği ölçümü 23+0 yazıyordu yani tam 16 gün geri!!!!

Tabi ben bunu görünce çok gerildim hemen sorudm FL neden geri diye, ya ölçümden olabilir falan dedi, sonra içimi rahatlatmak için bir daha ölçtü bu defa 24+5 gibi haftama çok yakın bişey çıktı. Ama bu ölçümü sırf ben söledikten sonra içim rahat etsin diye yaptı gibi geldi. O nedenle üzünüm, okuyorum internetten geriliyorum.

Kendi doktorum o arada içeri geldi, ölçümlere baktı hiçbir sorun yok rahat rahat git evine dedi ama bir kere ateş düştü içime. Of kızlar valla hep stres bu hamilelik yaaa ((

hamilelik stresli değil biz pimpirikliyiz. hep kötü bişey olcak diye bekliyoruz. artık doktorlarada kendimize karşı takındığımız önyargı yüzünden güvenmez olduk. ben bu gün doktora gidicem ölçümler az çıkıcak çocuğum geri kalcak diye korkuyorum. çünkü yeterince yemek yemiyor hemen doyuyorum. aslında birazda biz çağırıyoruz kötüyü.

Merhaba anneler çok uzun zamandır takip edemedim sizi isten çıkınca PC açmaya usenir oldum evde:) benim gebelik çok şükür güzel geçiyor. Simdilik 4.5 kg almisim. Umarım herkesin yolunda gidiyordur :) biran önce evlatlarimiZi kucagimiza alırız inşallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…