2014 Kasım Anneleri

Bursa'da yok ama , önümüzde ki ay içerisinde İstanbul'a geleceğiz eşimle bir düğün için. Bir gece kalıp, düğünün ertesi günü şu çok bahsedilen havuzlu hana gitmeyi düşünüyordum. Mothercare 'in İstanbul'da ki yerine de bakarım. Elyaf olmaması benim için önemli, kimyasal sonuçta. Bir de kıyafette bile, pamuklu olan eşya makbuldür ya her zaman, sağlıklıdır, hava alır, teri emer ve de terletmez. O yüzden pamuk konusunda karar kıldım, ama senin dediğin yorgana da bakacağım, merak ettim.

yaaa eskiden pamuk mu varmış diyee başlayıp yeni bi polemik yaratıyomuşum ben yün yorganım olmadan uyuyamıyorum sanki bebişte üşür gibi gelir bana kaz tüyünden yapılan şeylere bende karşıyım tam bir vahşet

Hiç sorma valla, eskiden hiç bir şey yokmuş, hamilelere vitaminler yokmuş, ultrason yokmuş, 2'li'lü tarama yokmuş, kaloriferli evler yokmuş, kaz tüyü, pamuk yorganlar yokmuş, herkeste sağlıklıymış

Ne bileyim, bende hiç yün yorgan kullanmadım. Annemler kullanırdı çok ağırdı, bir kaç kez örtüneyim dedim altından eziliyorum sandım.Ama onların o üst desenlerine bayılırdım Daha sonra annem de , sağlıksız diyerek attı yün yorganı. Ben sadece okuduğum bir kaç makaleden yola çıkarak pamukta karar kıldım. Hani bir de, kıyafette bile pamuk arıyoruz ya, sağlıklı diye. Hani nefes aldırır, terletmez falan ya, o bakımdan pamuk daha iyi gibi geldi sanki.

valla canım ben yün yorgana büyüdüm kardeşlerimde öyle...ne öksürük be alerjimiz var şükürrr..
bencede en sağlıklısı yün yorgan..
kaz tüyü asla ama asla almammm

Kizlar yorgana gerek yok yaziyorlar hep,

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

herşey bebişler için en iyisine layıklar onlar yünlü kıyafet kullanmak biraz riskli çünkü minik tüyler uçuşuyor solunum yollarını tıkayabilir biz hastaneye yatan çocuklar da ilk üstündekini çıkarıyoduk.. anneler de bi enteresan astımlı çocuğa yün yelek giydiriyodu..
benim anneannemin yün yorganları çok ağırdı gece mümkün değil sağa sola dönmek beton dökmüş gibi uyurduk

Son düzenleme:

üzerinde %100 pamuk yazıyor ama doğrudur herhalde. desenli falan da olanları var. yatak örtüsü gibi de işe yarıyor. inşallah indirim zamanına denkgelirsin canım. alışveriş merkezlerinde var genelde mağazaları.

benım kızım asla yorgan tutmaz üstünde bebeklıgınden beri sırf örtmek için gece 3-5 kere kalktığımı bilirim. cok kötü yatıyor ters dönüyor yatakta resmen. uyku tulumu kullanmak zorunda kaldım hep. elyaf sağlıksız gerçekten sana katılıyorum. allerjiyi de tetikliyor.

Zaten kaloriferler yanacak kalın bi battaniyeye nevresim geçirince yetecek.. benim kv heves etmiş yapayım dedi ee yap hadi dedim bende

valla canım ben yün yorgana büyüdüm kardeşlerimde öyle...ne öksürük be alerjimiz var şükürrr..

Valla bizde yün yorganla büyüdük evlendiğimiz de kv yün yorgan yaptırdı istemem ben hazır yorgan aldım dedim.. kışın eşimle titremeye başlayınca aldık yorganı temizliğine dikkat edip üzerine nevresim geçirince ondan iyisi yok

aynen canım nevresime geçiriosun ohh misss

Bu kış bebişlerimize yorgan örtemeyiz ki ne kadar hafif olsada bebişin canı ne kadar olcakki

Zaten kaloriferler yanacak kalın bi battaniyeye nevresim geçirince yetecek.. benim kv heves etmiş yapayım dedi ee yap hadi dedim bende

O baska tabi cnm :) bnmde bazamin alti yun yorganla dolu bosyere, kayinpeder gelmisti kalmaya o bile yatmadi sicak oluyr diye, ben napacaksam , duruo, yazin ayri sicak kisin ayri sicak:)

yun en sagliklisi tabiki, belki bebise lazim olur, yapsin, bnmkide yapar belki :s hicbirseyim bi yere sigmio deli olacamm

Bu kış bebişlerimize yorgan örtemeyiz ki ne kadar hafif olsada bebişin canı ne kadar olcakki

evet cnaım bu kış örtülmez zaten battaniyelere uyku tulumlarına sararak geçer bu sene..
ama şimdiden yaptıracak annem..bebek çeyizi diyee b

Valla benim bazanın altı da dantel, havlu dolu istemiyorum dedikçe doldurdular biz de eşimle dolapları birleştirip miniğin eşyalarını eşimin tarafına koyucaz yer yok.. bide yün yorgan kıvamında kedim var ev doldu taştı

ben de kendim yün yorgan kullanıyorum kızlar ama cocuga cesaret edemiyorum acıkcası temızliği zor cünkü. kızım için annem tek kişilik yün yorgan yaptırmış ama kullanmaya cesaret edemiyorum. cocuk sonuçta bezden kurtulduk ama gece kaçırdıgı zamanlar olabılıyor. yün yorganı düşünemıyorum gece sırılsıklam bir halde bezliyken de cok sıvı tüketirse bezden taştıgı oluyor malesef

kızlar ilk bebeğim aralıkta doğdu, ilk kışı da ikinci kışı da battaniye ile geçirdik evimizin ısısını 24derece sabitledik. 3.kış yorgan kullandım odasını ayırdık, bizim ısımız olmayınca üşür diyerekten. hep üstü açık yattı deli yattı o ayrı mesele:)

yani işin özü ilk yıl yorgan kullanmazsınız zaten şimdiden döküntü etmeyin derim..

doğru valla bide bu sıkıntı var ayyy hiç uğraşamam atarım çöpe öyle bişey olursa

Evet hanımlarr, iş yerimizde ki tekstil mühendisi ile yaptığım görüşmede sonuç olarak yün yorgan, çok ısıtır doğrudur ama bebeğe yorgan alacaksan kesinlikle pamuk yorgan dedi. Çünkü yün yorgan içerisinde maytlar büyük tehlike.

İyi fikir bende takimlarimizi astigimiz tarafi kullanirim o zaman :)

Zaten ceyzler fuzuli olmasa yerden sorun yasamicaz, annm oyle hevesliki dogumdan sonra yaptirdigi dantelli mantelli seyleri serecekmis yataga:s anaaammm

ozaman bakalım pambıkk yorganlaraaa şekerimm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…