Ben de evlenmeden önce sırt çantası almıştım nike dan.. Gerçekten çok güzel.. Hatta alırken satıcı kız anlatırken bebeğiniz olduğunda çok rahat kullanabilirsiniz demişti... Isı tutucu gözü bile var.. Ben de sırt çantasından yanayım yani.. Daha rahat olacağını düşünüyorum..
herkese günaydın güzel anneler
bence de en rahatı sırt çantası oluyor. ben hiç sevmem sırt çantası normalde kızım doğdu 1 sene kadar direndim normal çantalar kullandım ama resmen eziyet çekmişim. sırt çantası aldım en sonunda herşeyi dolduruyorum içine şimdi zaten iki çocuk ağzına kadar dolacak :)
hadi bakalım inşAllah mutlu dönersinGünaydin arkadaslar 10.30 da randevum var insallah hayirli haberlerle donerim öpuyorum sizleri
Herkese günaydınlar...Kızlar dolap ve sifonyer içine birsey serecek misiniz yada serdiniz mi?Seren yada serecek olan arkadaslar ne kullanacak ?Bana acil cvp lütfen
Herkese günaydınlar...Kızlar dolap ve sifonyer içine birsey serecek misiniz yada serdiniz mi?Seren yada serecek olan arkadaslar ne kullanacak ?Bana acil cvp lütfen
Evet nette gördüm dün onu canım çok güzel ve düzenli durmus çekmecelerde falan...ama bazı yorumlarda kullanırken sıyrıldığını yada katlandığını okudum esyaları alırken isimizi temizlik açısında çok iyi de kullanırken isimizi zorlastırmasınbenim annem kapitoneden örtüler yapıyor her rafın ve çekmecenin ölçüsüne göre kızımın dolabına da yapacak...temiz ve kullanışlı oluyor.
Canım bebeğin ve annenin sağlığı işin hangisi uygunsa ben onu savunuyorum eğer sezeryan olacaksa sezeryan normal olacaksa normal olsun isterim ben sadece okuduğum ve duyduğum sözü söyledim belki de tam cümleyi kuramadım özür dilerim bu okuduğum bi makaledenCanım meraklanma eminim düzelecektir. Arada böyle azalma veya artmalar normalmiş. Benimde bir ara fazlaydı, sonraki kontrolde normalde dönmüştü. Doktorun suyla ilgisi yok demiş ama, bana da doktorum hamileliğin ilk zamanlarında bebeğin suyu için bol bol su içmen gerek demişti. Bence sen su içmeyi ihmal etme, yani bebeğin suyuna faydası var mı yok mu tereddütte kaldım ama, sonuçta suyun zararı yok.
Bu söz çok yanlış, o ne demekmiş öyle.Ne yani sezaryen ile doğum yapan anneler evlatlarına bağlı değil mi? Ne şekilde doğarsa doğsun, her anne ve bebeğinin arasında ki bağ kuvvetlidir. Normal doğumu teşvik etmek adına böyle şeylerde söyleniyor ya bravo valla. Bu tarz duygusal sömürüler yerine, daha bilimsel veriler ile daha tıbbi bilgiler ile insanlara normal doğumun yararları anlatılmalı.Eğer normal doğumla , anne bebek arası bağ çok kuvvetli olsaydı tuvalette doğup sonra çöpe atılan bebek haberleri okumazdık bu ülkede.
Çok acı ama değişiyor, zaman herşeyi değiştiriyor. Eskiler bir düşünün, daha ilk geceden hamile kalanlar olurmuş. Bırakın kolay yapılan doğumları, eskiden hamile kalmak bile kolaymış. Erkek ceketini atsa kadın hamile kalırmış, ama şimdi öyle mi? O kadar çok kadın evlat sahibi olmak için çabalıyor ki. Annemin dediği gibi eskiden samanlıkta iş görüp, şalvarını çekip, tarlaya çalışmaya gidermiş kadın. Bir de hamile kalırmış, şimdi ohooo, yumurtlama tarihi hesapla, beline yastık koy, olmadı 1 saat ayağa kalkma vs vs...Böyle inanılmaz hikayeler eskilerde kaldı.
Ben aldımm canım, ayrıca ayak kısmı da kapalı, açıkta değil yani. Bildiğin kundak gibi yada zarf gibi ayaklarının girdiği yer var. Benim ki de bu.
Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasişp etsin canım, bir an önce kavuştursun sizi.
Benim ilk bebeğim, Allah kısmet ederse bir kızım olacak, Melis olacak ismi de.
Hadi bakalım, güzel haberlerle gel, bekliyoruz.
Bu arada Günaydınnnnnnnnnnnn herkeseeeeeperikanadi birgen tikita @lilipit turuncunergis
Hazır satılmıyordur o değil mi? yoksa her mobilyanın ölçüsü farklı kenarlarını kendiniz yapacaksınız o zaman.Akşam annemle bebeğin eşyalarını ayırdık ufak tefek bikaç eksik için anneme liste yaptım bugün çarşıya gidip alacaktı sabah ben evden çıkarken sanki birşey daha alacaktık diyordu şimdi sen hatırlattın kapitonehemen aradım annemi
Evet nette gördüm dün onu canım çok güzel ve düzenli durmus çekmecelerde falan...ama bazı yorumlarda kullanırken sıyrıldığını yada katlandığını okudum esyaları alırken isimizi temizlik açısında çok iyi de kullanırken isimizi zorlastırmasın
benim yatak odamın ve salonumun dolap içleri kapitoneli hep tam ölçüsüne göre yapınca çok kaymıyor kullanımı zor değil yani
Ben hiçbişi koymadım ya çekmecelerine... Aklıma geldi ama ne koyacağımı bilemedim... Nerde satılır o dediğiniz kapitone? Kumaşçılarda felan mı olur? Ben de alsam evde kendim kesip yapabilir miyim? Ya da başka bir alternatif ne olabilir?
kumaşçılarda satılıyor ölçülerine göre kesip etrafına verev biye geçiyor ya da biye yapamazsan ölçüye göre kestir terziye overlok çektir oda olur bence zor bir şey değil...
ben normal epidural düşünüyordum paylaşımın çok iyi biraz daha araştırmaya karar verdimCanım bebeğin ve annenin sağlığı işin hangisi uygunsa ben onu savunuyorum eğer sezeryan olacaksa sezeryan normal olacaksa normal olsun isterim ben sadece okuduğum ve duyduğum sözü söyledim belki de tam cümleyi kuramadım özür dilerim bu okuduğum bi makaleden
Sezaryen doğum, doğum sonrası depresyonu da arttırıyor.
Doğumdan sonra üç ay boyunca depresif olan annelerin çocukları 10- 11 yaşına geldiğinde şiddet içeren davranışlar gösteriyor. Bu çocukların sevgi kapasitesinde düşüklük oluyor, kendine ve başkalarına zarar verme ve intihar eğilimleri, uyuşturucu kullanımı ve depresyon artıyor.
Anne ile yavru arasındaki içgüdüsel sevgi bağı kopuyor.
Epidural anestezi ve sezaryen ile doğan hayvanların yavrularıyla hiçbir şekilde ilgilenmediğini biliyor musunuz?
Bu çok önemli bir bilgi.
İnsan annelerinin beyinlerinde hayvanlarda olmayan neokorteks yani ön beyin olduğu için anne, sezaryenle de doğsa yavrularıyla ilgileniyor ama yine de doğanın gerçeği şudur:
İnsan da bir memeli hayvandır. Memeli hayvanlar ile ortak olan "alt beyni"nin güdümünde olan yavrusunu sevme ve bağlanma ‘kapasitesi' diğer memeli annelerle ortaktır. Yani annenin de bebeğin de "içgüdüsel" sevme yetisinde azalma olması kaçınılmazdır.
Memeli hayvanlar "sevmiş gibi " yapmıyor. Onlar doğal olanı biliyor; toplumsal şartlanmaların "çocuk doğurmalıyım, zamanı geldi", "her kadın evliyse anne olmalıdır", "ailem torun bekliyor", "bir çocuğum olsun onunla oyalanırım", "yaşlılığımda bana bakar", "çocuğumla sevgi açlığımı gideririm" türü beklentileri ve görevleri değil.
Anne sevgisi ile doğum sancısı arasında bir bağ olduğu da biliniyor. Çünkü doğal doğumda hem bebek hem anne aralarında bağ oluşturan "sevgi kokteyli" oksitosin hormonu salgılıyor ve annenin süt üretiminde gerekli olan prolaktin hormonunda bir artış oluyor.
Annede de bebekte de sevme kapasitesi artıyor. Bu sevme kapasitesi ilerideki yıllara yansıyor... ve kişinin hayat seçimlerini belirliyor.
Dr. Odent, bebeği ağaç meyvesine benzetiyor. " Bir ağacın meyveleri aynı zamanda olgunlaşmaz. Erken koparılan meyve lezzetsiz olur ve çabucak çürür. Bebek de öyle. Bazı bebekler doğmaya hazır olmak için daha uzun zamana ihtiyaç duyar. Sezaryende gün önceden belirlenir. Haftalara göre hesaplanan doğum tarihinde bebek doğmamışsa çocuk zorla doğurtulur" diyor.
Canım bebeğin ve annenin sağlığı işin hangisi uygunsa ben onu savunuyorum eğer sezeryan olacaksa sezeryan normal olacaksa normal olsun isterim ben sadece okuduğum ve duyduğum sözü söyledim belki de tam cümleyi kuramadım özür dilerim bu okuduğum bi makaleden
Sezaryen doğum, doğum sonrası depresyonu da arttırıyor.
Doğumdan sonra üç ay boyunca depresif olan annelerin çocukları 10- 11 yaşına geldiğinde şiddet içeren davranışlar gösteriyor. Bu çocukların sevgi kapasitesinde düşüklük oluyor, kendine ve başkalarına zarar verme ve intihar eğilimleri, uyuşturucu kullanımı ve depresyon artıyor.
Anne ile yavru arasındaki içgüdüsel sevgi bağı kopuyor.
Epidural anestezi ve sezaryen ile doğan hayvanların yavrularıyla hiçbir şekilde ilgilenmediğini biliyor musunuz?
Bu çok önemli bir bilgi.
İnsan annelerinin beyinlerinde hayvanlarda olmayan neokorteks yani ön beyin olduğu için anne, sezaryenle de doğsa yavrularıyla ilgileniyor ama yine de doğanın gerçeği şudur:
İnsan da bir memeli hayvandır. Memeli hayvanlar ile ortak olan "alt beyni"nin güdümünde olan yavrusunu sevme ve bağlanma ‘kapasitesi' diğer memeli annelerle ortaktır. Yani annenin de bebeğin de "içgüdüsel" sevme yetisinde azalma olması kaçınılmazdır.
Memeli hayvanlar "sevmiş gibi " yapmıyor. Onlar doğal olanı biliyor; toplumsal şartlanmaların "çocuk doğurmalıyım, zamanı geldi", "her kadın evliyse anne olmalıdır", "ailem torun bekliyor", "bir çocuğum olsun onunla oyalanırım", "yaşlılığımda bana bakar", "çocuğumla sevgi açlığımı gideririm" türü beklentileri ve görevleri değil.
Anne sevgisi ile doğum sancısı arasında bir bağ olduğu da biliniyor. Çünkü doğal doğumda hem bebek hem anne aralarında bağ oluşturan "sevgi kokteyli" oksitosin hormonu salgılıyor ve annenin süt üretiminde gerekli olan prolaktin hormonunda bir artış oluyor.
Annede de bebekte de sevme kapasitesi artıyor. Bu sevme kapasitesi ilerideki yıllara yansıyor... ve kişinin hayat seçimlerini belirliyor.
Dr. Odent, bebeği ağaç meyvesine benzetiyor. " Bir ağacın meyveleri aynı zamanda olgunlaşmaz. Erken koparılan meyve lezzetsiz olur ve çabucak çürür. Bebek de öyle. Bazı bebekler doğmaya hazır olmak için daha uzun zamana ihtiyaç duyar. Sezaryende gün önceden belirlenir. Haftalara göre hesaplanan doğum tarihinde bebek doğmamışsa çocuk zorla doğurtulur" diyor.
Katlanma falan yok ya, kaymıyor bile, benim mutfak dolaplarimda bile var. Cok kolaylik ya, tertemiz dolaplarn ici.Evet nette gördüm dün onu canım çok güzel ve düzenli durmus çekmecelerde falan...ama bazı yorumlarda kullanırken sıyrıldığını yada katlandığını okudum esyaları alırken isimizi temizlik açısında çok iyi de kullanırken isimizi zorlastırmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?