2014 Kasım Anneleri

Günaydın kızlar yine uyumuş kalmışım hemen kahvaltı hazırlamam lazım kociş işe geç kaldı yaa bfn artık tatamıyorum yan yattığım zaman sanki bebeğim eziliyomuş gibi çırpınıyo içerde dırt üstü zaten yatılmıyo oturarak uyucam bu gidşle

Bence kesinlikle rahat kullanıcaz canım...

yani bencede en mantıklısı canım...iyi ki almışım diyorum bak şimdi :)

Herkese günaydınlar...Kızlar dolap ve sifonyer içine birsey serecek misiniz yada serdiniz mi?Seren yada serecek olan arkadaslar ne kullanacak ?Bana acil cvp lütfen

Herkese günaydınlar...Kızlar dolap ve sifonyer içine birsey serecek misiniz yada serdiniz mi?Seren yada serecek olan arkadaslar ne kullanacak ?Bana acil cvp lütfen

benim annem kapitoneden örtüler yapıyor her rafın ve çekmecenin ölçüsüne göre kızımın dolabına da yapacak...temiz ve kullanışlı oluyor.

herkese günaydın, bu sabah iki kez aynı bacağıma kramp girdi, zor basıyorum üstüne. Birazdan okula da gitmem lazım. Oyy oyy.... Magnezyumu da düzenli kullanmayı bi alışkanlık haline getiremedim. Nasıl geçecek bakalım bu acı.

Günaydın kızlar, yorgun bir gunden merhaba , aslinda guzel uyudum fakat, tum vucudum kiriliyor yorgunluktan.

Akşam annemle bebeğin eşyalarını ayırdık ufak tefek bikaç eksik için anneme liste yaptım bugün çarşıya gidip alacaktı sabah ben evden çıkarken sanki birşey daha alacaktık diyordu şimdi sen hatırlattın kapitone hemen aradım annemi

benim annem kapitoneden örtüler yapıyor her rafın ve çekmecenin ölçüsüne göre kızımın dolabına da yapacak...temiz ve kullanışlı oluyor.
Evet nette gördüm dün onu canım çok güzel ve düzenli durmus çekmecelerde falan...ama bazı yorumlarda kullanırken sıyrıldığını yada katlandığını okudum esyaları alırken isimizi temizlik açısında çok iyi de kullanırken isimizi zorlastırmasın

Canım bebeğin ve annenin sağlığı işin hangisi uygunsa ben onu savunuyorum eğer sezeryan olacaksa sezeryan normal olacaksa normal olsun isterim ben sadece okuduğum ve duyduğum sözü söyledim belki de tam cümleyi kuramadım özür dilerim bu okuduğum bi makaleden
Sezaryen doğum, doğum sonrası depresyonu da arttırıyor.
Doğumdan sonra üç ay boyunca depresif olan annelerin çocukları 10- 11 yaşına geldiğinde şiddet içeren davranışlar gösteriyor. Bu çocukların sevgi kapasitesinde düşüklük oluyor, kendine ve başkalarına zarar verme ve intihar eğilimleri, uyuşturucu kullanımı ve depresyon artıyor.

Anne ile yavru arasındaki içgüdüsel sevgi bağı kopuyor.

Epidural anestezi ve sezaryen ile doğan hayvanların yavrularıyla hiçbir şekilde ilgilenmediğini biliyor musunuz?
Bu çok önemli bir bilgi.

İnsan annelerinin beyinlerinde hayvanlarda olmayan neokorteks yani ön beyin olduğu için anne, sezaryenle de doğsa yavrularıyla ilgileniyor ama yine de doğanın gerçeği şudur:

İnsan da bir memeli hayvandır. Memeli hayvanlar ile ortak olan "alt beyni"nin güdümünde olan yavrusunu sevme ve bağlanma ‘kapasitesi' diğer memeli annelerle ortaktır. Yani annenin de bebeğin de "içgüdüsel" sevme yetisinde azalma olması kaçınılmazdır.

Memeli hayvanlar "sevmiş gibi " yapmıyor. Onlar doğal olanı biliyor; toplumsal şartlanmaların "çocuk doğurmalıyım, zamanı geldi", "her kadın evliyse anne olmalıdır", "ailem torun bekliyor", "bir çocuğum olsun onunla oyalanırım", "yaşlılığımda bana bakar", "çocuğumla sevgi açlığımı gideririm" türü beklentileri ve görevleri değil.

Anne sevgisi ile doğum sancısı arasında bir bağ olduğu da biliniyor. Çünkü doğal doğumda hem bebek hem anne aralarında bağ oluşturan "sevgi kokteyli" oksitosin hormonu salgılıyor ve annenin süt üretiminde gerekli olan prolaktin hormonunda bir artış oluyor.

Annede de bebekte de sevme kapasitesi artıyor. Bu sevme kapasitesi ilerideki yıllara yansıyor... ve kişinin hayat seçimlerini belirliyor.

Dr. Odent, bebeği ağaç meyvesine benzetiyor. " Bir ağacın meyveleri aynı zamanda olgunlaşmaz. Erken koparılan meyve lezzetsiz olur ve çabucak çürür. Bebek de öyle. Bazı bebekler doğmaya hazır olmak için daha uzun zamana ihtiyaç duyar. Sezaryende gün önceden belirlenir. Haftalara göre hesaplanan doğum tarihinde bebek doğmamışsa çocuk zorla doğurtulur" diyor.

Hazır satılmıyordur o değil mi? yoksa her mobilyanın ölçüsü farklı kenarlarını kendiniz yapacaksınız o zaman.

benim yatak odamın ve salonumun dolap içleri kapitoneli hep tam ölçüsüne göre yapınca çok kaymıyor kullanımı zor değil yani

benim yatak odamın ve salonumun dolap içleri kapitoneli hep tam ölçüsüne göre yapınca çok kaymıyor kullanımı zor değil yani

Ben hiçbişi koymadım ya çekmecelerine... Aklıma geldi ama ne koyacağımı bilemedim... Nerde satılır o dediğiniz kapitone? Kumaşçılarda felan mı olur? Ben de alsam evde kendim kesip yapabilir miyim? Ya da başka bir alternatif ne olabilir?

kumaşçılarda satılıyor ölçülerine göre kesip etrafına verev biye geçiyor ya da biye yapamazsan ölçüye göre kestir terziye overlok çektir oda olur bence zor bir şey değil...

Bizimkilerde ucu gupur dantelli, kapitoneler var, ben kendi dolabimdada kullaniyorum, cok rahat toz olmuyor mobilya.

KIZLAR BU BURUN ASPIRATÖRÜ ALDIM AMA BAZILARI ÇOCUĞUN BURUN DAMARLARINA ZARAR VERIYOR DEDI BU KONUDA BI BILGISI OLAN VAR MI NE KADAR SIKLIKLA KULLANMAK LAZIM

ben normal epidural düşünüyordum paylaşımın çok iyi biraz daha araştırmaya karar verdim

Bu tarz söylemler bana fazla duygu sömürüsü gibi geliyor kusura bakma, lafım sana da değil sakın yanlış anlama Yani bugün evlatlık aldığı çocuğu kendi evladı gibi sevip , sevgi dolu büyüten insanlar var. Aynı şekilde normal yolla doğurup, kendi evladına ne işkence edenler var. Sevgisiz büyüyen, uyuşturucu bağımlısı olan her çocuk sezaryenle mi doğmuş. Daha bilimsel verilerle anlatılmalı bence.

Katlanma falan yok ya, kaymıyor bile, benim mutfak dolaplarimda bile var. Cok kolaylik ya, tertemiz dolaplarn ici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…