2014 Kasım Anneleri

günaydın arkadaşlarhepimiz için hayırlı, sağlıklı, bereketli yeni bir gün olsun
Günaydın canım Amin...
Pınar sen iki günlüğüne yolluyormuşsun ben kocamdan ayrıyım tayin yapamıyoruz. Haftasonları yanıma gelebiliyor sadece. Bence üzülme senden daha çok hasret ve ayrı kalanlar. Birde hamile olunca çok zor çok
Günaydın melek taşıyıcıları mutlu,sağlıklı, huzurlu günler hepinize...
Amin canım. Sanada olsun güzel dileklerin
Günaydınnnn her güzel anne adayı güzel arkadaşlarıma...
Günaydın perikanadı
Uykusuz bir gecenin ardından hepinize güzel bir gün diliyorum,GÜNAYDINNNNNN
Günaydın... Ah o uykusuzluk...Ben tuvalate gitmekten uyuyamıyorumki
Arkadaşlar ben yeniyim ya hepinizin bebeklerinin cinsiyetini ve isimlerini merak ediyorum...Benim Ayşem isminde bir kızım olacak inşAllah...
Hayırlısıyla kızım olacak inşallah. Adını feyza koymayı düşünüyorum .Eşimle çok fikir ayrılığı yaşadık. En son Feyza diye diretince kabul etti galiba sesi çıkmıyo
Günaydin arkadaslar 10.30 da randevum var insallah hayirli haberlerle donerim öpuyorum sizleri
Günaydın...Bebeğinle hasret gider bakim annesi
ben çok ilaç kullanıyorum zaten balık hapı, demir hapı, vitamin hapı bir de kan sulandırıcı iğne vurunuyorum sabah akşam yani ilaç istemiyorum artık
Haplardan nefret ediyorum. Helede vitamin hapları. Kocaman kocaman yutamıyorum. Hap yutmayı sevmediğim için kusacak gibi oluyorum hatta kustuğumda oluyor.

Benimde hoşuma gidiyo sırt çantaları. Dediğiniz markalara hiç aklıma gelmemişti. Bebekler için özel sırt çantalarıda baktım çok pahalıma gitti.Bebişlerinizin kıyafetlerini hazırladınızımı nasıl çantaya koydunuz. Ben alacağım çantaya koyarım diye düşünüyordum. Sırt çantasınada koyulurmuki.Gülmeyin ilk olunca insan cahil oluyo

Amin canım gerçekten çok zor. Ben düşük riski yaşadığımda günlerce ağlamıştım. Kaybetme korkusu çok zor Rabbim kimseye yaşatmasın

KIZLAR BU BURUN ASPIRATÖRÜ ALDIM AMA BAZILARI ÇOCUĞUN BURUN DAMARLARINA ZARAR VERIYOR DEDI BU KONUDA BI BILGISI OLAN VAR MI NE KADAR SIKLIKLA KULLANMAK LAZIM

Bende öyle duydum canım ama uzun süre kullanamıyormussun. Altı aydan sonra kullanamıyorsun çünkü o şey katılaşınca alınamıyormuş. Bilmiyorumda kullanan biri öyle dedi. Memnundu. Ben almayı düşünüyorum

Canım ikiz bebekte normal doğum riskli mi acaba? Bu konuda doktorla daha hiç konuşmadım..en başından beri normal yapmak çok istiyorum ama ikiz olunca bişey diyemiyorum tabi..

Aslında arkadaşlarda hikaye paylaşmışlar, ikiz bebeklerde normal doğum çok büyük bir risk değil. Ancak doktorlar tarafından ikiz gebelikler rutin sezaryen sebebi olarak görülüyor. Bir arkadaşım haftalarca doktor doktor gezdi ancak normal doğumu yaptıracak doktor bulamadı. Bulduğu doktorlar çok para istedi. Mecburen gidip kuzu kuzu sezaryen oldu. Artık ikiz normal doğum yaptıracak deneyimde doktor fazla kalmadı sanırım.

İşte mesele bu zaten asıl risk ne bunu bilmiyoruz, doktorlar o kadar sudan sebeplere sezeryan yapıyorlar ki tedirgin değilsen bile tedirgin oluyorsun. Gerçekten hangi durumlarda hayati tehlike var bilmediğimiz için inanıyoruz.
Eminim bu topicte ki her 10 arkadaşımızın 4-5 sine 36. haftadan sonra şu an normal doğum yanlısı görünen doktorları tarafından bir bahane uydurulup sezeryan önerilecek. 3-4 kişiye son dk. acil sezaryen dayatılacak. Çoktan sezaryen günü verilmiş olanlarda var tabi. Neticede bu ülkenin koşullarında sağlıklı anne ve bebek için bile normal doğum şansı maalesef %20 nin altında.

Bir sağlık çalışanının ağzından bunu duymak düşüncelerimi destekliyor aslında. işte bak eskiden, ikiz bebek, makat gelişli bebek, kordon dolanması, su azalması, çatı darlığı vs. gibi basit sebeplerden sezaryen yapılmıyormuş. Şimdiki doktorlar cerrahlığı daha çok seviyor galiba..

İşte o "cahillik" kısmını bu konuları konuşa konuşa ve tartışa tartışa aşarız diye düşünüyorum. Bende cahillik yüzünden sezaryen olmuş biriyim sonuçta. Evet her ikisi içinde körü körüne inat etmemek lazım, ama en başta kör olmamak gerekiyor. Sonuçta doktorun her dediğini körü körüne kabul etmekte cahillik .O yüzden doğuma sağlam bir hazırlık yapmak gerek, doktorla tercihleri tartışabilecek seviyede bilgi sahibi olmak ve cesur olmak gerek. Önceki gebeliğimde doğum için yaptığım tek hazırlık doğum valizimi eksiksiz hazırlamaktı. Şimdi doğum planı yapıyorum. Arada gerçekten çok fark var.

Canım bunu ilk defa duydum açıkçası. Ameliyattan sonra 8-12 saat kadar zaten bir yudum su bile vermiyorlar. Sonrasında sadece su ve komposto vermişlerdi.Ancak ertesi gün bağırsak faaliyetlerin normale döndükten sonra bişeyler yiyebilmiştim. Ayrıca çay kahve emziren anne için kafein deposu olur. Bilemedim yani araştırmak lazım.

benim kardeşim kullanıyordu çocuk çok ağlıyordu ama kafasını sabit tutmaya çalışmak zor oluyordu kafasını tutamazsan canı yanıyordu ben çok üzülüyordum kendi çocuğuma nasıl yaparım bilemiyorum birde şu hortumlular var ortibebe diye bir markanın ıyy oda bana çok iğrenç gelio bilemiyorum...

Demekki bütün bebeler ağlıyor. Benim yeğenimde ağlıyordu dayanamıyordum. Galiba bizde öyle olacaz

Hastane çantası listelerini gördükten beri aklımda valiz fikri ancak sığdırabilirim eşyaları diye
bakalım önümüzdeki günlerde halledicem bende geç bile kaldım zaten

Canım ben erkenci davrandım belki de 28. Haftada hazırladım ama etrafımdaki büyükler 7. Ayda hazır olsun nolur nolmaz dediler. Çok sabırsızlanıyorum zaman geçsede kavuşsak artık yavrularımızaa

cnm ben bunu başkalarından da duydum, kesınlıkle arastırmak lazım.

cnm ben bebegımın cantasını pis hastane ortamına sokmak ıstemıyorum. mınık valız yapıcam ve hemsıreye verecegım kıyafetlerı mınık bır hurca dızıcem, acınca en ustte bezı olacak, ıc zıbını falan fılan sırayla yerlesmıs derlı toplu olacak.

arkadasa sordum sen nasıl vermıstın dıye, hıc aklıma gelmemıstı oyle valızden cıkardık gıyeceklerını ben sedye ıle amelıyata gıderken uzerıme koydular dedı. bana tuhaf deldı. amelıyathane ortusune falan degmesın yavrunun kıyafetlerı

nasıl fıkır sızce??

Canım ben erkenci davrandım belki de 28. Haftada hazırladım ama etrafımdaki büyükler 7. Ayda hazır olsun nolur nolmaz dediler. Çok sabırsızlanıyorum zaman geçsede kavuşsak artık yavrularımızaa

Ben daha hazırlamadım hastane çantamızı... Bir tuhafım ya...

Hmm anladım canım.. Hiç de anlamam o işlerden ama bakalım...
Eve t canım dediğin kesinlikle doğru işin içine biraz sa sanırım Allah korkusu ve vicdan giriyor

Kızlar yaa, bu hafta sonu kızımı göreceğim ben, randevumuz var. Gel cumartesiiii hadi gel cumartesiiii

Ya ben hastane yattığım zaman gördüm, doğum gerçekleştikten sonra bebek yıkanırken kapının önünde bekleyen yakınlardan istediler kıyafetleri. Isıtarak giydirdiler. Ama hastanelerin uygulamaları nasıldır bilemem, bende ilk giyilecek olanları güzelce hazırlayarak paket yapacağım. Anneme de bunu verin diyeceğim. Doğum yapacağım hastanenin uygulama şeklinin bu olduğunu gördüm çünkü.

Herkese günaydınlar...Kızlar dolap ve sifonyer içine birsey serecek misiniz yada serdiniz mi?Seren yada serecek olan arkadaslar ne kullanacak ?Bana acil cvp lütfen
Canım ben sadece karyola aldım altında 4 çekmecesi var. İçlerine, annemin çeyizime yaptığı ucu fistolu beyaz örtüler var onları yerleştirdim daha temiz ve güzel oldu

En iyisini yapmışsın canım bakma ben çok vakit ayıramadım eksikleri yavaş yavaş alabildim çok gezemediğim için
ama akşam ucunda başladık sayılır en azından herşey çıktı meydana yıkanacaklar etiketler kesildi bu hafta sonuna yıkanıp ütülenip valize girmiş olur hepsi inş.

Ben de bu cuma göreceğim oğlumu inşallah... Umarım her şeyi yolundadır... Hiçbişiden etkilenmemiştir kuzum... Güzel haberlerle dönelim...

Ayy süper bir heyecan dimi, her seferinde daha çok heyecanlanıyorum. Bu seferde doktorun yanında tansiyonum çıkıyor "Bir tansiyonuna bakalım, gerçi buraya gelince hep yüksek ama" diyor.Evde 12-7 olan tansiyon doktorun yanında çıkıyor. Kontrol bitiyor, "sen dışarıda bekle tansiyonuna tekrar bakıcam" diyor. Tabi kontrol bitti, bebeğimi gördüm ya rahatlıyorum tansiyon normale dönüyor.

Kızlar yaa, bu hafta sonu kızımı göreceğim ben, randevumuz var. Gel cumartesiiii hadi gel cumartesiiii
Ben de bu cuma göreceğim oğlumu inşallah... Umarım her şeyi yolundadır... Hiçbişiden etkilenmemiştir kuzum... Güzel haberlerle dönelim...

Hayırlı haberlerle gelin kızlar inş.

günaydın anneler :) dün kızımızı gördük 41 cm ve 1600 gr 29+6 dayım ve toplamda 8 kg almışım :)

Maşallah kuzuya

Ben daha hazırlamadım hastane çantamızı... Bir tuhafım ya...
Canım benden 2 hafta öndesin hazırla bence. Geçen hafta sağlık ocağına gittim. Ebe, oğlum 32. Haftada doğdu normal doğumla bebek ne zaman isterse o zaman geliyo hazırlıklı olun dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…