- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
nasıl yani temizleniyoruz anlamadım duş almayı mı diyorsun.. bide üzerinde kıyafet kalabilir belki ama altında kalamaz muayene için.. sezaryende zaten komple çıkarıp önlük giyiyorsun öyle iniyorsun ameliyathaneye.. özellikle üzerinizde de küpe yüzük fln olmasın
Diyelim ki doğumu yaptın kordon kesildi,bebeğn eşi de çıktı senden.sonrasnda doğumhanenin wc'sinde duş odaları vr yardım edyolar mı blmyrum ama yönlendiriyolarmş sni temzlenme konusunda oraya.bayılmıştım bayaönce bi pazar günü acilden griş yaptm direk doğumhanenin olduğu k.doğum bölümünde kontrle girdm öylelikle baya gezdim içerleri,o şekilde bilgiedinmş oldum.
Ya siz niye uyumuyosunuz? Ben uyuyabiliyorumm.
Günaydınn herkesee bir gün daha yaklaştık yavrularaasker gibi şafak sayıcam artık atarsa 48 (muğla)
Ya kızlar konuşulmuş ben de şunu merak ediyorum... Hani sezeryan tabi planlı olur da mesela normal doğum düşünen arkadaşlar.. Sancınız tuttu ya da hastaneye gittiniz doğum anında ne giyiyorsunuz yine bize o hastane önlüklerinden mi giydiriyorlar tüm kıyafetlerimizi çıkarıyor muyuz? Yoksa kendimiz bir daha kullanmamak üzere bişi mi giyiyoruz orası geldi aklıma sabah sabah...
Bu arada kocaman günaydın herkeslereee
İlkheyecan sağol tatlım...
Hmm yani sezeryan da olsa normal doğum da olsa üstümüzde hiçbir kıyafet kalmıyor o zaman yine önlük giyiyoruz ayy sevemiyorum ben de öyle çırılçıplakE sonrasında sanırım temizlenebiliyoruz di mi temiz kıyafetlerimizi giyebilmek için.. Ay hiçbişi bilmiyorum ya ne acemiyim
bizde öyle bi uygulama yok yaa zaten normal doğumlar genelde akşam eve gidiyor sezaryende duş almayı dikiş yerleri ıslanmasın diye bi müddet önerilmiyor ama bazen doktorlar yara etrafını streç film ile sarıp yapın diyorlar... normal doğumda adet gibi kanaman olur temizlersin zaten sezaryende genelde çok kanama olmuyor ama tüm göbek batikonla silindiği için o kıyafetlerde leke yapabilir onu da giydirmeden hemşireler ıslak mendille siler zaten..Yani canım sezeryanda bile hani ameliyat olduğun için kan vs. bişiler olur diye düşünüyorum ki normal doğumda zaten tahmin bile edemiyorum nasıl bir durumda olacağımızı.. O yüzden merak ettim... Yani en azından bir duş felan nasıl oluyor o halde ne bilim onlar geldi aklıma..
Hmm düşündüğüm buydu işte canım.. Yani duş odaları var o zaman di mi? İnşallah yardımcı da luyorlardır tek çok zor olmaz mı ne bilim nerden de geldi aklıma sabah sabah...
İlkheyecan sağol tatlım...
Hmm yani sezeryan da olsa normal doğum da olsa üstümüzde hiçbir kıyafet kalmıyor o zaman yine önlük giyiyoruz ayy sevemiyorum ben de öyle çırılçıplakE sonrasında sanırım temizlenebiliyoruz di mi temiz kıyafetlerimizi giyebilmek için.. Ay hiçbişi bilmiyorum ya ne acemiyim
nasıl yani temizleniyoruz anlamadım duş almayı mı diyorsun.. bide üzerinde kıyafet kalabilir belki ama altında kalamaz muayene için.. sezaryende zaten komple çıkarıp önlük giyiyorsun öyle iniyorsun ameliyathaneye.. özellikle üzerinizde de küpe yüzük fln olmasın
annecan sana da artık burdan günaydın diyelimGenelde evet, ama örneğin bu akşam dün akşamdan kalanları yiyeceğiz. Yani kalan yemek olduğunda yapmıyorum tabi ki. Ama benim eşim genelde böyle bir sofra ister. Çorbası-yemeği-pilavı yada makarnası-salatası falan. Herşeyi de bana bırakmaz , dün akşam patates salatasını o yaptı, sofrayı o hazırladı ve de tatlının mikserle çırpılma işini o halletti. Bazen de , sen yorulma der akşam yemeğinde kahvaltı ederiz. Kısacası eğer yemek yapıyorsam bu şekilde olur. Ve de hafta içi ne yemek yapacağımı hafta sonundan planlarım, hazırlığımı yaparım. Örneğin tavuklarım ayıklanmış hazırdı, çorbam için domatesim rendelenmişti, patates salatası için de patateslerim haşlanmıştı zaten.
oje de sürmeyelim arkadaşlar ve makyajla gitmeyelim sonra hemşireler çok uğraşıyorevet küpe yüzük kolye istemiyorlar
Canım sezaryen yada normal doğum fark etmiyor, hastanenin verdiği önlüğü giyiyorsun. Sezaryen zaten olağan, normal doğumda da giydirmelerinin sebebi herhangi bir komplikasyon durumunda , acil sezaryene almaları gerektiği durumlarda bir de kıyafetle uğraşmamak. Takı, yüzük ve de ojesiz olmaya dikkat edin.Temizlenme konusunu bilmiyorum, ama çok ihtiyacın olsa da oda da ki banyoda temizlenebilirsin, bence daha rahat olur.
bizde öyle bi uygulama yok yaa zaten normal doğumlar genelde akşam eve gidiyor sezaryende duş almayı dikiş yerleri ıslanmasın diye bi müddet önerilmiyor ama bazen doktorlar yara etrafını streç film ile sarıp yapın diyorlar... normal doğumda adet gibi kanaman olur temizlersin zaten sezaryende genelde çok kanama olmuyor ama tüm göbek batikonla silindiği için o kıyafetlerde leke yapabilir onu da giydirmeden hemşireler ıslak mendille siler zaten..
sen ilk etapta kıyafetlerini giymiceksin ki hemen durumun biraz normalleşince giyeceksin üzerinde önlük olacak
eğer devlette doğm yapacaksan duş odaları var dedğm gbi yanımza yardımcı olsun dye ebe hemsire verirlerse işimiz kolaylaşr.yardm söz konusu değilse de sen söylersin ebelerden brine yakınımı çağırır mısınz dye,ya annen yda istedğn bri sna yardım eder.
özelde yapacaksan zten her odada var wc.rahat rahat kalacağn odada temzlenrsin.Benm fikrim bu yönde :)
oje konusunu anlamadım ablacm?oje de sürmeyelim arkadaşlar ve makyajla gitmeyelim sonra hemşireler çok uğraşıyor
kız doğuma gidiyosun çıplağımı kalmış :))
Magnezyum iciyomusun, bir ara bende kalca agrimdan yatakta dönemiyordum bile.. simdi cok sukur tek problemim öksürük benimm. Doktorda antibiyotik verdi, antibiyotik ve suruba devamm..canım benim öncelikle yattığım zaman ne tarafa yatarsam yatayım kemiklerim felaket batıyor
buna bir de yatınca düm düz nefes alamama eleniyor yastık yastık üstüne beş yastık ve 3 yatak arasında geziniyorum
derken derken bi bakmışım saatler geçiyor uykum varsa da kaçıyor sabaha karşı artık nerelerde kalıyorsam oralarda dalıyorum az bişey 1 saat kadar uyuyorum en ufacık seste dikiliyorum ayağa benim uykuyla sorunum bu
bizde öyle bi uygulama yok yaa zaten normal doğumlar genelde akşam eve gidiyor sezaryende duş almayı dikiş yerleri ıslanmasın diye bi müddet önerilmiyor ama bazen doktorlar yara etrafını streç film ile sarıp yapın diyorlar... normal doğumda adet gibi kanaman olur temizlersin zaten sezaryende genelde çok kanama olmuyor ama tüm göbek batikonla silindiği için o kıyafetlerde leke yapabilir onu da giydirmeden hemşireler ıslak mendille siler zaten..
sen ilk etapta kıyafetlerini giymiceksin ki hemen durumun biraz normalleşince giyeceksin üzerinde önlük olacak
tırnaklarınız da olası bir morarma olur mu diye bakılıyor O2 için.. o yüzden tırnaklar görünür olmalı renkli oje olmamalı doğuma giderkenoje konusunu anlamadım ablacm?
yatakta altına yatak koruyucu serilecek.. genel anestezi ile sezaryen olursan 6-8 saat sonra (spinaller hariç) ayağa kaldırılacaksın o zaman çarşaflar değiştiriliyor.. kendi nevresim takımını da götürebilirsin istersen..Yani odaya gelene kadar öyle o halde geliyoruz yatağa öyle yatmak istemem sanki ya hemen temizlenmek isterim... Rüyamda da görmedim nerden taktım buna bu kadar
Doğru diyorsun gerçi canım hemen zaten olmaz kendimize gelme süremiz de vardır öyle aklıma gelince merak ettim... Yatağa da öyle o durumda yatmak istemem ama zaten değiştirirler herhalde...
Özelde olacak Allah nasip ederse canım... Sanırım dediğin de doğru odadaki banyoda artık annemin yardımıyla duş felan alıp temizlenebilirim... İnşallah her şey istediğimiz gibi yolunda gider ..
Yani odaya gelene kadar öyle o halde geliyoruz yatağa öyle yatmak istemem sanki ya hemen temizlenmek isterim... Rüyamda da görmedim nerden taktım buna bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?