Şimdi bile yapiyor yazarken ayaklarini bastirip saga topluyo dirsek atiyo.. Coook normal dogum.kasilmasi boyle olmaz yani boyle olsa kimse dogurdugunu anlamaz.. Bebisler kaslarini calistiriyor..bna da oluyo aynısı.karnımda bi köşeye toplanıydoa sabit duruyo bazen.bazende sağdan sola geçip duruyo bi anda ve orası cok sert oluyo öyle yaptığı zamanlar da da hareketleri çok ani oluyo can yakıyo.az önce bi şişirdi göbeğimin sağ tarafını,bariz derecede yamuldu göbeğim öylece durdu orda.durum dr luk mu ? normal mi?
Yaaa arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum.
Kendimi bir an gerçekten çok kötü hissettim. Sürekli olarak normal doğum ve eğitim egzersiz vs. şeyler paylaşıp kafanızı ütülüyormuşum ve aslında paylaştığım herşeyin boş olduğunu ve sizleri sıkmış olabileceğini düşündüm açıkçası.
Ben bu defa doğum konusunun üzerine biraz fazla düşüyorum. Ama kendim ve bebeğim için bunu yapmak zorundayım. Keşke daha önceki gebeliğimde yapsaymışım ama bu konuda bir fikrim yoktu maalesef. Sonuçta ben bir d
Sonuçta burdaki çoğu kişinin ilk gebeliği olduğu için belki azda olsa bir faydası dokunur diye her öğrendiğimi gelip yazıyorum. Hangi bilginin ne zaman kimin işine yarayacağı belli olmaz sonuçta. En azından burda ki arkadaşlarımın doğumlarında keşkesi olmasın isterim.
Ama tabiki benimle farklı görüşte olan arkadaşlarımda olacak ve oldu da. Ama aynı fikirde olmasak uzlaşamasak bile saygı duyar konuyu kapatırım. Uzatmak ve her defasında karşı çıkmak, olmadı alay etmek hoş değil.
En baştan beri buradayım. Ve ister istemez burada olacağım.Başım sıkıştığında yine size koşacağım mecburen. Bede burda bir çok insanın fikirleriden, deneyimlerinden yararlandım. Paylaştıklarımı beğenmeyen okumak zorunda bile değil atlar geçer. Sonuçta Kasım annesi olmak doğum ile birlikte bitmeyecek. Bunun gazı var, 40'ı var, emzirmesi var, ek gıdası var. hastalığı var kontrolü var. Bebişlerimizi birlikte büyütebiliriz inşallah.
Sonuç olarak sizleri seviyorum ve iyiki de varsınız!
tabiki canım olacak okadar nazımızSorma bacım e çeksinler o kadar da yani:) Onların bebelerini taşıyoruz
Zeynepcm 2-3 gunde bir gelecek birine ben para yetistiremem. Yarim gun 50 tl zaten. Ben ilk baslarda -tabi iyi birini bulursam -haftada bir yarim gun alacagim. Cunku cok gelenm gidenm olur. Ama icime sinen biri olmasi lazim. Cok kazik yedim bu.isten.evet bebekler olunca 2-3 güne bir gelicek biri lazım evi toplayıp gitsin en azından..hele bir de çalışmaya başlayınca bebeklerle mi uğraşıcaz evle mi
Şimdi bile yapiyor yazarken ayaklarini bastirip saga topluyo dirsek atiyo.. Coook normal dogum.kasilmasi boyle olmaz yani boyle olsa kimse dogurdugunu anlamaz.. Bebisler kaslarini calistiriyor..
kızlar ben grip oluyorum galiba ne yapsamki
daha geçen haftalarda genşz akıntım oldu boğazım şişti antibiyotiğe kadar gitmişti
geceleri ateşimden ince giyip dolanıyorum ya ondan üşüttüm heralde
Ben ilkini beğendim canım.Arkadaslar sizden yardım istiyorum mevlütte dağıtılacak şekerleri kendim yapıcam ama karar veremedim hangi kutu daha güzel uzun olan kutuyu kurdelayla süslemeyi düşünüyorum dğer kutuyu süslemeye gerek yok boyut olarakta hangisi iyi olur ki
Kizlar hepinize iyi aksamlar birsey soracagim size. Karnimda bebek surekli biryerlerde toplaniyor gibi oluyor karnimin sekli degisiyor bir sure sag tarafi kabariyor oylece kaliyor sonra geciyor bu kasilma mi oluyor? Birde bu surekli 5 dk da bir oluyor normal birsey mi? Suan aklima kotu kotu seyler geliyor evde de yalniZim suan korkuttum biraz kendi kendimi
Yaaa arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum.
Kendimi bir an gerçekten çok kötü hissettim. Sürekli olarak normal doğum ve eğitim egzersiz vs. şeyler paylaşıp kafanızı ütülüyormuşum ve aslında paylaştığım herşeyin boş olduğunu ve sizleri sıkmış olabileceğini düşündüm açıkçası.
Ben bu defa doğum konusunun üzerine biraz fazla düşüyorum. Ama kendim ve bebeğim için bunu yapmak zorundayım. Keşke daha önceki gebeliğimde yapsaymışım ama bu konuda bir fikrim yoktu maalesef. Sonuçta ben bir d
Sonuçta burdaki çoğu kişinin ilk gebeliği olduğu için belki azda olsa bir faydası dokunur diye her öğrendiğimi gelip yazıyorum. Hangi bilginin ne zaman kimin işine yarayacağı belli olmaz sonuçta. En azından burda ki arkadaşlarımın doğumlarında keşkesi olmasın isterim.
Ama tabiki benimle farklı görüşte olan arkadaşlarımda olacak ve oldu da. Ama aynı fikirde olmasak uzlaşamasak bile saygı duyar konuyu kapatırım. Uzatmak ve her defasında karşı çıkmak, olmadı alay etmek hoş değil.
En baştan beri buradayım. Ve ister istemez burada olacağım.Başım sıkıştığında yine size koşacağım mecburen. Bede burda bir çok insanın fikirleriden, deneyimlerinden yararlandım. Paylaştıklarımı beğenmeyen okumak zorunda bile değil atlar geçer. Sonuçta Kasım annesi olmak doğum ile birlikte bitmeyecek. Bunun gazı var, 40'ı var, emzirmesi var, ek gıdası var. hastalığı var kontrolü var. Bebişlerimizi birlikte büyütebiliriz inşallah.
merhaba konuya dışarıdan dahil oluyorum ama...normal doğum yapmış biri olarak deneyimimi paylaşmak istiyorum...ben 8 santim açılma ile hastaneye doğuma gittim ama,10 cm açılma ile doğum gerçekleşiyor suyumda geldiği için açılmayı hızlandırmak için suni sancı verdiler.yani sezeryana almak için olduğunu düşünmüyorum...gerekli olduğu için yapıyorlarNeden sancın varken suni verdiler merak ettim. ? Bende normal doğum çok istiyorum ama bu suni sancı olayı biraz karışık sanki sezaryena almak için mecbur bırakmak gibi
Ne güzel ya el emegi şeyler yapiyosunuz bebeginizeBirde bunun mavisini yapabilirim kızlar o seveneklerin arasında ama buna cok az sıgar belki 2 seker zor olur gibi
Uzunluk 10,5 cm genişlik 5,5 cm canım sadece bununda kartonu geliyor gerisini sen yapıyorsunBunun ölçüleri nasıl Buda değişik duruyor ama sana öyle tüllü haliylemi gelecek bide bunun fiyatı ne kadar
Kendisi zaten şeker gibi ben en çok bunu begendim bu arada:)Birde bunun mavisini yapabilirim kızlar o seveneklerin arasında ama buna cok az sıgar belki 2 seker zor olur gibi
Canım bizde şansa alıcaz ama kötü olucağını düşünmüyorum heryerde aynısı varNe güzel ya el emegi şeyler yapiyosunuz bebeginizebende bunlari gördükçe hevesleniyorum netten malzemeleri alayim diye üç kez girişimde bulundum siteye girince bunlardan bu şekerler nasil çıkar deyip vazgeciyorum
Sen de iyi ki varsin ben senden cok sey ogrendim burda yazmazsan cok uzulurum. Basina gelen mecburi sezeryan dan korumaya calisiyosun burada bizleri seni iyi anliyorum. Bazen bende telden girdigim halde bildigim birsey varsa paylasmaya aydinlatmaya calisiyorum ama ayni ozeni gormuyorum. Fakat kimseyi birebir tanimadigimdan bos geciyorum. Burdsa bizlerin sana ihtiyaci var uzulme lutfenYaaa arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum.
kasılma belinden girince doğum sancısı olur canım...o senin bahsettiğin bebeğin normal doğuma hazırlanması ...doğum sancısı normal sancılar gibi değil zamanı geldiğinde zaten kendinde bunu farkedeceksin...onun için panik yapma...İnternette okudum az once kasilmayi o sekilde tarif etmisde korktum. Dojtor randevum birdahaki cuma ama acaba yarin gitsem mi diye dusundum.. Cok sik oluyor mu sanada gunde ,,30 u geciyordur benim ama hic sancim yok..
merhaba konuya dışarıdan dahil oluyorum ama...normal doğum yapmış biri olarak deneyimimi paylaşmak istiyorum...ben 8 santim açılma ile hastaneye doğuma gittim ama,10 cm açılma ile doğum gerçekleşiyor suyumda geldiği için açılmayı hızlandırmak için suni sancı verdiler.yani sezeryana almak için olduğunu düşünmüyorum...gerekli olduğu için yapıyorlar
sevgiler...
Tatlim sende yaparsin bende cogunu kendim yaptim inan sadece biraz sabir gerekiyor. Yapamam deme dene gerisi gelir ok:)Ne güzel ya el emegi şeyler yapiyosunuz bebeginizebende bunlari gördükçe hevesleniyorum netten malzemeleri alayim diye üç kez girişimde bulundum siteye girince bunlardan bu şekerler nasil çıkar deyip vazgeciyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?