• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Arkadaslar sizden yardım istiyorum mevlütte dağıtılacak şekerleri kendim yapıcam ama karar veremedim hangi kutu daha güzel uzun olan kutuyu kurdelayla süslemeyi düşünüyorum dğer kutuyu süslemeye gerek yok boyut olarakta hangisi iyi olur ki
canım ben 1. kutuyu beğendim. internette bu kutunun yapılış şekli vardı sen satın alcaksın sanırım ama desenli güzel kartonlar var onlarla kendin bile yapabilirsiin. içine de küçük kuş lokumlarından koyabilirsin rengarenk.

innuk paylaştıkların için tşkler
neden gerek olmasın canım olur mu hiç öyle şey duyduğumuzu bildiğimizi paylaşıyoruz hatta hep beraber yapmaya bile çalışıyoruz deniyorzu bazı şeyleri sanırım sen kırılmışsın
her zaman gel olmaz öyle şey sevgiler bizden

canım ne oldu ya bişey kaçırdım herhaldeo_O
her zaman derim iki kardeş bile her konuda aynı kanıda olmuyor kaldı ki biz birbirimizden çok farklı insanlarız tabi ki birbirimize katılmadığımız noktalar olucak...

canım üzülmene gerçekten üzüldüm. bende duyduklarımı okuduklarımı paylaşıyorum burda fakat bazı arkadaşlar katılmasa da saygı duyabiliyoken bazıları dalga konusu edio küçümseyebiliyo bende hergün takipteyim her sayfayı okuyorum ama bunu yazsam acaba yine kalbimi kırcak bi cevap mı alırım diye tereddüt ediyorum açıkçası seni çok iyi anlıyorum canını sıkma

Ne demek kafa şişirmek burada çok şeyler öğreniyoruz lütfen üzülmeyin kardeş gibi olduk ppaylaşımlar da bazen anlaşmamazlıklar olabiliyor ne demek arada uğrarım olurmu hiç öyle şey

ben senin neye üzüldüğünü bu aralar topici çok sıkı takip ettiğim için çok net anlıyorum.. çok gerekli ve güzel paylaşımlar yapıyosun burda amaç sadece geyik değil birbirimize bilgi aktarmak bazılarımız bunu farklı yorumluyor olabilir ki yorumluyor bende görüyorum lütfen sen paylaşımlarına devam et ben senin yazdıklarına çok değer veriyorum ve güç alıyorum son zamanlarımıza geldik birbirimize daha da destek olmalıyız görüşmesekte arkadaş olduk paylaşımlarını esirgeme lütfen ben kendi adıma çok memnun oluyorum..

Ya lütfen sacmalama canim bugüne kadar beraber geldik beraberce gitcrz...anlasamadigimiz insanlarla muhabbete girmeyiz olur biter kimse bir yere gitmiyor.. Hepimiz caniz arkadasiz

lütfen böyle düşünme canmm..biz senin paylaşımlarını seviyoruz..ayrıca herkesin görüşü kendine..seni eleştirenler bi kendine baksın..kocaları hayatlarının merkezi olmuş,onlarla övünüp duruyolar..ağızlarından eşim lafı düşmüyo..gitme biyere..

Innuk burada birbirimize destek oluoruz. Sen de cok guzel seyler paylasiosun. Ama neye kirildin anlayamadim:KK43:(( zeyyin dedigi gibi insan annesiyle kardesiyle bile uyusmazliga dusuo. Saygi cercevesinde birbirimizi dinlemeli yine saygiyla cevaplarimizi vermeliyiz bence.daha dogum fotolari paylascaz ustelik cok isimiz var:))

Yarın eşim izinli çarşıya çıkıp

innuk nereye gidiyorsun bakiim sen:stop: Burda bazen insan bişey anlatmak isterken kendini çok farklı anlaşılmış olarak bulabiliyo sanırım sende bundan dolayı böyle bir karar aldın, bence hiç alma o kararı arkadaşım,birlikte başladık birlikte bitiricez 8 aydır ne güzel şeyler öğrendik birbirimizden bizi bırakıp gitmek yokEn Büyük TÜRKİYE Bi arkadaş vardı nickini hatırlamıyorum bende normal doğumla ilgili bilgiler paylaşınca alaycı cümleler kurmuştu ama hiç takmadım:63: Kimse aynı görüşte olmak zorunda değil dedim eminim birçok kişidede olmuştur böyle durumlar:cool:
İnnuuuuk bizimle kalacaksın arkadaş:KK53:

Yaaa arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum.
Kendimi bir an gerçekten çok kötü hissettim. Sürekli olarak normal doğum ve eğitim egzersiz vs. şeyler paylaşıp kafanızı ütülüyormuşum ve aslında paylaştığım herşeyin boş olduğunu ve sizleri sıkmış olabileceğini düşündüm açıkçası.
Ben bu defa doğum konusunun üzerine biraz fazla düşüyorum. Ama kendim ve bebeğim için bunu yapmak zorundayım. Keşke daha önceki gebeliğimde yapsaymışım ama bu konuda bir fikrim yoktu maalesef. Sonuçta ben bir d
Sonuçta burdaki çoğu kişinin ilk gebeliği olduğu için belki azda olsa bir faydası dokunur diye her öğrendiğimi gelip yazıyorum. Hangi bilginin ne zaman kimin işine yarayacağı belli olmaz sonuçta. En azından burda ki arkadaşlarımın doğumlarında keşkesi olmasın isterim.
Ama tabiki benimle farklı görüşte olan arkadaşlarımda olacak ve oldu da. Ama aynı fikirde olmasak uzlaşamasak bile saygı duyar konuyu kapatırım. Uzatmak ve her defasında karşı çıkmak, olmadı alay etmek hoş değil.

En baştan beri buradayım. Ve ister istemez burada olacağım.Başım sıkıştığında yine size koşacağım mecburen. Bede burda bir çok insanın fikirleriden, deneyimlerinden yararlandım. Paylaştıklarımı beğenmeyen okumak zorunda bile değil atlar geçer. Sonuçta Kasım annesi olmak doğum ile birlikte bitmeyecek. Bunun gazı var, 40'ı var, emzirmesi var, ek gıdası var. hastalığı var kontrolü var. Bebişlerimizi birlikte büyütebiliriz inşallah.

Sonuç olarak sizleri seviyorum ve iyiki de varsınız!

kızlar ben grip oluyorum galiba ne yapsamki
daha geçen haftalarda genşz akıntım oldu boğazım şişti antibiyotiğe kadar gitmişti
geceleri ateşimden ince giyip dolanıyorum ya ondan üşüttüm heralde :KK43:
geçmiş olsun cnm. bol bol c vitamini ve dinlenme iyi gelir. bir de ayaklarını, belini sıcak tut , kısaca kendini sıcak tut

ayyyyy aynennn benimkini tarif etmişsin bacım..
bir de 2 hafta üstüste yaptı temizlik 3. hafta diyoki "ohoooo her hafta böyle temizlik mi yapcam" e dedim ben ne yapıyodum 1 senedir o zaman anladı halimi..
iyi birini bulsam bende alıcam..iki kere aldım gündelikçi çok baştan savma yaptılar arkalarından bir de ben temizlik yaptım..
kadın viledanın püskülünü el yıkama lavobosunda yıkadı düşün lavoboyu temizledikten sonra..arkasından lavobo ovdum çamaşır suyuyla daha neler neler :KK12:
Canm ben afedersin donuna kadar utuluordm ev tertemiz yemek yapilio gozune giremiodm aynen dedigin gibi kendi yapinca bu evin temizligi bitmio die dir dir edio. Ben de kadin bulamiom da bir an once bulmam lazim. Ikizler dogunca da lazim olucak. Bir de benim bi mutfagim var bembeyaz...koltuklar bile...mutlaka birini bulmaliyim.

Yaaa arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum.
Kendimi bir an gerçekten çok kötü hissettim. Sürekli olarak normal doğum ve eğitim egzersiz vs. şeyler paylaşıp kafanızı ütülüyormuşum ve aslında paylaştığım herşeyin boş olduğunu ve sizleri sıkmış olabileceğini düşündüm açıkçası.
Ben bu defa doğum konusunun üzerine biraz fazla düşüyorum. Ama kendim ve bebeğim için bunu yapmak zorundayım. Keşke daha önceki gebeliğimde yapsaymışım ama bu konuda bir fikrim yoktu maalesef. Sonuçta ben bir d
Sonuçta burdaki çoğu kişinin ilk gebeliği olduğu için belki azda olsa bir faydası dokunur diye her öğrendiğimi gelip yazıyorum. Hangi bilginin ne zaman kimin işine yarayacağı belli olmaz sonuçta. En azından burda ki arkadaşlarımın doğumlarında keşkesi olmasın isterim.
Ama tabiki benimle farklı görüşte olan arkadaşlarımda olacak ve oldu da. Ama aynı fikirde olmasak uzlaşamasak bile saygı duyar konuyu kapatırım. Uzatmak ve her defasında karşı çıkmak, olmadı alay etmek hoş değil.

En baştan beri buradayım. Ve ister istemez burada olacağım.Başım sıkıştığında yine size koşacağım mecburen. Bede burda bir çok insanın fikirleriden, deneyimlerinden yararlandım. Paylaştıklarımı beğenmeyen okumak zorunda bile değil atlar geçer. Sonuçta Kasım annesi olmak doğum ile birlikte bitmeyecek. Bunun gazı var, 40'ı var, emzirmesi var, ek gıdası var. hastalığı var kontrolü var. Bebişlerimizi birlikte büyütebiliriz inşallah.

Sonuç olarak sizleri seviyorum ve iyiki de varsınız!

Cnm burda herkes farklı fikirlere sahip olabilir ama hepimiz saygı duymalıyız birbirimize.yalnışları ,doğruları aktarıyoruz burada birbirimize bak geçen gün şu doğum izni konusunda nasıl konuşup doğruyu öğrendik :) her konuda böyle olmalı bence.doğum konusunda da mesela benim tüp bebek ve bu sebepten sezeryan olacağım büyük olasılıkla ama normal doğum yapmayı bende isterdim.belkide bebek kendiliğinden pat diye gelecek ve ben normal doğum yapacağım bu işler belli olmaz tabiki de.ama burda birbirimizi her konuda cesaretlendiriyoruz ve buna hep beraber sonuna kadar devam etmeliyiz.hamileyiz alınganız:) biz birbirimizi çok iyi anlarız:)

kızlar bişi sorcam , benim oğluş bu hafta boyunca hep saat sabah 4.30 gibi uyandırıyor. sonra ezanı dinliyorum ve uyuyorum. hep ezandan önce uyanıyorum dua okuyup yatıyorum. acaba neden böyle oluyor, hep aynı saatte ?

benimkilerde 5 te uyandırıyo ezandan önce canım..namazımı kılıp yatıyorum...
artık uyku düzenleri oturuyor büyük ihtimalle doğunca da bu saatlerde uyandırıcak :)

Canm ben afedersin donuna kadar utuluordm ev tertemiz yemek yapilio gozune giremiodm aynen dedigin gibi kendi yapinca bu evin temizligi bitmio die dir dir edio. Ben de kadin bulamiom da bir an once bulmam lazim. Ikizler dogunca da lazim olucak. Bir de benim bi mutfagim var bembeyaz...koltuklar bile...mutlaka birini bulmaliyim.

evet bebekler olunca 2-3 güne bir gelicek biri lazım evi toplayıp gitsin en azından..hele bir de çalışmaya başlayınca bebeklerle mi uğraşıcaz evle mi :(

kızlar ya bu doğum sancısı nasıl bısey bıldıgın karnın agrıyo gıbımı adet sancısının sıddetlı halımı yoksa böbrek usutunce bı agrı olurya oylemı *????

Merhaba canım hoşgeldinnnnn, gözlerim seni arıyor ya hemşeri olunca insan :KK48:

Hastanede ki ebe, suni sancının aslında doğumu başlatmadığını başlayan doğumu hızlandırırdığını söyledi. Hiç başlamamış bir doğumu suni sancı başlatmazmış, aksine verilen ilaç annenin ve bebeğin kalp rtimni bozarmış tabi bunun sonunda mecbur sezaryen. Kısacası çekilen o sancılar boşa olmuş oluyor.
Aynen ben bunu yasadim iste iste. Dogum basladi cok iyi de sancim vardi ve iyi stlatiyodum sancilari.acilmam olmayinca suni sanci verdiler.bebisimin nabzi cok yukseldi. Beni rahatlatmak icin epidural taktilar, oksijen verdiler. Belki bebegin nabzi duzelir diye. Duzelmeyince mecbur sezerysna alindim.

Nil yukarıda yadığın bu paragraf eğer benim bu topic te yazdıklarımın genelini eleştirmek için ise üzülürüm açıkçası. Ben bildiğimi öğrendiğimi paylaşmaktan hoşlanan bir insanım. Ben paylaşırım isteyen yapar istemeyen yapmaz. Eğer sezeryan olmak isteyen varsa gidip olur zaten kimse ben dedim diye ya da sen dedin diye karar verecek değil dimi ?
Ancak bazen aynı fikirde olmadığımız insanlara uslubünca aynı fikirde olmadığımızı söyleriz ancak onun fikrine ve görüşüne saygı duymamız gerekir.

Yukarıda anlattığım afrikalı kadınlar hikayesini bir kitapta okudum ve paylaştım. Baştan beri yanlış yapmışım demek ki. Benim ailemde benim kuşağıma kadar ki tüm kadınlar gayet sağlıklı ve normal doğumlar yapmışlar. Evet düşündümde şimdi Babanem 4, Annanem tam 13 sağlıklı normal doğum yapmış. Annemin iki doğumuda normal. Teyzeleriminde öyle.. Demek ki bizde genler kaliteli

Yooo Hayır ben senin Afrikalı kadınlar ile ilgili verdiğin bilgiyi okuyunca çok şaşırdım. Kesinlikle seninle ilgili değildi yazdıklarım , bugün işyerinde de böyle bir konu açılmıştı bende yazdım öylesine. Geçmişte yapılan doğumlardan bende bahsettim gördüğün gibi, benim annem de 2 tane , anneannem 5 tane, babaannem 4 tane normal doğum yapmış. Ayrıca tüm teyzelerim de. Konu zaten tamamen bugünün gençliği üzerineydi. Ve de şu söylediğimin sonuna kadar arkasındayım , senin annen, benim annem normal doğum eğitimimi aldı ? Gittiler doğurdular.

Ben doktor değilim, kalkıp kimseye normal doğur sezaryen doğur diyemem. Ne sen dedin diye ne de ben dedim diye kimse doğum şeklini belirlemez. Tibbi bilgim olmadan da ahkam kesmem zaten. Herkesin güvendiği bir doktoru var, ve de ne şekilde olursa olsun Allah her hamilenin yardımcısı olsun.

Allah korusun tabiki sen dr randevu al git bencede bi gorsun..
Evet canim sertlesiyorda.. Ben en iyisi randevu alip gideyim yarin cok korkuyorum bu 4. Gebeligim kotu birsey olacak diye odum kopuyor gideyimde icim rahatlasin bari hic olmazsa... Belki magnezyum bilmemne bisry verir banada seni nst ye mi baglamisti benim haftam erken mi ki 30+2 yim sokarmi ki nst ye?

Aynen ben bunu yasadim iste iste. Dogum basladi cok iyi de sancim vardi ve iyi stlatiyodum sancilari.acilmam olmayinca suni sanci verdiler.bebisimin nabzi cok yukseldi. Beni rahatlatmak icin epidural taktilar, oksijen verdiler. Belki bebegin nabzi duzelir diye. Duzelmeyince mecbur sezerysna alindim.

Neden sancın varken suni verdiler merak ettim. ? Bende normal doğum çok istiyorum ama bu suni sancı olayı biraz karışık sanki sezaryena almak için mecbur bırakmak gibi

Allah korusun tabiki sen dr randevu al git bencede bi gorsun..
bna da oluyo aynısı.karnımda bi köşeye toplanıyo orda sabit duruyo bazen.bazende sağdan sola geçip duruyo bi anda ve orası cok sert oluyo öyle yaptığı zamanlar da da hareketleri çok ani oluyo can yakıyo.az önce bi şişirdi göbeğimin sağ tarafını,bariz derecede yamuldu göbeğim öylece durdu orda.durum dr luk mu ? normal mi?

Evet canim sertlesiyorda.. Ben en iyisi randevu alip gideyim yarin cok korkuyorum bu 4. Gebeligim kotu birsey olacak diye odum kopuyor gideyimde icim rahatlasin bari hic olmazsa... Belki magnezyum bilmemne bisry verir banada seni nst ye mi baglamisti benim haftam erken mi ki 30+2 yim sokarmi ki nst ye?
Doktorun daha iyi bilir tabi canım kasılmanın sıklığına göre bağlar belki gitmeden ara istersen doktoru sıkıntı yok derse boşuna gitmemiş olursun. Ben 1 saatte 4 kere oldu deyince gerçkten okdr sıkmı oldu deyip şaşrmştı doktorum. Tabi her doktora göre değişir benimkide aynı benim gibi pimpirikli:-)

Back
X