2014 Kasım Anneleri

çok güzel yazmışsın canım herşey gönlünce olur inşaşlah sağlıkla kal

Teşekkürler tatlım. Sana da geçmiş olsun. Git bence sen de, ihmal etme.

Şöyle ki, benim baba tarafımda hipertrofik kardiyomiyopati diye bir rahatsızlık var, hani şu saha ortasında durup birden düşüp ölen futbolcular var ya, belki görmüşsündür, işte o hastalık. 30'lu yaşların başında amcamı kaybettik biz aniden, hiç bir şey yokken. Sonra bütün sülale muayene oldu, herkeste var. Kalp kasının kalınlaşıp kan pompalayamaması diyeyim, nasır tutması gibi kalbin. Bende de var ama obstrüksüyon yok, yani günlük hayatıma bir engel yok, normal yaşayıp gidiyorum. Ama EKG'lerim hep bozuk çıkar. Geçen hafta bir gece aşırı terleme ve düşük ateş şikayetiyle acile gittim, orda EKG ve kan testi yapılınca doktorlar ortalığı ayağa kaldırdı, kalp krizi geçirmişsiniz ya da geçiriyorsunuz şu an diye. Kan enzimlerim kriz geçiren hasta tablosu gösteriyormuş, kalp kası hasarı belirten değerler çıktı belli saat aralıklarla tekrarlanan kan tahlillerinde. Halbuki yok benim bir şeyim :) Farkındayım. Kriz geçirsem anlarım heralde :) "Ölürsem sorumluluk bende" kağıdı imzalayıp zar zor çıktım hastaneden. Gebeliğin en başında kadın doğumcumla konuşmuştum konuyu, şimdi de böyle olunca son durumu anlattım. Ne olur ne olmaz diye beni uzun yıllardır düzenli takip eden, ama son bir kaç yıldır muayene olmayı ihmal ettiğim kardiyoloğuma tekrar gitmemi, son duruma ilişkin bir rapor almamı istedi. Durum böyle. İnşallah bir engel çıkmaz, bakalım, bekliyorum merakla.

Ben geç kalmiyim, hadi kaçtım. Çok selamlar!

Merhaba kizlar..
Bugun agrili bir dönemden gectk.. bir anda sırt batmam arttı.. aglamama sebep olack kadar.. doktora gittm bebegıme bakti, ters duruyormus.. ayaklar asagıdaymis..
Bu forum gene mi degsti.. yazı yazarken zorlandim.
Bak sen yaramaza geçmiş olsun canım

kızlar merhaba yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir :) size bir sorum olucak 32. haftayı dolduranlar yani çalışan anneler çalışabilir raporu nasıl alınıyor ne ara halletmemiz gerekiyor prosedür nasıl ne yapmamız gerekiyor birde devlet hastanelerinden de alınabiliyor mu?

SANIRIM 31+ da alınıyor canım özelden ve devletten olabiliyor diye burada yazan arkadaşlardan duymuştum şimdi okuyan olur alan arkadaşlardan sana daha detaylı yardımcı olurlar

Canım çalışabilirmi alcaksın sen ben 31+5 te aldm çalışabilir raporumu devlette veriyor özelde farketmiyor sonrasında çalışamaz alcaksan istediğin zaman alıp izne ayrılabiliyosun ama çalışabiliri alman lazım önce

Anladım canım çok geçmiş olsunnn o zaman... Ben de şiddetli mide ve sırt ağrısıyla iki kere acile gitmiştim de o yüzden bi görün demişlerdi... Rabbim korusunnn bizleri..

Canim31+ lardan enson 32+0a kadar raporunu alman gerek bende henuz almadim benim drum 32+0 a randevu verdi rapor için.. bir de herhangi bi dr olur tabi ki devlet özel farketmez

Canım ben geçen hafta cuma günü aldım çalışabilir raporumu, doktorum en son kontrolümde 19 Eylül Cuma günü 32 haftan doluyor , raporunu almak istersen gel dedi. Bende çalıştığım için cumartesi gelsem olur mu dedim olur olur istediğin zaman gel dedi. Yani illa ki 31+ 'larda alınması gerekmiyor.

Ancak, ileride izin sonrası doğum izinlerinin parasını alırken zorlanmamak adına Ziraat bankasında hesap açtım, oradan da SGK'ya giderek hesabımı tanımlattım. Orada da sordum "ben birazdan çalışabilir raporumu almaya gideceğim, buraya bildirmem gerekiyor mu_?" diye. Gerek yokmuş, hem hastane hem işyeri bildirim yapıyormuş.

Herkese günaydın.Doktora gittim çalışabilir raporu almak için.Aldım raporumu. Nst ye falan bağladılar normal çıktı. Fakat bebeğin suyunu yüzünü falan sorarken kilosunu unutmuşum. Bazen ultrasyon kağıdında yazıyordu. Ondada diğer ölçüler var ama kilosu yok. Daha önce bi arkadaş sanki burda hesaplamasını biliyordu. Kimdi o anniş. Nette baktımda bulamadım hesaplayıcı. Bir hafta geriden gidiyor yine ölçülerde 31 haftalık çıkmış çünkü.Hesaplamasını bilen varmı.

günaydınlarrrr raporumuzu aldık evimizdeyiz kızımla babamızı okula kovacaz şimdi
Günaydın...
günaydınlar kızlarrr bize bu hafta dinlenme molası
Günaydın...
Günaydın... Güzel günlerde uyusun büyüsün minişin annesi
Günaydın güzel anneler
Günaydın...
Günaydın...Ya bendede başladı bulantılar.Acaba son aylara girdimmi diye düşünmüştüm
Günaydın forumun güzel anneleri güzel bir gün ve hafta diliyorum hepimiz için sağlıkla inşallah
günaydın...amin canım...
Günaydın güzel annelerrrrrr
Günaydın....
Bilmiyorumki canım ya ama sabahları oluyo genelde ilk başlarda olan bulantı şekliyle aynı nerdeyse

popoyu boşverde memelerim büyümedi diye baya stres oldum. Doktora bile sordum sütüm mü olmayacak diye.
günaydın kızlar
benimde büyümedi inşallah sütle ilgisi yoktur[/QUOTE]
Benim karında bişe yokta popo kötü çatlamış zaten basenli biriydim.
Günaydın arkadaşlar!
Hepinize selamlar, öpücükler!
Günaydın...
Geçmiş olsun canım
günaydın mutlu gebişler,huzurlu bebişler...............
Günaydın...
Ben gittim devletten aldım şimdi.32+0 da gel demişti doktor.Doktora diyorsun oda yönlendiriyor

Günaydın...

Geçmiş olsun canım

Günaydın...

Ben gittim devletten aldım şimdi.32+0 da gel demişti doktor.Doktora diyorsun oda yönlendiriyor[/QUOTE]

http://gebelik.org/dosyalar/fetalweight.html

Canım burdan BPD ve AC ölçüleri yazıyorsa ultrason kağıdında değerleri girip öğrenebilirsin...

canım çalışabilir raporunu 31+5 de aldım ben 1 hafta sonra gittim çalışamaz raporumu aldım yani çalışamaz raporu almmak zorundasın bunu unutma

Günaydın...

Geçmiş olsun canım

Günaydın...

Ben gittim devletten aldım şimdi.32+0 da gel demişti doktor.Doktora diyorsun oda yönlendiriyor[/QUOTE] tatlım bpd ve ac yi ver ben hesaplayayım

Canim bence birak rahat ettigi gibi olsun. İşe gidiyor sonuçta Allah korusun uykusuzluk kötü bir olay doğurabilir.

Ben surekli yataktan kalkiorm. Agriim oluo wc ye gidiom vs. Ama uykusu agir uyanmio. Bazen ben koltuga yatiom bana deisiklik olsun die. Boyle suruo tatlim. Evde uykusu hafif olan benim::)))

Benim eşim her halukarda uyuduğu için öyle bi ayrı yatmamız olmadı şimdiye kadar ama eşin uyku konusunda hassas ise yapacak bişey yok canım

Ay ne biliyim kızlar yaa ayrı yatamıyorum. Yani aslında ayrı yattığımızda bende daha çok uyuyorum ama uyandığımda yanımda olmaması huzursuz ediyor beni, mutsuz oluyorum. Gündüz araba kullanıyor çok, uykusunu alması lazım o yüzden bir şey de demek istemiyorum. Haftasonu yanımda oluyor.
Amannn ne biliyim öyle koca delisi biri değilimdir normalde ama o yanımda olmayınca mutsuz oluyorum. Aramızda 9 yaş var, ben onun minik bebişiyimm gibiydi hep, şimdi kazık kadar oldum sanırım. Zaten 1-1,5 ay sonra pabucum dama atılacak.
Evin birinci prensesi ben değilim artık.

Canımcım bende bu hafta suluhana gidicem. Hamileliğimin başında gitmiştim bi kere. Geceliği falan niye oradan aldın ki? Çok pahalı satıyor insafsızlar. Herkes oraya gidiyor ya ondan. Kaç defa yazdım koray magazasında bilmem nerde indirim var diye :) ahh ahh! Neyse hayırlı ugurlu olsun. Güle güle giy inşallah.
Suluhanın o han bölümünde bütün bebek şeyleri. Magnetler, süsler falan. Oradan ben de birşeyler alıcam bu hafta işte.
Bebek hediyeliklerinş koymak için, belki görmüşsündür böyle pudra renkli kadifeden kına sepetleri vardı onlardan alıp tüllerle süslücem. Sonra kendimde kullanırım. Çok kaliteli.
Öyle işte :)

Bizimki ben israr etsemde yatmaz, uykusu hafif degl ama, sirtim batiyo suan dönerken bile bgriyorum ah uh diye uyaniyo bna yardm ediyo.

Günaydın herkese..
Mutlu haftalar olsun. Artık bana işe gelmek işkence geliyor heleki sabah trafiği..
bugün itibariyle tam 30 iş günü daha çalışmam lazım

Canım hiç kafana takma hatta alış diyelibilirm. Çünkü bu bebek doğduktan sonrada devam edecek büyük ihtimalle
Bizimki ilk doğumdan sonra grip oldum bahanesi uydurup hep başka oda da yatmıştı. Şimdi peşinen pazarlık yapıyor sen şu odada yatarsın gece ağlayınca kalkmam ben işe gitcem bilmem ne diye..
Ama haklılarda biz bile gece uykumuz elli kere bölününce sabah şarhoş gibi geziyorz. Hadi biz evde olcaz, ama onlar işe gitcekler. Uyuycaklar yapacak bişe yok

günaydınlarrrr raporumuzu aldık evimizdeyiz kızımla babamızı okula kovacaz şimdi

Ayyyy ben de o günü iple çekiyorum. Amaa daha çokkk var.. dün gece niyeti bozdum haftaya alsam raporu da başlatsam mı iznimi diye.
Ama bebişi evde bırakıp işe gelmek daha bi koyacak o zaman.. Dayan diyorum kendime.. dayannn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…