Günaydın arkadaşlar!
Geçmiş sayfalara bakamadım, herkes iyidir inşallah. Tikitacım kaşıntın nasıl oldu?
Ben de uykusuz tayfadanım, geceleri bölük pörçük döne döne iki gıdım uykuyla direnmeye çalışıyorum çoğumuz gibi.
Ankara'da olan arkadaşlar için Ulus maceramı yazayım:
Suluhan'a gitmeye niyetli olanlar, Pazar günü gitmeyin, Han kapalıymışBiz, eşim sadece Pazarları uygun diye o gün gittik, el elde baş başta döndük hiç bişey yapamadan bebek şekeri, kapı süsü vs için.
Çıkrıkçılar yokuşu boyunca pijama-gecelik satan yerler var 5-6 mağaza gördük girdik, fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı gibi. Ya çok spor şeyler var bebekli kalpli filan, ya da biraz daha "şık" mı desem nasıl söylesem dantelli işlemeli bişeyler. Şıkların fiyatları 140-160 civarı pijama ve sabahlıkla. Maalesef gecelik sabahlık takım daha az. Ve small beden nerdeyse hiç bulamadım ben. Bir tane zar zor bulduğum nispeten şık pijama-sabahlık-terlik-saç bandı takımı aldım, artık onunla idare edicem. Çıkrıkçılarda genel izlenimim biraz kalite açısından orta değerde ürünler var - ya da ben gidilecek yerleri bilmediğim için çok güzel şeyler denk gelmedi, bilemiyorum. Öyle iyi kaliteli ve süper çok çeşit arasından seçme gibi bir durum olamadı yani, biraz "basit duran" modeller vardı diyeyim - bir de bebekli, emzikli, resimli şeyleri eşim sevmiyor diye pek onlara da bakamayınca seçenekler iyice daralıyor.
Hemen doğum sonrası içinse kanama vs olursa gözden çıkarabileceğim pamuklu bir gecelik aldım Ay-Yıldız'ın web sayfasından, fiyatlar çok uygundu, isterseniz sizler de bakın. Lohusa için fazla çeşit yok ama bir kaç tane önünde aşağı kadar inen düğmesi olan gecelik varı, ben bir tane seçiverdim uygun fiyatlı.
Çıkrıkçılarda emzirme sütyeni, atleti, hamile çamaşırı vs çok var ama deneme yeri çoğu mağazada yoktu, ben de özellikle sütyeni hamile değilken de denemeden kesinlikle alamam, göğüslerim küçük, görüntü hoşuma gitmiyor, illa denicem. O nedenle Çıkrıkçılar'dan alamadım. Artık bir iç giyim mağazasından bakıcam mecburen.
Kapı süsü, bebek şekeri, magnet vs için yokuş üzerinde çok nadir bir iki mağaza vardı, ama ben pek estetik bişey göremedim. Kapı süsleri 35-40 TL civarıydı, bebek şekeri için sepetler de genelde 30 civarı.
Ha bir de bebek giyim, banyo, vs ihtiyaçları için de bayağı mağaza varmış çıkrıkçılarda, ben hiç bilmiyordum, öğrenmiş oldum. İdil Baby'nin filan hastane çıkış setleri, organik giyim, tulumlar, ayakkabılar, çoraplar filan oldukça bol. Ama orijinal marka ürünler mi bilemiyorum. Bir kaç parça alınıp denenebilir belki.
İşte böyle arkadaşlarım. Herkese güzel günler, güzel haftalar diliyorum.
Ben şimdi kardiyoloji sonuç randevum için çıkıyorum. Bir kalp problemi çıktı ne yazık ki bende, kadın doğumcum normal doğum yapıp yapamayacağım konusunda kardiyoloğumla görüşmemi ve yazılı rapor getirmemi istedi. Geçen hafta muayenemi oldum, tetkikleri yaptırdım, bugün de sonuçlar için gidicem bakalım. İnşallah olumlu şeyler duyarım. Gerçi doğum işleri kısmet normal doğum yapabilir miyim yapamaz mıyım, gücüm yeter mi, canım dayanır mı Allah bilir, ama en başından engel teşkil eden bir sağlık durumum yoktur inşallah.
Hepinize selamlar, öpücükler!
Geçmiş olsun canım.. Kardiyolojiye gitmen için ne gibi sıkıntılar yaşadın? Bana da bir doktor önerdi git diye ben gitmedim henüz.. Yani problemin sıkıntın neydi kardiyolojiye gittin? İnşallah her şey sıkıntısız olur hepimiz için..
Bak sen yaramaza geçmiş olsun canımMerhaba kizlar..
Bugun agrili bir dönemden gectk.. bir anda sırt batmam arttı.. aglamama sebep olack kadar.. doktora gittm bebegıme bakti, ters duruyormus.. ayaklar asagıdaymis..
Bu forum gene mi degsti.. yazı yazarken zorlandim.
kızlar merhaba yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir :) size bir sorum olucak 32. haftayı dolduranlar yani çalışan anneler çalışabilir raporu nasıl alınıyor ne ara halletmemiz gerekiyor prosedür nasıl ne yapmamız gerekiyor birde devlet hastanelerinden de alınabiliyor mu?
Canım çalışabilirmi alcaksın sen ben 31+5 te aldm çalışabilir raporumu devlette veriyor özelde farketmiyor sonrasında çalışamaz alcaksan istediğin zaman alıp izne ayrılabiliyosun ama çalışabiliri alman lazım öncekızlar merhaba yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir :) size bir sorum olucak 32. haftayı dolduranlar yani çalışan anneler çalışabilir raporu nasıl alınıyor ne ara halletmemiz gerekiyor prosedür nasıl ne yapmamız gerekiyor birde devlet hastanelerinden de alınabiliyor mu?
Teşekkürler tatlım. Sana da geçmiş olsun. Git bence sen de, ihmal etme.
Şöyle ki, benim baba tarafımda hipertrofik kardiyomiyopati diye bir rahatsızlık var, hani şu saha ortasında durup birden düşüp ölen futbolcular var ya, belki görmüşsündür, işte o hastalık. 30'lu yaşların başında amcamı kaybettik biz aniden, hiç bir şey yokken. Sonra bütün sülale muayene oldu, herkeste var. Kalp kasının kalınlaşıp kan pompalayamaması diyeyim, nasır tutması gibi kalbin. Bende de var ama obstrüksüyon yok, yani günlük hayatıma bir engel yok, normal yaşayıp gidiyorum. Ama EKG'lerim hep bozuk çıkar. Geçen hafta bir gece aşırı terleme ve düşük ateş şikayetiyle acile gittim, orda EKG ve kan testi yapılınca doktorlar ortalığı ayağa kaldırdı, kalp krizi geçirmişsiniz ya da geçiriyorsunuz şu an diye. Kan enzimlerim kriz geçiren hasta tablosu gösteriyormuş, kalp kası hasarı belirten değerler çıktı belli saat aralıklarla tekrarlanan kan tahlillerinde. Halbuki yok benim bir şeyim :) Farkındayım. Kriz geçirsem anlarım heralde :) "Ölürsem sorumluluk bende" kağıdı imzalayıp zar zor çıktım hastaneden. Gebeliğin en başında kadın doğumcumla konuşmuştum konuyu, şimdi de böyle olunca son durumu anlattım. Ne olur ne olmaz diye beni uzun yıllardır düzenli takip eden, ama son bir kaç yıldır muayene olmayı ihmal ettiğim kardiyoloğuma tekrar gitmemi, son duruma ilişkin bir rapor almamı istedi. Durum böyle. İnşallah bir engel çıkmaz, bakalım, bekliyorum merakla.
Ben geç kalmiyim, hadi kaçtım. Çok selamlar!
Canim31+ lardan enson 32+0a kadar raporunu alman gerek bende henuz almadim benim drum 32+0 a randevu verdi rapor için.. bir de herhangi bi dr olur tabi ki devlet özel farketmezkızlar merhaba yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir :) size bir sorum olucak 32. haftayı dolduranlar yani çalışan anneler çalışabilir raporu nasıl alınıyor ne ara halletmemiz gerekiyor prosedür nasıl ne yapmamız gerekiyor birde devlet hastanelerinden de alınabiliyor mu?
kızlar merhaba yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir :) size bir sorum olucak 32. haftayı dolduranlar yani çalışan anneler çalışabilir raporu nasıl alınıyor ne ara halletmemiz gerekiyor prosedür nasıl ne yapmamız gerekiyor birde devlet hastanelerinden de alınabiliyor mu?
Günaydın...günaydınlarrrr raporumuzu aldık evimizdeyiz kızımla babamızı okula kovacaz şimdi
Günaydın...günaydınlar kızlarrr bize bu hafta dinlenme molası
Günaydın... Güzel günlerde uyusun büyüsün minişin annesiGünaydın kızlar nasılsınız hafta sonu bitti ve yine işteyim... bu hafta sonu hiç dinlenemedim cumartesi temizlik yaptım ama artık benden geçmiş akşama çok fenaydım ilerleyen zamanlarda nasıl olacak bu işler...Kızımın yatağını ve gardrobunu İkeadan almıştık dün de onları monte ettik eşimle tam 4 saat sürdü ama deydi yatak odamızın bir köşesine yerleştirdik o köşeyi ona göre tasarlayacağız inşallah güzel olacak...
Günaydın...Günaydın güzel anneler
Günaydın...Ya bendede başladı bulantılar.Acaba son aylara girdimmi diye düşünmüştümKocaman GÜNAYDINNNN HERKESEEEE....
Haftasonu gelemediğim için neler olmuş bitmiş hızlı göz atayım dedim ama tabi yarım yamalak çok bişi anlamadım
Canım bende de 1 haftadır başladı bulantı... Şiddetli değil tabi ilk aylardaki gibi ama yemek yedikten sonra başlıyor zaten yanıyor bi de ağrı yapıyor sırtıma vuruyor korkuyorum... Hayırlısıyla bi doğurabilseydik
günaydın...amin canım...Günaydın forumun güzel anneleri güzel bir gün ve hafta diliyorum hepimiz için sağlıkla inşallah
Günaydın....Günaydın güzel annelerrrrrr
Bilmiyorumki canım ya ama sabahları oluyo genelde ilk başlarda olan bulantı şekliyle aynı nerdeyse
günaydın kızlarpopoyu boşverde memelerim büyümedi diye baya stres oldum. Doktora bile sordum sütüm mü olmayacak diye.
Günaydın...Günaydın arkadaşlar!
Geçmiş olsun canımTeşekkürler tatlım. Sana da geçmiş olsun. Git bence sen de, ihmal etme.
Şöyle ki, benim baba tarafımda hipertrofik kardiyomiyopati diye bir rahatsızlık var, hani şu saha ortasında durup birden düşüp ölen futbolcular var ya, belki görmüşsündür, işte o hastalık. 30'lu yaşların başında amcamı kaybettik biz aniden, hiç bir şey yokken. Sonra bütün sülale muayene oldu, herkeste var. Kalp kasının kalınlaşıp kan pompalayamaması diyeyim, nasır tutması gibi kalbin. Bende de var ama obstrüksüyon yok, yani günlük hayatıma bir engel yok, normal yaşayıp gidiyorum. Ama EKG'lerim hep bozuk çıkar. Geçen hafta bir gece aşırı terleme ve düşük ateş şikayetiyle acile gittim, orda EKG ve kan testi yapılınca doktorlar ortalığı ayağa kaldırdı, kalp krizi geçirmişsiniz ya da geçiriyorsunuz şu an diye. Kan enzimlerim kriz geçiren hasta tablosu gösteriyormuş, kalp kası hasarı belirten değerler çıktı belli saat aralıklarla tekrarlanan kan tahlillerinde. Halbuki yok benim bir şeyim :) Farkındayım. Kriz geçirsem anlarım heralde :) "Ölürsem sorumluluk bende" kağıdı imzalayıp zar zor çıktım hastaneden. Gebeliğin en başında kadın doğumcumla konuşmuştum konuyu, şimdi de böyle olunca son durumu anlattım. Ne olur ne olmaz diye beni uzun yıllardır düzenli takip eden, ama son bir kaç yıldır muayene olmayı ihmal ettiğim kardiyoloğuma tekrar gitmemi, son duruma ilişkin bir rapor almamı istedi. Durum böyle. İnşallah bir engel çıkmaz, bakalım, bekliyorum merakla.
Ben geç kalmiyim, hadi kaçtım. Çok selamlar!
Günaydın...günaydın mutlu gebişler,huzurlu bebişler...............
Ben gittim devletten aldım şimdi.32+0 da gel demişti doktor.Doktora diyorsun oda yönlendiriyorkızlar merhaba yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi umarım herkes iyidir :) size bir sorum olucak 32. haftayı dolduranlar yani çalışan anneler çalışabilir raporu nasıl alınıyor ne ara halletmemiz gerekiyor prosedür nasıl ne yapmamız gerekiyor birde devlet hastanelerinden de alınabiliyor mu?
Benim karında bişe yokta popo kötü çatlamış zaten basenli biriydim.Herkese günaydın.Doktora gittim çalışabilir raporu almak için.Aldım raporumu. Nst ye falan bağladılar normal çıktı. Fakat bebeğin suyunu yüzünü falan sorarken kilosunu unutmuşum. Bazen ultrasyon kağıdında yazıyordu. Ondada diğer ölçüler var ama kilosu yok. Daha önce bi arkadaş sanki burda hesaplamasını biliyordu. Kimdi o anniş. Nette baktımda bulamadım hesaplayıcı. Bir hafta geriden gidiyor yine ölçülerde 31 haftalık çıkmış çünkü.Hesaplamasını bilen varmı.
Günaydın...
Günaydın...
Günaydın... Güzel günlerde uyusun büyüsün minişin annesi
Günaydın...
Günaydın...Ya bendede başladı bulantılar.Acaba son aylara girdimmi diye düşünmüştüm
günaydın...amin canım...
Günaydın....
günaydın kızlar
benimde büyümedi inşallah sütle ilgisi yoktur
Benim karında bişe yokta popo kötü çatlamış zaten basenli biriydim.Herkese günaydın.Doktora gittim çalışabilir raporu almak için.Aldım raporumu. Nst ye falan bağladılar normal çıktı. Fakat bebeğin suyunu yüzünü falan sorarken kilosunu unutmuşum. Bazen ultrasyon kağıdında yazıyordu. Ondada diğer ölçüler var ama kilosu yok. Daha önce bi arkadaş sanki burda hesaplamasını biliyordu. Kimdi o anniş. Nette baktımda bulamadım hesaplayıcı. Bir hafta geriden gidiyor yine ölçülerde 31 haftalık çıkmış çünkü.Hesaplamasını bilen varmı.
Günaydın...
Günaydın...
Günaydın... Güzel günlerde uyusun büyüsün minişin annesi
Günaydın...
Günaydın...Ya bendede başladı bulantılar.Acaba son aylara girdimmi diye düşünmüştüm
günaydın...amin canım...
Günaydın....
günaydın kızlar
benimde büyümedi inşallah sütle ilgisi yoktur
Canim bence birak rahat ettigi gibi olsun. İşe gidiyor sonuçta Allah korusun uykusuzluk kötü bir olay doğurabilir.
Ben surekli yataktan kalkiorm. Agriim oluo wc ye gidiom vs. Ama uykusu agir uyanmio. Bazen ben koltuga yatiom bana deisiklik olsun die. Boyle suruo tatlim. Evde uykusu hafif olan benim::)))
Canım benim eşimde çok deli uyuyo biyerime vurcak diye çok korkuyordum dedim ayrı yatalım hiç bişekilde razı olmadı zaten bende ondan ayrı uyuyMazdımyatağın en dibinde yatarım dokunmam sana demişti öylede yapıyo hehehe koca yatakta yuvRlanıp yatyrum oda yazık kenarda sıkışıyo, ama senin eşinin mazaret varmış tabi oda haklı
Benim eşim her halukarda uyuduğu için öyle bi ayrı yatmamız olmadı şimdiye kadar ama eşin uyku konusunda hassas ise yapacak bişey yok canım
canım kesinlikle varrr birisi benimm..
valla o kadar uyanıyorumki birde belim çok ağrıyor..
bazen oturma odasındaki köşeme bazen çalışma odasındaki kanepeye gidip yatıyorum..
eşim kızıyor gitme diye ama napayım ben ağrısından dolayı yatamıyorumm
Günaydın arkadaşlar!
Geçmiş sayfalara bakamadım, herkes iyidir inşallah. Tikitacım kaşıntın nasıl oldu?
Ben de uykusuz tayfadanım, geceleri bölük pörçük döne döne iki gıdım uykuyla direnmeye çalışıyorum çoğumuz gibi.
Ankara'da olan arkadaşlar için Ulus maceramı yazayım:
Suluhan'a gitmeye niyetli olanlar, Pazar günü gitmeyin, Han kapalıymışBiz, eşim sadece Pazarları uygun diye o gün gittik, el elde baş başta döndük hiç bişey yapamadan bebek şekeri, kapı süsü vs için.
Çıkrıkçılar yokuşu boyunca pijama-gecelik satan yerler var 5-6 mağaza gördük girdik, fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı gibi. Ya çok spor şeyler var bebekli kalpli filan, ya da biraz daha "şık" mı desem nasıl söylesem dantelli işlemeli bişeyler. Şıkların fiyatları 140-160 civarı pijama ve sabahlıkla. Maalesef gecelik sabahlık takım daha az. Ve small beden nerdeyse hiç bulamadım ben. Bir tane zar zor bulduğum nispeten şık pijama-sabahlık-terlik-saç bandı takımı aldım, artık onunla idare edicem. Çıkrıkçılarda genel izlenimim biraz kalite açısından orta değerde ürünler var - ya da ben gidilecek yerleri bilmediğim için çok güzel şeyler denk gelmedi, bilemiyorum. Öyle iyi kaliteli ve süper çok çeşit arasından seçme gibi bir durum olamadı yani, biraz "basit duran" modeller vardı diyeyim - bir de bebekli, emzikli, resimli şeyleri eşim sevmiyor diye pek onlara da bakamayınca seçenekler iyice daralıyor.
Hemen doğum sonrası içinse kanama vs olursa gözden çıkarabileceğim pamuklu bir gecelik aldım Ay-Yıldız'ın web sayfasından, fiyatlar çok uygundu, isterseniz sizler de bakın. Lohusa için fazla çeşit yok ama bir kaç tane önünde aşağı kadar inen düğmesi olan gecelik varı, ben bir tane seçiverdim uygun fiyatlı.
Çıkrıkçılarda emzirme sütyeni, atleti, hamile çamaşırı vs çok var ama deneme yeri çoğu mağazada yoktu, ben de özellikle sütyeni hamile değilken de denemeden kesinlikle alamam, göğüslerim küçük, görüntü hoşuma gitmiyor, illa denicem. O nedenle Çıkrıkçılar'dan alamadım. Artık bir iç giyim mağazasından bakıcam mecburen.
Kapı süsü, bebek şekeri, magnet vs için yokuş üzerinde çok nadir bir iki mağaza vardı, ama ben pek estetik bişey göremedim. Kapı süsleri 35-40 TL civarıydı, bebek şekeri için sepetler de genelde 30 civarı.
Ha bir de bebek giyim, banyo, vs ihtiyaçları için de bayağı mağaza varmış çıkrıkçılarda, ben hiç bilmiyordum, öğrenmiş oldum. İdil Baby'nin filan hastane çıkış setleri, organik giyim, tulumlar, ayakkabılar, çoraplar filan oldukça bol. Ama orijinal marka ürünler mi bilemiyorum. Bir kaç parça alınıp denenebilir belki.
İşte böyle arkadaşlarım. Herkese güzel günler, güzel haftalar diliyorum.
Ben şimdi kardiyoloji sonuç randevum için çıkıyorum. Bir kalp problemi çıktı ne yazık ki bende, kadın doğumcum normal doğum yapıp yapamayacağım konusunda kardiyoloğumla görüşmemi ve yazılı rapor getirmemi istedi. Geçen hafta muayenemi oldum, tetkikleri yaptırdım, bugün de sonuçlar için gidicem bakalım. İnşallah olumlu şeyler duyarım. Gerçi doğum işleri kısmet normal doğum yapabilir miyim yapamaz mıyım, gücüm yeter mi, canım dayanır mı Allah bilir, ama en başından engel teşkil eden bir sağlık durumum yoktur inşallah.
Bizimki ben israr etsemde yatmaz, uykusu hafif degl ama, sirtim batiyo suan dönerken bile bgriyorum ah uh diye uyaniyo bna yardm ediyo.
Canım hiç kafana takma hatta alış diyelibilirm. Çünkü bu bebek doğduktan sonrada devam edecek büyük ihtimalleKızlar bişey sorucam???
Eşiyle arada ayrı yatan var mı? Gece sık sık döndüğüm için eşim salonda uyumaya başladı. En ufak sese uyanıyor çünkü. Gündüz arabada uyukluyorum resmen dedi. Salondaki koltuk da çok rahatsız, üstüne de hiçbir şey almamış, içim parçalandı resmen.Kendimi suçlu hissettim. Ben yatıyım burda sen git içeri diyorum hiçbir şekilde kabul etmiyo.
Sizde durumlar nasıl?
günaydınlarrrr raporumuzu aldık evimizdeyiz kızımla babamızı okula kovacaz şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?