2014 Kasım Anneleri

Kızlar bana bir akıl verin..

Son zamanlarda sıklıkla bahsettim ama bu sefer azcık daha detayına gireceğim. Siz olsanız ne yapardınız ?

Şimdi benim doğum izni hakkım (32 haftam) 3 ekimde. Ama ben Kasımın ilk haftasına kadar uzatmak istiyordum biliyorsunuz. Doğumdan sonra evde daha uzun süre kalabilmek amacındaydım.Gelelim sorunuma..
5 yaşındaki oğlumu bu sene normal anaokuluna yarım gün olarak yazdırdım ki evde yarım gün bizimle vakit geçirsin diye. Çünkü 2 yaşından beri tam gün kreşe gidiyordu. Geçen hafta okul başladığında iki gün öğleden sonraları benimleydi. Ama ben geçen çarşamba işe gelince öğleden sonra babanesine bırakıyorum onu. Ama iki gözü iki çeşme yalvarıyor bana lütfen beni burda bırakma diye. Ama bırakacak başka kimsem de yok maalesef.
Ayrıca zaten onu okuldan almak için öğlen arasında gidip alıp babaneye bırakıp tekrar işe dönüyorum. 1,5 saat zaman yetmiyor bile bunu yapmaya. Benim kendim yemek yemeye vaktim kalmıyor. Bir telaş bir stres dün işe dönerken minik birde kaza yaptım. Hepsini geçtim onu öyle ağlar bırakmakta içime sinmiyor. O yüzden yarın doktora gidip 3 gün rapor istiycem. Pazartesiye kadar bakacak birini bulamazsam da pazartesi- salı gibi 32. hafta raporumu alıp doğum iznimi başlatmak zorunda kalıcam.
Sabahtan akşama ,akşamdan sabaha kendimle hesaplaşıyorum. Erken çıkarsam küçüğün hakkından yermişim gibi geliyor. Ama böyle de büyüğü sefil ediyorum diye düşünüyorum. Napcamı şaşırdım.

Ne yapayım karar veremedim şimdi..

Bizde cerrahi servisi falan uyguluyor bazen daha detayli ameliyatlar oncesinde veya sonrasinda szaryen icin biz kullanmiyoruz ama bazi hastanelr kadin dogim servislerinde kullaniyor.. Heryerin sekli farkli iste
Bunu merak etmistim tskkrlr cancağzım

Ben alıcam canım ya chicco yada weevell miydi neydı 2 si arasındayım

evet sanırım bana yapılan o ilk resimdeki gibiydi. baya büyükçe bi serum ve onu hemşire yukarda tutuyodu. ama dedimya baya sert uuyguladı bana ki kanattı popomu resmen.

bizim kızımız olacak inşAllah o yüzden bir sorun olmaz diye düşündük
Ben bebek arabasından dolayı kanguru düşünmüyorum ama evde yemek yaparken kullanmak istediğim bir ürün var zıp zıp mı deniyordu kapı eşiklerine takılıyor bebek zıplayıp duruyor Mutfağa asarım diye düşündüm eşimde çok güldü gösterince

canım bence1 ay daha sık dişini..sonra 2 çocuğu birden bırakmak sorunda kalcaksın ve küçük çok minik olacak..
oğluşunda zamanla alışır babaanneye..keşke kreşe verseydin bu yılda canım..
2 çocukla baya zorlancaksın çünkü..
seni çok iyi anlıyorumm vicdan yapıosun ama çalışan annelerin kaderi bu..
Allahım yardım etsin hepimize

Anahmm hortum mortum diyor ya doğurmaktan vazgeçcem nerseyse.Bir çocuk yapalım dedik ellenmedik kurcalanmadık yerimiz kalmayacak bu ne yaa
ya gerçekten korkuttuysam çok çok özür dilerim. herzaman herkese söylüyorum aynı şeyleri yaşayacağımı bilsem yine de doğum de doğum yaptığım o güne dönmeyi isterim. mucizeyle tamamlanıyo o çekilen herşey. herşeye değer. sonunda mucizemizi allahın bşze emanetimizi alıyoruz kucağımıza. nolur korkmayın. tekrar özür dilerim.

Ben oyumu büyükten yana kullanıyorum..

Cok cnm skldı,
Sirtim batiyor yataktan zor kalkıyorum..
Eşim aksam trasa gidip 6 gibi yemek getirecektii..
Ee kuzeni aramis o da trasa gitmek istiyorr, kendisi burali degil bilmiyor etrafi..
Esim tee annesi gile gidecek onu alacak, oldumu saat 5.30
Trasa gidecekler oldu mu 6.00
esim tras olacak 6.30
Cocuk tras olacak 7.00 bende 7 ye kadar evde aç bi şekilde yemek bekleyecek yataktn kalkmaya acizim, sirtim batiyor tuvalete zor kalkiyorumm...
Yani yarin öglen yapalim dese ona anlarimm.. insanlar dusuncesizz.

Olur mu canım özürlük bir durum yok lütfen öyle düsünme...Ben doğum öncesi lavman yapıldığını bilmiyordum ne de hortum,enjektör olayından haberim vardı.Tesadüf konu konuyu açmasaydı bunları öğrenemeyecektim bilmemiz iyi oldu herseye hazırlıklı olalım sayenizde bende öğrenmis oldum.

canım sen bişeyler atıştır az bişey kalkabilirsen sonra daha kötü olursun

hmmm tamam cbi dım şey eşime bulaştırmışım felan diye mi bakılcak ki hiçte geçirdiğimi hatırlamıyorum yarın gidip bidaha kan vereyim o zaman ilgilendiğin için çooook saol arkadaşım
Canim aşı yaptirincada yüksek cikiyor ama aşı icin de yetersiz bu
Niye ya kötü biseymi?Teyzem kolonoskopi yaptırırken ona da yapmıslardı surup içip bağırsakları temizliyorlar diye biliyorum ben.
Bu fitil atmak gibi bişey degil mi

cnaım seni anlıyorum malesefki benimde esim gec gelecek ama sen sakın ac kalma meyve ye birseyler ye yemeksiz bırakma mideni maalesef bazen anlayssız olabiliyorlar sırt batması bndede var hatta kaburgalarım bile ağrıyor bugun

Canım herkes onu diyor keşke kreşe gitseydi bir sene daha diye..
Ama işte kreşe her ay maaşımın yarısını veriyorum neredeyse. Doğum, bebeğin masrafları vs. derken kreş biraz lüks olacaktı. Zaten tam gün ile yarım gün arasında sadece 100 tl fark ediyor.
Babanne ye alışacak gibi değil hiç. Keşke alışsa ama git gide psikolojisi de bozuluyor sanki. bugün aldım okuldan elimi tuttu şimdi beni nereye götürüyorsun anne dedi. Babanneye annecim dedim. Cevap vermedi. Arabaya binerken baktım gözleri dolmuş alt dudağı büzülmüş. Ağlamamak için kendisini zor tutuyor.
Biraz konuşmaya çalıştım ama camdan dışarıya bakıyor kısa kısa cevaplar falan.
Dün ben işe döndükten sonra çok ağlamış. Galiba kv. de babasını aramış şikayet etmiş. Akşam biz eve gidince baba direk kalayladı. Sen neden babanneni üzüdün bilmem ne diye nutuk çekti yarım saat sonunu da tehditle bitirdi. Ondan ağlayamadı bugün galiba.

teşekkür ederim evet kızım olacak inşAllah
http://www.e-bebek.com/chicco-go-kanguru_CHI-70794013 bu nasıl olur acaba?

benim kullandıgım chicco you&me fizyolojik kanguru olarak geçiyordu. şu anki fıyatı 200 tl sanırım. benımki duruyordu hala yepyeni lullanamıcam diye tutumlu anne isimli bir site üzerinden sattım yarı fiyatına. önce buraya yazsaymışım keşke hiç aklıma gelmedi cnm. burdan birine yarardı en azından

Amaan lavmandan niye korkuyosun azcik makattan ilac sıkılıyor bazen hastalar tarif edin ben yapayim diyor veriyorum kendi bile yapiyor cok basit bisey bu..
Cok hoş bi tabiir amaan.. bana bi kez yapmislardi tüm geceyi tuvalette gecirmistim o zaman evli de olmadığım icin canim tatliydi belki de.. cok zor gelmişti. . Heralde ordan kalma bi korkuydu da nedense simdi geçti sen boyle soyleyince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…