Aynısını ben de düşündüm isyancım. Şekere mi baktırsam ki dedim. Böyle sonradan da çıkabilir belki gebelik şekeri di mi? Hay Allah ya...
Valla canım ben ankaradayım büyük bebek mağazalarında gördüm her yerde varmı bilmiyorum bende bulamam diye düşünmüştüm ama varmış e- bebek te var meselaOkudum yolladığın linki. Çok sağol. Bakalım sütüm olmazsa düşüneceğim bir mam oldu sma. Çok sağol.
Kesinlikle tedbirli olmak lazım ama gözüm korktu birdenKullanmazsan geri gelir ne olacak ama ya lazım olurda yanında olmazsa ne yaparsın
Kesinlikle sana katılıyorum. Hiç kafaya takılmayacak şeyleri şu anki hormonlarda sağolsun kafaya takıp üzülüyoruz. Kendimizi ve bazen eşimizi yıpratıyoruz. Kötü olayları gördükçe aklımız başımıza geliyor.
O markayı hiç duymadım canım. Türkiye de satışı var mı ?
evlilik sabır işi canım..
herşey güzel olsada iki aile iki kişi bir araya geliyor..
sabır ve sevgi işi..
Allah hepimizi yuvamızda mutlu etsin inşş
Kızlar bende şeker var dı zaten ama canım bu zamanlara kadar tatlı çekmemişti hiç şimdi deli gibi istiyo ama pek yiyemiyorum:-( oyuzden şekerle alakası yoktur onun merak etmeyin oğluşlar enerji depoluyolar çıkınca bizi delirtmek içincanım sonradan çıkarmı bilmiyorum ama aklıma takıldı..
devam ederse baktırcam..
ama bak dedi kızlar doğuma yakın şeker isteği artıomuş..
anne sütüne yardım etmek içinmiş..
belkide ondan..
Oyyy canım benim yaa ben içtim rahatladım bileakşam türk kahvesi içicem kızlar sayenizde bugün burnumdan kokusu inmedi yahuuu
Peri dün bunları yine konşmştık biz kızlarla anamm salla gitsin benimkilerde aynı ama takmyrm Allah bebişimize eşimize bide bize can sağlığı versin ve kimseye muhtaç etmesin yeter heycan konusunda haklısın insan görmek istyo ama yok demekki odunlar biraz anacımHaklısın... Aminnnnn...
Yok be canım ne minyonu maşallah bence benim bebik 33 de 2000 di ama 2 haftada pik yapmışya beyanlar bu bebğinizin ilerde gittigini doktorunuz söylüyor demi bana hiç söylemiyor da ayrıca 32+0 dda kuzucum 2ooo gr dı biraz minyon herhalde ama normal dedi doktorumuz
Zeyy günaydın dün giremedim pek buralara şimdi gördüm yazdıklarını. öncelikle hiç canını sıkmamaya çalış ki daha az etkilensinler. Dün benim de kontrolüm vardı, doktor muhtemelen 2900-3200 arasında doğacak dedi (şu an oğlum 41 cm, 1600 gr). benim biraz minyon bir tip olmam da etkiliyor anladığım kadarıyla. düşününce benim bile canım sıkıldı ki seni çooook iyi anlıyorum. bana sadece sunu söyledi; eğer imkanı varsa anne 32'de ayrılmalı işten, boşuna konulmuyor o tarih dedi. Özellikle çalışan anneler için çok önemli bir dönemdir bu dedi. kimse size fiziksel aktivite yaptırmıyor, dağ tırmanmıyorsunuz genellikle beyin yorgunluğunuz oluyor, bu da bebeğin asıl gelişimini etkileyen sey dedi. 32 haftadan sonra belli olurmuş asıl gelişme gerilikleri, anormallikler falan. ve nedeni de budur dedi. hatta kendisinden örnek verdi ilk çocukları 3900 gr iken ikincisi 2900 gr dogmuş. nedenide 27.haftada eşi annesinin kanser olduğunu öğrenmiş, 30 küsürden sonra da kaybetmişler anneyi. anne aynı anne, beslenme her şey aynı tek fark ruh hali, stres üzüntü dedi. sen de bu nedenle lütfen ama lütfen ''bebeklerim beslenmeli'' diye kendini strese üzüntüye sokma. eğlenmeye çalış, müzik dinle, üzülme, sallama dünyayı. aklına canını sıkacak bir şey geldiğinde hemen dağıt kafanı. inş kilo da alırlar ki almasalar bile ne olacak yani, sağlıkları yerinde olsun..
bu arada herkese günaydın
@zeyy dün akşam konuştuk canım özelden ama buradanda yazıyorum stres yok..güzel beslencez gerisi rabbime kalmış..sağlıkla gelsinlerde dünyaya..32. haftadan sonra doğan bebekler şanslı canım biz şanslı annelerizz..
Canım sayfalara bakamadım ama bebeklerinin kilosu istediğin gibi çıkmamış gibi bir izlenim aldım son sayfadaki yazılardan. İçini ferah tut, sağlıkları yerinde olsun yeter ki. Hepimiz Allah'a emanetiz, inşallah tez zamanda isteğini kilo tablosuna ulaşırlar.
zeyy88 canım üzülüpte bebeklerini de üzme, sağlıkları yerinde olduğu sürece doğduktan sonra da kilo alırlar. Sen yeter ki dinlenmene bak, kafana takmamaya çalış ve Allah'a dua et. Gerisi eminim çok güzel olacaktır.
zeyy88 canım üzülme lütfen bebişlerin etkilenmesin moralini yüksek tut ve bebeği beslicek şeyleri yemeğe dikkat et sağlıklı olsunlarda kuzucuklar üzülme lütfen
Günaydınnn herkese
Günaydin zeyy yeni okudum.. Hic moralini bozma arkadasim ye ic yat stres yapma hic kendine bebislerin kilosu tehlikeli sinirlarda degil bu saatten sonra Allahin izniyle bisey olmaz
zeyy cim canını sıkma küçük bebekler çok çabuk toparlıyor. hayırlısını dile allahtan. herkesin yapısı farklı canım kımı bebekler anne karnında cok ıyı beslenıyor kımı farklı oluyor. biz elimizden geleni yapalım da gerisi allahın takdiri. eğer dışarda daha iyi gelişeceklerse 1-2 hafta erken doğsunlar hiçbirşey olmaz inan bana sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil. stres bebekleri cok etkiliyor içini ferah tut. ben de geçen ay kızımın okul işini çok kafama taktım nasıl alışacak diye o ağladıkça ben de ağladım üzüldüm. bebişim az kilo aldı. üzülme canım.
Günaydın zeyy kaşar falan ye diyordun bana benim bebiş geriden gidiyor dediğimde sen yemeyi bıraktınmı yoksa. Bize iki canlı diyorlarda sen üç canlısın canım beslenmene dikkat et
Günaydın canlar...Zeyy Allahım evlatlarını hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin inşallah, bol bol dinlen ve bebişlerini besle ve tabi bol dua gönlünü Allahla bir tutu her şey hallolur inşAllah...Doğrumları yaklaşan arkadaşlar doğumun sağlıklı geçmesi içinbol bol meryem suresini okumak gerekiyormuş ben kızıma hamile kaldığımı öğrendiğimde hatme başlamıştım şimdi 3 cüzüm kaldı inşallah bitince ben de meryem suresine başlayacağım inşAllah birbirimize bol dol dua edelim her an ve o an bize tek yardımcı Allah dualarımız dilimizde olsun gönlümüz ferah olsun inşallah sizler benim hep dualarımdasınız hepimiz hayırlısıyla kavuşucaz inşAllah yavrularımıza... seviyom sizi annecanlar...
zeyy88
Allah seni ve bebişlerini korusun, olumluyu çağır hep olur mu? ikiz gebelikler çok daha zor normal gebeliklere göre, baya büyüdüler bu günlere geldiler, inş. herşey yolunda gidecek hiç korkma.
bnm görümcem 26 haftada doğum yaptı. biri 550 biri 800 grdı. 3 ay küvezde kaldılar, çok zorlu bi süreçti, bebişleri şimdi görsen canavar gibiler, yürüyorlar (tam doğması gereken tarihe göre 1 yaşındalar)
Sen iyi olursan ancak bebekler in iyi olur bunu hiç unutma.
Günaydın canım sakin olman lazım benim 1hafta önce gelişimi gerilemişti bu hafta gittim maşallah 400 gr almış oğluşum bir haftada moralini ne kadar yüksek tutarsan o kadar iyidir
zeyycim ne desem çare etmez bilirim ama kafana takmamaya çalış zaten usg değerleri 300gr fln oynayabilrimiş.. sen mutlu olduktan sonra onlar da güzel güzel beslenir gelişirler inşallah.. seninle dün aynı saatte girmiştik kontrole sanırım bende mutlu çıkamadım doktordandoktor idrar tahlil sonucumu görünce gözleri büyüdü ne kadar da çok çıkmış enfeksiyon dedi bu sefer çok etkili antibiyotik yazıyorum dedi ve idrar kültürü verdim.. umarım geçer bana dua edin olur mu aksi halde bebeğin ciğerlerini etkilermiş, bebek soluunum yolları etkilendiğinden zatürre olabilir yoğun bakımda kalabilir dedi.. normalde benim bunları duyduğumda ağlamam gerekirdi ama kendime bile şaşırıyorum tek çaremiz dua etmek.. benim de kontrolüm 2ekimde umarım güzel haberlerle döneriz..
canımmm günaydınnn, bebeklerin kilosu ile ilgili moralin bozuk sanırım, ne olur üzülme, üzülmenin hiç faydası yok, sen elinden geleni zaten yapıyorsun, bundan sonrası için sadece dua edeceksin, ve herşeyin güzel olacağına inanacaksın, tam zamanında sağlıkla kucağına gelecek inşallah kuzular
Dualarim seninle zeyy Rabbim yardimcin olsun. Sen elinden geleni yap yiyebildigin kadar yararli seyler ye ozellikle sut meyve protein cok ye. Ben hava soguyunca yumurtayi gunde ikiye cikardim yiyebilirsen sende iki yemeye calis canim Rabbimin izniyle kilo alacaklar
Nasıl oluyor sizce kurdelasina nazar boncugu yapistircaz kavanozun ustunede etiket baski olcak..
Kızlaar an itibariyle doğuma hazırınhastane çantamı hazırladım yazayım koyduklarımıda eksik görürseniz ekleyin lütfen. Bebişimin çantasına ilk giyceği şeyleri bir bohçaya koydum içinde alt üst takım zıbın eldiven şapka önlük bez çorap var, onun dışında 1 tane 5 li takım 1 tanede tulum ve zıbın koydum, 1 tane peluş battaniye bi tane penye battaniye koydum, 15 tane bez, ıslak mendil, biberon, emzik, pişik kremi, 4 tane ağız silme bezi, 2 tane havlu bez sırtına koymak için, kendim için; 1 gecelik 2 pijama, hastaneden çıkRken gymek için eşofman takımı, gögüs pedi, gögüs kremi, emzirme atleti, alt çamaşır, ped, havlu, kolonya, tuvalet kağıdı ve havlu kağıt, makyaj çantam terlik tarak taç foto makinesi, tüm tahlillerim, sanırım bu kadar eksik varmı sizce?
Kızlar son kez çantayı birlikte gözden geçirelim mi eksiklerimi yazın
Bebek için
2 tane 10 lu hastane çıkışı
1 tane 5 li hastane çıkışı
Ağız silme mendili
Bebek bezi mendili
Alt açma
Biberon emzik mama (sma)
Çorap
Yelek
Kendim için
2 tane pijama takımı
Diş macunu fırçası
Göğüs pedi kremi
Foto makinası
Lohusa taçları
Çorap
Terlik
Yapılan testler
Atlet
İç çamasırı
(Duş jeli ve makyaj malzemesi koyucam en son)
Orkid
bende kendımı ıle kıyaslıyım senın kını
Bebek için
2 tane 10 lu hastane çıkışı-20 lı h. cıkısı
1 tane 5 li hastane çıkışı- yok
Ağız silme mendili-10 tane koyduk
Bebek bezi mendili-10 tane koyduk
Alt açma -koyduk
Biberon emzik mama (sma)-mama almadım ben :s lazım olur mu kı?
Çorap - 3 cııft corap koyduk
Yelek- 1 tane yelek
cnm battanıye koymadın mı??????
Kendim için
2 tane pijama takımı-3 gecelık bı sabahlık
Diş macunu fırçası -koymadım
Göğüs pedi kremi-evet koydum
Foto makinası
Lohusa taçları-bı tane tac koydum
Çorap-ormek patık koydum
Terlik-henuz almadım
Atlet-1 atlet koyduk
İç çamasırı-1 suytn 3 tane alt koyduk
ıslak mendıl alıcam kendıme bıde şal
[/QUOTE]bende yazayım kızlar hastane çanta listemizi..
bebek için;
10 lu hastane çıkışı
2 tane ayrı iç zıbın seti
3 tane çıtçıtlı badi
2 tane 5 li hastane çıkışı
2 tane penye battaniye
1 tane ince peluş battaniye
1 tane fermuarlı peluş battaniye (hastaden çıkarken sarmak için)
alt açma
1 paket yenidoğan bezi
3 tane ağız silme mendili
2 havlu
ıslak mendil
kendim için;
2 tane pijama (birisi lohusa geceliği diğeri pijama)
1 tane havlu
1 tane şal ve lizoz
1 tane sabahlık
1 çorap ve patik
1 terlik
1 tane emzirme atleti ve sütyeni
3 çamaşır (buna 2 tane daha eklicem).
3 tane hasta bezi ve 1 paket orkid
1 tane havlu peçete ve ıslak mendil
kolonya
şampuan koymadım kızlar..kalırsak alınır hastanenin her yeri nöbetçi aczane dolu zaten
31+5 ten hatıraaaaa :)
Herkes göbüş koyuyor bizim neyimiz eksik alın size bi göbüşte bizden35+1 iz teyzeleri
Peri dün bunları yine konşmştık biz kızlarla anamm salla gitsin benimkilerde aynı ama takmyrm Allah bebişimize eşimize bide bize can sağlığı versin ve kimseye muhtaç etmesin yeter heycan konusunda haklısın insan görmek istyo ama yok demekki odunlar biraz anacım3 kişilik bi ailesin sen artık ona göre hareket edersin herkese hakettiği kadar deger verirsin boşver
SAğol canım. E-bebkte varsa buluruz :)Valla canım ben ankaradayım büyük bebek mağazalarında gördüm her yerde varmı bilmiyorum bende bulamam diye düşünmüştüm ama varmış e- bebek te var mesela
Hmm bak kipalarda da varmış. SAğol canım aklımızda bulunsun.hipp markanın her ürünü kipalarda satılıyor arkadaşlar
Canım hastaneden bana verilen listede büyük boy hasta bezi yazıyordu o yüzden ben üç tane koydum biraz da ped alırsın.ilk başlarda kanama çok oluyormuş ped sızdıyormuşKızlar ben hasta bezi almadım doğum için almak şartmı çok mu oluyor kanama
Heh işte böyleEvet rahat olmam lazım... Eve gitmeden kendimi toparlayayım yoksa yemek felan hiçbişi yapamam gereksiz yere suratsız dolanırım... Herkes nasılsa öyle olmak lazım doğru diyorsun... Benim ailem artık 3 kişi Allah'ın izniyle..
Hic uzme kendinii, ben de kiyafetlerde kmseyi beklemedim, annemin aldigi takimlari ben begenerek aldim ,ama kv kendi begendi battaniyeleri bile..Hani biz bu kadar heyecanlıyız her şeyleri tamam olsun istiyoruz ya onlarda hiç mi heyecan yok onu anlamıyorum... Benim eşim zaten ailesi konusunda tuhaftır... Bişi olur "e almışken onu da alsalarmış" der ailem için şaka da olsa o zaman sinirleniyorum halaları da şunu alsın dediğimde ben onlardan bişi beklemem almaz onlar diyor.. Neyse... Şükür kimseye muhtaç değiliz ama sen beni anlamışsındır.. Azcık da olsa o heyecanı onlarda da görmek istiyor insan...
Yaa şu dpeendin kilotları var ya onlar nasılki acaba ondan alsak ama beden olarak ne almak lazım fikriniz varmı acebaCanım hastaneden bana verilen listede büyük boy hasta bezi yazıyordu o yüzden ben üç tane koydum biraz da ped alırsın.ilk başlarda kanama çok oluyormuş ped sızdıyormuş
kızlar ben süt içemiyorum ya tiksindim süttenonun yerine bu ara bebe bisküvisine taktım kafayı sütle ıslatıp mama gibi onu yiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?