Annem bana hamile kaldığı zaman, tabi adet görmüyor falan diyo "hamileyim", gidiyor doktora. Doktor "siz hamilesiniz ama bebek ölü düşürmemiz gerek" diyor. Neyse anneme bir ton ilaç veriyor, bir dediyor ki " böyle çukurlu yolda araba ile dolanın kendi de düşer belki" demiş. Annem tabi gözyaşı içinde hem ilaçları içiyor hemde babamla araba içinde çukurlu yolda saatlerce dolanışıyor. Düşen eden birşey yok tabi, bu sefer başka bir doktora gidiyor, bu doktor da "hamile falan değilsiniz siz, mideniz rahatsız" diyor ve yine anneme bir ton mide ilacı, kullanıyor tabi, değişen birşey yok, bulantı kusma devam ediyor. Doktor diyor ki ameliyat olacaksınız. Yarın gelin yatışınızı yapalım. Ertesi gün annem hastaneye gidiyor ameliyat için yatak yok, yarın gelin diyorlar. O sırada yolda eve dönerken annem bir arkadaşı ile karşılaşıyor, durumu anlatınca bir doktor ismi söylüyor; bir de ona gidin sorun diyor. Annem de babamla birlikte hazır dışarıdayken gidiyorlar. Ve doktor ne diyor biliyor musun ? "kızım sen ne yaptın, sen 2 aylık hamilesin bebekte turp gibi" demiş. Tabi annem bu süre zarfında, bir dünya düşük için ilaç, defalarca röntgen, mide ilacı ve en sonunda hamile olduğunu öğreniyor . Ve ben doğuyorum 4,200 GR 52 Cm
Dün sorduğum soruya cevap veren herkese teşekkür ederim.
Sistitim de tuttuğu için enfeksiyona bağladım. Son zamanlarda çok az su içiyordum.
Başka akıntı sorunu yaşayan var mı merak etmiyor da değilim.
anammmmm maşallahhh
öldürmeyen Allah öldürmüyor işte...
İşte o yüzden Allah'a emanet yavrularımız
Oyyy kurban oldugum Allahim tabi ya bebeklerimiz Ona emanet bizlerde.iste bunlari duyunca harika moral oluyo.masallah ya yok ya bende inaniyorum bisey olmicak Rabbim meleklerimi koruyacak.
Annem bana hamile kaldığı zaman, tabi adet görmüyor falan diyo "hamileyim", gidiyor doktora. Doktor "siz hamilesiniz ama bebek ölü düşürmemiz gerek" diyor. Neyse anneme bir ton ilaç veriyor, bir dediyor ki " böyle çukurlu yolda araba ile dolanın kendi de düşer belki" demiş. Annem tabi gözyaşı içinde hem ilaçları içiyor hemde babamla araba içinde çukurlu yolda saatlerce dolanışıyor. Düşen eden birşey yok tabi, bu sefer başka bir doktora gidiyor, bu doktor da "hamile falan değilsiniz siz, mideniz rahatsız" diyor ve yine anneme bir ton mide ilacı, kullanıyor tabi, değişen birşey yok, bulantı kusma devam ediyor. Doktor diyor ki ameliyat olacaksınız. Yarın gelin yatışınızı yapalım. Ertesi gün annem hastaneye gidiyor ameliyat için yatak yok, yarın gelin diyorlar. O sırada yolda eve dönerken annem bir arkadaşı ile karşılaşıyor, durumu anlatınca bir doktor ismi söylüyor; bir de ona gidin sorun diyor. Annem de babamla birlikte hazır dışarıdayken gidiyorlar. Ve doktor ne diyor biliyor musun ? "kızım sen ne yaptın, sen 2 aylık hamilesin bebekte turp gibi" demiş. Tabi annem bu süre zarfında, bir dünya düşük için ilaç, defalarca röntgen, mide ilacı ve en sonunda hamile olduğunu öğreniyor . Ve ben doğuyorum 4,200 GR 52 Cm
Siz yazınca bende merak edip araştırdım biraz, kızamıkçıkmış bu, ve de oldukça da tehlikeliymiş. Her doktor istiyor mu acaba bu testi, yoksa herhangi bir durumdan şüphelenip mi istiyorlar? Bende de bir dünya test istemişti doktorum bu hafta sonu göstereceğiz bakalım sonuçları, ayy kafama takıldı benden de istemiş miydi acaba? Ayy testler evde, akşam olmaz şimdi bana:18:
Benden başka baş ağrısı çeken yok sanırım. Sizler adına çok sevindim annişler...
Oyyy kurban oldugum Allahim tabi ya bebeklerimiz Ona emanet bizlerde.iste bunlari duyunca harika moral oluyo.masallah ya yok ya bende inaniyorum bisey olmicak Rabbim meleklerimi koruyacak.
benim doktorum da yaptırdı o testi, çok şükür normal çıkmış. Bana şimdiye kadar yapılan testler normal kan sayımı , TSH ve kızamıkçık..
Ben evden disari cikmiyom doktor yatcaksin demisti.cocuk yok etrafimizda ilk bizimki olicak bende tibbi bi belirti yok sadece kanda cikmis benimde doktorum korkma dedi bebege gecmez kolay kolay dedi ama risk tabi dedi .bide su internette okuyunca icimizi huzursuz ediyoruz iste belki okumasam bu kadar etkilenmicektim.Allah razi olsun icim daha rahatladi.birde bu test hatali cok cikiyomus aklinizda olsunBir de ben testlerimi yaptırdığım için eğer kızamık geçirmemiş ya da aşınız tutmamışsa hamileliğiniz boyunca kızamık olanlardan uzak durmanız gerekiyor, bu erken doğuma sebebiyet verebilirmiş, onun dışında telaşlanacak birşey yok, eğer tokso testiniz pozitif çıkarsa yani geçirmişseniz çiğ et, kedi, yeşil sebzeler vb. bulaşan hastalığa karşı bağışıklığınız var ve bu iyi birşey, negatifse de sadece biraz daha dikkat etmek gerekiyor bu ürünlere o kadar.. (Doktorumun açıklamaları)
Bir de ben testlerimi yaptırdığım için eğer kızamık geçirmemiş ya da aşınız tutmamışsa hamileliğiniz boyunca kızamık olanlardan uzak durmanız gerekiyor, bu erken doğuma sebebiyet verebilirmiş, onun dışında telaşlanacak birşey yok, eğer tokso testiniz pozitif çıkarsa yani geçirmişseniz çiğ et, kedi, yeşil sebzeler vb. bulaşan hastalığa karşı bağışıklığınız var ve bu iyi birşey, negatifse de sadece biraz daha dikkat etmek gerekiyor bu ürünlere o kadar.. (Doktorumun açıklamaları)
Peki bu kizamikcik olursa sakatlik falan diyolar bazi doktorlar ama siziki dememis sanirim
Merhabalar kasım anneleri,
Ben aranıza yeni katıldım ilk bebeğim çok heycanlıyım.Rabbim tüm anneleri ve yavrularını korusun.Bugün tam 10 haftalık olduk.Ayın 25 inde ikili testim var çok heyecanlıyım.kan testlerimden tsh değerim düşük çıktı doktorum t4 değerime baktı suan normal aralıktaymıs ilaç vermedi ama her ay kan vericem değerime bakıcak düştğü taktirde ilaç tedavisine başlıycaz çok korktum öğrendiğimde ama doktorum beni rahatlattı kontrol altında olduğunda hiç bir önemi yokmuş.Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
hoşgedlinnnnnn
hemen hemen aynıyızzz
Allah sağlıkla almak nasip etsinn inşallahhh
ay tek solukta okudum bu ne yaaa bak Allah nasıl korumuş o kadar ilaca yaaa
yok canim anliyorum tabikide benim doktorumda cok rahatta o yuzden sordum.senin gribin nezlen dokuntun yok zaten diyo.geciriyosanda agir gecirmiyosun korkma dedi test hatalida olabilir drdi.teste bakcaz temiz cikar insallahta rahat ederizYanıltmış olmayayım canım, sakatlık kısmını hatırlamıyorum ama kızamık olanlardan kesinkes korunmam gerektiğini söyledi, yanlış anlaşılmasın sakın kızamık varsa ortada önemsizdir sadece erken doğuma neden olur demek istemedim, geçirmemişseniz korunmanız gerekir geçirenlerden..
Dün sorduğum soruya cevap veren herkese teşekkür ederim.
Sistitim de tuttuğu için enfeksiyona bağladım. Son zamanlarda çok az su içiyordum.
Başka akıntı sorunu yaşayan var mı merak etmiyor da değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?